2008 Kasım Anneleri

ultreason cihazının bebeğe zarar vermediğini duymuştumbenim doktorum her gittiğimde şikayetim ne olursa olsun bi bebeğe bakalım diyor folik asit tek başına kullanmadım bende kan değerlerim cok güzel cıkmıştı belki ondan megadayn kullandım içinde tüm vitaminler var folik asit de var onuda o kadr sık kullanmadım valla umarım sorun olmaz unuttum hep içmeyi bulantılar varken zaten kullanamadım ama hep cok sağlıklısın ve bebekde cok iyi dedi eşime bile demiş cok sağlıklı bir eşin var diye

benım doktorumda her gıtıtıgımde bakıyo ama cok sık ulutrasona gırmek zararlı dedıler bana canım bende megadyn kullanıyodum o hapı kullanırken zorlanmıyomusun cok kokuyo benım ıcım kalkıyo onu ıcerken suanda elevıt kullanıyorum doktorum degıstırdı sukur o hıc kokmuyo bıde bende anemısı hastalıgı oldugu ıcın demır eksıklıgınde kullanılan bı ılc verdı ama gorsenız sasarsınız kan rengınde kucuk sıse ıcınde sıvı 6 kutu verdı 1 kutuda 10tane var nasıl ıcıcem bılmıyorum

Brooke, yine de hemen değil de bir hafta sonra gitmeyi düşünüyorum özel hastaneye.

Pamukum inşallah sen de müjdeli haberlerle gelirsin doktordan. Hem cinsiyetini de öğrenirsin inşallah.

Tatlımelekcim, doktorun para için cinsiyet söylemediğini sanmıyorum çünkü bel ağrısı için acil bulunduğu yere muayenehaneye çağırdı beni. Hatta muayene ücreti de 200 milyondu. Fakat benden para almadı. Hatta ısrar edince kızdı. O açıdan çok güveniyorum. Paragöz bir adam değil. Biraz da doğalcı. Her şeyin doğal akışı içinde olmasını isteyen biri. Bu yüzden de yüzdelerle konuşmak istemiyor ama insan da merak etmeden duramıyor...

cnm senın doktorun ıcın demdım yanlıs anlama bazı doktorlar benım kardesıme oyle yaptılar sahsen sahıt oldum yazaneme gelın dedı doktor oraya gıttık orda soyledı

Beklemek, inan benim içimden de aynısı geçiyor. Sadece benim değil, ananesi ve babanesinin de. Bu kadarı tesadüf olamaz diyorum ama kendimi erkek fikrine de alıştırmak istemiyorum. Halbuki erkek bebeği de daha çok istediğimden falan değil, bu garip bir şey, sadece içime öyle düşüyor. Bakalım hislerimiz tutacak mı. Yerim senin oğluşunuuuuu :))

benım doktorumda her gıtıtıgımde bakıyo ama cok sık ulutrasona gırmek zararlı dedıler bana canım bende megadyn kullanıyodum o hapı kullanırken zorlanmıyomusun cok kokuyo benım ıcım kalkıyo onu ıcerken suanda elevıt kullanıyorum doktorum degıstırdı sukur o hıc kokmuyo bıde bende anemısı hastalıgı oldugu ıcın demır eksıklıgınde kullanılan bı ılc verdı ama gorsenız sasarsınız kan rengınde kucuk sıse ıcınde sıvı 6 kutu verdı 1 kutuda 10tane var nasıl ıcıcem bılmıyorum

hemde nasıl mide bulantılarım şimdi sadece sabahları ve akşamları oluyo yaklaşık birbucuk haftadır o zaanlar sürekliydi içemiyodum o yüzden şimdide unutuyorum meselela bu hafta hiç içmedim hatta bulantılar başladığından beriiçmedim desem yalan olmaz Kan haplarıda kötü kokuyo dşiye duymuştum kokmadığına sevindim büyük ihtimalle kan testi sonuçlarından sonra banada verecek cünkü sabah tansiyonum düştü araştırdım sıvı tüketiminin az olmasından vekansızlıkdan oluyomuş ki zaten sağlık ocağı demiştir artık kansızlık başlar kan hağpı kullanırsın doktorun verir diye

juliannecim evet artık bende şimdiden kendimi alıştırayım... bu gidişimde kesin öğrenirim demiyeceğim artık kısmettt..
aslında söylemedi deyince senin için benimde içimden kız geçmişti ama siz erkek hissediyormuşunuz annelerin hisleri genelde doğrudur..
benimde biri kesin erkek olacak gibi geliyor ama ikincisi için bişey düşünemiyorum gönlüm kızdan yana ama iki erkek de olabilir benimkiler... ilk defa dile getiriyorum burda eşime bile söylemedim...
pamukum hadi hayırlısı güzel haberlerle gel inşallah cinsiyetini öğrenirsin sen...

