2008 Kasım Anneleri

:roflol::roflol::roflol:arkadaşlar bu haftalarda toplu taşıma aracına binen varmı ?ben 2 aydır hiç biyere gidemiyorum.mecbur kalırsam taksiyle ama artık çıkmak istiyorum dr um tedbir olsun diye biraz çıkma demişti.ama bakıyorum aranızda çalışanlar var demekki olabilir diyorum.çok sıkıcı ve zor geçiyor böyle günler artık kendi başıma otobüse binip dışarı çıkmak istiyorum:roflol:

cnm merak ettım daha once rısklı bı hamılelık mı gecırdın neden doktorun cıkma dıyorkı olurmu ya evde gecmez kı gunler ben calsııyorum her gun gıdıs gelıs toplam ıkı saat yol gıdıyorum arabada zıplayımda yerı gelıyor tekerlek yuzunden bazen korkuyorum ama allaha sukur bırsey yok yanı dıkkat lı oldukdan sonra bırsey olmaz cnm ya cok bunaltma kendını

canım benim hamilelik uzun bir bekleyiş ve tedavi sonucu oldu.doktor aslında normal hamileligin başladını aslında herkezle aynı şartlarda olduğunu ama tedavi sonucu olunca birazdaha kıymetli bebek oluyo dedi.bubebeklerde biraz daha dikkat etmek gerektiğini herhangi bi durum olursa, bundan oldu ,şundan oldu keşke şunu yapmasaydım dememek için dikkat et dedi,birde ilk 3-4ay herzaman riskli olduğu için bende cesaret edemiyorum.dr un dediği gibi normal hamileliğe ğöre biraz daha endişeli oluyo heralde.ama ben çok sıkılıyorum

canım benim hamilelik uzun bir bekleyiş ve tedavi sonucu oldu.doktor aslında normal hamileligin başladını aslında herkezle aynı şartlarda olduğunu ama tedavi sonucu olunca birazdaha kıymetli bebek oluyo dedi.bubebeklerde biraz daha dikkat etmek gerektiğini herhangi bi durum olursa, bundan oldu ,şundan oldu keşke şunu yapmasaydım dememek için dikkat et dedi,birde ilk 3-4ay herzaman riskli olduğu için bende cesaret edemiyorum.dr un dediği gibi normal hamileliğe ğöre biraz daha endişeli oluyo heralde.ama ben çok sıkılıyorum

Canım bende senin gibi bi bekleyiş,tedavi sonrasında her ne kadar kendiliğinden hamile kalsamda dr. bana çok dikkat adiyor.Jel verdi tedavi prosedürünü uyguladı.
Benim okulum çok yakın canım.Kendi arabamızla binmemle inmem bir oluyor.Uzak yerlere yine kendimiz gidiyoruz.Gittiğim tek yer dr.um oluyor.O da yarım saat yavaş yavaş gidiyoruz.Başka da bir yere gitmiyorum ben.

Bence sende gitme.Beklenen bebekler kıymetli oluyor çünkü.Hele kanaması olanlar hiç gitmesin gerekmedikçe.En azından 3 ay bi geçsin.

selam arkadaşlar,aranızda crinone jel kullanan varmı? ben bu jeli kullanıyorum ama bi sorun yaşadım jel değişim geçirmiş bi halde (katılaşmış)vajinanın ağzına toplanıp birikti bir sertlik olarak bana biraz sorun oldu.bu normalmi başına gelen kimse varmı?teşekkürler

Canım ben kullanıyorum.Ahh ahh çok çektim bu jelden:))

Bendende arada bir oluyor geri gelme canım.Hatta kullanan diğer arkadaşlara sormuştum ben bunu.Onlardanda geliyor bu şekilde.Ama benden gelen fındık kadar genelde.Seninki baya zorlanmış geri gelmede demekki.Birikmiş öyle gelmiş.Oluyor bu gelme.
Ben baya ileri sıkıyorum.Yinede 2 günde 3 günde 1 geliyor benim.

Ben dr.a gittiğimde bazen bu jeli yapmadığımı söyledim.Takılıyo kalıyo içeri girmiyor.Dr. da zorlama ama istersen hap vereyim,yalnız bu haptan daha etkili deyince ben neyse ben yine jel kullanayım dedim.Birde ara vermemek lazım ben 2 kere ara verdim ve kanama yaşadım.Gerçi ondan mı bilmiyorum ama yine de bırakmadan kullanacağız mecburen.

