2008 Kasım Anneleri

Hayır ben de duymadım. Cerrahpaşa'da bir profesör benim doktorum. İlk defa geçen hafta gittim ve bana bebeğin kalp atışlarını duyana kadar eşinle ilişkiye girme, iki hafta sonra da gel başını ve poposunu ölçelim dedi. O gün ultrasonda baktığımızda keseyi gördük. Ama kalp atışlarıyla ilgili hiçbir şey söylemedi doktorum. Ben de bilmediğim için sormadım. Sanırım 10 Nisan'da bakacak kalp atışlarına.

merhaba kızlar bende bugun sabah gıttım doktora bebegmı gordum mınıcık kalbının atısını da gorduk :)
esımle beraber cok tatlıydıı hep bakmak ıstedımm :)aç karnına gıtmıstım zaten test yaptırdık hafta ıcı cıkarmıs ınsallah testlerımde ıyı cıkar :)

Gözünüz aydın canım hayırlı olsun.

merhabalar
kızlar kan ve ıdrar verdım
tam kan sayımı ıdrara bakılacakmıs, rubella(kızamıkcık), hepatıt b ve c, toxo testlerımız var dedı
bıde elevıttı dı galıba o ılactan yazdı eczaneler baska ılac verbılır dedı onu da kullanabılırsın dedı. folık asıt ıcıyorum arkadaslar bıtene kadar devam et ve bıtınce bu ılacı kullanmaya baslarsın dedı.
bebeğimizin bas ve ayak uzantısının ıyı oldugunu soyledı. bu arada sat : 6 subat 2008
Folik asit bitince mi elevit e başlayacaksın? Bana ikisinide verdi kullanıyorum şimdi.
Ben daha bebeği tam baş felan şeklinde göremedim erken daha .Bi kalbini gördük pıt pıt :nazar:

Tüm Kasım Annelerine Selamlar:teytey:

Bu sabah doktora gittik eşimle ve nihayet bebişimizin kalp atışını dinleyebildik.. Gerçi ben tam duyamadım ama doktor sesin çok derinlerden geldiğini belki de kalbin bu sabah atmaya başladığını söyledi..Ultrasyona göre 6+3 hamileymişim. bir hafta geç yumurtlama olmuş yani..Bugün kan+idrar tahlili yaptırdım bende..ikisi de temiz çıktı.İnşallah hepimizin süreci sağlıklı bir şekilde tamamlanır arkadaşlar..ÇOK MUTLUYUM:nazar:

Merhaba canım,bende doktora göre 1 gün ileri hesaplıyorum.
Derinden geliyo evet ses bizimkide öyleydi ve 6+2 idi dinlediğimizde.Tam yeni atmaya başladığında dinledik galiba biz.
Dakikada kaç atıyodu?Bizimki 120.
İnşallah güzel hamilelikler yaşarız.

off kızlar yaa hafta sonu 2 gün bulantım oldu ama şu iki gündür ne bulantı ne bişi kokular falan yok oldu ters giden bişeylermi vardır diye ödüm kopuyo yaa.bu gibi durumlar olan arkadaşlar varmı.benim tahminimugün tam olarak 7. haftadayız.cumartesi gidip kalp atışlarına bakacaktık.yaa çok endişeliyim.lütfen beni rahatlatacak bişeyler yazın yaa:çok üzgünüm:daha önce 2 hamilelik geçirdim 1 oğlum var 5.5 yaşında.onda ve diğerinde hiç bööle bişi yaşamadımdı.hep bulantı sabah çıkarmalar kokular.ne biliim şimdi olmayınca sanki bişeyler ters gidiyo zannediyorum
Bende senin yaşadıklarını yaşadım.Geçti bulantım koku hassasiyetim diyodum yeniden başladı canım benim tekrar.
Bende ters giden bişeyler mi var demiştim kendi kendime.Panik yapma oluyor böyle değişimler.
Sanırım kalp atışı başladığı zaman bulantılar bi oluyo.Sonra bi rahatlar gibi oluyo.Yeniden başlıyo.
Tabi bazılarında hiç olmuyo.Bazılarında da 9 aymış :KK43:
Seninkide tekrar başlar canım.Az kalmış cumartesiye sabret.

Merhaba kızlar, ben de bir kasım annesi olacağım. Doktorun dediğine göre doğum 19 kasımda. 10 nisan'da doktor bebeğimin başını ve poposunu ölçeceğini ve tam kaç haftalık olduğunu o zaman öğrenebileceğimizi söyledi. SAT'a göre şu an 7 haftalık. Sizin bu ölçümleriniz hangi haftada yapıldı?

