2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

genelde veriyorlar ama belki senin durumunda farklıdır. heterozigot benim durumum. aslında bazılarına diyet bile veriyorlarmış.pıhtılaşma önleyici. bazı besinler arttırıyor diye. ama ben yapmıyorum o diyeti. innohep benim kullandığım iğne. sanırım içerkleri aynı bütün iğnelerin düşük molekül ağırlıklı heparin içeriyor.

sen heterozigotsun ve hem iğne hem coraspin kullanıyorsun. oysa bende hem homozigot factor v leiden hem heterozigot mthfr hem de protein s aktivite düşüklüğü var. yani bende yok yok. ama doktor sadece iğne verdi. ben aspirin de kullanmak istiyorum ama gerek yok diyor. şimdilik de iyi gidiyor bakalım. belki kilo alınca artıracakmış dozu.
 
kızlar albümlerinize baktım hepiniz cok güzel cıkmıssınız,inşallah gelecek olan bebeklerle bır ömür boyu mutlu oluruz hepimiz.benımde var bı kac fotom ama yenılerını koyamıyorum cunku pc çöktü resimler gıttı,kocıs kurtarmaya calısıyodu,yenı resımler gelınce onlarıda eklerım
 
nasıl yapılıyor bilmiyorum ki?

ilk önce kendi safyana git yukarda yazıyor ya hoşgeldin.....
hemen yukarda resminin altında kullanıcı paneli var ona tıkla
sol yanda Ayarlar & Özellikler var onun altında Seçenekleri Düzenle var ona tıkla
E-Mail ve Özel Mesajlar başlığının altında Özel Mesaj ayarları var onun Özel Mesaj Sistemi Aktif kısmına tik at.
 
günaydın kızlar. gizzecim hoşgeldinn. sayılı gün çabuk geçer en güzel zamanlarını eşinle geçireceksin.kızlar yazın hamilelik geçiren yakınlarım var galiba son aylarımız yaz sıcaklaırna denk geleceği için biraz bunalacakmışız.napalım artık elbiselerle idare edicez.klima da zararlı soğuk çarpıor zaten ilaç kullanmakta tehlikeli. sıcak sıcak oturuo soğuk sular içicez galiba

lalece hiç dert etme ben oglumada kasımda hamıle kaldım bu guebelik 15 gun geride kasım sonu kaldım ogluma kasım bası kalmıstım temmuz ortası dogum y aptım erken dogum yaptım35+5 de. sıcaklardan oldgun soyleyen var malum nedeni bilinmiyor dusukg ibi erken dogumunda suyum gelmisti vsvs. oyle aman aman bunalmadımdı. ki 2000 yıl osn 70 yilin en sıcakları idi devlet daieelir doum yapıgım gun tatil edilmisti falan.
yani eviniz biraz serin se klima vs kısıkta tutarak birsekil halledilir hele balkonunuz alan varsa hiç dert etmeyin. yani milletede illet oluyourm yangına korukle gidiyolar olan olmus napalım artık allah allah:) erteleyelim donduralımmı gebeligi:)


ESRAKO albumune baktım cok tatlısınız masallah oglunda oyle. Allah guzel yuvanızı nazarlardan korusun insallah. bende 3 tane test yaptım ucunude saklıyorum hatta yumurta takibi yaptırmıstım o cıktıları bile saklıyorum cekirdekten itibaren hatırası var :))))))))))))) ins bebislerimizinde resmini ekleriz kızlar . bu foto olayıyla daha bi senlendi topigimiz

baby bende seninkine baktım çok hossun sende masalah esmer guzeli bayılırım esmer insanlara kadın erkek çocukhayran hayran izlerim :)
vakit bulunca dahada ekleme yaparım size haberv eririm ekledigimde bakmak isteyen olursa. oglumun son resimlerini koymak isterim ordakiler eski çunku bir iki sene oncenin.

