- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
- #2.541
yaa kızlarr yaa oğlum suçiçeği oldutatlicadiarzu.yarın gidicem dra bana bi zararı olmaz herhalde demi.ben küçükken suçiçeği ve kızamık geçirmiştim.geçirenlerde bi problem oluyomu bi bilginiz varmı.oğlumda aşılıydı bu arada herhalde hafif atlatıcak.sadece döküntü var hafif hafif.sırtında ve yüzünde.ağrısı ateşi falan yok.okulda salgınmış geçen hafta öğretmeniyle konuştuğumda geçen hafta 7 öğrencim suçiçeğine yakalandı demişti.demekki onlardanda buna bulaştı.neyse anasınıfında atlatalım tabii bu hastalıkları da ben şimdi kendim için endişeleniyorum.geçirdim ama yine de risklimidir diye
geçmiş olsun canım.inş.oğlun kısa sürede iyileşir.
hamilelikte su çiçeği hakkında bulduğum bi yazıyı ekledim..
endişelenecek bişi yokmuşyerimseniben
Hamileliği sırasında su çiçeği geçiren bir kişi ile temas eden kadında zaman kaybetmeden bağışıklık olup olmadığı incelenmelidir. Bunun için basit bir kan testi yeterlidir. Üreme çğındaki kadınların neredeyse %90'ından fazlasının bağışık olduğu düşünüldüğünde bu incelemenin rutin gebelik incelemeleri arasında yer almaması normaldir. Kişinin su çiçeği geçirdiğini ya da aşı olduğunu bilmesi bağışık olduğu anlamına gelir. Böyle bir durumda dakanda inceleme yapmaya gerek yoktur.