2008 Mayıs Anneleri

Kızlar hepinize selam olsun,,, ben son sayfayı ancak okuyabildim..Eskisi kadar giremiyorum siteye ki hep aklım sizlerde, ya benim beceriksizliğim mi bilemiyorum, ben hiçbirşeye yetişemiyorum...maşallah sizler daha sık girebiliyorsunuz...

Mercancım cnm...Kayra bebişimize geçmişler olsun...Ama cnm sende iyi ol ki meleklerine daha iyi bakasın....

Ridacım Muhammedin kilosu daha iyi görünüyor büyümüş maşallah....

Ebrucum ankaraya hoşgeldin....Beddua konusunda haklısın annem hep derdi kimsenin hakkında kötü temennide bulunmayın döner dolaşır size gelir diye...Büyükler işi bilip de konuşuyorlar herhalde...

Yasemincim mesajını aldım cevabını yazdım..Kusura bakma cnm çok geç gördüm hiç bilgisayara oturamadığım için....

Neysencim geçmiş olsun cnm...Bebiş düşmüş çok üzüldüm ama kafama birşey takıldı geri geri emekliyor demişsin...Emeklemek derken nasıl emekliyor mu yani....
 
Herkese slm.....söyle hızlıca yazıları biraz okudum..Cok fazla giremiyorum artık internete girersemde cok kısa kalıp bir göz atıp çıkıyorum..malum yemeyen bir kızım var ve şimdilerde gündüz nerdeyse hiç uyumayan..tüm gün uğraşıp duruyorum..bir kaşık yedirebilmek için kaç dk başında bekliyorum bilseniz..vermeyincede açlık aklına gelmiyor halinden memnun..bende hal kalmıyor o ayrı durum..gün geçtikçe daha cok batıyor..dert ediyorum cok..dr kızının düzeni böyle stres yapma diyor ama işte gelin bana sorun kızlar..haliyle biraz zayıfladım sütüm kesildi ve iştahım kalmadı,ama hala 4-5 kilo fazlam var..sözüm kiloları dert eden arkadaşlarıma...kiloları dert etmeyin bir zaman sonra koşuşturmadan kalmayacak ..kilolardan güzel tatlı canınızı sıkmayın..

Öncelikle hasta olan bebişlere ve sonra Mayıs annelerine geçmiş olsun ..buaralar encok duyduğum ve korktuğum şey..inş biran önce herkes iyileşir...

Yaseminciğim mahmut un biraz zamana ihtiyacı var sanırım..oda öğrenecektir oynamayı..biraz zaman ver annesi ona..oğluşların biran önce iyileşir inş canım.

Mercancığım hep içimizden geçen o aman hastalanmasınlar,minicik bedenleri savunmasızca kalmasın,biz hastaladın onlar yerine...ama olmuyor işte..nekadar dikkat edilirsede yine olabiliyor..inş en kısa sürede atlatılır..

Ebrucuğum aranın düzelmesine sevindim,herşey bir mücadele..yaşam gibi..öncelikle içinde başlıyor sonra cevreyle.kendi içinde sen iyi olda canım herşeyi halledersin ..

Çok önceki mesajlara bakamadım ama Murgiz buralardamı ?

Gökcenciğim canını sıkma iyice konuş istersen karışık geldi durum bana..
 
selam kızlar.memleketen annemler geldi.çok mutluyum.ama yarın akşam dönecekler çünkü annem babam ve kardeşim çalışıyorlar.keşke hep birarada olsaydık.neyseki 3 saatlik mesafedeyiz.
kuzey buralar çok huysuz geceleri.ağlayarak uyanıyor.eli sürekli ağzında.emerken ısırmaya başladı.sanırım diş çıkarma dönemine girdi.kaşınmalar 2-3 ay önceden başlıyormuş.
herkese iyi geceler.
 
burada maaş geri ödemesini brüt maaş üzerinden hesaplıyorlarmış.nasıl sinirlendim.devletin bize borcu olsa alamayız.ama o bizden söke söke alıyor. benim brüt maaşım ile net ele geçen arasında 600 ytl fark var.herneyse anlayacağınız paşa paşa ödeyeceğim.biraz sıkıntıya gircez bu ay.tek maaşla geçinmek çok zor.bi de böyle borçlar çıkınca dahada zor oluyor.Allah yardımcımız olsun,ağzımızın tadını bozmasında para işleri bi şekilde halolur.biraz sıkarız aylıksız iznim bitene kadar.ne yapalım.devlet memuru olmak çok zor bu ülkede.resmen fakirsin yani.
 