ESRAKO, senin albümüne de baktım. giyimkuşama düşkünsün belli. herhalde aramızda çocuklu fotoğrafı olan bi sen varsın. ne güzel, inşallah bizim de olacak böyle aile fotolarımız. son eklediğin fotoda evet biraz kilo almışsın. ilaçlardandı di mi? olsun yakışmış ama, kilo öyle herkese yakışmıyor. ben de akşamları karnıma bakıp bakıp okşuyorum, sonra sabah bi bakıyorum fosss inmiş. çoğumuzda gaz şişkinliği var aslında.
evet aftabru giyim kusamıma duskumundum suslu bakımlı nedresen de yani sacımdaki toka cantam saatim vs uyumlu olmasına çok dikkat ederim. illa pahalı yada m arka olması gerekmiyor bunların ama biraz ozen sadece hos gorunmek için yeterli diye dusunoyrum.
son resim evet hamile kalmaya calısırken ki aldıgım kilolarla olan bir resim. ve çocukluk arkadasım benim bu halilmde iken evlendi bende nikah sahidi oldum bu fil halimle:) ama napalım. hatta o aksam bile hamile olailirim diye oynayamadım bile kalkıp dugunde 16 austos tarıh ama hamile değilmisim adetime birh afta vardı en uzuld ugum seylerdendir gonlumce oynayamadım diye:)
insalah sizlerinde tam uç kisilik aile resimlerinze bakarız seneye bu donemlerde


ben de yüzmeyi çooook severim. yüzme tavsiye edilen nadir sporlardan bir hamileler için. bizim evin çok yakınında eskiden üye olduğum güzel temiz bir spor klubü var ama akşamları bende hiç gidecek hal olmuyor. belki ilerleyen haftalarda enerji gelirse üzerime yeniden kayıt olurum.ben de mayıs gibi antalyaya gidip bir hafta güneş banyosu yapıp denize girmek istiyorum. antalyaya yazın gidemem zira çok sıcağı hiç sevmem. benim de HELİN gibi ailem adanada yaşıyor, adanalı değiliz ama , geçen yaz bir haftalığına eşimle bizim yazlığa gidelim dedik, eşim tövbe etti bir daha haz-eylül arası adanaya gitmemeye. onun sıcakla hiç arası yoktur da. yazlıkta geçen bir haftanın ardından 4 gün de kıbrısa gidince iyice terelellim olduk biz. allahtan kıbrısta muhteşem bir deniz vardı da o kurtardı tatili biraz olsun. bu yaz tatil matil olmayacak herhalde.


ben dedigim gibi oglumada kasım basında hamile kaldım. ve mayıs son haftası fethiyeye tatile gitmistik araba ile dr iki saatte bir durup on dk yuru demisti uyguluyorduk arada amann bas gidelim diyordum sıklııyorduk dur habire otur gezin etrfata benzinci bahcelerinde turluyordum:) ve yuzmek nası harika gelcek çunku kendinizi en hafif hissetginz yer suyun içi havuzunmerdivenlerinden çıktıkca agırlık basıyor ya en kotu an iste o an:) içinde kus gibisinizb
dr banada havuza girme dedi enfeksiyon kapma ihtimaline karsı ama ben hiç dinlemedim allaha sukur basima birsey gelmedi
guneslenirken karnıma iki uç kat havlu koymamı soylemisti dr um koyuyordum bu senede insalah hazıran basında hemen bi antalya vs yapmak istiyorum tatil yapmadan bir yıl geçirmedim hemen hemen hiç ben nası zaman geçeririm yapmazsam bilmioyrum insalah herseyyolunda gider de yaparım.
 
ilk önce kendi safyana git yukarda yazıyor ya hoşgeldin.....
hemen yukarda resminin altında kullanıcı paneli var ona tıkla
sol yanda Ayarlar & Özellikler var onun altında Seçenekleri Düzenle var ona tıkla
E-Mail ve Özel Mesajlar başlığının altında Özel Mesaj ayarları var onun Özel Mesaj Sistemi Aktif kısmına tik at.

