2008 Kasım Anneleri

Dün bir şey okudum. Dijital tansiyon aletleri hamilelerin tansiyonunu doğru ölçemeyebiliyormuş. Eski bildiğimiz tansiyon aletiyle bu konuda deneyimli birinin ölçmesi gerekiyormuş. Ben de dijitallerden alacaktım. Sizin bu konu hakkında bilginiz var mı?

evet cnm geçen aynı yazıyı bende okudum.en sağlıklısı klasik tansiyon aletleiymiş.benim görümcem hemşire oda öle söledi.anlayacağınız ben şanslıyım.üst katımda kayınvalidemle görümcem oturuyo ve çocuğum emin ellerde olucak.çalışırken kayınvalidem bakıcak bebişime ve her türlü acil durumda ilk müdahale için görümcemden yardım alabilicem:dance:

merhaba canlarım nasılsınız iki gündür doğru düzgün giremedim
sabahtan beri kaldığım yerden okumaya çalıştım ama gözlerim ağrıdı
umarım herkes iyidir bugün yine hastane yollarına gideceğim
bakalım eşimin işi çıktı ben yalnız gideceğim:çok üzgünüm: geçen gittiğimde göstermemişti
ama bu sefer cinsiyetini gösterir umarım ki

aman azocum allah korusun acil durum olmasında görümcene ihtiyac kalmasın :))

bu arada varya boğuldum sigara dumanından burda ya :kızgın: keşke yasak burda da çıksaydı ya da biri şikayet etse de akılları başlarına gelse :eek:klava: ama yazık bana ya :çok üzgünüm:

bu arada varya boğuldum sigara dumanından burda ya :kızgın: keşke yasak burda da çıksaydı ya da biri şikayet etse de akılları başlarına gelse :eek:klava: ama yazık bana ya :çok üzgünüm:

canım senin sigara dumanında durman bile çok tehlikeli yaa
söylesen yanında içen insanlara hamileyim diye ben
her zaman uyarırdım

Aaaa hale hala içiyorlar mı orada sigara. Hem de sen varken. Nasıl insan bunlar yaaaa!!!! Sen adresi ver, ben buradan şikayet edeyim.

Asortie, doktora sadece cinsiyetini öğrenmek için mi gideceksin. Geçen sana yazdım da okuyamadın galiba. Üstüste ultrasona girmek bebekte travcma yaratır diye duymuştum. her yerden bir şey duyuyoruz işte. Ben de sadece cinsiyet için gitmek istedim ama bunu duyunca da çekindim yeniden ultrasona girmeye.

canım senin sigara dumanında durman bile çok tehlikeli yaa
söylesen yanında içen insanlara hamileyim diye ben
her zaman uyarırdım

benim odamda içilmiyor zaten ben izin vermiyorum ama kapım açık ve diğer odalarda içenlerin dumanı geliyor server var odamda ve 7-8 tane fan var hepsi birden çalışıyor ne var ne yok hep bütün havayı benim odama çekiyor :çok üzgünüm: off ya

Aaaa hale hala içiyorlar mı orada sigara. Hem de sen varken. Nasıl insan bunlar yaaaa!!!! Sen adresi ver, ben buradan şikayet edeyim.

Asortie, doktora sadece cinsiyetini öğrenmek için mi gideceksin. Geçen sana yazdım da okuyamadın galiba. Üstüste ultrasona girmek bebekte travcma yaratır diye duymuştum. her yerden bir şey duyuyoruz işte. Ben de sadece cinsiyet için gitmek istedim ama bunu duyunca da çekindim yeniden ultrasona girmeye.

canım cinsiyet için değil kontrol için gideceğiz geçen gittiğimde
ayağımda bir şişlik vardı inmezse p.tesi gel dedi o yüzden
hemde tekrar bakarız dedi ben zaten ayda bir giriyorum
sadece bu üst üste oldu canımşakkıdı

hamişler az önce bişi öğrendim sizinlede paylaşmak istedim.bizim iş yerinden bir bayan 2 ay önce doğum yaptı ve bugün iş başı yaptı.hemen bi sürü şey sordum ona.bunlardan biride çatlakların oldumu?hiç çatlağı olmamış ve annesinde çok çatlak varmıştı.yani ırsimişya bu durum..olmaması için bişi kullandınmı dedim.evet dedi ve reçeteyi variyorum:
BADEM YAĞI
SUSAM YAĞI
CEVİZ YAĞI
KAYISI YAĞI
bu dört yağı aynı oranlarda karıştırıp sabahları çatlak olabilecek bütün bölgelere 3.5 aydan itibaren sürmüş.(göğüsler,karın,bel çevresi,kalçalar ve bacakların üst kısmıyla,dizkapak arkasına)
bende bu akşam aktardan alıp hemen başlamayı düşünüyorum.benim doktorum bişi kullanmana gerek yok ailede varsa olur,yoksa olmaz demişti.ama arkadaşım 3 doktora gitmiş üçüde aynı şeyi sölemiş.bende sizinle paylaşmak istedim..inş. çatlamayız:KK43:

kızlar ben bebişimin hareketini hissettim c.tesi çok hafif hareketlerdi ama kesin oydu nede olsa ikinci hamileliğim hareketleri tanıyabiliyorum ve dün de ablasının gösterisinde tabi ben mutluluktan uçuyorum kızımı izlerken baktım oda heyecanlandı kıpırdıyor anneme söyledim elini koydu oda hafif hissettim dedi onun hissedip hissetmedini bilmiyorum ama kıpırdayan kesim yavrumdu hele birde kızımı görün çocuğum oynuyor dediğim anda eli karnımda ay anne nasılda vuruyor bak tekme atıyor diyor tabi birşey hissettiği için değil:))) dün oğluma ilk defa birşey aldım bir body 0-3 ay carrefourdan çok güzeldi dayanamadım yoksa benim uzun zaman birşey almaya niyetim yoktu ama.....