Günaydın herkese arkadaşlar,
haftasonu tatilinin ardından işe gelir gelmez hemen büyük bir merakla yazdıklarınızı okuyorum..tekrar iyi ki varsınız demeden edemeyeceğim..
ebrunun uzun süredir sesi çıkmıyordu, çok merak ediyordum...yazdıklarını okuyunca ne kadar sevindim..
Ebrucum, eşinle barışmış olmana sevindim, eşinin uzmanlık sınavını kazanamamış olmasına üzüldüm..senin sınavın da inşallah istediğin gibi geçer,Rabbim hakkınızda hayırlar ihsan etsin..rızkınızı bol versin..
gökçencim, gerçekten tek maaşla geçinenlere Allah kolaylık versin..biz de araba almıştık benim maaş kuş kadar kaldı..biz de tek maaşa kaldık yani..Ama önemli olan kuru ekmeğini tatlı yemek..
Allah kimsenin ağzının tadını bozmasın..amin
nazecim seni ne zaman görsem hamilelik dönemini hatırlıyorum..o zamanlar çok sık giriyordun artık giremiyorsun kk'ya..evet oğluşum çok değişti bu günlerde..büyüdü kerata..gökçencim benim oğluş da diş çıkarıyor sanırım altta kesici dişlerden iki tanesi kabarmış elini de sürekli oraya götürüyor...nasıl salyası akıyor görseniz..
yasemincim, demek mahmud'u şikayet ettiler sana! hmmmm yaramaaaz, kızı neden pataklamış bakiim..düzelir be yasemincim..zamana ihtiyacı var çocuğun..Allah bu sürede ikinize de kolaylıklar nasip etsin, geçmiş olsun canım mahmuda..
elifcim, size de geçmiş olsun canım..
bütün hasta olan bebişlere geçmişler olsun..Allah acil şifalar nasip etsin..
 
Arkadaşlar bu hafta çok meşgulüm 20 ekime yetişmesi gereken evraklar varmış..10 aydır kimse elini sürmemiş benim başıma patladı..şimdi onları yazıyorum..arada yazdıklarınıza iştirak ederim hoşçakalın..
 
DOĞUM YAPANLAR bölümüne Dularınızı bekliyorum diye açtığım topikten alıntı;

Türlü sıkıntılardan ve acılardan sonra nükseden bağırsak kanserini yenmeyi başaran ve hemen ardından rahim kanseri olduğunu öğrenen bir tanıdığım Çarşamba günü gireceği riskli ameliyat için (yaşama şansı çok düşük) dualarınızı bekliyorum...

Kendisini 4 yıl önce kızının gözlerindeki problem nedeniyle belediyeye yardım için geldiğinde tanımıştım..kızının gözlerinde büyüme vardı..birkaç kez maddi yardım talebiyle gelen bayan bir gün ağlayarak bağırsak kanser olduğunu söyledi..3 yıllık mücadelenin ardından kanseri yendi..bu arada çok acılar çekti ameliyatlar geçirdi..bağırsağı içeriye aldıklarında birbirine yapıştığı ve kanser nüksettiği için bağırsakları dışarıda yaşıyordu..canlı cenaza gibiydi..ve birgün yine geldi ve rahim kanseri olduğunu söyledi...
yine hastanede geçen zor günler...tetkikler, ilaçlar ve ardından yine ameliyat..
az önce helalleşmek için geldi..yarın hastaneye yatacak ve çarşamba günü de ameliyat olacak..doktorlar ameliyatın çok risk taşıdığını ve ailesinin ve yakınlarının hazır bulunması gerektiğini söylemiş..öyle ağlıyordu ki dua edin dedi..sizlerle paylaşmak istedim..lütfen bu yazıyı her okuyan kişi dua etsin..
Arkadaşlar dualarınızı bekliyoruz...
ilk defa biri yaşlı gözleriyle gözlerime bakarak helalleşti ve dua beklediğini söyledi..o giderken arkasından bakakaldım, belki de bir daha hiç göremeyecektim onu...çok üzgünüm..ona güçlü olması gerektiğini söyledim..iki küçük evladın var sana ihtiyacı olan dedim..
iki ekip girecek ameliyata, masadan kalkma ihtimalim çok düşük nasıl güçlü olabilirim ki..dedi..
canan, derya, elif, tuğba, kardelen, naze, ebru, neysen, yasemin, gökçen, ilgin, adını yazamadığım tüm arkadaşlarım hepinizden dua bekliyorum...
 
