2008 Kasım Anneleri

canım benim sınıfta su çiçeği salgını başladı bile doktorumu aradım sordum yapılan testlerde bağışıklığınız var bir şey olmaz ama çok yakın durmayın dedi cenım ne yapabiliriz dediğin gibi biraz uzak duracağız allah esirgesin

Darkcıgım,
Wallahi hic dusunmemeistim ogretmenlerin halini. Insallah birsey bulasmaz size, kendinizi iyi koruyun, cogu anne baba bulasıcı hastalıga yakalanmıs cocugunu hiç umursamadan okua gonderebiliyor. Ben de diyordum ki, öğretmenler ne sanslı, bir suru izinleri var, bol bol bebekleri ile beraber olacak vakitleri var ama işte her işin zorlugu var değil mi sekerim,
Allah esirgesin hepinizi:nazar:
Sevgiler

canım benım okuyunca cok uzuldum . ben ve kardesımde gecırdık bu hastalıgı ama kardesım cok korktugundan vucudunda kucuk beze cıktı onu aldırdık . yanı arkadasımelınden geldıgı kadar sakın ol ve ılaclarını duzgun ıc allahınn ıznıyle bebegıne hıcbırsey olmayacak canım. kendıne dikkat ett.Allaha emanet ol.

canım madem sizde bu hastalığı geçirdiniz biraz anlatırmısın nerende çıkmıştı ve kaç günde geçtiler ben malum bebekten dolayı ilaç kullanamıyorum sadece bir yapma krem verdi onu sürüyorum ama bilemiyorum artık ben bu su dolu kabarcıkları patlatsam daha mı kötü olur fikrin varmı?

kızlar bişey soracam adetiniz geçtikten kaç gün sonra keseyi gördünüz aslında 1 tane oğlum var ama unuttum ya heyecandan olsa gerek ultrasyon kağıtlarını saklıyom ama ne biliyim sizlerde yeni hamişsiniz ya daha net cvp verirsiniz diye soruyom

kızlar bişey soracam adetiniz geçtikten kaç gün sonra keseyi gördünüz aslında 1 tane oğlum var ama unuttum ya heyecandan olsa gerek ultrasyon kağıtlarını saklıyom ama ne biliyim sizlerde yeni hamişsiniz ya daha net cvp verirsiniz diye soruyom

cnm ben 5 + 5 gunlukken gıttım doktora gordum keseyı

ARKADAŞLAR LÜTFEN .... BİRİNİZ CEVAPLASIN BEL YADA SIRT AĞRILARINIZ VAR MI DÖNEMDE BEN 8+5 GÜMLÜK HAMİLEYİM

Canım bende 10 haftalık hamileyim ve hamileliğimin basından beri bel agrılarım war ...Ama sürekli olan agrı seklinde olmasada çok fazla ayakta durdugumda iş yaptıgımda yürüdügümde gün sonunda belimde cok agrı oluo ..Bu durumu doktora sordugumda bana normal oldugunu rahimin genisledigini bu tür agrıların olabiliceini bunun icin agırtan nedenleri uygulamamamı söyledi...Ama benim durumum gibi de olmayabilir istersen sende bi doktorunu ara danış bakalım sana ne söleyecek...a.s. ...

canım benim sınıfta su çiçeği salgını başladı bile doktorumu aradım sordum yapılan testlerde bağışıklığınız var bir şey olmaz ama çok yakın durmayın dedi cenım ne yapabiliriz dediğin gibi biraz uzak duracağız allah esirgesin
Canım ya başladı mı ??Çok dikkat et velilerle konuş,öğrencilerle konuş.
Gelmesinler ben yok yazmam de.Ben çocuklara dedim ama velilerle de bi konuşmam lazım.
Olsun ne kadar bağışıklık olsada sen kendini korumaya,fazla yakınlaşmamaya çalış.

