• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2008 Kasım Anneleri

lorecim sonuna kadar katılıyorum sana:))
hiçbirimiz obez değiliz çok şükür
canımdan kıymetlimi diyip yiyoz işte
ama vallahi ne tatlı yiyorum ben ne bişey:((
aa nolduki bana yaa
alıştı mı ne yaptı bu bünye
akşamları ekmeksiz yemek yenir mi normalde
ben yiyorum hatta sadece salata ve yoğurtla ble durabilirim
maytapcım bakliyatı biliyorum etle olmuyor
etlüü nohut yapamıyomm çok severim aslında
bugun göbeğim şiş
gaz var sancıyor
:( üşüttüm ben yaptıysam
kilo almış gibi hissettiriyorr

lorecim güzel demşsin doğru ama bide şu var
sağlıklı yaşam ve kilo ters orantılıdır bana göre
ne kad ar ideal kilona yakınsan sağlıklı olmanda o kadar yüksek
ben babamı kaybettiğimde zattüre olmuştum memo falan yoktu 65e fırladım ilaçlar ve sıkıntıdan
bide iyi beslenmen gerekiyo diyince eşim et döt yedirip duruyodu bana
neysem son kontrolümde başım dönmüştüde dr tansiyonuma bakmıştı yerlerde tabi
bana o zaman söylediği laf
uzun ömrün sırrı ne biliyomusun
düşük tansiyon ve ideal zayıflık
birincisi sende var ama 2.si için aynı şeyi söylemiicem
o kadar utanmıştımki yerin dibine girmiştim
sonra bi azim 2 ayda 57 oldum ve eşimin kontrolüne onunla gittim
adam şok oldu ne kadar zayıflamışsın sen böyle dedi
e dedim dr bey çok yaşarsın dedinizya bende verdim gitti
tebrik etmişti beni ve uzun uzun anlatmıştı
kiloyla beraber yaş ilerledikçe sıkıntı ve hastalıklar başgösterecek felan diye
aslında şimdide görmesini isterim beni uyuz dr çok utandırmıştı beni
bende diyorumki şuan azar azar yiyelimki ilerleyen yaşlarda da azar azar yiebilelim
yoksa şimdi yersek yaşlanınca hiç yiyemiicez
bi teyzemiz var annemin kzueni
80 yaşında çayını şekerli içer böreğini kekini herşeyini yer ama ölçülüdür hep ve zayıftır
genç kızlığında kuru leylaymış zaten ismi hala kuru ama şimdi meyvelerini topluyo

Lorecim sana katılıyorum eskiden çok kasardım ki ozaman arbiden sinek sikletmişim ama yinede aç gezerdim binicik karnım şişse daha 5 ay öncesine kadar yaptığım diette de kasmıştım
Ama şuan ki uygulamam tamamen anlattığın şekilde istediğim herşeyi yiyorum ölçüsünde ve kararında istediğim kiloya indiğimde uygulayacağım yöntemde şu eğer önümde sevdiği birçok şey varsa hepsinden azar azar yiyip akşamına yada ertesi güne daha ölçülü davranmak bunu yemek felsefesine çevirmek ve yaklaşık bir aydır çok güzel şekilde devam ediyorum ve kendiimce buna diyet demiyorum işleyişim tamamen değişti eskiden sevdiğim birşey görünce deli gibi yerdim 2 tabak şeklinde yanında ekmek vs ama şimdi sevdiğim şeyden en fazla 4 kaşık yanında kepek ekmek kendimi cezalandırmıyorum asla ölçülü davranıyorum bunu dediğim gibi yemek felsefesine çevirirseniz hiçbir zaman kilo probleminiz olmaz evlenmeden önce aynen bu şekilde tabii birazda abartıyordum ama yine yemek felsefem aynıydı şimdi istediğim kiloya gelincede bu şekilde devam edicem

Maytabım aynen katılıyorum ananem şuan 102 kilo tombikkim bnm şeker koletrol herşey var ve sürekli yağsız tuzsuz şekersiz yiyor bu çok kötü bir durum dediğim gibi herzaman ölçülü ve azar azar yeme alışkanlığımız olursa hem sağlıklı hem normla kilomuzda hemde istediğimizi yer vaziyette oluruz

Benim aç kalışım geçmişte çok yememden ileri geliyo.Tatlı tatlı yemenin acı acı.... olur.Mecburen kepek ekmeği ve 4 kaşık yemek yicem Seda hanım..Doktor ne diyosa o..Ne demek yani o:)) Bence de herşeyi yemeliyiz ama eritmek kaydıyla.Ne biliyim hareket lazım işte.Yediğimizi erittiğimiz müddetçe sorun olmayacak diye düşünüyorum..

yeyıp yeyıp oynamak mı lazım dıyorsun yasmınım

dun aksam bende guzel yemekler yapıp gec vakıt bıraz fazla kacırdım
fazla kacırdıgımı da karnımın kutuk gıbı tas kesılmesınden anladım yanı o derecedeydım
kalkıp oglumla horon oynadık
hadı ben sısımı ındırıyordum o esnada ama o ne demeye kalktı benımle zıpladı bılmem

tabıı ben yaslı bır ana olarak yorulup oturdum ama kuzu hadı annee dıye yedı basımı

ama azıcık megalomanlık yakısır bana bu saatte
yaptıgım yemekler harıkaydı az kalsın parmaklar gumburtuye gıdıyordu :21:

Ohh lorecim masallahin var vallaaa,ben b uara sadece denize yemek yapiyorum.kocisle ben cok hazir yiyoruz bu aralarda iyi degil biliyorum ama,canim yemek yapmak istemiyor.cocugun yemegi azcik olunca ona üsenmiyorum.ayy fenalik geldi bian.