Bu arada maytap26, benim ilk hamileliğim olmasına rağmen, şunu söyleyebilirim ki bence endişelenecek bir durum yok. Her hamilelik kişiseldir. Bulantılarının geçmesi ya da hiç olmaması da gayet normal bir durum. Farklılıklar göstermesi çok normal. Bence endişelenmene gerek yok...

Bende tam 10 haftaya girdiğimde 16 nisanda gideceğim.Heralde bizim ölçümde o zaman yapılır canım.

canım teşekkür ederim yaa .ben döllenme gününü biliyorum canm çünkü sadece 1 kere korunmadık.olursa olsun diye oda 1 marttı yani şu an 7 haftalık diyorum ama sat a göre ööle yoksa bebiş tam 4+ 4 .ay bu hesaplamaları zaten hiç anlamıyorum.döölenme gününü blirken napiim ben satı.ay neyse bana dua edin kızlar yaa inşallah bi aksilik olmaz.geçen temmuzda 2 bebek düşürdüm kimyasaldı

Canım bende ilişki gününü biliyorum ama gebelikler Sat a göre hesaplanıyor.Hem ilişki günü ile döllenme günü farklı döllenme ilişkiden sonra 3 günde de olabilir 6 gündede kesin bilinemez :KK66:

İnşallah sağlıklı bir hamilelik ve sağlıklı bir gebelik yaşarsın.

Hayır ben de duymadım. Cerrahpaşa'da bir profesör benim doktorum. İlk defa geçen hafta gittim ve bana bebeğin kalp atışlarını duyana kadar eşinle ilişkiye girme, iki hafta sonra da gel başını ve poposunu ölçelim dedi. O gün ultrasonda baktığımızda keseyi gördük. Ama kalp atışlarıyla ilgili hiçbir şey söylemedi doktorum. Ben de bilmediğim için sormadım. Sanırım 10 Nisan'da bakacak kalp atışlarına.

Kızlar size ilişki yasağı konuldu mu?
Bize dr. bişi demedi ama biz yapmıyoruz,bizim geç gelen bir gebelik çünkü.Riske girmek istemeyiz.:sm_confused:

Benim bulantılar yeniden alevlendi ayrıcasenağlama

Olsun napalım bu da güzel :nazar:a.s.

merhabalar canım doktor folik aitın bıtınce buna baslarsın dedı bunun kullanımı daha rahat dedı hemde ıcınde folık asıt var dedı. canım doktora ılk gıttıgımızde cınsel ılıskı serbest dedı ama kasıkta agrı ve kanama olursa bırakılacak ve dınlenılecek en kısa zamanda da hastaneye gıdılecek demıstı ama senın gıbı bende cok korkuyorum zaten bı sey olcak dıye korktugumdan ıstek de azaldı

özel bir yermı ssk karsılıyormu dogumu ordamı yapacaksın bıraz ayrıntılı anlatırmısın ben ankarada fazla bır yer bılmıyorumda

canım ozel bır hastane ssk ya bakıyormu bılmıyorum bızım ozel sıgortamız karsılıyor dogumu orda yapmıycaz doktorum bayındır hastanesınde yapıcagımı soyledı. canım sen ssklımısın ?

Kızlar, sezeryanla doğum yapmaya karar verdiğimizde doğumun 20 gün önce olacağı doğru mu? Bu durumda her an ekim annesi olabiliriz öyle mi? Daha önce doğum yapmış olanlar ya da bilgisi olanlar var mı?

herkese merhabalar kasımın güzel anneleri!!

gebeliğimi öğrendiğimden beri çok karnım ağrıyor..sanki böyle içim yıtılıyor gibi bi ağrı..sizde de oluyor mu böyle bi ağrı?
bugün bu ağrılar için doktora gittim..doktor usg ile baktı tekrar keseyi daha net olarak gördük bu sefer:dance::dance:...ağrılarımda normalmiş...gebeliğimiz daha bu kadar yeniyken bile uterus önceki halinin 3 katı büyüklüğüne ulaşmış..bu durum çevre dokulara baskı yaptığı için oluyormuşş...
ve gebeliğin başından beri çok endişeli bi kadın oldum yaa!!ya düşerse ya,sakat olursa,ya kalp atışı olmazsa...filan ilan işte..bunu da konustuk doktorla..bu endişelerin yersiz oldugunu biliyordum dr bir kez daha teyit etti:roflol:...ve önceki normal yaşantımıza devam etmemiz gerektiğini sadece beslenmeye dikkat et dedi..elevit verdi..gebe değilmişsin gibi istediğin gibi davran dedi..yolculuk,ilişki herşey serbest dedi..ama gel de öyle davran tabii..

