2008 Kasım Anneleri

Cuma doktordaydım,sonra arkadaşlarda kaldık.Evde değildim giremedim Kk ya.

Hemen özetleri geçeyim:

Bebeişim ultrasonda çok hareketliydi.Doktor bu kadar hareketli bir bebeğin sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Sizin risk bence bu ultrasondan sonra 3 katı azaldı dedi.
Bebeğim gayet iyiydi ölçümlerde,ama yeni resim vermedi.

Beni Ankarada bir doktora yönlendirdi.Ayrıntılı ultrasonda çok iyi bir profmuş.üçlü test yaptırmayacakmıyız dedim.Yok dedi.Temiz çıks bile İlikide çıkan riski yoketmez dedi.Onu gözardı edemeyiz dedi.aklım karıştı biraz ??

Benim bildiğim 2li riskliyse 3lü yapılır o da riskliyse sonraki aşamaya geçilir.
Neyse bakalım ne yapacağız.Henüz Konyadaki doktorumla görüşemedim bir de onun fikrini almak istiyorum.Ona göre karar vereceğim.

Bu arada bebeğin cinsiyeti çok net olmasada kız gibi şimdilik dedi.2-3 hafta sonra daha kesin konuşuruz dedi doktor.

bebişim 14+5........

Beklemek sonuçlarına çok sevindim, böyle olacağını hepimiz biliyorduk bak kendini boşuna üzdün.

Dark, hani çok sevinçli bir yazı göremedim. Sanke kafan karışıkmış gibi. Oysa doktorun söyledikleri çok umut vaad edici ve sevindirici. Üstelik bebişin de bak nasıl hareketli çıkmış. Bu arada sen Aksaray'daydın değil mi. Orada salgın hastalık olduğunu duydum. Bulantı ve ishal belirtileriyle bin kişiyi aşmış hastanelere gidenlerin sayısı. Dikkatli ol olur mu. Bir de moralini bozma. Hatırlıyor musun, senin bebişin kız içime doğdu demiştim :)

Soya eti yiyen arkadaşlarım, bir yerde okumuştum. soya etini ve yağı erkek bebeklerin ilerideki cinsel hayatlarını olumsuz etkiliyormuş. Hale senin kızın olacaktı değil mi, bak sen rahatlıkla yiyebilirsin, nazlımelek bence sen dikkat et ve fazla kullanma. Bebişlerin cinsiyeti bak daha belli değil.

Evet canım pek keyifli göremedin çünkü doktor Ankaraya git dedi.Ankara bana ters olacak oldukça.Çünkü sevkli gidemeyeceğim ve bizde izin diye bir şey yok.eşimle gitmem gerekecek.Şimdilerde sevk alma hakkımızda biraz karışıklık var.Maddi olarak eşimle sevksiz gitmek beni baya etkileyecek.Ben açıkcası Konyaya gitmeyi tercih ederdim.Sevkli gideceğim için en azından daha rahat olurum.Bir de ankara daha uzun mesafe eşim pek istemiyor.Her ne kadar kendi arabamızla dura dura gidecek olsak da 3,5 saatlik yol olur 5-6 saat.Bir de aynı gün dönmesi var.Hangi ara hallederiz.

Salgın malesef var.Benim yaşadığım ilçede durum şimdilik iyi canım.Ama dikkat etmeye çalışıyorum oldukça.

selam kızlar iyi pazarlar herkese...:1rolleyes:
kızlar mrhaba iyi pazarlar.. uzun zaman oldu yazamayalı. ev taşıdık ayyyyyyyyyy ne zor iş kızlar. peyce yoruldum her şey elinden geçiyor.. ama bebeğimi kendi evimde dünyaya getiricem..
yazdıklarınızın hepsini okumakta bile zorlandım ne güzel sohbetler glişmiş.
canım yeni evinizde güle güle oturun.. iş yaparken yinede kendini çok zorlama olurmu...maşallah bebişin kısmetiyle geliyor şimdiden kendi evinde dünyayya gelecek ne güzel..
Cuma doktordaydım,sonra arkadaşlarda kaldık.Evde değildim giremedim Kk ya.