canım ya olmazki ama.heryerde yasak kapalı yerde sigara içmek.uyar bencede.valla ben içiyodum hamile kaldığımı öğrendiğim an bıraktım vede tiksindim.şimdi eşime evde bile içirmiyorum.iştede yasak zaten odada içmek.baktın başedemiyosun kendin şikayet et ozamanKötü Kazenönemli olan senin ve bebişinin sağlığı:eek:klava:

ben orda aolcam ki bak neler yapardım.. kapını kapat bence en azından açıkken olduğundan daha az sigara dumanı gelir... hiç kimse yada hiçbirşey bebeğinden minicik kızından daha önemli olamaz ....gelmeyim oraya Kötü Kazen

asorticim inşallah bugün gösterir bebişin bende ense ölçümünde 2 gün üstüste girmiştim ultrasona..
halecim o kadar sigar dumanıyla başetmek zor peki bunların yaskatan haberi yokmuki çalışırken içiyorlar.. kapını kapatman mümkünse kapat güzelim.. sonuçra hamilesin hergün böyle sigar dumanı sana çok zararlı..
çatlaklar için bende dönüşümlü olarak vazelin ve badem yağı kullanıyorum..

kızlar ben bebişimin hareketini hissettim c.tesi çok hafif hareketlerdi ama kesin oydu nede olsa ikinci hamileliğim hareketleri tanıyabiliyorum ve dün de ablasının gösterisinde tabi ben mutluluktan uçuyorum kızımı izlerken baktım oda heyecanlandı kıpırdıyor anneme söyledim elini koydu oda hafif hissettim dedi onun hissedip hissetmedini bilmiyorum ama kıpırdayan kesim yavrumdu hele birde kızımı görün çocuğum oynuyor dediğim anda eli karnımda ay anne nasılda vuruyor bak tekme atıyor diyor tabi birşey hissettiği için değil:))) dün oğluma ilk defa birşey aldım bir body 0-3 ay carrefourdan çok güzeldi dayanamadım yoksa benim uzun zaman birşey almaya niyetim yoktu ama.....

gözün aydın canım.senin adına çok sevindim.çok güzel bi duygu dimi?benim ilk hamileliğim c.tesi akşamı tv seyrederken bende sanki sağ tarafımda 2 kez kalp atışı gibi bişeyin vurduğunu hissettim ama bebişim miydi bilmiyorumCADIARZU daha erken diyo doktor 20.haftadan önce hissedemezsin diyo ama bana öle geldi bilmem:1rolleyes:

Ben de o seyirmelerden gün içinde sıkça duyuyorum. Özellikle iki gündür daha sık oluyor. Bebeğimizin hareketi olmasa bile onu öyle sanmak bile güzel ve eğlenceli. Tabii gümbür gümbür ayaklarını bile hissetmek gibi olamaz ama. Hastaneye gittiğimde 32 haftalık hamile bir kadın vardı. Bebeğinin hareketleri elbisesinin üzerinden bile belli oluyordu. Biz de o günleri görebilecek miyiz bir an önce....

gözün aydın canım.senin adına çok sevindim.çok güzel bi duygu dimi?benim ilk hamileliğim c.tesi akşamı tv seyrederken bende sanki sağ tarafımda 2 kez kalp atışı gibi bişeyin vurduğunu hissettim ama bebişim miydi bilmiyorumCADIARZU daha erken diyo doktor 20.haftadan önce hissedemezsin diyo ama bana öle geldi bilmem:1rolleyes:

walla canım dr un bence yanılıyo ben çünkü bikaç gün önce çok net hissettim okadar eminim bebek olduğuna.doktoruma sordum hissedebilirmiyim diye.az da olsa hissedebilirsin çok hareketli bebeğin dedi.sanki içerden dışarıya parmağıyla dürttü okadar netti

ya bende hissediyorum ama doktor bir türlü inanmıyor bağırsak hareketleridir
dio sanki ben bilmiyorum bağırsak hareketlerimi bebeğimdi kesin

inş. dediğin gibidir canım.çok heyecanlandım çünkü..geçekten sanki 2 kez tekme attı.insan bi hoş oluyo.hatta eşime söledim oda gelmiş elini koyuyo karnıma..:1hug:dedim canım sen hissedemezsin daha onun kolları bacakları çok zayıf dahayerimsenibenilerde inş. dedim

canım ya öyle gaz ile karıştırırsınız diyorlar ya öyle değil işte gaz farklı onu anlıyorsun zaten bu sabit bir noktada sanki küçük bir vuruş gibi veya hani kozadan çıkmaya çalışan kelebek hızlı bir şekilde çırpınırya titreme gibi öyle bir şey gibi diyebilirim artık hissedebiliriz hemen hemen hepimiz 15 haftanın içindeyiz normal birşey yani

X