2008 Kasım Anneleri

Ya evet canım nasıl uzak mesela şimdi 10 gün sonra doktora gideceğim zaman, yıl kadar uzun geliyor. İnce kumaş pantalonların önü iliklenmiyor. Onun için belly band iyi oluyor, her şeyi kapatıyor. Bebiş de bu arada rahat ediyor. Senin ondan daha mı fazla büyük? Nasıl yani bir haftada o kadar mı büyüyor. Ya bu arada biz de Ağustos anneleri gibi göbüş resmi koymaya ne zaman başlayacağız Dark? Baksana demek seninki koyulabilecek kadar büyümüş. Eklesene bu akşam. Yarın sabaha da söz ben eklerim :KK66:

Ya benim karnım ilk zamandan çıkmaya başladı.Kardeşim bana büyük beden pantolon aldı.Onunla bi süre idare ettim.Baktım olmuyo.Bell body de yapmaya erindim galiba.Bi süre önüm açık gezdim bende ara ara:))) Zaten uzun bişeylerimde yoktu.Özellikle uzun tuniklere çok ihtiyaç duydum.En sonunda aldım dayanamadım.belki bell body olsaydı bende hemen almazdım.

Birazda yapı heralde.Ben zaten biraz yemek yesem göbişim çıkardı hamiş gibi hemen.Ondan sanırım.Çabuk çıktı benimki.

resmi eşim gelince söyleyeyim.Çekip koymaya çalışayım.Geçen de aklıma geldi ama hep erteledim nedense ..

Ay dur kaşar, krem falan deme zaten ben de peynir canavarı gibi oldum. Yoğurtsuz akşam yemeğine oturmuyorum. Bir haftada bir kalıp peynir seninki gibi bir kutu krem peynir ve kaşar tüketilir mi. Kalsiyum patlaması var vücudumda. Başka bir şey yiyemeyince sıcakta peynir en güzeli oluyor. Bir de o kadar güzel ki tüm mide bulantılarını gideriyor.

kızlar bende bu aralar tulum peynirine düştüm.. yedikce yiyesim geliyor..
maşallah göbişler çıkmaya başlamış.. benim göbişde hafif belli oluyor artık.. ben daha kilo almadım diyorum ya acaba bebekler içten yağlarımı sömürüyor nedir göbiş var kilo yokk.. :)) bundan sonra almaya başlarım iştahım da normal ishal durumundan kaybettim bir kiloda ama şimdi çok şükür almaya başlayacağım ama doktorum almamaya çalış dedi.. hep diyorum ben çok zayıf başlamadım çünki hamişliğe...şimdilik kendi kıyafetlerim oluyor..
bu arada benim etrafımda o meleklerden var ama öbür türlü kafamı karıştırmaya çalışanlar şimdilik yok çünki genelde hep evdeyim arkadaşlarımda böyle bişey demiyorlar..
mesela haftaya bendeler sen sadece çay yap biz gelirken bişeyler yapacağız dediler.. ama yinde bir iki bişey yaparım bende...

Yapma canım madem onlar yaparız demişler.Hem sen ikiz annesi olacaksın yorma kendini.Zaten ikizlerin doğunca unut yani misafire pasta börek ikramlarını :)

Ben şimdi bile yapmıyorum hiçbişey.Eşim çooook kızıyor.Bugün biraz mutfağı toplayayım dedim de hemen yolladı beni içeri.Sağolsun toplamış ama ince işleri yapamıyorlar erkekler .Bende onun yapamadıklarını yapayım dedim.Ama kızdı bana.

Yapma canım madem onlar yaparız demişler.Hem sen ikiz annesi olacaksın yorma kendini.Zaten ikizlerin doğunca unut yani misafire pasta börek ikramlarını :)

Ben şimdi bile yapmıyorum hiçbişey.Eşim çooook kızıyor.Bugün biraz mutfağı toplayayım dedim de hemen yolladı beni içeri.Sağolsun toplamış ama ince işleri yapamıyorlar erkekler .Bende onun yapamadıklarını yapayım dedim.Ama kızdı bana.