Hemen özetleri geçeyim:

Bebeişim ultrasonda çok hareketliydi.Doktor bu kadar hareketli bir bebeğin sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Sizin risk bence bu ultrasondan sonra 3 katı azaldı dedi.
Bebeğim gayet iyiydi ölçümlerde,ama yeni resim vermedi.

Beni Ankarada bir doktora yönlendirdi.Ayrıntılı ultrasonda çok iyi bir profmuş.üçlü test yaptırmayacakmıyız dedim.Yok dedi.Temiz çıks bile İlikide çıkan riski yoketmez dedi.Onu gözardı edemeyiz dedi.aklım karıştı biraz ??

Benim bildiğim 2li riskliyse 3lü yapılır o da riskliyse sonraki aşamaya geçilir.
Neyse bakalım ne yapacağız.Henüz Konyadaki doktorumla görüşemedim bir de onun fikrini almak istiyorum.Ona göre karar vereceğim.

Bu arada bebeğin cinsiyeti çok net olmasada kız gibi şimdilik dedi.2-3 hafta sonra daha kesin konuşuruz dedi doktor.

bebişim 14+5........
darkcım bebişini görmüşün ne güzel.. hem de kıpır kıpırdı demek :dance:
doktorde riski az görmüş bu sevindirici bir durum bence de... doktorun konuşması seni pek tatmin etmemiş kendi doktorunlada görüşürsün.. ben inanıyorum sende de hiç bir sorun yok lütfen kafanı bununla çok meşgul etme hep diyorum yine diyeceğim hep iyi olanı düşün.. demek doktor kız olabilir dedi hadi bakalım hayırlısı olsun...a.s

Soya eti yiyen arkadaşlarım, bir yerde okumuştum. soya etini ve yağı erkek bebeklerin ilerideki cinsel hayatlarını olumsuz etkiliyormuş. Hale senin kızın olacaktı değil mi, bak sen rahatlıkla yiyebilirsin, nazlımelek bence sen dikkat et ve fazla kullanma. Bebişlerin cinsiyeti bak daha belli değil.
canım çok saol, hiç duymamıştım soya etinin böyle bir etkisi olacağını ama bundan sonra daha çok dikkat ederim...

Julianne evet tahmin etmiştin canım,
Ben yanıldım ama rüyamda erkek şeklinde görmüştüm.İlk kez rüyam çıkmadı :)

Yinede kesin kız demedi doktor ben 2 hafta daha bekleyeceğim.Ama eşim Ceren kızım diye sevmeye başladı bile :)

kızlar bende artık endişelenmeye başladım gerçekten 5-6 gündür isahal durumu geçmedi lavaboya gideceğim zaman karın ağrısıyla kıvarnıyorum yediklerimede dikkat ediyorum ama geçmedi hatta karanfili bile denedim yok aynı hala.. bebişlerime bir zararı olurmu salıya gideceğim doktora çokmu geç kalırım..

Kabızlığı atlattım ben kızlar.Yine de doktora ilaç yazdırdım sonra yine olursa diye.
Osmolak yazmış.Henüz açıp okumadım.

Birde ferrum Fort yazdı günde 1 tane.Hele şükür dedim yani :) Geçen daha vermeyecekti de hemşiresi sordu kan hapın ver mı diye.

Hemşire bana çatlaklar için birşey kullanıyorumusun dedi.bebe yağı dedim bende krem ismi isteyecektim dedim.Ba Bonal krem yazdı.Sordum hiç bir yerde bulamadım.Bir yerde büyük boyu vardı 70 ytl idi.Almadım.

Annem Adanadan 15 ytl ye bi krem almış onu ve bebe yağını kullanacağım.

Bi arkadaşım hiç bir şey kullanmamış,hiç çatlağı yoktu.yeni doğum yaptı.Biraz da yapısal diyorlar.

