2008 Kasım Anneleri


İşe yarar bilgiler deneyeceğim.
Zaten 24 saat tost yiyesim var benim :))
Limonlu sodayıda deneyeyim.
Limon içtim ilk zamanlar bulantı yokken.Ama şimdi canım da istemiyo.Sodalı denerim limonlu artık.
Başlar senin bulantı haftaya kesin :)))))
 
kızlar benimde midem bi tuhaf ya..karnım çok aç ama hiç bişey yiyesim yok...ekmek içi yiyorum..en kokusuz onu buldum..ama baskın bir mide bulantısıda yok..herkese kolay gelsin....
 
yaw benim de kusmam falan yok ama ağzıma böle iğrenç sıvılar gelio..(((
çok fena oluom...bi de tuvalete gitmekten bi hal oldum, özellikle geceleri çok koyuyo...
bu arada 7+3 günlük hamileyim ben.
kabız olan yok mu yaf, ben çok fenayım...
 

ay benim de ağzıma garip garip sıvılar geliyo.bende midemi üşüttüm de ağzıma acı su geliyo sanıyorum.bitek bende yok demekki.ben de kabız yok tam tersine okadar çok çalışıoki sindirim ve boşaltım sistemim günde enaz(özellikle sabahın köründe)10-15 kez idrara ve bazen 3 kereye kadar da büyük için gidiyorum lavaboya.ama evdeyken böyle nedense.dışarı çıktığımda hiç problem yaşamıyorumbebişim çok akıllı dışarı çıkınca uslu duruyo:dance:
 
Ben 6+3'üm ama hala mide bulatım yok kızlar. Ama kabızlık ortak problem olsa gerek. Sürekli meyve yemeye çelışıyorum. Eğer hamile olmasaydım bir çiğ köfte yerdim yanında da buz gibi bir bira ohh, ertesi güne bağırsaklar biraz rahatlardı ama....
Ne yapalım, ben de rezene cayı içerim.:)
 

ne kadar şanslısın!! ben sürünüyorum haftalardır :bbo:.hergün 2 kere giderdim büyük için, şimdi haftada 1e indi. karnım resmen şişti benim bi de. karnı büyümeye başlayan var mı? bi de bu aralar fena halde başağrılarım başladı..ısrarla ilaç kullanmıyorum.
bu arada şu takvimi nasıl yaptığınızı bi anlatırsanız sevinirim...
 
kıslar bıtkısel cay ıcmenın pek ıyı degıl dıye duydum ben hıc ıcmıyorum artık bıtkısel cay gramlarını bıle ayarlayarak ıcmemıs gerekıyromus bırde ben burda bı saglık ocagına gıtdım kesınlıkle adacayı ıcme dedı ama nedenını soylemdı tabııı
 
sakura olmuyo ama hem çiğ köfte hem bira.....olsa da hem yesek hem de içsek.....:))))
en sevdiğim şeylerden ikisi....
ama bebişimi kucağıma alacağım günler aklıma gelince hiçbirini istemiyor canım...
 
Gulcicek Selam,
Gaz ve kabızlık problemi için Rezene gunde sadece 1 bardak içilebilir. Adacayı ilk donemlerde bebegin tutunmasını engelledigi için içilmesi kesinlikle sakıncalı oldugu soyleniyor. Ama gebelik oncesi de gebe kalmak için içenler gördüm.
Sevgiler
Ebukacım,
Henuz karın falan buyumedi Allah'a sukur, erken değil mi zaten daha?
Takvim için de:
www.baby-gaga.com
adresine gir ve calendar indir de. İlgili bilgileri girerek cıkacak olan http adresini Kadınlar kulubu imza bolumune kopyala sekerim.
Selamlar
 
Merhaba kızlarr!!
Bende de ne bulantı ne tiksinme hiç bişey yok..ama sizdeki gibi sık idrar çıkma öldürüyor insanı..ben hiç gece filan tuvalete kalkmazken şimdi hergece 1 kere mutlaka kalkar oldum...ama bütün vücudum ağrıyor..ağrıyan yerler de sürekli değişiyor..koca karı gibi oldum yani..
 