selam kızlar bende allah izin verirse kasım annesi olucam.bebişimi öğreneli 10 gün falan oldu.benim hesabıma göre 5+3üm haftaya cuma doktoruma gidicem şimdiden çok heyecanlıyım.bende de pek bi belirti yok sadece göğüslerim acıyo ve ara ara kasık ağrım oluyo ama hemen geçiyo.allaha şükür bulantım yok şimdilik.kızlar bu bulantılar sonra mı başladı sizde.inşallah bulanmaz benim.bide erken yatıp çok erken kalkıyorum ona canım sıkılıyo şööyle 11lere kadar uyusam keşke.ama uyutmuyo annesini bizimki:)

Kızlar, sezeryanla doğum yapmaya karar verdiğimizde doğumun 20 gün önce olacağı doğru mu? Bu durumda her an ekim annesi olabiliriz öyle mi? Daha önce doğum yapmış olanlar ya da bilgisi olanlar var mı?

Yok canım ya o kadar da erken olacağını sanmıyorum.Bi 10 gün felan erken olur heralde.Yine de çevredeki tecrübelilere soralım.
yerimseniben

herkese merhabalar kasımın güzel anneleri!!

gebeliğimi öğrendiğimden beri çok karnım ağrıyor..sanki böyle içim yıtılıyor gibi bi ağrı..sizde de oluyor mu böyle bi ağrı?
bugün bu ağrılar için doktora gittim..doktor usg ile baktı tekrar keseyi daha net olarak gördük bu sefer:dance::dance:...ağrılarımda normalmiş...gebeliğimiz daha bu kadar yeniyken bile uterus önceki halinin 3 katı büyüklüğüne ulaşmış..bu durum çevre dokulara baskı yaptığı için oluyormuşş...
ve gebeliğin başından beri çok endişeli bi kadın oldum yaa!!ya düşerse ya,sakat olursa,ya kalp atışı olmazsa...filan ilan işte..bunu da konustuk doktorla..bu endişelerin yersiz oldugunu biliyordum dr bir kez daha teyit etti:roflol:...ve önceki normal yaşantımıza devam etmemiz gerektiğini sadece beslenmeye dikkat et dedi..elevit verdi..gebe değilmişsin gibi istediğin gibi davran dedi..yolculuk,ilişki herşey serbest dedi..ama gel de öyle davran tabii..

Merhaba Çitoscum o senin kendi güzelliğin.
Walla bu günlerde nedense cildim pek güzel gelmiyor.İlk zamanlar ay gibi parlıyordum ama :sm_confused:

Gözün aydın canım.İlk zamanlar daha çok oluyo o ağrı.Benim baya hafifledi.Ama sol yumurtalık tarafından bi ağrı bi baskı hissediyorum.Neden acaba?
Bizim önceki yaşantımızla şimdiki arasında baya fark oldu.Ben hiç ev işi yapmıyorum canım.Bi süre daha yapmayacağım.Eşim idare ediyo şimdilik.
Ben eleviti kaç gündür alamıyorumö.Almayı düşününce bile midem bulanıyo:a015:

selam kızlar bende allah izin verirse kasım annesi olucam.bebişimi öğreneli 10 gün falan oldu.benim hesabıma göre 5+3üm haftaya cuma doktoruma gidicem şimdiden çok heyecanlıyım.bende de pek bi belirti yok sadece göğüslerim acıyo ve ara ara kasık ağrım oluyo ama hemen geçiyo.allaha şükür bulantım yok şimdilik.kızlar bu bulantılar sonra mı başladı sizde.inşallah bulanmaz benim.bide erken yatıp çok erken kalkıyorum ona canım sıkılıyo şööyle 11lere kadar uyusam keşke.ama uyutmuyo annesini bizimki:)

Hoşgeldin Kasım Annelerine , İnşallah hayırlı sağlıklı bir gebelik yaşarsın.
Zaten çok bi belirti olmuyo.Yani bende olmadı çok.Bulantılar tam kalp atışlarının başlamasından önce başladı bende.Bi ara hafifledi.Şimdi tekrar arttı.Ama koku hassasiyetim biraz azaldı.

Ne kadar az olursa o kadar iyi besleniyoruz.
Ben ilk öğrendiğimde geceleri uyku aksada gözümden uyuyamıyodum :)))

Selam Arkadaslar,
Ben de Kasım Annesi olacagım insallah. Ben mikroenjeksiyonla gebe kaldığım için benim sorunlarım daha farklı. Yumurtalıklarımfazla yumurta ürettiğinden aşırı uyarıldı ve transferimden hemen sonra sanki karnımda gülle taşıyor hissiyle neredeyse 2 gün önceye kadar (25 gün kadar) çatlayacağımı zannediyordum. Simdi normal gebelik belirtileri başladı. Başladı dediysem aslında mide bulantısı, kokulara hassasiyet falan yok. Göğüs uçlarım hafif hassaslaştı ve karnımda ağrı kuvvetlendi. Doktorum ikiz oldukları için olması gerekenden 2 kat daha büyük olan rahmimim büyürken daha fazla acı verecğini söyledi.