Darkcıgım,
Wallahi hic dusunmemeistim ogretmenlerin halini. Insallah birsey bulasmaz size, kendinizi iyi koruyun, cogu anne baba bulasıcı hastalıga yakalanmıs cocugunu hiç umursamadan okua gonderebiliyor. Ben de diyordum ki, öğretmenler ne sanslı, bir suru izinleri var, bol bol bebekleri ile beraber olacak vakitleri var ama işte her işin zorlugu var değil mi sekerim,
Allah esirgesin hepinizi:nazar:
Sevgiler

evet canım tatilimiz bol ama işte işin cilveleri de yok değil heran bulaşıcı hastalıklarla karşı karşıyayız.Birde bunların biri hastalandı mı tüm sınıf sırayla hastalanıyor.Bir tanesinin hasta olması tüm sınıfı yakar benide.İnşallah hasta olanlar erken farkeder de okula gelmez.
Bu hafta raporluydum evdeydim rahattım.Ama bugün bi batma var hafiften.Sende de oluyor mu böyle?

cnm ben 5 + 5 gunlukken gıttım doktora gordum keseyı

Ben de 6 haftalıkken gittiğim de keseyi görmüştük. 3 haftalıkken öğrendiğimde ise vajinal ultrasonda kese görünmemişti.

Canim 6 Yada 7 Haftalikken Duyabilirsin En Geç 7 Hafta Sonunda
Inşallah

Bende 5+5 Te Gördüm Keseyi

Ben 4+3 de görmüşüm keseyi. :nazar:

Ben Araniza Yeni Katildim 8+5 Günlük Hamişim.daha önce Iki Düşüğüm Oldu... Inşallah Bu Sefer Herşey Güzel Olur.....
ARKADAŞLAR LÜTFEN .... BİRİNİZ CEVAPLASIN BEL YADA SIRT AĞRILARINIZ VAR MI DÖNEMDE BEN 8+5 GÜMLÜK HAMİLEYİM

Hoşgeldin canım aramıza.Bende bel ağrısı olmadı.Dikkat et fazla mı yoruyorsun kendini,yada ayalta fazla mı kalıyorsun?

Dr.unla mutlaka her gelişmeyi görüşmelisin.

Güzel bir hamilellik geçirmen dileğiyle..

selam arkadaşlar,aranızda crinone jel kullanan varmı? ben bu jeli kullanıyorum ama bi sorun yaşadım jel değişim geçirmiş bi halde (katılaşmış)vajinanın ağzına toplanıp birikti bir sertlik olarak bana biraz sorun oldu.bu normalmi başına gelen kimse varmı?teşekkürler

canım tebrik ederim allah tamamına erdirsin ben 6 +0 da doktora gittiğimde abdominal ultrasyonla keseyi gördü 7+3 te de bebişi ve kalp atışlarını bitanem ama vajinal ultrasyonla daha erken görürsün tatlım güzel haberlerini bekliyoruz:nazar:

Darkcigim sekerim bana batma deme,
Bana bir sagdan bir soldan surekli ani kakılmaya benzer garip seyler oluyor. Aynen batma diyebiliriz. Ama bu bana daha onceki gebeligimde de olmustu. Hatta forumdaki hatunlara bir yandan degerlerim ikizi gosteriyor doktor da oyle olabilir diyoken ilk gittigimizde 1 kese gorduk. Ve ben ikinci u/s ye kadar hep karnıma iki yerden batma oluyor bunlar ikiz mi diye dusunup duruyordum.
Yani anlayacagin bırak batsın, içerde buyuk hummalı bir calısma var, fabrika gibi tıpkı... Herseyleri buyuyor tosuncugun, bu agrılar sayesinde ben bebeklerimin orada faal oldukalrını hissediyor mutlu bile oluyorum :)
Ama su aralar regl donemimim de yaklastıgından hafif hafif yumurtaıklarım sancıyor ya işte her sızlamadan sonra hemen baslıyorum wc yollarında dualara baslıyorum ve lavaboya gidip bir kan kontrolu yapıyorum. Inan ofiste wc ve masam arasında mekik dokuyorum. Bir kere kanama oldu ya tamam artık, Allah esirgesin ama yine de insan telas yapıyor...

Zaten rahim olması gerekenden daha buyumus ikiz olmasi nedeni ile. Bak bugun 8+4 olduk benim karıncagizim artık eski pantalonlarıma sıgmıyor. Kara kara dusunuyorum ne yapsam diye. Simdi alacagım pantalon 2 ay sonra olmayacak, henuz hamile kıyafeti giymek için de cok erken... Biraz daha idare eder sonra genis birseyler alırım diyorum bakalım.
Aman kendine dikkat et, iyi işte bak dinlenmişsin biraz, aman hiç bir işe dokunma evde, sakın agır bir sey yapma, soyledigin gibi cocuklara da bu yıl sarılmayıver sekerim, bak Kasım'da Allahınizniyle cocukların hası geliyor hasııııııı.
Sevgiler

