Merhabalar,
Kızımda ben de sürünüyoruz uykusuzluktan ! Bu ıkınma derdi nerden çıktı yaa !
Kızım yaklaşık 1,5 haftadır anne sütü yanında günde 90-100 ml pre aptamil mama almaya başladı. O günden beri bir ıkınma hali var, kakasını gayet normal yapıyor ama kaka yapmadan evvel kısa bir süre ıkınıyor, kızarıyor, bacaklarını çekiyor kendine, sonra yapıyor kakasını.
Ama bu gece, perişan oldu yavrum resmen.
10.30 gibi emdi yattı, 12 de ağlayarak uyandı ki normal de hiç ağlayarak uyanmaz. Ama nasıl ağlama, sanırsınız ki yatarken biri birşey batırdı bi tarafına ! Gazı var sandım, aldım pışpışladım yok, gaz çıkmıyor, emzirmeye çalışıyorum almıyor, bacaklarını çekiyor, ıkınıyor, mosmor oluyor ıkınmaktan, alttan gaz çıkarıyor,hah diyorum yaptı çocuğum kakasını, altını açıyorum bakıyorum yok hiçbişey. Mama hazırladım, çok az mama aldı.
Gece boyunca 10 dakika sakinleşiyor, sonra yine çılgınca bir ağlama, morarıncaya kadar ıkınma. Sabah tam 6 ya kadar bu şekilde devam etti. Yapamadı kakasını ama uykuya yenik düştü, sızdı yavrum. 2 saat sonra yine ağlayarak, ıkınarak ve kızararak uyandı, yine aynı fasıl, az önce biraz kakasını yapabildi, kabız gibi değil, her zamanki kıvamında kakası, şimdi yine sızdı.
Bunun çaresi nedir?
Ben sanki mama veren bazı arkadaşların mamanın içine zeytinyağı eklediklerini mi okumuştum, yanılıyor muyum? İşe yarar mı ki?
Ya da ne yapayım ki bebeğim bu kadar rahatsız olmasın? Bu durumu yaşayan başkası var mı?