,
yapmayım değilmi.. şımarayım birazcık..:)) yabancı değil kaç senelik arkadaşlarım zaten aramazlar öyle eksik gedik.. benim yapacağım dediğim şeylerde yufkayla kolay bişeyler zaten derin dondurucuda kurabiyem var.. evet ikizler gelince misafire pasta yapmayı bırak misafiri bile zor ağırlarım bu gidişle :1rolleyes:
benim eşimde çok yardımcı saolsun yemek bile yaparken ben yapayım diye oda bıraktırıyor da yamekden sonra ocağın hali beni daha çok yoruyor..:bbo: eh idare edeceğiz işde..

günaydın kızlaaaar wallahi 3 gündür yoktum yarım saattir yazıları okuyorum gözlerim şaşı oldu ya:))

Atatanem hayırlı olsuncanım sağlıklıymışda oğluşun allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin sen şimdi öğrenir öğrenmez bişiler almışsındır Valla bizde bilmiyoruz cinsiyetini ama habire mavi alıyoruz erkekmiş gibi geliyo bize yada yeşil sarı falan

ya doktor büyük ihtimalle erkek dedi çünkü orda fındık kadar bi kabarıklık var kızda bu olmaz dedi.gene de kesin demiycem 5temmuzda gelince kesin söylerim dedi:))

kızlar madem yemekten bahsetmişsiniz kimler kaç kilo aldı ve kaç haftalık yazsak bakalım aynı mıyız yoksa kötü durumdamıyız

bende sürekli yemek yemek istiyorum deli olacam çoğunlukla meyva ile geçiştirmeye çalışıyorum ama işte içimden yemek geliyor yemezsem midem hemen ağrımaya başlıyor durum kötü ama yiyincede midemde çok şişkinlik oluyor daha birşey yiyecek yer kalmıyor mesela akşam yemeğinden sonra çok kötü şişkinlik oluyor bende

60 kilo ile başlamıştım
şuan 62,300 falan geliyorum sabah ama kızımdayken bu aylarda hiç almamıştım 4.ayda yarım kilo almıştım toplam 14 kilo ile tamamlamıştım bakalım bu sefer ne olacak şimdide dünden ber aklımda mısır var onu bulup yemeliyim

walla canım 52 ile hamile kaldım hala 52 yim hatta gün içinde tartılıyorum bazen 51e düşüyorum.oyüzden dr bana hiçbişeyi yasaklamadı:teytey:
fater hoşgeldin canım..

kızlar netde bulduğum bir yazı siz ne yorum yapacaksınız birde siz okuyun..
bu dönemde (1, trimester) genital tüberkül("tepe") adı verilen yapının ultrasonografideki duruşuna göre(erkek bebeklerde yukarı doğru, kız bebklerde vücuda paralel )cinsiyet konusunda fikir edinilmesi mümkün olsada çoğu doktor cinsiyeti net görene kadar bilgi verme konusunda isteksizdir. Halk arasında "doktorun bebeğin kemik yapısına bakarak cinsiyeti gördükleri" konusunda yanlış bir inanç mevcuttur. Kemik yapısı ile cinsiyet arasında bağlantı yoktur...(gebelik.org)

benim dr uzun süre bekledi görmek için bende tam ultrasona girerken içime doğdu sanki pipi görcez orda dedim gördük de.ama kimse kabul etmek istemiyo kayınvalidem falan hayır senin kızın olcak diyo.ay moralimi bozular yaa çok asabım bozuk erkek olunca sevmicekler sanki gıcıklar inşallah erkek olur :kızgın:
Dark dün bende de aynı sorun vardı. Ben de vantilatörün karşısına uzattım ayaklarımı. Arada da elbisemle geçip karşısına Marilyn Monroe oldum :))) Ya bu arada ben hep bu saatlerde kocaman oluyorum. Bir görseniz. Ama bebeğin olduğu yer değil sadece midemden başlayan kocaman bir şişlik. Yarın akşam da abiye kıyafet giymek zorunda kalacağım bir yere gideceğim ve eğer böyle şişersem hiçbir elbisem bana olmayacak. Ne yapacağım bilmiyorummm :KK43:(((

ayyy aynı sorun bende de var.sabah sıfır göbek öğlen bi büyümeye başlıyo akşam görenler oha oluyo.sanırım herkes de var bu ama neden oluyo çözemedimCADIARZU

