pervinnnn gelince bana bi yazıverrr
doğuma gitmeden hani meryem süresini okumak iyi geliyor demiştin
sen okudunmu anam o süre çok uzun daraldım yaa nasıl okucaz onu doğuma giderken yasinden bile uzun o kadar canım kalmamış valla benim daha kısa bişiler yokmu okuyabilceğimmm :bbo:
bide 7 tane okumak gerekirmiş birini bitirmek bile çok uzun sürerrrrr
canım nette kuranı kerim var ordan meryem suresini bulup dinleyerek takip edebilirsin ben öle yapıyorum bide internette şunları bulmuştum eklemiştim ama gözünden kaçmış olsa gerek
Doğuma Girmeden Okunacaklar
1. Meryem Suresi
2. Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme
3. Ashâb-ı Kehf
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.(üstünde de taşınabilir)
4. Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın" A'raf suresi/54.
Doğumda Okunacak Dua - REHNUMA - Blogcu Doğum Anında Tekrarlanacaklar:
( Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)
1. Lailahe illa ente kuntuminezzalimin
2. İnşirah suresi
iskenderpasa.com : Kur'an-ı Kerim 3. Rabbiyesir duası
Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.
4. İnşikak suresi ilk üç ayet:
iskenderpasa.com : Kur'an-ı Kerim 5. Abese suresi 20. Ayet:
Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)
Anlamı: Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı
iskenderpasa.com : Kur'an-ı Kerim Not:Bu dualar toplumda doğumu kolaylaştırdığı bilinen duaların derlenmiş toplanmış halidir. Bilimsel bir veri değildir.
sizlere moral olsun çok kilo aldım diye dert etmeyin 16. günkü halimiz
yusuf beyin 15 günlük hali
evet şimdi daha sarışın esaraaaaaaaaaaaaaa ve beyaz gözler masmavi dedemizin gözü deniz mavisidir lacivert gibi değişmeye bilri yaniiiiiiiiiiiiiii
bizde baba buğday ana beyaz kara hiç yoktur ailedede
maşallah maşalllah yusufada sanada gerçekten kesinlikle 2 çocuk annesi denilmez yusuf un da maşallahı var zaten