Canım doktorun ayıp etmiş ama halenin de dediği gibi hemen her şeyde de doktoru aramamak gerekiyor. Zaten çok yoğun oldukları için sanırım. Keşke sekreterine falan not bıraksaydın, belki müsait değildir, müsait olunca sana dönerdi. Ben direk doktorun cebinden aramak yerine sekreterine not bırakıyorum. Böylece onları da rahatsız etmemiş oluruz. Tansiyonunu ölçtürdün mü?
Bende çoğu şeyi hemşiresine sorarım o da doktor kadar tecrübeli artık.Kaldıki hemen doktora benim yerime o sorup bana cevabı iletiyor.

öyle canım da işveren de yasaları biliyosa kaybediceği davaya girmek istemez mantık olarak sen bazı şeylerden haberdar olduğunu işverenine dank diye söyliyceksin ki o da öyle bir riski göze alamasın gerekirse uğraşıcakmışsın gibi bir imaj çizersin bence bu riski göze alamazlar çünkü tazminat hakkı bile doğar bundan.ayrıca seni neyden çıkarabilir sen doğru düzgün işini yapıyorsan bi hatan ya da işyerinde kötü hareketlerin olması lazım.elinde koz yoksa neye dayanarak çıkaracakki?
Haklarımızın bilincinde olursak suistimal edilme ihtimalimiz oldukça azalıyorçMalesef devlet memuru olsak da bazen suistimalle karşılaşıyoruz.ben iyi bildiğimden fazla üzerime gelmezler :KK66: Kızlar zaten benim iş yerimdeki arkadaşlarım çok anlayışlılar malesef.Benim nöbetim yasal olarak olduğu halde bana tutturmadılar,canlarım benim.İnşallah hepimiz iyi insanlarla çalışırız.

kızlar bende artık endişelenmeye başladım gerçekten 5-6 gündür isahal durumu geçmedi lavaboya gideceğim zaman karın ağrısıyla kıvarnıyorum yediklerimede dikkat ediyorum ama geçmedi hatta karanfili bile denedim yok aynı hala.. bebişlerime bir zararı olurmu salıya gideceğim doktora çokmu geç kalırım..

Canım ya keşke daha önce gitseydin yada bir telefonda sorsaydın.
Geçmiş olsun.İshale ne iyi gelir ki? Bilmiyorum.Araştırda biraz daha besinsel takviye yap.
Doktoruna ulaşsan aslında birilaç ismi verirdi sana.Bugün bulabilirdin.

NazlıMelekcim ileri devrelerde,son aylarımızda ishal ihmal edilmemeli diye biliyorum.Ama şimdi bişey olmaz heralde.Panik yapma canım.Bende 1 hafta kabızdım.İlacı kullanana kadar geçti bile.İlaca gerek kalmadı.

Biraz daha araştır sen kabız yapan şeyler ye.

dark canım, şu anda üniv. hastanesine gidiyorum tedavimde orada olmuştu..bir doktor belirlemedik kendimize üniv. testlerimiz bitince yakın çevrede bir doktora gitmeyi düşünüyorduk.. tüp bebek bölümünden gebeliğe transfer oldum ben oradaki doktor kız ilgili, çok iyi ama nasıl ulaşacağımı bilmiyorum.. hem bu ishal benim normalde de sık yaşadığım bir durum olunca 2-3 güne geçer dedim .. çünki midem hassasdır bazı şeylere duyarlı yani.. ama şimdi arşatırıp okuduklarım kafamı karıştırdı bakteri türlerini okudum ishale yol açan..
ayıp olacak ama şu 2 gündür yine ishal ama öncekine bakınca su gibi değil...:KK43:(

Dark nöbet konusunda ne kadar şanslıymışsın. Benim eşim de öğretmen ve okullarında hamile olan bir öğretmene haftada iki kez nöbet tutturuyormuş müdürü. Çok üzülmüştüm ona.

arkadaşlar merhaba.ikil test kan sonucumu aldım ama pek bişi anlamadım ya:KK43: testin ii mi kötü mü oldugunu nerden anlıycaz.CRL=58.0 MM NUCHAL TRANSLUCENCY:1.5 MM yazıyyor.
Background risk: 1/456 Ultrasound risk 1/2455 biochemistry risk:1/2511 Adjusted risk:1/9102 yazıyor netten baktım ama pek anlamadım.kontrolüm çba.free beta hcg 28.58 yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler
sonucun iyi canım gözün aydın..