Ben 3 ay kullancam 2 haftam kaldı oleyyyyyyyyy :))

Darkcigim sekerim bana batma deme,
Bana bir sagdan bir soldan surekli ani kakılmaya benzer garip seyler oluyor. Aynen batma diyebiliriz. Ama bu bana daha onceki gebeligimde de olmustu. Hatta forumdaki hatunlara bir yandan degerlerim ikizi gosteriyor doktor da oyle olabilir diyoken ilk gittigimizde 1 kese gorduk. Ve ben ikinci u/s ye kadar hep karnıma iki yerden batma oluyor bunlar ikiz mi diye dusunup duruyordum.
Yani anlayacagin bırak batsın, içerde buyuk hummalı bir calısma var, fabrika gibi tıpkı... Herseyleri buyuyor tosuncugun, bu agrılar sayesinde ben bebeklerimin orada faal oldukalrını hissediyor mutlu bile oluyorum :)
Ama su aralar regl donemimim de yaklastıgından hafif hafif yumurtaıklarım sancıyor ya işte her sızlamadan sonra hemen baslıyorum wc yollarında dualara baslıyorum ve lavaboya gidip bir kan kontrolu yapıyorum. Inan ofiste wc ve masam arasında mekik dokuyorum. Bir kere kanama oldu ya tamam artık, Allah esirgesin ama yine de insan telas yapıyor...

Zaten rahim olması gerekenden daha buyumus ikiz olmasi nedeni ile. Bak bugun 8+4 olduk benim karıncagizim artık eski pantalonlarıma sıgmıyor. Kara kara dusunuyorum ne yapsam diye. Simdi alacagım pantalon 2 ay sonra olmayacak, henuz hamile kıyafeti giymek için de cok erken... Biraz daha idare eder sonra genis birseyler alırım diyorum bakalım.
Aman kendine dikkat et, iyi işte bak dinlenmişsin biraz, aman hiç bir işe dokunma evde, sakın agır bir sey yapma, soyledigin gibi cocuklara da bu yıl sarılmayıver sekerim, bak Kasım'da Allahınizniyle cocukların hası geliyor hasııııııı.
Sevgiler

Bende şimdi karnım ağrıyınca büyüyor diyorum.İçim rahat oluyor.Alıştım biraz daha galiba.
Benim ilk haftadan başladı şişlik ve pantolonlarım olmuyor.Yeni bi tane aldım.Dediğin gibi bi ay daha anca giyerim.Günlük giymek için benettondan kot aldım.Çok rahat şimdiden giyiyorum paçalar öyle çok bol değil.Normalde hamilelilk kıyafetleri ileri aylar için ve çok bol oluyo paçaları felan.Benim aldığım çok güzel.9 ay giyilir.
Evet dediğin gibi çocukların hası en yaramazı geliyo :)

Sanırım ekşi şeyler bulantı kesmek de birebir. Çünük bugün benim bulantı ilacım erikti. Elimde kaselerce erikle dolaştım iş yerinde de. Ama işe yaradığını söyleyebilirim.

Test sonuçlarımı aldım.kızamıkçıga ve hepatite karsı bagışıklıgım varmış çok şükür,internetten araştırdıgıma göre.ama toxoplazmayı degerlendiremedim.kızamıkçık mikrobuna çok dikkat edin,hamileleikte problem olabiliyormuş arkadaslar.bende mide bulantısı yok fakat ara sıra yanma oluyor.çözümü olan var mI????

Bu arada okuyup da canı isteyecekleri düşünemedim arkadaşlar. Bunun için beni affedin olur mu :)

artık eşlere manavın yolu göründü :))

Benim eşim ya canım çekerse diye şimdiden ne bulursa alıp evi markete manava çevirdi :))

Test sonuçlarımı aldım.kızamıkçıga ve hepatite karsı bagışıklıgım varmış çok şükür,internetten araştırdıgıma göre.ama toxoplazmayı degerlendiremedim.kızamıkçık mikrobuna çok dikkat edin,hamileleikte problem olabiliyormuş arkadaslar.bende mide bulantısı yok fakat ara sıra yanma oluyor.çözümü olan var mI????