en sonda değişiklikleri kaydete bas sayfanın en altında.
 
merhabalar
ilk muayenemde 7 haftalık hamile olduğumu öğrendim.ortalama ağustos sonu eylül başı doğumum olacak.bu zaman içersinde benim durumumda olan anne adayları ile muhabbet edersek birbirimize yardımcı olursak iyi olacağını düşünüyorum..
mesela
7 haftalık hamile olduğumu öğrendim baskada o gün birsey yapılmadı.doktorum tahliller için 15 gün sonrasında kontrole gitmemi istedi . su an sadece folikplus verdi.ilaç(demir vitamin vs vs )kullanmam için 9. 10. haftalar geç olmazmıki?CADIARZU 7 haftalıkken siz neler yapıyordunuz- yapıyorsunuz ?
 
sen heterozigotsun ve hem iğne hem coraspin kullanıyorsun. oysa bende hem homozigot factor v leiden hem heterozigot mthfr hem de protein s aktivite düşüklüğü var. yani bende yok yok. ama doktor sadece iğne verdi. ben aspirin de kullanmak istiyorum ama gerek yok diyor. şimdilik de iyi gidiyor bakalım. belki kilo alınca artıracakmış dozu.

ya insanın kafası karışıyor haklısın. benim sadece mthrf heterozigot ama önlem olarak verdi bana. aslında sadece aspirinle bile doğum yapanlar var ama risk alamıyor insan. corsapin hamile kalmadan başladım ben. ama doktorlara güvenmek lazım. zaten sanırım senin doktorunda bu konuda uzmandır. kişiye göre tedavi öneriyorlardır. bana çok kilo alma dedi ama ben zaten biraz kiloyla kaldım:bbo:. Allah yardımcımız olsun sağlıkla tamamlayalım inşallah hepimiz.
 
yaptım dediklerini NAZLI 03. bak bakalım gönderebilecek misin?

özel mesaj sistemin açık ama ben atamıyorum sana alt kısımda olanlara tik attıysan sadece arkadaş listen sana özel mesaj atabilir. sanırım . bir bak istersen onlarda tik varmı. özel mesaj at kısmı çıkıyo artık ama yollayamıyorum sana.
 
özel mesaj sistemin açık ama ben atamıyorum sana alt kısımda olanlara tik attıysan sadece arkadaş listen sana özel mesaj atabilir. sanırım . bir bak istersen onlarda tik varmı. özel mesaj at kısmı çıkıyo artık ama yollayamıyorum sana.

evet sadece arkadaş olanları seçtim. eee arkadaş olalım. nasıl oluyoruz?
 
prenses;

adet günümde -hamile olduğumu anlamadım- lekelenmem oldu. Ertesi gün azalınca ben de şüphelenip gebelik testi yaptırdım ve gebe olduğumu öğrendim. Doktor aynı gün günde 3 tane progestana başlattı;3. kutum bitmek üzere


Sıcak meselesine gelince;
Ben Adana'da yaşıyorum ve gerçekten en sağlıklı insan bile Adana'da yazın nefes almakta güçlük çekiyor. Kayınvalidemin ilk tepsi "offf yazın çok zor olur" oldu. Okuldan bir arkadaşım ise "canım, açarsın klimanı oturursun karşısına beklersin bebeğini o eskidenmiş sıcak mıcak"dedi... işte bakış açısı... olumlu insanlar hep pozitif enerji verirken olumsuz insanlar insanı kötü etkiliyor... Merak etmeyin kış olsa bu defa da "ayyy çok soğuk bebek üşürr" derlerdi.... biz olumlu düşünmeye devam edelim...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayırlı olsun canım. Demir haplarını zaten ilk 3 ay vermiyorlar. 3.ay ve sonrasında ihtiyaç olursa başlatır doktorun. Bende 9+2yim. Ağustos ortası kısmetse doğumum. Hepimiz için hayırlsıı olsun.
Görüşmek üzere.
 
