Selam Arkadaslar,
Ben de Kasım Annesi olacagım insallah. Ben mikroenjeksiyonla gebe kaldığım için benim sorunlarım daha farklı. Yumurtalıklarımfazla yumurta ürettiğinden aşırı uyarıldı ve transferimden hemen sonra sanki karnımda gülle taşıyor hissiyle neredeyse 2 gün önceye kadar (25 gün kadar) çatlayacağımı zannediyordum. Simdi normal gebelik belirtileri başladı. Başladı dediysem aslında mide bulantısı, kokulara hassasiyet falan yok. Göğüs uçlarım hafif hassaslaştı ve karnımda ağrı kuvvetlendi. Doktorum ikiz oldukları için olması gerekenden 2 kat daha büyük olan rahmimim büyürken daha fazla acı verecğini söyledi.
İnanır mısınız bu bir his kızlar, bana ultrasonda 1 bebek var dedi doktorum ama ben rahimin ayrı ayrı yerlerinden gelen kasılmalardan mıdır yoksa 6. histen mi bilmem ama için için ikiz oldukarını düşünüyordum.
Tedaviye girdigimden beri Elevit kullanıyorum, Progesteron ve estrojen takviyesi alıyorum ayrıca PKO hastası oldugum için Metformin kullanıyorum. Bunundışında kalp atışını duymadan gebe oldugumu kabul etmek istemedigim için süte daha dün başladım. Light süt içiyorum ki ilk 3 ayda mumkun oldugu kadaraz kilo almam gerekiyormuş, yoksa 8. aya gelince kendimden korkacağımı söyledi doktorum.
Öyle heyecan içindeyim ki, ne yapacağımı şaşırdım. Bir an önce 2. trimestere geçmek istiyorum hayırlısı ile.
Allah hepinize sabır kuvvet ve sağlık versin,
Sevgiler