2008 Kasım Anneleri

kızlar günaydınn.HAREKETLER HİSSEDİLMEYE BAŞLANMIŞ AMAN NE GÜZELL.benim bildiğim kadarıyla erkek bebekler daha çabuk harekete geçiyo .tecrübeyle sabittir.ilk bebeğim kızdı tabii ilk olmasınında payı var 20. haftada anca hissetmiştim .oğlumda ve bu ufak yakışıklıda 12.haftada net bi şeklde hissediyorum.ama herzaman değil.bazen tepiniyo içerde bazende ufak tekmeler atıyo.bizde cts gidicez bakalım .inşallah hayırlı haberlerle dönerim hep içimde bir kaygı var.bertaraf etmeye çalışıyorum ama işte hamilelik psikolojisi herhalde.
tansiyonu düşen arkadaşa geçmiş olsun diyorum.aç karnına dışarı çıkmayın kızlar ve yanınıza mutlaka su alın. ben susuz kaldığımda tansiyonum düşer ve neresi olduğu önemli değil serilirim yerlere:KK43:(.onun için çok korkarım aç yada susuz dışarı çıkmaya.az önce alışverişe gittim pet suyumuda aldım yanıma oğlum diyo anne uzağamı gidicez neden su alıyosun.:)))sen susarsın belki dedim ne diyim.yakışıklım hareketlendi gene size selamı var ellerinizden öpüyor teyzeleri:)):sm_cool:

Cnm simdi biraz daha arastirim dedim bi yerdede cocuk isteyenlerde soyadan uzak dursun demiş ?
evet ya bende soya kıyması tüketiyordum bunu duyunca yemiyorum şimdilik geçenlerde çok az yedim eşim istedi diye yapmıştım..

kızlar günaydınn.HAREKETLER HİSSEDİLMEYE BAŞLANMIŞ AMAN NE GÜZELL.benim bildiğim kadarıyla erkek bebekler daha çabuk harekete geçiyo .tecrübeyle sabittir.ilk bebeğim kızdı tabii ilk olmasınında payı var 20. haftada anca hissetmiştim .oğlumda ve bu ufak yakışıklıda 12.haftada net bi şeklde hissediyorum.ama herzaman değil.bazen tepiniyo içerde bazende ufak tekmeler atıyo.bizde cts gidicez bakalım .inşallah hayırlı haberlerle dönerim hep içimde bir kaygı var.bertaraf etmeye çalışıyorum ama işte hamilelik psikolojisi herhalde.
tansiyonu düşen arkadaşa geçmiş olsun diyorum.aç karnına dışarı çıkmayın kızlar ve yanınıza mutlaka su alın. ben susuz kaldığımda tansiyonum düşer ve neresi olduğu önemli değil serilirim yerlere:KK43:(.onun için çok korkarım aç yada susuz dışarı çıkmaya.az önce alışverişe gittim pet suyumuda aldım yanıma oğlum diyo anne uzağamı gidicez neden su alıyosun.:)))sen susarsın belki dedim ne diyim.yakışıklım hareketlendi gene size selamı var ellerinizden öpüyor teyzeleri:)):sm_cool:

maytapcım bende artık dışarı çıkarken suyumu çubuk krakerimi ve varsa tatlı bir büsküvi alıyorumsırnaşık şey ama uzak yollarda doktora gittiğimde bunlar hep yanımda olur yani...

bisküvilerim keklerim ıvırım zıvırımpoşetin içinde ben nereye gidersem yanımda iki adım annemlerin evi oraya giderken bile taşıyorum tansiyon problemim gebelik öncesinde vardı şimdi kan akımındaki değişiklikden dolayıda tekrar gündeme geldi sanırım Zaten cantamdatuz ve kesme şekerle geziyorum c.tesi günü sağlık ocağında da9-6 cıkmıştı zaten ama o zaman iyiydim sorun yoktu neyse bakalım olacak böyle şeyler arada dikkatli olmak gerekiyor

kızlar bebişleriniz hareket etmeye başladımı 2. bebişi olanlar özellikle merak ediyorumda benim 2. ne zaman hareket edecelk diye 16 haftada hissediyormuşsun doğrumu acaba

