- 27 Şubat 2008
- 2.749
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KIZLAR BEN BGN LAZIMLIK ALDIM ZEYNEP ICIN ZAMAN ZAMAN DENEMEK ISTIYORUM 16 AYINI DOLDURDU 2 YASINA KADAR TUVALET EGITIMINI KAZANDIRMAK ISTIYORUM. ARANIZDA TUVALET EGITIMINE BASLAYAN FIKRI OLAN VAR MI?VE YA NE ZAMAN DUSUNUYOSUNUZ VE NASIL?opuyorumnanaktan
Kizlar dr.a sordum 18 ayliktan sonra uygun baslayabilirsiniz dedi, ben de 2 yas dan once dusunmuyordum ama burda birkac kitap okudum ve hepsinde de 2 yasindan once herhangi bir egitim verilmeyen cocuklarin tuvaletlerini soylemeleri 3 yasini gectigini yaziyordu. Tabi ki cocuktan cocuga da degisir mesela erkek kardesime annem 1, 5 yasinayken ogretmisti bile:) Amacim tamamen ogrensin degil ama tuvalet egitimine baslatmak istiyorum zaten bu ara yogunum onumuzdeki ay yavas yavas alistirmaya calisacagim o zaman zaten 17. ayi da bitmis oluyor:) Zaten zihinleri cok acik bebeklerin olur gibime geliyor... simdilik prenses koltugumuz o bizim oyuncak gibi oynuyor 2 gundur.oturuyor kalkiyor kapagini acip kapiyor muziginin nasil calistigini da ogrendi parmagini lazimligin icine degdiriyo seviniyo muzik calinca:)
hayırlı olsun canım inşallah istediğin gibi alışır..
dediğin gibi çocuktan çocuğa fark ediyor.sen zaten kesin bezden kesicem demiyorsun şansımı denemek istiyorum diyorsun..yaza kadar söylemeyi öğrenirse yazın zaten 2 yaşında oluyor rahat edersin.1 ay oyuncak olarak oynasa diğer ay çişini yapar yaza kadar kakasını öğrenir bu böyle gider
tek dikkat etmen gereken şey baskı kurma...yani isterse yapsın bir iki kez tuvalette senin nasıl bu işi yaptığını göster daha sonra aynısını onun lazımlığa yapması gerektiğini anlat...
ama çişini yapınca sifonu çek ve pis de çünkü bu dönemdeki çocukalr çişini yapıyorlar dönüp çişleriyle oyun oynamaya başlıyorlar..kaydirigubbakcemile3lmaz:
zor bir süreç seni bekliyor buna ekli olarak soğuklar var..banyon sıcaksa evin genelde sıcak oluyorsa sorun olmaz...bebeklerimizin altını açınca bile ne kadar mutlu oluyorlar...ne kadar çabuk onlar için o kadar iyi..
bunlar benim görüşürüm kolay gelsin sanaaa
birde bende bişey sormak istiyorum yani anlatmak belki sizinde aklınızda kalır.
benim bi arkadaşım var oğluna lazımlığa yeni öğretiyor çocuk 3 yaşı bitecek ama çocuk banyoda yamıyor çişini evede saolnda falan yaptırmış hep soğuk die banyoda yapmıyor illa pipiyi çıkaracak salonda işetecek..oda görünce benim afedersiniz miğdem buılanıyor....ne zaman bir araya gelsek hep oluyor.anne çişim var diyo kadın hemen lazımlığı tutuyor salonun ortasında çişini yapıyor eşofmanı çekiyor...anlatmak istedim benim bu durum pek hoşuma gitmiyor ve sebebinide anlayamıyorum..