Yok canım hala giymiyorum. Bir tane almıştım ama o da bana biraz kalın gibi geldi. Bir kere alışverişe çıktığımda bir şey bulamadım. Bir daha da çıkmaya fırsatım olmadı. Eminim çok rahat olduğuna. Ama buna da alıştım. Fermuarlar fora :) Koca göbişimle şimdi herkes bana 'Aaaa nasıl kilo aldın' diyecek. Ama bu sefer tongaya düşecekler :)))

Bir de gerçekten hamile olduğunu öğrenir öğrenmez herkes profesör kesiliyor. Mutlaka ceviz ye. Aaa soyulmuş mu alıyorsun. Katiyyen alma onlar ilaçlı. Süt içmen lazım, peynirle olmaz. Kim kulaktan dolma ne duymuşsa onu anlatıp, kafa karıştırıyor. Bir de kötü hikayeler var tabii. Bizim bilmem kim hamileydi. Çocuğu kordona dolanmış, çok zor doğdu. Hiç mi kimse moral vermez bilmem ki!!! Ya da tam tersi. Sen de çok üstüne düşüyorsun. Sanki bir tek sen mi hamilesin. En çok da bu tür lafları duyduğumda sinirleniyorum.

ay evet tav oluyorum.dr bana kesiinlikle süt içmek zorunda değilsin dedi.çünkü ben peynir ve yoğurdu çok yerim.zaten aynısını onlardan alıyorsun tiksiniyorsan boşuna içme dedi.millet kabul etmiyo sen gene de iç diye diretiyo.içmicem yaa allah allaaahhÇok üzgünüm çoook

Dün bir şey okudum. Dijital tansiyon aletleri hamilelerin tansiyonunu doğru ölçemeyebiliyormuş. Eski bildiğimiz tansiyon aletiyle bu konuda deneyimli birinin ölçmesi gerekiyormuş. Ben de dijitallerden alacaktım. Sizin bu konu hakkında bilginiz var mı?

hiç duymadım canım ya bende dijital aldım tansiyonum yükseliyodu ya bi ara.ama genelde doğru ölçüyo çünkü hem evde hemde dr da ölçtürdüm aynı çıktı(dr daki eski olanlardan)

Herkese günaydın şekerler!! Nasılsınız? Umarım herkes iyidir...

Tansiyon aleti konusuna gelince tabi ki normal tansiyon aletleri daha güvenilir ama ölçüm konusu zor gelebilir..Dijitaller de daha pratik. İyi bir marka olursa dijital de kullanabilirsiniz.Yanlış sonuç verse bile +/- 1 hata verir daha fazla değil..Hangisini rahat kullanabilecekseniz onu edinin benim tavsiyem.Benim evde ikisi de var ve ikisinde de sonuçlar aynı çıkıyor..

slm kizlar nasil gidiyor hamilelik? canim sunu söyleyim dijital tansiyon alteleriyle stehtoskoplu tansiyon aleti neredeyse ayni örceler ata tanemin dedigi gibi ve en önemlisi örcerkene tansiyonu hasta konusmamasi lazim saati varsa cikartmasi lazim kolunu kalp izasinda tutmasi lazim (avucunun icini acipta) bunlar dogru sonuc olamak icin tansiyon örcerkene püf noktalardir benim meslegimde

kusuruma bakmayin kizlar türkce tam güzel yazamiyorum yanlislar olabilir anlatma tarzimda :çok üzgünüm:

günaydın kızlar,
evet kurutmalı çamaşır makinası çok güzel kullanışlıda.. tek olsa bebişim beliki bende düşünebilirdim de ikiz olunca masrafları daha çok olacak buna sıra gelmez yani çok çıkacağı içinde normal makinada yıkanır...:))
benim doktorumdaki tansiyon aletide dijital normal çıkıyor hep.. pek bilgim yok bu konuda açıkcası..

X