Sağol canım 12. haftada ense kalınlığımız yüksek çıkınca karından iğne ile plasentadan parça almışlardı inceleme için yani allah korusun ama down sendromu veya herhangi bir kromozom bozukluğu varmı diye ve yarın allahın izniyle galiba sonucumu verecekler benim için çok önemli umarım yavrum sağlıklıdır ve oda gelir ailemizin bir parçası olur bu yüzden dualarınızı bekliyorum
3lü istemediler mi öncesinde?Bir de cvs kaç haftalıkken yaptırdın?

selam arkadaslar ben bayadır gıremıyodum cunku rahatsızım 2 gun once sıddetlı karın agrısıyla acıle gıttım kan ve ıdrar tahlılı sonrası kan testınde bısey cıkmadı ama ıdrarda intahap kaptıgım ortaya cıktı vede 2 gun hıc kalkmadan yatmamı soyledı doktor yattım bugun sıkıldım ıyıce dıye dısarı dolasmaya cıktık ama agzımdan burnumdan geldı cunku sokak ortasında bayıldım carsamba gunu kendı doktoruma kontrole gıdıcem ıns kotu bısey cıkmaz
Geçmiş olsun canım dikkat et kendine.

kızlar şimdi beni iyi dinleyin.bol bol soya fasülyesi yiyin bebeğin zekasını inanılmaz geliştiriyo almanyadaki kuzenim hamileyken deli gibi yemiş şuan okadar zeki ki çocuk kuzenimi aptala çevirmiş resmen:)))size soya fasülyesini yiyebiliceğiniz bir tarif de vericem değişik bi lezzet çok da pratik mutlaka deneyin.

ÇİN MAKARNASI

bir havuc
bir tatli kirmizi biber dolmalik
tavuk gögsü bir tane yeter
bir pirasa
özel cin makarnasi
soya sosu
soya fasülyesi(taze yada konserve)
büyükce bir tavada
cicekyaginda kücük kesilmis tavuk gögüslerini pisir
sonra icine kibrit cöpü gibi kesilmis havuclarida at
sonra kücük kesilmis pirasayida kavur
yine kücük kesilmis tatli dolmalik biberide at icine
soya fasülyesinide yikadiktan sonra at icine
söyle bir cevir
tuzunuda at
önceden ayri biyerde bu cin makarnalari kaynamis suda bekletiliyo,sisince yani on dakka sonra falan
süzüyon
tadina bak pismismi
diye
süzdügün makarnayida sebzelerle karistir
icine arzuna göre
soya sosu koy
bolda koyabilirsin cünkü tadi cok güzel
makarna hazir
afiyet olsun hepinize

mutlaka yapın bende yapıcam zeki çocuklarımız olsun:))
Güzel bir tarife benziyor malzemeleri bulursam denerim.Soya fasulyesi olmasa soya filizi de aynı işi görür sanırım.

kızlar bugün tahlil sonucumuz için genetik laboratuarını aradım veeeeeeeeeee sonuç normal çıktı yani bebeğimde down sendromu riski yokmuş günlerim zehir olmuştu biliyorsunuz çoz zor süreçlerden geçmiştim bir çok insanın korktuğu düşük riski olan bir testti yaptırdığım gözümün yaşı çok akmıştı ama allahıma şükürler olsun herşeye değdi yavrum annesine ben sağlıklıyım anne sen hiç üzülme dedi bugün saat 8'de bir uyandım daha uyu uyuyabilirsen sonuç 1'de demişlerdi 12'yi zor ettim aradım ve herşey güzel ama inanın ellerim titriyordu kusacak gibiydim çok zor saatlerdi allahım kimseye yaşatmasın banada bir daha inşallah yaşatmaz hepinize dualarınız için çok teşekkür ederim hep yanımdaydınız hepimizin dualarıyla yavrum sağlıklı çıktı buna inanıyorum
Gözün aydın canım.Bakalım bizim akıbetimiz ne olacak?