İnanır mısınız bu bir his kızlar, bana ultrasonda 1 bebek var dedi doktorum ama ben rahimin ayrı ayrı yerlerinden gelen kasılmalardan mıdır yoksa 6. histen mi bilmem ama için için ikiz oldukarını düşünüyordum.

Tedaviye girdigimden beri Elevit kullanıyorum, Progesteron ve estrojen takviyesi alıyorum ayrıca PKO hastası oldugum için Metformin kullanıyorum. Bunundışında kalp atışını duymadan gebe oldugumu kabul etmek istemedigim için süte daha dün başladım. Light süt içiyorum ki ilk 3 ayda mumkun oldugu kadaraz kilo almam gerekiyormuş, yoksa 8. aya gelince kendimden korkacağımı söyledi doktorum.

Öyle heyecan içindeyim ki, ne yapacağımı şaşırdım. Bir an önce 2. trimestere geçmek istiyorum hayırlısı ile.
Allah hepinize sabır kuvvet ve sağlık versin,
Sevgiler

Selam Arkadaslar,
Ben de Kasım Annesi olacagım insallah. Ben mikroenjeksiyonla gebe kaldığım için benim sorunlarım daha farklı. Yumurtalıklarımfazla yumurta ürettiğinden aşırı uyarıldı ve transferimden hemen sonra sanki karnımda gülle taşıyor hissiyle neredeyse 2 gün önceye kadar (25 gün kadar) çatlayacağımı zannediyordum. Simdi normal gebelik belirtileri başladı. Başladı dediysem aslında mide bulantısı, kokulara hassasiyet falan yok. Göğüs uçlarım hafif hassaslaştı ve karnımda ağrı kuvvetlendi. Doktorum ikiz oldukları için olması gerekenden 2 kat daha büyük olan rahmimim büyürken daha fazla acı verecğini söyledi.

İnanır mısınız bu bir his kızlar, bana ultrasonda 1 bebek var dedi doktorum ama ben rahimin ayrı ayrı yerlerinden gelen kasılmalardan mıdır yoksa 6. histen mi bilmem ama için için ikiz oldukarını düşünüyordum.

Tedaviye girdigimden beri Elevit kullanıyorum, Progesteron ve estrojen takviyesi alıyorum ayrıca PKO hastası oldugum için Metformin kullanıyorum. Bunundışında kalp atışını duymadan gebe oldugumu kabul etmek istemedigim için süte daha dün başladım. Light süt içiyorum ki ilk 3 ayda mumkun oldugu kadaraz kilo almam gerekiyormuş, yoksa 8. aya gelince kendimden korkacağımı söyledi doktorum.

Öyle heyecan içindeyim ki, ne yapacağımı şaşırdım. Bir an önce 2. trimestere geçmek istiyorum hayırlısı ile.
Allah hepinize sabır kuvvet ve sağlık versin,
Sevgiler

İçine doğmuştur mutlaka.
Bende süt içiyodum ilk zamanlar ama şimdi midem bulanıyo malesef içemiyorum.Vitaminide alamıyorum bi kaç gündür.
Bizim bi arkadaş 5. ayında kendini çok şişko hissediyo şimdiden ve depresyona girmiş.Halbuki kilosu çokda değil.

Dikkat et canım.2z ya seninkiler daha fazla alabilirsin sen.
Amin canım hepimiz sağlıklı gebelik dönemi yaşarız umarım.

Darkcığım,
İngiliz istesinde okudum mide bulantıları olan ikiz annelerinin neler yaptığını anlatan bir yazıydı. Yazıda anne adayının yataktan kalkar kalkmaz kızartılmış bir dilim ekmeği kemirdiğini ve midede rahatlık hissi olur olmaz hemen ilacını içtikleri yazıyordu. Bir de maden sodasını limonlu bir şekilde içtiklerini not etmişlerdi. Günde 2 soda içiyorlarmış, yalnız ayrı zaman dilimlerinde ve küçük yudumlar şeklinde. Limonun mideyi bastırma özelliğini ben de duymuştum. Dene istersen şekerim belki işe yarar. Bende henuz bulantı olmadı ama olanlara Allah kolaylıklar versin...

X