benimde 2.ci bebeğim olacak ve 12-13 haftalarda çok ufak hareketler daha doğrusu kırpıntılar hissediyordum ama aralıklı aralıklı bir oluyor bir iki gün hiç olmuyor sonra yine oluyordu falan 14-15 haftalarda pıt pıt vurma hareketleri hissetmeye başladım ama yine aralıklı aralıklı şimdi artık gün içinde pek çok kez vurma hareketini ve özellikle oturup kalkarken sanki karnımın en alt kısımlarında yani bebeğin olduğu yerde bir gerilme sertleşme hissediyorum sanki sırtını dayıyor gibi kızımda bu sertleşmeleri 4.5 aylıkken ilk defa hissetmiştim bunda herhalde tecrübeden daha erken hissettim:dance::nazar::nazar::nazar:

bende ara ara hisediyorum kızlar cok nadir ama
bugün sabah otobüs beklerken tansiyonum düştü Birden heryer kararıverdi cok korktum bebeğime bişey olursa diye ama yüksek tansiyon kadar tehlikeli değilmiş akşama gidicez doktora inşallah herşey yolunda olur

ay canım gecmıs olsun kendıne dıkkat et ayakta cok kalma acmıydın ondan olabılır mı acaba

Merhaba kızlar, pürneşe koşa koşa gelip bebeğimin cinsiyetini ilan etmek isterdim ama ne yazık ki teyzeleri bu sefer de olmadı. Bugün o kadar karışık şeyler yaşadım ki aklım karıştı. Yaşadıklarımdan bir şey anlayan varsa beri gelsin. Durun anlatayım size.

Şimdi benim doktorum üniversite hastanesinde profesör. İkili test ve diğer kan testi falan filan sonuçları alıp, sabah gittim onun yanına. Test sonuçlarına baktı. Her şey mükemmel, üçlü test yapmaya da gerek yok dedi. Şikayetlerim hakkında bahsettik biraz. Sonra vitamin kullanmam gerekmediğini demir hapı kullanmam gerektiğini söyledi. Falan derken, 'Çokg üzel 1 ay sonra gel' dedi. 'Eee hocam ultrason' dedim. Gerek yok ki her şey yolunda dedi. Ben kaldım böyle. Neyse çıktım odadan. Aşağı gebe polikliniğine gittim. hocanın hastası olduğumu, fakat onların da beni takip etmesini istediğimi söyledim ve ultrasona girdim. Daha önce de hocayla birlikte polikliniğe girip, orada ölçüm ya da takip yapıyorduk. Neyse ultrasona girdiğimde de oradaki doktor, her şeyin yolunda olduğunu, bebeğin 182 gram olduğunu söyledi. Eee cinsiyet dedim. Ona bakmıyorum şu anda, görürsem söylerim' dedi. Son anda da yok şu an göremedim dedi ama çok büyük çaba sarfettiğini de sanmıyorum çünkü cinsiyete baktığı aralık sadece 5 saniyeydi. Üstelik ultrasonda ona doğru dönüktü ve ben bebeğimi göremedim. Üstüne üstlük, fotoğrafını da vermedi bu sefer. Bendeki hayal kırıklığını tahmin edersiniz belki :KK43:((

Kendime de çok kızıyorum, bebeğin sağlıklı daha ne istiyorsun diye ama doktordan çıkar çıkmaz bir hafta sonra özel hastaneye gidip, başka bir doktora sadece cinsiyetine baktırmayı düşündüm. Çünkü gerçekten moralim bozulmuştu. Sanki görüyorlar da söylemiyorlar ya da onlar için hiçbir önemi yokmuş gibiydi ya da ben gerçekten çok hassasım şu dönemde. Sizce özele gidip cinsiyet baktırayım mı? Sizin de kafanızı karıştırdım dimi, öptüm hepinizi :)))

Walla hakkaten karıstı kafam cnm :))) Nasıl doktorlarmıs yaa onlarrr biri ultrasonda bakmaz dieri zar zor cinsiyetde sölemez o kadar gitmissin mutlaka az bucuk tahmin ediodur binlerce bebek görüolar onlar ay walla ilginc :)) Bence özele git cnm cok merak ediosan tabi saglıklı olmasına sevindim julianne cım ..

