2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

gelgit süper bu ya devamı varsa bekleriz.
petrik bende bahçelievler medıcanaya başlıyorum özlem hanıma çok teşekkür ederim. ctesi gidicem inşallah.
 
kk'da okudum aslında siz okumamıssınız diye gönderdim.beğendiyseniz ne guzel.cıkanlara ii akşamlar.
 
MOZART ZEKAYI ARTIRIYOR

14 Ekim 1993 'de , A.B.D.'de "USA Today"de çıkan "Mozart 'ın Müzikleri Zekayı Geliştiriyor" başlıklı haber tüm Dünyada sansasyon yaratmıştır. Bu habere göre, California Üniversitesi'nin Irvine'deki Öğrenme ve Hafıza Nörobiyoloji Merkezi bilim adamlarının yaptıkları bir araştırma, bazı müziklerle IQ arasında bir ilişki olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

Bu araştırmada otuzaltı üniversite öğrencisi, önce I.Q. testinin sağ beyin yeteneklerini ölçen sorularıyla test edilmiştir. Testten sonra öğrencilere Mozart'ın "Re Majör, K 448 iki Piyanoluk Sonat"ı 10 dakika boyunca dinlettirilmiştir. Daha sonra öğrenciler hemen tekrar test edildiklerinde, I.Q. skorlarının önceki değerlere göre 8 veya 9 puan daha yükselmiş olduğu gözlenmiştir.

Mozart-Beyin İlişkisi

Fransız Tıp ve Bilim Akademileri üyesi Dr. Alfred Tomatis'e göre beynin elektriksel olarak şarj olmasında kulaklar anahtar bir rol oynamaktadır. Tomatis'e göre, beyin hücrelerindeki elektriksel enerjinin azalması konsantrasyonun bozulmasına ve yorgunluğa sebep olmaktadır. Bu durumda beynin de , piller gibi şarj edilmesi gerekiyor.

Tomatis beyin hücrelerinin enerjiyle şarj edilmesi yollarından biri olarak, 5000 ile 8000 Hz. arasında yüksek frekanslar ihtiva eden müziklerin dinlenmesini keş fetmiştir. Yıllar süren analizlerden sonra Tomatis, bu frekans aralığındaki seslerin Mozart'ın müziklerinde çok sayıda mevcut olduğunu tespit etmiştir. Tomatis'e göre, kulak salyangozunu dolduran, "corti" hücrelerinin titreşmesi jeneratör vasıtası görerek beynin yeniden şarj edilmesini sağlamaktadır.

Tomatis de ayrıca beynin şarj edilmesi için etkili olan diğer bir yakın müzik çeşidi olarak "largo barok (baroque) müzik" parçalarına dikkat çekmiştir

ALINTIDIR...
 
aftabru saol canım..belgesel çok keyif verdi bana...maşallah topiğimize....:nazar::nazar::nazar:
 
evet canım, gel kollarımın arasına :1hug: benim 5. haftada olmuştu, 1 kutu progestandan sonra (7. haftada) tekrar başladı ve devam etti. Bugün 4. kutuyu bitiriyorum sanırım. Ama bir daha olmadı. Kahverengiydi, az miktardaydı. Doktor istirahat verdi, bol bol dinlendim, şimdi lekelenmem falan yok. Ama 10. hafta bitiminde gittiğimde, 13. haftanın sonuna kadar risk taşıyorsun, dedi. Hala dikkatliyim anlayacağın. Bekliyoruz... Sende nasıl oldu?



teşekkür ederim taze fasulye benim kanamam progestanla geçmedi doktorum bide iğne verdi iğneden sonra geçti.Ondan önce ayağa her kalktığımda kanama oluyodu şimdi geçti 6. haftadan 9.haftaya kadar kanadım şimdi yok şükür iğneyide bıraktım ama hapa devam.2 haftaya kadar onada gerek kalmayacak inş.
:içelim:
 
selam arkadaşlar bende uzun zamandır siteye yazamıyorum.genel olarak son mesajları okumaya çalıştım ama göremedim. yeni topik nedirve cindiyet öğrenen var mı aranızda..
 
tazefasulye oxxo hamile pantolonu satmıyor. beli lastikli cok rahat pantolonlar satıyor yards dada var ben almıstım cok rahat oluyo hem cok spor hemde cok rahat

okke beybim anladım, sağol. Ben de "o kadar da gezerdim Oxxo'da, hiç hamile pantolonu görmedim" diye düşünüyordum..

bende bebe yagı kullanıyorum kah saga kah sola kah sırtustu yatıyorum belli olmuyor ama donup durdugum gercek...

birde ben sunu farkettim gecen haftam uyku acısından cok kotu gecti ayaklarım yandı sıkıntı aman Allahım feciydi ama o hafta benim reg haftamdı. sizinde regl haftanız olabilir buaralar arkadaslar ondan olabilir sıkıntı. sonra birden gecti yine donup duruyorum tabi ama ruhumu sıkan bi durum yok en azından

Doğru ya, ondan mı acaba? 2-3 gündür sıkıntım hiç geçmiyor.

