2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

süt artırma konusunda humana dan genel bi memnuniyet var birde dereotuincir ve bol sıvvı tüketimi ayhh bide mısır yazmışlar. haşlanmış mısır. guzel bi dönemde anne olcas hayırlısı bakalım. araştırmalarım sürüyor. mucize ben dersime çalişyorum..

aferün sana.. çalış bakalım... a.s.

kaydirigubbakcemile3 çok ıyı yaa



Aya yayaya bak bılmıyordum.. vardır herseyde bı hayır demek her zaman en ıysıı ıste.. :)



Heh.. sen de gel yancağazıma.. :)) sığışırıss :))

a.s.

ayy saolasın ya. bu kızlar beni deli etti. sankim ben oglumu çişli kakalı bırakırmışım gibim üstüme üstüme geldiler. dövdüler beniiiiiiiiii:gitme:mafoldumben

abartma pinkim yav, hamile misin nesin, ne bu duygusallık naniknanik
 
kızlar daha öncede eklemiştim hazır konusu açılmıuşken belki işinize yarar diye düşündüm
Anne sütünü artırıcı bitkisel kürler (Galactogogue)
Herbal Galactagogue

Değerli okuyucu, bebeklerini emziren annelerden sık sık aldığım soruların başında, “Bebeğimi daha uzun emzirmek istiyorum, fakat sütüm azalmaya başladı, ne önerirsiniz?” sorusu gelmektedir. Emzirme döneminin (laktasyon) daha ikinci aylarında sütlerinin azaldığından yakınan annelerin sayısı ne yazık ki, giderek artmaktadır. Bu konuda önerdiğim tek bir kür yoktur. Çünkü, emziren bir annenin sütünün erken azalmasının bir çok nedeni olabilir. Bu durumu mutlaka öncelikle hekimleri ile görüşmelerini öneririm.

Hamile bayanların, bebeklerini emziren annelerin mevsiminin dışında yetişen hormonlu ve ebter tohumlu sebzeleri tüketmemelerini özellikle belirtmek isterim. Ayrıca, mevsiminde olsun veya olmasın ebter tohumdan üretilen sebzelerin tüketilmemesini öneririm. Transgen (genleri ile oynanmış) tohumlardan elde edilen ve ülkemizde de görülmeye başlayan bu ürünleri, örneğin mısır, hamile bayanların ve bebeklerini emziren annelerin özellikle tüketmemeleri gerekir.

Aşağıda birbirlerinden farklı birkaç tane kür önermiş bulunuyorum. Bu kürlerin tamamı anne sütünü artırıcı etkiye sahiptir. Özellikle, incir-havuç kürü ve taze beyaz dut oldukça güçlü galactogogue (anne sütünü artırıcı) dır. Bebeklerini emziren annelere öncelikle incir-havuç kürünü uygulamalarını öneririm.

• Taze beyaz üzüm
• Dereotu
• İncir (taze veya kurutulmuş)
• İncir-havuç
• Taze beyaz dut
• Haşlanmış taze beyaz dut kurusu


kürleridir. Yukarıda isimlerini yazmış olduğum kürlerin hazırlanma ve kullanma şekillerini aşağıda vermiş bulunuyorum. Aynı anda yukarıda belirtmiş olduğum kürleri birden fazla kürün uygulanmaması gerektiğini özellikle belirtmek isterim.

Bunların dışında diğer yardımcı kürler ise,

• Anason
• Kereviz
• Taze kereviz yaprakları
• Bal kabağı
• Çilek
• Kıvırcık salata
• Sumak
• Rezene çayı
• Tere



Not:Hekiminizin önerdiği ilaçlar var ise, mutlaka kullanınız. Bu bitkiye karşı alerjiniz olup olmadığını öğreniniz. Bu kitaptaki tüm bitkisel kürler ancak ve ancak yetişkinler içindir. Burada okuduğunuz bilgilerin, yardımcı ve destekleyici olduğunu gözardı etmeyiniz. Hekiminize danışmadan buradaki bilgiler ile kendi kendinize kesinlikle teşhis koymayınız ve uygulamayınız. Unutmayınız ki, hastalık yoktur, hasta vardır. Her hastalığın seyri insandan insana değişir. Teşhisi koyacak olan ancak, bir hekimdir.
 
Anne sütünü azaltan bitkiler (Galactofuge)

Galactofoge, emziren annelerin sütünü azaltan veya tamamen durmasına neden olan anlamına gelir. Bu nedenle emziren annelerin erken dönemde sütlerinin azlamasına neden olan bitkileri ayrı bir bölümde toplamayı uygun buldum. Bu bitkilerden en önemlilerini aşağıda belirtmiş bulunuyorum,

• Nane
• Maydanoz
• Nışasta unu
• Adaçayı
• Şeker kamışı
• Ararot
• Arpa ve arpa unundan yapılmış besinler
• Şalgam
• Mısır
• Salamurası yapılmış besinler
• Aşırı tuz tüketimi
• Turşusu yapılmış besinler
• Sirke ve limon suyunun fazlaca kullanılması

Adaçayı, memleketimizde fazlaca tüketilen bitkisel bir çaydır. Hamile bayanların ve emziren anne adaylarının kesin olarak uzak durması gereken bir bitkidir. Tüp bebek veya aşılama yöntemi uygulanacak olan bayanların adaçayından uzak durmaları gerekir. Söz adaçayından açılmışken, epilepsi hastalarının da kesin olarak uzak durması gereken bir bitkidir. Çocuk yapmaya karar vermiş olan eşler adaçayı tüketmemelidirler. Bu kural sadece kadınlar için değil, aynı zamanda erkekler için de geçerlidir. Adaçayı içme alışkanlığı olan erkeklerin sperm sayıları azalır.