afiyet olsun lorecim eminim çok güzeldir
gece gece enerjinizede hayran kaldım doğrusu
çilekom valla gıcık bi durum bende yatarım pat kapı pat telefon boğasım gellir geleni felan

ben mutlaka kuzuya corba ıcırıyorum
hem yedıremedıgım yemeklerı corba halıne getırmemde kolaylık oluyor

dun aksam kuzuma kusbasılı yuvalama corbası yaptım
ama bızde aynı corbadan ıcıyoruz tabıı
sonracıma patlıcan kebabı yaptım
teyzemın dondurucudan cıkararak bana gonderdıgı taze fasulye yemegını yaptım zeytınyaglı
seyrıyelı pılav yaptım
vısne kompostosu yaptım ama serbetı hazırdı zaten onceden
bır de kabak tatlısı yaptım ılk kez
aslında esım kendısı gelınce yapacaktı ama ben ocagı sılecegım o da gelıp yıne kırletecek korkusuyla onu da cıkardım aradan

amma hamaratmısım dı mı
astım kendımı valla
kocıs gec gelıcem deyınce o gelene kadar kendımı mutfakta oyaladım resmen

kocısde dıyor kı
sen bayagı usta oldun dıyor bana
evlendıgımızde yemek yapmayı bılmıyordum da

ben mutlaka kuzuya corba ıcırıyorum
hem yedıremedıgım yemeklerı corba halıne getırmemde kolaylık oluyor

dun aksam kuzuma kusbasılı yuvalama corbası yaptım
ama bızde aynı corbadan ıcıyoruz tabıı
sonracıma patlıcan kebabı yaptım
teyzemın dondurucudan cıkararak bana gonderdıgı taze fasulye yemegını yaptım zeytınyaglı
seyrıyelı pılav yaptım
vısne kompostosu yaptım ama serbetı hazırdı zaten onceden
bır de kabak tatlısı yaptım ılk kez
aslında esım kendısı gelınce yapacaktı ama ben ocagı sılecegım o da gelıp yıne kırletecek korkusuyla onu da cıkardım aradan

amma hamaratmısım dı mı
astım kendımı valla
kocıs gec gelıcem deyınce o gelene kadar kendımı mutfakta oyaladım resmen

kocısde dıyor kı
sen bayagı usta oldun dıyor bana
evlendıgımızde yemek yapmayı bılmıyordum da

Ellerine sağlık canım.Yarasın ehpinize.Menü zenginmiş.Hamaratlıkda tavan yapmış:65:

:nazar: ayyy maasallah bana sayınca ne cok ıs yapmısım aslında
masa kurma kaldırma ve yerlestırme ısıne hıc karısmadım
o esnada kuzumla gobek atmakla mesguldum cunku
sonra dusumu alıp yattım kokulu pasaklı uyumayım dıye :nazar:
aaa bugun polıs bana pasaklı demıstı neden demıstı acep

Pasin hatun ellerine sağlık valla bir sürü şey yapmışsın maşallah ben annemlere geldim geleli mutfağa girmedim desem yeridir hatta özlemişim yeni eve geçince haftasonu pizza kek çörek falan yapmayı düşünüyorum arda paşa pizzaya lahmacuna keke bayılıyor annem iki gün önce ona hamur açıp kıymalı börek yapmış lahmacun die die 3 tane yemiş buıdık akşam eve gittiğimde ıspanaklı peynirli olandan kemirilmiş şekilde kalmıştı bende ucundan acık kemiriverdim :D

sedacım ben de kuzum ek besınlere baslayana kadar mutfaga gırmezdım
hem yemek yapmayı bılmıyordum
hem de tembeldım
ıs cıkısı anneme gıdıyor yıyor ıcıyor evımıze gelıyorduk
annem bızı cok tembel alıstırmıstı
dogumdan sonra da bılıyorsun annemlerde kaldık
kuzu ek besınlere baslayınca evımde daha fazla vakıt gecırıp mutfak ıslerıne bulasmaya basladım
yavas yavas yapıyorum bır seyler ıste

benım kuzu hamur ısı olarak krepı cok sevıyor
annesı gıbı afıyetle yıyor sıpa

naber hanımlar yine diyet işleri konuşulmuş yaa ...
yapamıyom imdilik sıkıntıya gelemiyom ama yasminin anlattıkları azda değil yiyerek zayıflıyor ne güzel...
bende bu ara kuzulara ne yapacağımı şaırdım şimdi uyuyorlar kalkınca ne yiyecekleri belli değil..
çorbadan bıktılar..
bizde şimdi karı koca hedik yedik afiyetle..:))
aşureye haşladığımda bir seferde hedik yapda yiyelim demişti bugün nohutlu buğday haşladım ben azcık şeker ceviz kuş üzümüyle yedim kociş tuzlu yedi şekersiz yapamıyom..
ama diyet yapanlara bir tavsiye ben tatlıya çok düşkün olduğum için diyetteyken akşamları şekerzi çay içerim zaten yanına 6-7 tane kuru kayısı alırdım onu kemirerek biraz çaydan yudumlayarak tatlı krizlerimi bastırırdım bağırsaklarımıda çalıştırırdı iyi olmuştu sonucu...

iyi akşamlar şekerler yoğun bi gün geçirdim yaa o kadar gereksiz müşteriler geldi ki sırf mutfak dolabı beğenmesi 4 saatimi aldı yaa şaka gibi

Back
X