Allah onu çocuklarına bağışlasın ve yardımcısı olsun.
 
Kendimizi onun yerine koyduğumuzda bile anlayamayız şu an ne hissettiğini..ölüm o kadar yakın ki şimdi ona...yaşamakla ölmek arasında o incecik çizgide..ölüm inanan insan için tabiki yok olmak değildir..ancak yaşamak ne tatlı geliyor bize değil mi? evimiz, sevdiklerimiz ve artık evlatlarımız var..maddi ve manevi varlıklar içindeyiz..planlarımız var geleceğe dair..tamamlanmamış işlerimiz, randevularımız var...dünyada yaşanacak, yapılacak ne çok işlerimiz var..ama o ameliyat masasında narkoz verildiğinde son bir bakış kalacak, kalbin son ritmi de tükendiğinde; tüm çabalar nafile olacak..dünyadan artık alacağın hiçbir şey kalmayacak.. ne ile amel ettiysen dünyada onu götüreceksin..işte hepsi o kadar.... :KK43:(

birgün bana şöyle demişti..belediyeye kira yardımı için geldiği dönemleri hatırlatarak; keşke sağlığım yerinde olsaydı da evim barkım olmasaydı çadırda yaşasaydım..lütfen arkadaşlar şu anın kıymetini bilelim..sahip olduklarımıza şükredelim..bir nefes almak için bile ölüp dirilen, nefes almak için yeni yöntemler geliştirdim diye sevinen hastalar biliyorum..şimdi derin bir nefes alın ve bunun sizin için ne denli önemli olduğunu hissederek şükredin..
 
Neysen bebişi düşürmüşsün..geçmiş olsun..Allah korumuş..emekliyor demişsin bir de..naze gibi ben de merak ettim..gerçekten emekliyor mu yanii
ayperincim seni görmek çok güzel..kiloları dert etme diyorsun haklısın..herşey olacağına varır..ne kadar yemek yemek istemesem de sofraya oturunca iştahım kabarıyor...kızını da öpüyorum..aman tek nete girme de sen bebişine ve kendine iyi bak öpüyorum.
 
ridacım ne zaman öleceğimizi bilsek bu denli düşüncesiz yaşamazdık öyle değilmi? sağlık elden gidince kıymetini anlıyoruz belim tutulup yataktan doğrulamayınca yatalak hastanın, yürüyemeyen doğrulamayanın acısını hissederdim ve halime şükür ederdim ama o an işte devamı gelmedi gelemiyor kaç kere namaza başlıyorum kaç kere hevesleniyorum başlayım diye ama şeytna yakamı bırakmıyorki sen nasıl yaptın arkadaşım banada yardımcı ol
 
ebrucum çok sevindim eşinle aranın düzelmesine
meram alperen haklısın insanın evdeki huzuru hiç bozulmasın inşallah
neysen kuzana geçmiş olsun canım ya. verilmiş sadakanız varmış birşeyi yokmuş yavrunun.
yasemincim sizede geçmiş olsun. kuzucukların bi hastalıktan kurtulamadı.. inşallah tez zamanda iyileşirler..
gökçen sağlık olsun ne diyelim. çıkması gerekiyormuş paranın sizden öyle düşün artık.
ridacım. allah tez zamada şifasını versin onu çocuklarına bağışlasın. hayattaki en önemli şey sağlık, işte olmadığı yerde olmuyor, ne sağlık ne para.
RABBİM HER DURUMDA AĞZIMIZIN TADINI BOZMADAN YAŞAMAK NASİP ETSİN. AMİN.
naze, canan, rida , ebru, meram alperen, elif, tuğba, kardelen, neysen, yasemin, gökçen, ilgin, ayperin, ismini saymayı unuttuğum arkadaşlar. herkese merhabaaa inşallah bebişlerin keyifleri yerindedir...
 