Gerçi stres de var biraz, malum eşim başvuracak atamaya, haftaya taşınıyoruz, kalorifer tesisatı döşendi ama, doğalgaz apartman sorunları nedeniyle bağlanamıyor. Annem ayrı bir stres kaynağı İzmir'de, hapşırsam kızıyor :) (bebeğe zarar verirmiş güya). Görümcemler geldi gitti. İzmir'de çalışacağım okulun müdür başyardımcısıyla görüştüm, "baban olmaz, sen geleceksin" dedi. Ne ilçe, ne il, ne de bakanlık kaldı bugün aramadığım. Neyse ki, hallettik sanırım. Burnum tıkalı, nefes alamıyorum.

Uykusuzluk, oraya dön olmuyor, buraya dön olmuyor. Bİr de uykusuzluğun getirdiği baş ağrısı... Pöffff

Ama mutluyum kızlar :) Bebişim karnımda, annemin yanına gitmeme az kaldı :)

:roflol:Bir zamanlar hamile bir kiz vardi ya lafi superdi, bak uygulayabilirimsırnaşık şey.yok guzelim sozde burasi universite ama sozlesmeli olunca islerine geldigi gibi yapiyorlar, normalde 2 ay sonra hamile kalsam hic sorun yoktu, simdi islerine gelmiyor bide yabanci olunca, bakalim allahtan umit kesilmez, belki bi mucize olur, en kotu bende annemin yanina izmir'e gelirim:)))

Gel kız, biri demişti; göbek tokuştururuz.. İzmir'in en güzel zamanında (her zamanı güzel ya!) göbişlerimizi gerine gerine gösterip, kol kola gezeriz. Perşembe pazarından bebişlerimize ciciler alırız.. kaydirigubbakcemile2

teşekkür ederim taze fasulye benim kanamam progestanla geçmedi doktorum bide iğne verdi iğneden sonra geçti.Ondan önce ayağa her kalktığımda kanama oluyodu şimdi geçti 6. haftadan 9.haftaya kadar kanadım şimdi yok şükür iğneyide bıraktım ama hapa devam.2 haftaya kadar onada gerek kalmayacak inş.
:içelim:

İyi canım geçmiş olsun. Biz burada birbirimize hep moral veriyoruz, artık kötü şeylerden konuşmuyoruz, toz pembe bir yer yarattık kendimize. Moral bozucu şeyler yok artık burada..

aftabru o belgesel de çok güzel, bir de bbc nin bir belgeseli var. Human body : 2

http://www.cshtr.com/bbc-the-human-body-dvdrip-belgesel-alt-yazi-t14842.html?

buradan indiriliyor, sayfa yarım saatte açılıyor ama, açılıyor :) alt yazısı da var. hoş..
 
merhaba arkadaslar!!!nasilsiniz??:CüvCüv: yazdiklarinizi okuyupta bitirinceye bu saat oldu..o belgeseli bende hamile kalmadan önce esimle izlemistim..:emir_bebek:..gercekten harika birsey..bu arada yarin doktor randevum var..bu gün 13+5 oldum..bakalim yarin bebegimi görecegim..insallah hersey yolundadir..sabahi zor bekliyorum..simdi bebegim kocaman olmustur..yarin insallah sizlere iyi haberler veririm..gamyoncuiremsu
 
ii geceler arkadaslar evdeki pcden baglanınca gecmis sayfalar gorunuyo f5 yapsam bu seferde dun girdigim sayfalar gorunuyo msj yazmazsam gunceli goremiyorum ne sacma dimi
 
Son düzenleme:
tuvalet kağıdı parçalanıyor havlu kağıt kullanmıyorum
günlük pedler hem bakreri üretiyor hemde hava geçirmiyor onun için sağlıksız