Aman aman Atatanem,
Toksoplazma pişememiş hayvan etinden insana geçen illet bir virüstür. Allah korusun sakın ilk üç ay en azından böyle bir hata yapma canım.
 
Çitoscugum aramıza hosgeldin,
Ben de sürekli tuvalet için kalkmaktan sikayetciyim ama bunlar herhalde iyi zamanlar. Daha sık tuvalete gideceğiz gibi gorunuyor cunku rahim gunden gune buyuyor sekerim.
 
bu arada kızlar kilo aldınız mı?kim kaç kilo aldı?ben kilolu hamile kaldığım için çok stres yapıyorum kilo konusunu...
 
ay yedim ben amaaa tüh bilmiyodum bak.ama etsizinden yiyebiliriz herhalde dimi ozaman bişey olmaz.ya kızlar bide inanılmaz gaz problemi çekiyorum yaa ne bu zort zort:)))))))))))))))tuvaletten çıkamıyorum bu yüzden insanların yanında rezil olcam diye korkuyorum ne yapmam lazım doktora da haftaya cuma gidicem daha çok var
 

umarım açıklayıcı olur gülçiçekcim...


Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

Hamilelik Döneminde Hangi İçecekler Güvenlidir?

* Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir. Kolalı içecekler, çay, yeşil çay ve kahve kafein içerikleri nedeniyle günlük kullanımı maksimum iki birim (fincan veya bardak) ile sınırlanmalıdır.
* Son zamanlarda sıklıkla reklamları yapılan enerji içeceklerinin içerdiği katkı maddeleri hamilelikte şeker metabolizmasını bozabileceğinden bu içeceklerden kesinlikle kaçınılmalıdır.
* Alkol nörotoksik bir madde olarak gelişmekte olan bebeğin beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir maddedir ve hamilelikte kesinlikle uzak durulmalıdır. Aşırı alkol tüketen toplumlarda çocuklardaki zeka geriliğinin en önemli nedeni anne adayının alkol kullanımıdır.
* Diyet içecek ve gıdaların içeriğinde ve suni tatlandırıcılarda bulunan aspartam her ne kadar bebeğe zararlı bir madde olarak görülmese de (gebelikte ilaç kategorisi B, yani kullanımı uygun) tatlandırıcı olarak diğer maddeleri içeren diyet ürünlerden ve mümkünse tüm diyet ürünlerinden tümüyle uzak durulmalıdır.
* Light süt ise yalnızca yağı azaltılmış bir ürün olduğundan kalsiyum kaynağı olarak gebelikte güvenle kullanılabilir.
* Probiyotik bakteri içeren ürünler (probiyotik yoğurtlar) iyi huylu bu bakterilerin etkisiyle sindirimin kolaylaşmasını sağlar ve kabızlığı önlerler ve hamilelik döneminde de rahatlıkla kullanılabilirler.
* Kefir eski bir ürün olsa dahi tıp literatürüne yeni girmeye başlamış bir içecektir. Masum bir içecek olduğu düşünülmekle beraber hamilelik döneminde kullanımı konusunda henüz yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır.
 

ooh bi de üzerine sigara yakalım sakuracım tam olsun:roflol::roflol:
 
saol sakura...dur bi deniyim bakiim...
ya erken ama şişmeye başladı benimki napiim :))))))
halbuki sadece 1 kilo aldım, anlamadım ben de o yüzden soruyorum ....
 
Çitoscugum bana sigara deme Allah askına. Benim tek problelmim siagara ya aşermek.
Ayrıca henüz kilo almadım şekerim. 3-4 ay bu şekilde gitsek iyi olurmuş. Dokotrlar öyle diyor. Sorun bakalım sizin doktorlar ne diyecek her biri ayrı yanıt veriyormu. Ynai en azında 3-4 kilo öneren varmış ilk aylarda.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…