Adaçayının kurutulmuş sap ve yaprakları ortaçağda evlerin içerisinde yakılarak, tütsüsü yapılırdı (fumigate), bu adet halen daha Avrupa’nın bir çok köyünde uygulanmaktadır. Adaçayının tütsü olarak kullanılmasının nedeni, evlerin odalarını dezenfekte etmek içindir. Lahana ve havuç yetiştirilen tarlalara adaçayı serpilerek, ürüne zarar veren bakteri ve böcekleri uzaklaştırmak amaçlı uzun yıllar kullanılmıştır. Bu sayede tarlalarda yetiştirilen lahana ve havuç, parazitlere karşı mükemmel bir şekilde korunma altına alınıyordu. Teknolojinin gelişmesi ile geliştirilen kimyasal zirai ilaçlar bu muhteşem doğal korunma yöntemlerini tarihe gömerek unutulmasına neden olmuştur. Buna benzer daha bir çok yöntem ne yazık ki kayıp olup gitmiştir. Doğal yaşam tarihi içerisinde insan, öylesine güçlü yöntemler ve teknikler geliştirmiş ki, günümüzün modern ziraatçiliğinin başaramadığı bazı sorunlar, geçmiş tarihte kolayca ve doğal olarak çözülüyor idi. Ne acıdır ki, bu yöntemler unutulmuş ve bir çoğu da kayıp olup gitmiştir.

Günümüzde, yeni yetişmekte olan araştırmacı genç bilim adamları, doğal yaşamın geçmiş tarihini bilmeden, tanımadan, modern ve yapay kimyanın uygulamasına geçerek, insanı doğanın düşmanı haline getirmektedirler. Bu konuda modern kimyanın ağır ve yıkıcı sonuçlarını görmeye başlayan insan, katkısız ve içeriğinde kimya olmayan doğal ürünleri aramaya başladı. Daha onyıl öncesine kadar, zirai ilaçtan nasibini almamış görüntüsü bozuk meyveler tercih edilmezken, şimdilerde bu görüntüsü bozuk doğal meyveler ve sebzeler aranır oldu. Belki görüntü kaliteleri bozuk, ama doğal ve zararsızlar. Ve günümüzde giderek onları bulmak zorlaştı. Hem de görüntüsü güzel, sebze ve meyvelerden daha pahalılar…

Ortaçağın insanları kimyayı bilmiyor olabilirler. Ama biz bugünün modern kimyası ile antik çağdan beri uygulanmış yöntemleri araştırarak açıklığa kavuşturur isek, doğadan ve doğallıktan uzaklaşmamış oluruz.

Bazı herbalistler, bitkisel karışımların içerisine bir miktar öğütülmüş adaçayı ilave ederler, bunun da sebebi hazırladıkları bitkilerin böceklenmemesi içindir.

Nane, hamile bayanların, bebek yapmayı düşünen kadınların, bebeklerini emziren annelerin, bu dönemlerde nane tüketmemelerini öneririm. Nane tüketiminin alışkanlık haline getirilmemesi gerekir. Nane, hamile bayanlarda düşük yapma riskini artırır, emziren annelerin sütlerinin azalmasına neden olur.

Dikkat:
Anne sütünün azalmasının arkasında tiroidin normal çalışmaması yatabilir. Arka arkaya doğum yapmış kadınlarda sık görülen bir rahatsızlık da tiroid hormon dengesizliğinin gelişmesidir. Emziren annelerin sütlerinin azalmasının sebebi, tiroid bezinin sağlıklı çalışmaması da olabilir. Mutlaka hekimilerine danışmaları gerekir. Çünkü, anne sütü üzerinden bebeğin alacağı iyot çok önemlidir. Bebeğin beyin gelişimi iyota doğrudan bağlıdır. Unutmamalıdır ki, emziren annenin tiroid bezinin dengeli ve sağlıklı çalışması çok çok önemlidir. İyot, tiroid bezinin sağlıklı çalışmasında birinci derecede önemlidir. Mutlaka, hekiminize danışınız.