Gözün aydın canım.İnşallah bizimkilerde iyi çıkar.
Bende annemin deediğine göre tüm aşılarımı olmuşum ama göreceğiz bakalım.
Kızamıkcığın karşısında ne yazıyor canım testte?Ben bi ara böyle bir test yaptırdığımı hatırlıyorumda pozitif mi yazıyodu ki? Hatırlayamadım.O testi bulmalıyım.Ne yazması gerekiyor testte?

Ben şimdi bulantı için Dramamine kullandım.drum emedur önermedi kızlar.

Bu hapın prospeküsünde Böyle bir ilaç gebelerde gerekiyorsa rahatça kullanılabilir diyor..

evet dark pozitif yazarsa bağışıklıgın var demek kızamıkçıga.pazartesi dra gideceğim,o ayrıntılı anlatır heralde.yazarım buraya.sevgiler

Buldum yaptırdığım testi Rubella pozitif diyor.:nazar:

Rubella kızamıkcık demekmiş baktım googledan çok şükür.Benim bağışıklığım var kızlar.Darısı diğerlerine.a.s.

Hepatit aşısı da olmuştum zaten ona da bağışıklığım var.

Başka önemli ne var?

Toxoplazma (pişmemiş Et,iyi Yikanmamiş Sebze Ve Kedi Köpek Tüyüyle Ilgili Bir Mikrop) Dark Drun Senden Istemedi Mi Bu Tahlilleri?sen Nereye Gidiyorsun?devlet Mi özel Mi? Ben özele Gidiyorum Ama Tahlilleri çapada Yaptirdim

Toxoplazma (pişmemiş Et,iyi Yikanmamiş Sebze Ve Kedi Köpek Tüyüyle Ilgili Bir Mikrop) Dark Drun Senden Istemedi Mi Bu Tahlilleri?sen Nereye Gidiyorsun?devlet Mi özel Mi? Ben özele Gidiyorum Ama Tahlilleri çapada Yaptirdim

Anladım canım.
Ben özel bir hastaneye gidiyorum.Dr.um şimdilik kan testi yapmadı bana.
Son randevum 30 Nisanda acaba o zaman ister mi?

Ben bu rubellayı da bi kaç yıl önce başka bir yerde yaptırmışım.

Dr. neden istemedi acaba?

Dark benim doktorum da cerrahpaşa da bir profesör ve benden de senin gibi kan testi istememişti. Ama bundan 5 ay önce yaptırdığım kan tahlilleri, tam idrar tahlili sonuçlarını götürmüştüm. Sanırım o nedenle başka bir test istemedi. Sen de doktora böyle bir şey gösterdiysen belki bu nedenle test yaptırmamıştır.

Dark benim doktorum da cerrahpaşa da bir profesör ve benden de senin gibi kan testi istememişti. Ama bundan 5 ay önce yaptırdığım kan tahlilleri, tam idrar tahlili sonuçlarını götürmüştüm. Sanırım o nedenle başka bir test istemedi. Sen de doktora böyle bir şey gösterdiysen belki bu nedenle test yaptırmamıştır.

Benim doktorumda ne zamandır gitiğim bir doktor ama ben ilk özel muayenehanesine gidiyordum.Sonra özel hastane açtılar şimdi oraya gidiyorum.
Belki gerek görmemiştir ben zaten bebek istiyordum birçok tahlil yaptırdım önceden, ondan belki istememiştir.Olabilir canım.

Dün hap aldım bulantı için ama bu seferde karnımda şişlik oldu.Yine rahat edemedim.Bugün kullanmayacağım heralde..En iyisi limonu tekrar deneyeyim bulantılara.

ya kızlar ben 3 gündür berbatım sürekli bir baş ağrısı ve mide bulantısı dün nihai sonuç oldu okadar direndim dayanamadım dün sonunda kustum:)hiçbişey yiyemiyorum doktoru arayıp söyledim sakın dedi 2 saatte bir bişeyler ye mutlaka dedi.tuzlu kraker leblebi falan ye bulantını azaltır dedi.hiç iştahım yok üffff buarada ssk testlerin bi kısmını karşılıyomuş 7-8 tanesi yapıldı kalanları özelde yaptırıcaz bu hepatit testlerinin falan nekadar olduğunu bilen varmı?buarada bugün iğne günüm ayvayı yedim şişlencez 4 gün acı çekicem gene:KK43:((

X