Merhaba kasım ayı hamileleleri. Ben de pazartesi ikinci kez kontrole gideceğim.Bu hafta toxoplazma,kızamıkçık,hepatit testi falan yaptırdım.Yarın sonuçları alacağım.Umarım bi aksilik olmaz.Pazartesi de heralde bebeğimin kalp atışlarını duyabilirim. Doktorum beslenme listesi gibi birşey de vereceğini söylemişti.Baklaım artık.Umarım sizlerin de bulaşıcı hastalıklar dışında hamileliğiniz rahat geciyordur.Hayırlısıyla kasım ayına bir kavuşsak.Hepinize sevgiler

selam arkadaşlar,aranızda crinone jel kullanan varmı? ben bu jeli kullanıyorum ama bi sorun yaşadım jel değişim geçirmiş bi halde (katılaşmış)vajinanın ağzına toplanıp birikti bir sertlik olarak bana biraz sorun oldu.bu normalmi başına gelen kimse varmı?teşekkürler

slm canım ; ben de crinone jel kullanıyorum sıkarken zorlanıyorum bende rahim büyüdüğü için vede 3 aydır beraberlik yasak olduğundan kullanırken zorlanıyorum ....jel jöle kıvamında aslında akışkan sıkılmasına sıkılıyorda biyerde birikip kalıyor benimde son günlerde kabızlık sorunuda olunca biraz wc gittiğimde tortular halinde katılaşmış şekilde geliyor aslında başlarda böyle bi sorunum yoktu son 4-5 gündür bu sorunu yaşıyorum yeterince progestan aldığımızdan da kaynaklanabilir diye düşünüyorum

estroderm horman bandı kullanıyordum başlarda bir sorun olmadı ama son 10 gündür yapıştırılan yer allerjik reaksiyon oldu dr kontrolünden sonra bıraktırdı rahatladım bu jeli kullanmayı ne zaman bırakıcaz bir an önce bıraksak iyi olur ama ben 3 hafta sonra kontrole gideceğim ve ozamana kadar kullanmam gerekiyor :KK43:(

slm canım ; ben de crinone jel kullanıyorum sıkarken zorlanıyorum bende rahim büyüdüğü için vede 3 aydır beraberlik yasak olduğundan kullanırken zorlanıyorum ....jel jöle kıvamında aslında akışkan sıkılmasına sıkılıyorda biyerde birikip kalıyor benimde son günlerde kabızlık sorunuda olunca biraz wc gittiğimde tortular halinde katılaşmış şekilde geliyor aslında başlarda böyle bi sorunum yoktu son 4-5 gündür bu sorunu yaşıyorum yeterince progestan aldığımızdan da kaynaklanabilir diye düşünüyorum

estroderm horman bandı kullanıyordum başlarda bir sorun olmadı ama son 10 gündür yapıştırılan yer allerjik reaksiyon oldu dr kontrolünden sonra bıraktırdı rahatladım bu jeli kullanmayı ne zaman bırakıcaz bir an önce bıraksak iyi olur ama ben 3 hafta sonra kontrole gideceğim ve ozamana kadar kullanmam gerekiyor :KK43:(

slm öncelikle cevabın için çok teşekkürler.rahatladım butun sorunlar beni buluyo diye düşünmeye başlamıştım demekki sorun değilmiş.bana baya sorun oldu nerdeyse ceviz kadar bir top birikmiş dr aradım doktor dışarı uyguluyorsundur dedi ama ben eminim içeri verdime dediğin gibi son haftalarda kullanmak da zor oluyo.bir değisiklik var.benim dr 14. 15. haftaya kadar kullanmam gerektiğini söyledi ihmal etmemem gerekiyormuş.hayırlısıyla bu süre biterde.bittiği gün bayram edecem.bebişlerimiz için katlanacak artık.onun için gerekli olduğunu düşününce rahatlıyorum ve öylece kullanıyorum.a.s.

Evet Yağmurr Bende Senin Gibi Ayakta Kaldiğimda Ağrilarim Oluyo, Gün Sonunda Ama Yatip Dinlenince Geçiyo, Sabah Uyandiğimda çook Iyi Oluyorum, çok Zinde Oluyorum Ama Biraz Ayakta Kalinca 10-15 Dkç Gibi Dinlenmeden Aralarda Bişeyler Yaparsam Ağrim Oluyo... Dr. Gitcem Tabiki ....

X