dark canım, şu anda üniv. hastanesine gidiyorum tedavimde orada olmuştu..bir doktor belirlemedik kendimize üniv. testlerimiz bitince yakın çevrede bir doktora gitmeyi düşünüyorduk.. tüp bebek bölümünden gebeliğe transfer oldum ben oradaki doktor kız ilgili, çok iyi ama nasıl ulaşacağımı bilmiyorum.. hem bu ishal benim normalde de sık yaşadığım bir durum olunca 2-3 güne geçer dedim .. çünki midem hassasdır bazı şeylere duyarlı yani.. ama şimdi arşatırıp okuduklarım kafamı karıştırdı bakteri türlerini okudum ishale yol açan..
ayıp olacak ama şu 2 gündür yine ishal ama öncekine bakınca su gibi değil...:KK43:(

bu aralar böyle hastalıklar herkeste olabiliyormuş zaten sadece hamileler değil yakınan.
ama eskisi gibi değilse iyileşmeye başlamışsındır.

julianne canım ben marmara üniv.. hastanesine gidiyorum.. doktorlar asistanlar hemşireler çok ilgili memnunum da işdeacil bir durum oldumu nereyi araycağımı bilemiyorum.. daha önce tüp bebek ünitesindeydim orayı rahtlıkla arayabiliyordumda burası gebelik bölümü..gittiğimde soracağım bir tel versinler bana..

Dark nöbet konusunda ne kadar şanslıymışsın. Benim eşim de öğretmen ve okullarında hamile olan bir öğretmene haftada iki kez nöbet tutturuyormuş müdürü. Çok üzülmüştüm ona.

Öyle canım ilk öğrendiğim gün nöbet bendeydi.Üff ya bunun üzerine nasıl nöbet tutcam demiştim.Yürümeye bile korkuyordum görsen :) Ogün fazla yürümeden tuttum.Sonrada arkadaşlar tutmamamı istedi.Müdür de tamam o zaman dedi.:nazar:

Ben zaten çok yürümeyi felan düşünmüyorum hamileliktede,spor feln da düşünmüyorum.Zaten biraz fazla yürüsem hemen karnımın altında bi batma oluyor.
Az kaldı 5,5 ay daha dayancağım :KK66: Bebeğim iyi olsunda ben kendimi geçtim.

ishalde süt ve dondurma tüketilmemesi gerekiyormuş yoğurt muz çubuk kraker ise çok faydalı imiş ..ben yarım saat önce bir kase dondurmayı indirmiştim.. yoğurdu okuyunca şimdidede yoğurt kaşıklıyorum..:))))

Beslenmelerinizi yazmışsınız bende yazayım:

Sabah 08:00 da yarım yada çeyrek ekmek arası zeytin,peynir(Her çeşidi) bazende sarelle.Sonra elevit ve yarım litre su.

Saat 10:00 da çeyrek ekmek arası.Yine sandiviç tarzı bişeyler.Bi bardak süt ya da biraz meyveli soda.

Saat 12:00 da dışarıdan yemek istiyoruz veya eşim hafif birşeyler yapıyor.Yumurta yemeye şimdilerde daha ağırlık veriyorum.Sosisde sucukta yiyorum ben :KK43:( Ama iyi pişiriyoruz kızlar yaaaa bi zararı olur mu?Yine yarım litfe su.

Saat 15-16 civarı: Yine ekmek arası yapıyorum birazda meyve.biraz su

Saat19-20 civarı eşimin yaptığı yemek artık ne yaparsa.Genelde sulu yemek istiyorum.Gün boyunca ekmek arası yediğimden.Biraz su

Sizdede var mı hala ekmek arası takıntısı.

ben her yemekte çok su içerim kızlar ama şimdilerde pek içemiyorum.Her yemekte en az 2 bardak su içerim.Sabah zaten su yüzünden yine midem bulandı.Çok içmişim :)

Dark ekmek arası kimi zaman benim de canım çok çekiyor. Kepek ekmeği tercih etmeme rağmen bazen gözüm dönüyor ve beyaz ekmek istiyorum. Normal ekmek yerine bu sandviç ekmeklerini tercih etmeye başladım. O da hem beni tatmin ediyor hem de normal ekmekten daha az yemiş oluyorum.

X