- 24 Mart 2008
- 796
- 2
- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
- #2.521
AY bide kim bilir ne kdr kilo aldım hee tartılmasammı acaba :))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar bişey soracam
soya fasulyesinin bebeklerin zeka gelişimi açısından çok faydalı olduğunu duydum.Sizlerin bu konuda bilginiz varmı..Nereden alabiliriz?...Mevsimi varmı? Şimdi bulabilirmiyiz?Ay baya çok soru sordum ama bir an önce öğrenmek istiyorum...
azocumn senin teşekkür butonunu neden göremiyorum acaba diğerlerininki var..
bu arada çok doğru canım bende geçen eşime çorap vermek için aniden kalktım feleğim şaştı anında gözüm karardı hemen oturdum ve yavaşça uzandım.. şimdi ani hareketlere dikkat ediyorum..
canım gittim, yemeğimi yaptım hafif atıştırdım geldim.. seninde teşekkür butonu gelmiş ... teşekkürümüde ettim canım benim....a.s.bilmemki..vaaar..herkes teşekkür ediyo:uhm:
yaa kızlarr yaa oğlum suçiçeği oldutatlicadiarzu.yarın gidicem dra bana bi zararı olmaz herhalde demi.ben küçükken suçiçeği ve kızamık geçirmiştim.geçirenlerde bi problem oluyomu bi bilginiz varmı.oğlumda aşılıydı bu arada herhalde hafif atlatıcak.sadece döküntü var hafif hafif.sırtında ve yüzünde.ağrısı ateşi falan yok.okulda salgınmış geçen hafta öğretmeniyle konuştuğumda geçen hafta 7 öğrencim suçiçeğine yakalandı demişti.demekki onlardanda buna bulaştı.neyse anasınıfında atlatalım tabii bu hastalıkları da ben şimdi kendim için endişeleniyorum.geçirdim ama yine de risklimidir diye
canım çok geçmiş olsun. bu arada dr.unla muhakkak konuşmalısın ben biliyorsun gebeliğimin başında zona olmuştum ve o zaman araştırdığım kadarıyla su çiçeği olan birinden uzak durmamız gerekiyor diye özellikle belirtiliyordu geçirmiş olman tabiki avantaj ama hemen dr.unu ara ve ne yapman gerekiyor öğren içini rahat tut tabiki ama temkinide elden bırakma oğlunada bir başkası baksın bu aralar gerçi bu hastalıkların kuluçka döneminde kapıyorsun mikrobu eğer kapacaksan ve senin oğlun döktüğüne göre kuluçka dönemi geçmiş ama lütfen dr.unla konuş bunlar önemli durumlar
yaa kızlarr yaa oğlum suçiçeği oldutatlicadiarzu.yarın gidicem dra bana bi zararı olmaz herhalde demi.ben küçükken suçiçeği ve kızamık geçirmiştim.geçirenlerde bi problem oluyomu bi bilginiz varmı.oğlumda aşılıydı bu arada herhalde hafif atlatıcak.sadece döküntü var hafif hafif.sırtında ve yüzünde.ağrısı ateşi falan yok.okulda salgınmış geçen hafta öğretmeniyle konuştuğumda geçen hafta 7 öğrencim suçiçeğine yakalandı demişti.demekki onlardanda buna bulaştı.neyse anasınıfında atlatalım tabii bu hastalıkları da ben şimdi kendim için endişeleniyorum.geçirdim ama yine de risklimidir diye
aradım şimdi bi zararı olmaz 16 haftalık dedi.küçükken geçirdinmi diye sordu.geçirdim dedim.o zaman bi zararı olmaz dedi.bakalım inşallah olmaz bu arada ben bi hastalığı geçirmedim kızamık su çiçeği geçirdim .kabakulağı geçirmedim bide kızamıkcıkmı ne siz böyle bir hastalık geçirdinizmi kızlar
İkinci trimester, tansiyonunuzda muhtemelen hayat boyu en düşük değerlerle karşılaşacağınız dönemdir. Bebeğe giden kan akımının artması ve kan damarlarında genel bir gevşeme hali olması nedeniyle ortaya çıkan bu durum sizde çeşitli şikayetlere neden olabilir.
Gebelik döneminde dolaşım sisteminde ortaya çıkan bu değişiklikler nedeniyle kalbinizin ani pozisyon değişikliklerine cevabı yavaşlar ve durup dururken olabileceği gibi genellikle ani yapılan hareketlerde tansiyonunuz düşebilir. "Postural hipotansiyon" adı verilen bu durumda ani yapılan ayağa kalkma hareketlerinde tansiyonunuz aniden düşebilir ve buna bağlı belirtiler ortaya çıkabilir.
Gebelikte tansiyon düşmesine bağlı baş dönmesi, bayılma hissi normal kabul edilebilir. Eğer bu şikayetler sık ortaya çıkmıyorsa ve bilinç kaybı gibi ağır bir durumla sonuçlanmıyorsa gebeliğiniz üzerinde olumsuz bir etkisi olması beklenmez.
Tansiyonunuz düştüğünde klasik öneri "tuzlu ayran iç" şeklinde olsa da daha iyi olanı bacaklarınızı resimde gördüğünüz gibi yükseltmek ve bu pozisyonda birkaç dakika kalmaktır. İster evde, ister işte olun, tansiyonunuz düştüğünde en yakın divana veya uygunsa yere uzanarak bacaklarınız yükseltin ve şikayetlerinizin geçmesini sağlayın. Bu hareket kalbe daha fazla kan dönmesini sağlayarak tansiyonunuzu kısa zamanda normale döndürür.
kasım anneleri
20 haziranda Aydına gitmemiz gerekiyor.Ankara-Aydın arasıda baya uzak.Enaz 10 saat sürüyor.Kendi arabamızla gideceğiz.Henüz doktora danışmadım fakat aranızda uzun yolculuğa çıkan yada çıkacak olan varmı.Nasip olursa 20 haziranda bebegim 19+3 haftalık olacak.