Nazlımelek bana da seninkilerden biri sanki kız olacakmış gibi doğuyor içime :) Bak Dark'ın bebişi tahmin etmiştim. İçin de kız istiyorsa inşallah tutar tahminim :) Evet bazen oluyor. Evde eşine hatta kendine bile itiraf etmediğin şeyleri burada yazabiliyorsun..

pamukum seninde kusmaların çok oluyordu dimi canım yanlış hatırlamıyorsam benim de hala devam ediyo hem kokuyo herşey yiyemiyorum azcık yiyorum onuda çıkarıyorum sütte ilk başlarda içiyordum ama şimdi süt 1 yudum bile içsem çıkarıyorum :KK43::KK43: bebeğim beslenemiycek diyede çok korkuyorum kontrolü iple çekiyorum hem cinsiyetimiz belli olcak hemde nasıl olduğunu görücem hep o beslenemiyo gibi geliyo bana büyüyodur dimii :KK43:

hadi bakalım birinin tahmini benden diğeri senden birde tutyormuş biri kız biri oğlan....
Allah bendeki sevince bak sen ozaman........:)))))
eşimin içine erkek doğuyor ve ben ise hamile kalmadan önce ve taaaaa lise çağlarında felan çocuğum olursa hep erkek olacakmış gibi gelirdi bakalım kısmet herşeyden önemlisi sağlıklısı sonuçta.....

minikcim kaç haftalıksın bilemem ama o yinede senden besleniyordur canım.. süt içemiyorsan zorlama yoğurt ve peyniri bol ye... sebze ve meyve yemeyede dikkat edersen bence bir sorun olmaz..

17+3 üz canım tatlı olan meyveleri yiyebiliyorum hafif ekşi olsa mahvediyo sayılı yani yiyebildiğim şeyler tuzlu ve ekşi yiyemiyoruz :KK43:

Kıslar bende yarın doktordan randevu alsammı acaba ya 17 hafta ama 3lü test icin zaten gidicem doktoruma sordum yrn gelebilirsin dedi ama yinede beklesemm,i diorum ??

mnikcim zaten tansiyon sorunu için tuzu sınırlı yemek lazım boşver yiyebildiklerini güzelce yemeye devam et ve doktoruna gittiğinde vitamin kullanmıyorsan sana yazmasını isteyebilirsin......

bende ara ara hisediyorum kızlar cok nadir ama
bugün sabah otobüs beklerken tansiyonum düştü Birden heryer kararıverdi cok korktum bebeğime bişey olursa diye ama yüksek tansiyon kadar tehlikeli değilmiş akşama gidicez doktora inşallah herşey yolunda olur

geçmiş olsun canım.dikkat et kendine.ama hamilelikte ara ara tansiyon düşmesi normalmiş..
bununla ilgili aşağıdaki yazıyı gönderiyorum..hepimiz dikkatli olalım hamişler:

İkinci trimester, tansiyonunuzda muhtemelen hayat boyu en düşük değerlerle karşılaşacağınız dönemdir. Bebeğe giden kan akımının artması ve kan damarlarında genel bir gevşeme hali olması nedeniyle ortaya çıkan bu durum sizde çeşitli şikayetlere neden olabilir.

Gebelik döneminde dolaşım sisteminde ortaya çıkan bu değişiklikler nedeniyle kalbinizin ani pozisyon değişikliklerine cevabı yavaşlar ve durup dururken olabileceği gibi genellikle ani yapılan hareketlerde tansiyonunuz düşebilir. "Postural hipotansiyon" adı verilen bu durumda ani yapılan ayağa kalkma hareketlerinde tansiyonunuz aniden düşebilir ve buna bağlı belirtiler ortaya çıkabilir.

Gebelikte tansiyon düşmesine bağlı baş dönmesi, bayılma hissi normal kabul edilebilir. Eğer bu şikayetler sık ortaya çıkmıyorsa ve bilinç kaybı gibi ağır bir durumla sonuçlanmıyorsa gebeliğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenmez.

Tansiyonunuz düştüğünde klasik öneri "tuzlu ayran iç" şeklinde olsa da daha iyi olanı bacaklarınızı resimde gördüğünüz gibi yükseltmek ve bu pozisyonda birkaç dakika kalmaktır. İster evde, ister işte olun, tansiyonunuz düştüğünde en yakın divana veya uygunsa yere uzanarak bacaklarınız yükseltin ve şikayetlerinizin geçmesini sağlayın. Bu hareket kalbe daha fazla kan dönmesini sağlayarak tansiyonunuzu kısa zamanda normale döndürür.

X