öylemi. sevindim tşk ediyorum bunu bilmek içimi rahatlattı folik asidin gebelik öncesi kullanıma başladığını öğrenince dedim ya diğerlerindede geç kaldıysam:)
zayıf olduğum için kilo almak adına beslenmeme özen gösterirdim zaten ama sizlerin ekstradan önerdiğiniz birseyler varmı değişik gıdalardan özellikle kullanmam gereken ya da kullanmamam gereken;?.. mesela yer elmasının hamilelere zaralı olduğunu duymuştum-arı poleninin iyi geleceğini düşünüyorum vs vs
başka?
:)
 
Sıcak meselesine gelince;
Ben Adana'da yaşıyorum ve gerçekten en sağlıklı insan bile Adana'da yazın nefes almakta güçlük çekiyor. Kayınvalidemin ilk tepsi "offf yazın çok zor olur" oldu. Okuldan bir arkadaşım ise "canım, açarsın klimanı oturursun karşısına beklersin bebeğini o eskidenmiş sıcak mıcak"dedi... işte bakış açısı... olumlu insanlar hep pozitif enerji verirken olumsuz insanlar insanı kötü etkiliyor... Merak etmeyin kış olsa bu defa da "ayyy çok soğuk bebek üşürr" derlerdi.... biz olumlu düşünmeye devam edelim...

canım valla olumlu düşünmemız lazım.ayy keyfını cıkaralım daha ıyı.buarada klima işine bıraz takıldım aman sakın klimayı acıp karsısına gecme he,boynun falan tutulur hemde zararlı hepten zehir olmasın hamışliğimiz.ama ben şu acıdan bakıyorum sonucda yaz hamilesi olmamız şu yönlerden cok iyi,incecık ifil ifil kıyafetlerle rahat edıcez eger kısın kocaman bı göbişimiz olsaydı hem kalın gıyıncektık hem zorlancaktık darlancaktık.hem hayırlısıyla bebegımız agustosta dogarsa kışa bebegımız baya ele avuca gelmıs olcak.bu bızım ıcın en buyuk artı die düşünüyorum.

buarada noraacım albümün gözükmüyo canım
 
of ya sinirlrim bozuldu..mecbur dr değişmek zorunda idim uzaktı çünkü tavsiye ile bi dr gittim bugün ..kist var dedi doppler usg gir gel dedi ayrıntılı bakmam lasım dedi iide daha 4 gün önce kendi drmda idim ne bu şimdi alla alla bir kes daha kendi drma gidip öle dopplere gircem korkulcak bişi diil dedi ama anlamdım ne bu şimdi..bide usg bi tuhaftı karıncalı benim dr usg si daha net hemen bebi görüyodum orda burası çok karışktı zor seçtim yani..ekranı küçük ne bilim alakası varmıki....
 
canım valla olumlu düşünmemız lazım.ayy keyfını cıkaralım daha ıyı.buarada klima işine bıraz takıldım aman sakın klimayı acıp karsısına gecme he,boynun falan tutulur hemde zararlı hepten zehir olmasın hamışliğimiz.ama ben şu acıdan bakıyorum sonucda yaz hamilesi olmamız şu yönlerden cok iyi,incecık ifil ifil kıyafetlerle rahat edıcez eger kısın kocaman bı göbişimiz olsaydı hem kalın gıyıncektık hem zorlancaktık darlancaktık.hem hayırlısıyla bebegımız agustosta dogarsa kışa bebegımız baya ele avuca gelmıs olcak.bu bızım ıcın en buyuk artı die düşünüyorum.

buarada noraacım albümün gözükmüyo canım

canım ya ne mümkün klimasız oturmak.biz de batmandayız.yazın evin içi 40 derece.bir de 5. kat,bir de hamilelik...bize dua edin arkadaşlar
 
canım hepimize hayırlı olsun bebeklerimiz bende şu an 7+3 haftalık hamileğim ama bebek henüz görünmedi dr boş gebelikten şüphelendi çok ağlıyorum rabbim hayırlısını versin cümlemize
 
X