2008 Kasım Anneleri

ne güzel besleniyorsun canım
valla ben hiç böyle yiyemiyorum hala midem bulanıyor
dr.um kendini zorlama ama artık 16. haftadan itibaren dikkat etmen lazım dedi
bu arada daha önce başka bir topicte ton balığının çok çinko barındırdığı için tüketilmemesi gerektiğini duymuştum
ama istersen dr.una danış ya da araştır canım

kızlar bişi dicem şimdi balık mevsimi sona erdi dondurulmuşlardan da yemek istemiyorum
siz ne yapmayı düşünüyorsunuz benim aklıma ton balık geldi konserve olanlar var ya acaba yenilebilirmi ki çiğ et grubuna giriyor mu blginiz nar mı ? artı canlı alabalık tesislerinden de yararlanabiliriz diye düşündüm ............
deryacım balık mevsimi yeni açılıyor sanırım yine de pek bilmem ama mesela benim eşim bu akşam oltaları alıp balığa gidecekler arkadaşlarıyla bana taze balık yedirmek istiyormuş kociş...:)) ton balığı ilk 3 ayda bebeğin gelişimi için sağlıklı değil diye okumuştum havuçla beraber yazmıştı bir arkadaş ama ne derece doğru bilmiyorum sonuçta teneke kutuda konserve yani.. ama taze balık bulursun kocaelidesin yakınız birbirimize bende tuzladayım..

Nazlımelekcim bir dahaki şehir merkezine gittiğimde öyle yapayım.Yada bir arkadaşımdan alıp getirmesini de isteyebilirim.Sağol canım.iyi olur.

Azo çok iyi almışsın hepsi 150 ye.
Hepsini mi batik den aldın?

halecim bende sıcaklardan çok bunalmaya başladım.:KK43: Eskiden hiç etkilenmezdim sıcaktan.Ama hamilelikten galiba . daha mayıs ta olmamıza rağmen sıcaktan halsiz düşüyorum,nefesim daralıyo..bu yaz allah yardımcımız olsun..

Ton balık pek faydalı değil hamilelere kızlar.Çok derinlerde yaşayan tüm balıklarda fazla çinko yüklemesi oluyormuş.
Bu da bebeklerimize zararlı.

Walla burdada canlı balıklar yeni konuldu havuza.bende pek anlamam mevsiminden ama.
Hatta geçenlerde gittiğimizde balıkçı eşime havuzu açtık demiş.Eşim taze olsun diye ısrarla söylediği halde.Bize dondurulmuş balık yapmıştı uyuz adam.bende sonra gitmedim balıktan da daha ilk yememde tiksindim.
Belki yolum düşerse başka balıkçılarda taze taze yerim.

En faydalı balıkları öğrenip de yazsk aslında.

Genç taze ve yüzeye yakın yaşayan balıklar faydalı ama hangileri :)))

Kırmızı et yerken de kuzu eti tercih edilmeliymiş.Büyüklerde yine zararlı birikimler olabiliyormuş.

hayır 2 t-shırt batikten aldım ,2 keten pantalon ve 1 t-shırt mangodan ve 1 hamile pantolonunu bakırköy de hamile kıyafetleri satan bi yerden aldım.ha bu arada diğerlerini olıvyum dan aldım canım.

halecim bende sıcaklardan çok bunalmaya başladım.:KK43: Eskiden hiç etkilenmezdim sıcaktan.Ama hamilelikten galiba . daha mayıs ta olmamıza rağmen sıcaktan halsiz düşüyorum,nefesim daralıyo..bu yaz allah yardımcımız olsun..

kesinlikle haklısın ya bayılcam sanki.bir de düzce cok nemli bilirsin uyuz bi hava var dısarda nefes alamıyorum sanki :çok üzgünüm: işimiz cok zor çoook :çok üzgünüm:

Nazlımelek inşallah senin yaramazlar yarın uslu durur da güzel haberlerle dönersin. Ultrasonda daha rahat görünmesi için bir yerde okumuştum su içerek gitmek çok yararlı oluyormuş.

Dark umarım bu ekmek tiksintisi geçici bir şeydir. Çünkü hatırladığıma göre senin tek öğünün ekmek arasıydı. Acaba ekmeği farklı bir yerden alsan belki daha iyi olur. Mesela benim de her zaman aldığımız sudan midem bulanıyordu. Sonra benim içmem için 5 litrelik iyi bir su aldık. Ondan içince hiç midem bulanmıyor. Bebeği korumak için bazen zararlı olan şeyleri vücut kendiliğinden kabul etmiyormuş. Belki seninki de böyle bir şeydir.

Atatanem hayırlı olsuuun aldıkların. Sizi okuyunca içimden alışverişe çıkmak geldi. Bütçeye zararsınız yemin ederim. Akşam gidip bir şeyler mi alsam acaba kendime giyecek:uhm: Azo bu bütçe zararından sen de sorumlusun. Batik ve Mango'ydu değil mi :)

Ya bu arada kızlar benim her şeyi canım çekiyor. Ofiste biri bir şey yese. Bir yemekten bahsetse sürekli canım çekiyor. Bu hamileliğin sonuna kadar böyle mi sürecek.

eşim akşam çinekop tutacağız dedi çok lezzetli bir balıktır.. ben balık pek yemediğim halde onu yemiştim geçen sene.. yani şimdi çinekop mevsimiymiş kızlar..

Aylara göre hangi balık yemeliyiz? Bunu bir yerde buldum. Umarım işinize yarar. Haziranda hiç balık yiyemeyeceğiz sanırım...