Not:Hekiminizin önerdiği ilaçlar var ise, mutlaka kullanınız. Bu bitkiye karşı alerjiniz olup olmadığını öğreniniz. Bu kitaptaki tüm bitkisel kürler ancak ve ancak yetişkinler içindir. Burada okuduğunuz bilgilerin, yardımcı ve destekleyici olduğunu gözardı etmeyiniz. Hekiminize danışmadan buradaki bilgiler ile kendi kendinize kesinlikle teşhis koymayınız ve uygulamayınız. Unutmayınız ki, hastalık yoktur, hasta vardır. Her hastalığın seyri insandan insana değişir. Teşhisi koyacak olan ancak, bir hekimdir.
 
abartma pinkim yav, hamile misin nesin, ne bu duygusallık naniknanik
dalga geçtinis benle gypsym ve sen evrimde size alkış tuttu. alay ettinis benlen. psikolojik şiddet uyguladınız. ühühhhhhhhhhhhh
kız dur bakimm bi evde test varmı acep belkim hamileyimdir. bende diom karnım nie bu kadar şişti.heeç aklıma gelmemişti ya iyiki avrsın mucizemalkisalkisalkisa.s.
 
dalga geçtinis benle gypsym ve sen evrimde size alkış tuttu. alay ettinis benlen. psikolojik şiddet uyguladınız. ühühhhhhhhhhhhh
kız dur bakimm bi evde test varmı acep belkim hamileyimdir. bende diom karnım nie bu kadar şişti.heeç aklıma gelmemişti ya iyiki avrsın mucizemalkisalkisalkisa.s.

vereliniortak

ben şekerli sakız çiğnemem. saf falım. hiçbişeysiz yani sadeeşakkıdı

hımm, karbonatlısı iyi oluyordu onun...
 
Doktordan celduk celmesune deeeeeeeeeeeeeeee...............
Bizimm eşşekk oğlanın kafası depar atmış, o da gecen seneki mıyom dıkıslerını zorlamaya baslamıs.. pazartesı tekrar nst var.. carsamba cok cok buyuk ıhtımal hastanedeyıs arkadaslar.. vatana mıllete hayırlı ugurlu olsun.. doktor bu sartlarda bekleyerek senı rıske atamam dedı.. birisi beni çimdiklesinn :bbo:
amanın sevindim emem hayırlısı olsun evrişim doğurun artık yav bekle bekle bi hal olduk
valla eşim pc başında resimleri yüklemekle ugraşıyor becerebilirse
ablasıda biraz kıskançlık yaptı ama çok şımararak ve agrasif davranışlarla gösterdi bunu hastaneye gidereken ve gece odada kalırkende yanımdan ayırmadım valla bir beşikte birde yatakta yattı kızlarım allahım çok güzel bir duyguymuş ilkinde anlamamıştım ama herkes için dua ettim kızlar bir avazda kurtulasınız diye
evrim canım hadi hayırlısı çarşambada senin haberini alırız inşallah
kadriyeeeee hoş geldin kuzum nasılsın çok geçmiş olsun gözün aydın olsun maşallah kızçenede resminide gördüm
ağrın sancın varmı benim hala ağrım oluyor
seraaaappp hoşgeldin ya bişi sorcam anneler. huuuuuuuuuu

derya kadriye sibel serpa yada her kim denk gelirse... şimdi gece bebeklerin altını hangi sıklıkla değiştirces..çünkü çok sık açarsak alışırmışmı öle bişilervar dimee

yok öyle sık değişme alışmak değilde uykusu dağılır uyuyana kadarda oooooooooo kaka filan yapmamışsa yada herşeyi yaptın durmuyor ağlıyorsa altınada bakarsın yoksa ellemene gerek yok
 
Esracim o yanaklar nedir oyle ya, bizimki ole olsa ben zaten kimseye birakmam kendim isiiririm:))

Kadriye ask ol cirkin ordek yavrusu ne demek, prenses bu prenses, alla nazarlardan saklasin...
 
Evrisim hayirli olsun canim, hakkinizda en iyisini diliyorum..Kuzeyimizi gorelim artik..
 
Teoman'ima masallah diyen tum guzel anneler cok tesekkur ederim, ben yine bulutlarin ustundeyim bugun..Allahima binlerce sukur...
 
bide su 4 parmak olmasaydi, hala sizliyo yaw...Neyse daha acilma falan yokmus, kendi doktorum gelene kadar olmasinda, gerci bu doktorda fena diil, ama yinede kendi doktorum gelsin, 2 hafta daha gelissin tosunum..
 
buarada bugun evdeki tum giysi dolaplari indi, verilicekler, giyilenler, yazliklar kisliklar, seneye olabilicekler, artik hayatta olamiyacaklar ayrildi..ben saskin gozlerle izledim, neyse ev duzene girmek icin anemi bekliyormus, dunde salon vitrin ve konsolu inmisti, onceki gun mutfak dolaplari..sukur buyuk isler bitti...
 

Aaayayaya.. Ozgur le yapıstık ekrana.. benim gözler yine foşur foşur... Kurban oldugum Allahım.. ne mucızelere kadirsin.. nası güsel bı kız bu yaaa.. Kadrıyem Allah bagıslasın kuzum..

Evrisim hayirli olsun canim, hakkinizda en iyisini diliyorum..Kuzeyimizi gorelim artik..

Saol cigerım.. amin, cemil cümlemize.. görelim di mi benim koca kafa sıpayı :))
 
X