ridacım ne zaman öleceğimizi bilsek bu denli düşüncesiz yaşamazdık öyle değilmi? sağlık elden gidince kıymetini anlıyoruz belim tutulup yataktan doğrulamayınca yatalak hastanın, yürüyemeyen doğrulamayanın acısını hissederdim ve halime şükür ederdim ama o an işte devamı gelmedi gelemiyor kaç kere namaza başlıyorum kaç kere hevesleniyorum başlayım diye ama şeytna yakamı bırakmıyorki sen nasıl yaptın arkadaşım banada yardımcı ol

yasemincim senin hesap bende başlıyorum ama devamı gelmiyor. aslında hep beraber tekrar başlamak lazım. diyorumki şöyle. eski yazıyı unutmadın perşembe günleri bi yasin okuyayım kızıma uyurken. ama öyle yorgun oluyorum ki inan gece çok susadığım halde su içmeye bile kalkmıyroum . artık benimki nasıl bir nefis olduysa hakim olamıyroum. rida sen ne zaman başladım canım ya? varmı bi yolu.. başlayıpda bırakmamanın..
 
kimseye rep veremiyorum yaaa bu kullanıcının mesajını değerlendirmek için başka kullanıcılarıda değerlendir falan filan diyooo
 
yasemincim, deryacım ve namaza başlamayı isteyip de bir türlü başlayamayan arkadaşlarım..
namazı ben şöyle düşünüyorum..aldığım her nefes için, sahip olduğum tüm değerli varlıklarım için, ve aklına gelebilecek her şey için bir şükür vesilesi..insan olmanın gerekliliği..islamın şartı, daha bir çok önemli sebepten namaz kılmanın gerekliliğine inanmak istiyor insan..
şimdi çıkmak zorundayım ama detaylı olarak görüşmek isterseniz anlatırım..
 
Ridacım okuduğun yazıdan çok etkilendim allahım o güzel anneyi evlatlarına bağışar inşallah bugün ameliyata gireceği haberi verdin umarım iyi sağlığına kavuşmuş haberinide alırım sen yardımcısı ol yarabbim.

Yasemin gibi bende aynı şeyi diyorum namaza başlıcam bi engelim yok evdeyim rahat rahat kılarım ama nedir beni engelleyen anlamıyorum çok istiyorum ama bi türlü devam ettiremiyorum acaba bende eksik bişeylermi var die kendimle konuştuğumda oluyo inancım sonsuz namazında yapmam gerekli olduğunu biliyorum ama allah bi kuvvet versin bi başlasam bidaha bırakmamacasına.
 
Derya'cığıma ne oldu o nie kapsama alanı dışında teker teker kayıplaramı karışıyoruz yoksa
 
Canancım, yasemincim, elifcim, tubacım, deryacım, saadetcim ve adını sayamadığım tüm dostlarım teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.. Allah şifa bekleyen tüm hastalara ŞAFİ ismi celilinin hürmetine şifa versin..gerçekten de hastalanmadan anlamıyoruz sağlığın kıymetini..iyileştikten sonra sanki hiç hastalanmamış o acıları hiç yaşamamış gibi eski seyrinde devam ediyoruz yaşamaya..halbuki hastalıklar insanoğluna silkin ve kendine gel çağrısı Yaradanın..üstelik şükrettiğimiz sürece günahlarımıza keffaret oluyor hastalıklar..Allah kulu için zoru istemez.. taşıyamayacağımız yükler ve sorumluluklar vermez bize..yeter ki biz şükrümüzü eda edebilelim..
namaza başlayıp bırakıyorum diyen arkadaşlarım..bunu yaparken şunu aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor..biz gerçekten başımıza gelebilecek musibetler, hastalıklar, kazalar karşısında çok savunmasız varlıklarız..Rabbimiz dilemese biz dileyemeyiz..her nefes alışımız için rabbimize şükretmemiz gerekirken ona asi oluyoruz ve çağrısını göz ardı ediyoruz..her birimiz yeni doğum yaptık..bir mucizeye şahit olduk bünyemizde..ve o güzel varlık şu an biz farkında olmadan gelişiyor büyüyor..ve aynı dönemde doğan bebeklerimizin her birinin gelişimi aylara göre aynı..yani hiç biri birden yürümüyor, konuşmuyor, hepsi Yaradanının ona emrettiği gibi veriyor tüm tepkilerini...evlatlarımıza bakıp şükrediyoruz..görüyoruz yaradanın eserini..görüyoruz da ne yapıyoruz..insan olmanın şartı budur işte...dille sadece şükür yetmiyor..bedenimizle de; emrettiği şekilde şükrümüzü göstermemizi istiyor Yaradan..bu 5 vakitte bir çağrıdır..herkesin bu çağrıya uyması dileklerimle...
 
bu arada derya da gitmiş.. neden aceba? Allah Allah...
 
derya da gitmiş....!
 
X