Mayıs
Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç ve iskorpit zevkle yenir. Fazlaca çıktığından her gün pazarlarda bulmak mümkündür. Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağlarını kaybetmişlerdir. Kefal ise lezzetlidir.

Haziran
Haziranda balık az tutulur. Dip balıkları, yumurtalarını dökmüş olduklarından dağınık gezerler. Bu nedenle balıkçılık açısından verimsiz bir aydır. Tekir, barbunya, mercan, levrek ve eşkina bulunur; ama pahalıdırlar.

Temmuz
Mevsimi başlayan sardalya, ekim ortasına kadar lezzetini sürdürür, istavrit ile uskumru kızartmaya ve haşlamaya elverişlidir. Tekir ve barbunya lezzetli, kefal ise lezzetsizdir.

Ağustos
Çingene palarnutu mevsimi açılır. Boyu uskumru kadar ya da biraz daha iridir. Sardalyanın en lezzetli zamanıdır. Ağustos ayında kılıcın tadına doyum olmaz, izmarit lezzetini bulmuştur. Kefal tavsiye edilmez.

Eylül
Sardalya ve kılıç lezzetlidir. Palamut irileşir, her türlü pişirmeye elverişlidir. Lüfer bu dönem pahalıdır, istavrit ve kırlangıç bolca çıkar.

Ekim
Geçici balıkların, yazın Karadeniz'de beslenip, Marmara'ya göçe başladıkları dönemdir. Bu nedenle bol miktarda balık çıkar. Uskumru turfanda olarak kendini gösterir. Lüfer tam lezzetini kazanmıştır, istavrit yağlanmıştır. Palamut bolca çıkar. Tekir, barbunya, kılıç, levrek, mercan, sardunya, eşkina, torik, izmarit gibi balıkları ucuz almak mümkündür.

nazlımelek ziyafet var desene..ya bende hamsiden baska balık yiyemiyorum :1rolleyes: sanki kokuyormuş gibi geliyor bana :sm_confused:

julianne bende su değil de soda içersen daha hareketli oluyormuş diye duymuştum.hangisi doğru acaba :1rolleyes:a.s.

Dark umarım bu ekmek tiksintisi geçici bir şeydir. Çünkü hatırladığıma göre senin tek öğünün ekmek arasıydı. Acaba ekmeği farklı bir yerden alsan belki daha iyi olur. Mesela benim de her zaman aldığımız sudan midem bulanıyordu. Sonra benim içmem için 5 litrelik iyi bir su aldık. Ondan içince hiç midem bulanmıyor. Bebeği korumak için bazen zararlı olan şeyleri vücut kendiliğinden kabul etmiyormuş. Belki seninki de böyle bir şeydir.

Ya bu arada kızlar benim her şeyi canım çekiyor. Ofiste biri bir şey yese. Bir yemekten bahsetse sürekli canım çekiyor. Bu hamileliğin sonuna kadar böyle mi sürecek.
Ya haklı olabilirsin bazende çok üst üste yediğim şeyden tiksiniyorum.İkiside olabilir.Bayılarak yediğim tek şey ekmek arası.İnşallah geçer.Eşime söyleyeyim başka yerden alsın.
Bakkal da bıkmış bizden.Geçen demiş ya bi sen bi de X hoca ya ekmek beğendiremiyorum demiş :)) X hocanın eşi de hamile :)))

Man kızlar içtiğiniz sulara dikkat edin.Ben şimdi meyveyi yıkadıktan sonra temiz sudan geçirip bir de siliyorum iyice.

Ağzımı da hazır suyla çalkalayıp,dişlerimi öyle fırçalıyorum.Tabi ben biraz abarttım ama salgın var burda malum.Ve bizim ilçede de görülmüş bikaç kişide.Çok dikkat ediyorum.

eşim akşam çinekop tutacağız dedi çok lezzetli bir balıktır.. ben balık pek yemediğim halde onu yemiştim geçen sene.. yani şimdi çinekop mevsimiymiş kızlar..

Hiç yemedim canım.bende çipura yemek istiyorum o da lezzetlidir.İnterneten bir araştırmak lazım :)

Son düzenleme:
ben çipura hastasıyım tek geçerim off yanına rakı salata ay fena oldum.bide kalamar delisiyim sosuna bandıra bandıra yiceksin off off offf çok kötü oldum yaaa

Hale su ultrason görüntüsünün daha iyi olması için.Bebeğin hareketli olması için muayeneden yarım saat önce çikolata yemek lazım.

Ben öyle yaptım.Benim minnoş uyuyordu kıçınıda dönmüştü.Ama ultrasonu görünce hemen cambazlık yapmaya başladı.Sanki hissediyor onu gördüğümüzü.geçende böyle olmuştu.O zamn minikti sdece kollarını sallamıştı bize :)
Şimdi her numarasını gösteriyo.

nazlımelek ziyafet var desene..ya bende hamsiden baska balık yiyemiyorum :1rolleyes: sanki kokuyormuş gibi geliyor bana :sm_confused:

julianne bende su değil de soda içersen daha hareketli oluyormuş diye duymuştum.hangisi doğru acaba :1rolleyes:a.s.

Hale ben de senin dediğini duymuştum. Sodanın midede çıkardığı seslere karşılık veriyormuş ilerleyen aylarda bebişler bu nedenle de çok hareketli oluyorlarmış. Ama Nazlımelek'in bebişlerinin hareketli olmaması lazım ya yarın :) O yüzden su dedim. Suyla sadece görünmeleri daha iyi oluyormuş.

X