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar nasıl olsa evdeyim tuvalet kağıdı daha sağlıklı diyosanız öyle yaparım sağolun

kızlar cok afedersiniz ama wc kagıdını bikac kat yapıp dudak arasına azcık sıkıstırdımmı hem camasırdan rahatsız etmez hem ıslaklık hissetmezsiniz hemde her wcye gittiginizde deigstirirsiniz fresh olur. cok cok afedersiniz acık acık yazmak durumunda kaldım:asigim::asigim:
 
kızlar ben geldim.daha yeni eve girdim ve hemen yazmaya başladım
bebişimi gördüm çok büyümüş teyzeleri.boyu 11 cm olmuş ve 97 gr kilosu maşallah.artık haftasını belirlemek için dört farklı ölçüm alıyor doktor.kafa çapı karın boşluğu üst bacak kemiği ve şakaklar arası mesafe.bu ölçümlerden sonra haftayı belirliyo.3 gün artı ve eksi yanılma payı varmış.bebişim 14+1 idi.ben 14+3 sanıyordum.doktorum üç günlük yanılma payı var dedi.bebişimin gelişimi iyiymiş.
kızlar çikolata yiyerek gittim bebişim cok hareketliydi.amuda kalkmış dedi doktor.bacakları yukarıda kafası aşagıda bacaklarını açıp kapatıyor kollarını ellerini oynatıyordu.çok güzeldi.
birde artık kollarını kafasını bacaklarını bütün olarak değil parça parça gösterdi doktorum.sanırım büyüdükçe bebek bütün halde görüntü alınamıyor

veee benimde bir oğlum olacak.cinsiyeti kesin olarak erkek dedi.hadi yine biz % 1 yanılma payı var diiyelim ve %99 erkek dedi.pipisini bile gösterdi ve bende net olarak gördüm.
bende free beta hcg tuttu kızlar.beta hcg 15 idi bende.belki 50 nin değilde 30 altı erkek oluyordur
geçmişi okumadan yazdım şimdi geçmişi okuyacam.birde bugün kendime hamile pantolonları aldım.hem kumaş hem kot.geçmişi okuduktan hemen sonra döneceğim
 
helincim tebrikler
guzel haberlerine cok ama cok sevindimmmm masallah oglusumuza saglıkla gelsin insallah
 
çok sevindim canım allah analı babalı büyütsün.ben dedim sana erkek diye ama anlatamadım.yarında ben gideceğim doktora gıcıklık etmezse inşallah bende öğrenirim.
 
ay helincim canım çok sevindim demek erkek bebek ayyy allahım bizlerede nasip etsin erkek anneleri çogaldı maşşallah şimdilik 2 kızımız var zannedersem eeeee erkek anneleri yakında kız bakmayada başlarsınız hani şaka bir yana saglıkla almayı nasip eder inşallah kucaklarımızda poz poz resimlerimizi koyarız inşallah
 
çok teşekkürler kızlar
bizimki kendini göstermemekte inat etti ama biz ondan daha inatçı çıktık.üç defa doktora girip öyle gördük.hep sırtı dönük ve bacaklarını kendine çekmişti.ilk girdiğimizde doktorum bir kaç saat dolaş çikolata ye gel dedi.ikinci girişimizde kendini iyice kapatmış bacakları çapraz sırtını dönmüştü.doktorum biraz daha bekletip üçüncü kez aldı ve üçüncü de bacaklarını açtı biz de pipisini gördük.
 
milkshake
çok geçmiş olsun canım.ikili sonucuna sevindim.darısı bekleyen herkesin bşına

pbinay
başın saolsun canım.bende eylülde amcamı kaybettim.çocukluğum onunla geçmişti.acını iyi anlıyorum.ama zaman her şeyin ilacı.

comelly
umarım daha iyisindir.kötü bir şey olacağını sanmıyorum.bol dinlen ve kendini üzme artık hiçbir şey için.bir de bol su iç.

doktorum yine su içmem üzerinde durdu.suyu bol iç yürüyüş yap gerektiğinde dinlen ve sütü bol iç dedi.süt ağrı ve sızılarımız içinde iyiymiş

merinay
hoşgeldin canım

bende iki defa kanama üç hafta lekelenme yaşadım ama çok şükür şimdi iyiyim
 
helincim tebrikler.cok sevindim bebişini gördüğüne.yanlız doktorlar hepimize erkek dedi.bi yanlışlık var bu işte:)benim arkadasıma da %80 erkek dedi pipisi bile vardı amaaaaaa 5. ayda kız olduğunu öğrendiler.ve şimdi nur topu gibi bir kızları vaarr.. :))))))
 
X