Merhaba kızlar, pürneşe koşa koşa gelip bebeğimin cinsiyetini ilan etmek isterdim ama ne yazık ki teyzeleri bu sefer de olmadı. Bugün o kadar karışık şeyler yaşadım ki aklım karıştı. Yaşadıklarımdan bir şey anlayan varsa beri gelsin. Durun anlatayım size.

Şimdi benim doktorum üniversite hastanesinde profesör. İkili test ve diğer kan testi falan filan sonuçları alıp, sabah gittim onun yanına. Test sonuçlarına baktı. Her şey mükemmel, üçlü test yapmaya da gerek yok dedi. Şikayetlerim hakkında bahsettik biraz. Sonra vitamin kullanmam gerekmediğini demir hapı kullanmam gerektiğini söyledi. Falan derken, 'Çokg üzel 1 ay sonra gel' dedi. 'Eee hocam ultrason' dedim. Gerek yok ki her şey yolunda dedi. Ben kaldım böyle. Neyse çıktım odadan. Aşağı gebe polikliniğine gittim. hocanın hastası olduğumu, fakat onların da beni takip etmesini istediğimi söyledim ve ultrasona girdim. Daha önce de hocayla birlikte polikliniğe girip, orada ölçüm ya da takip yapıyorduk. Neyse ultrasona girdiğimde de oradaki doktor, her şeyin yolunda olduğunu, bebeğin 182 gram olduğunu söyledi. Eee cinsiyet dedim. Ona bakmıyorum şu anda, görürsem söylerim' dedi. Son anda da yok şu an göremedim dedi ama çok büyük çaba sarfettiğini de sanmıyorum çünkü cinsiyete baktığı aralık sadece 5 saniyeydi. Üstelik ultrasonda ona doğru dönüktü ve ben bebeğimi göremedim. Üstüne üstlük, fotoğrafını da vermedi bu sefer. Bendeki hayal kırıklığını tahmin edersiniz belki :KK43:((

Kendime de çok kızıyorum, bebeğin sağlıklı daha ne istiyorsun diye ama doktordan çıkar çıkmaz bir hafta sonra özel hastaneye gidip, başka bir doktora sadece cinsiyetine baktırmayı düşündüm. Çünkü gerçekten moralim bozulmuştu. Sanki görüyorlar da söylemiyorlar ya da onlar için hiçbir önemi yokmuş gibiydi ya da ben gerçekten çok hassasım şu dönemde. Sizce özele gidip cinsiyet baktırayım mı? Sizin de kafanızı karıştırdım dimi, öptüm hepinizi :)))

canım bence üzülmen değil de fazlaca sevinmen gerekiyor bence herşeyin mükemmel olduğunu söylemiş 3lüye bile gerek yok demiş ne güzel işte ben ikili test zamanımda böyle bir haber duymayı 9 ay cinsiyetini bilmemeye tercih ederdim herhalde o yüzden sıkıntı yapma ama çok istiyorsan gidebilirsin tabiki özel bir yere benim işyerimde bir arkadaşımın kardeşi hamileyken daha yeni doğum yaptı devlet hastanesine gidiyordu ve cinsiyet söylemek yasak demişlerdi söylemediler ona dışarıda bir yere gidip öğrenmişti bilmiyorum hala aynı kural var sanırım bu yüzden söylemiyor olabilirler çünkü tahmin bile yapmamışlar baksana. Hadi şimdi ÇOOOOOOOOOOOOOOOOK MUTLUYUMMMMMMMMMMMMMM diye yeni bir mesaj gönder bence ve kafana takılmasın diyede bir özel yerde baktır:teytey::dance::nazar::nazar:

Ya canım benimmmm. Evet insanın utanası geliyor gerçekten de senin yaşadıklarını düşününce. O yüzden seni kıramam hiç. Çooooooooooook Mutluyummmmmmmmmmm. Çünkü ufaklık çok sağlıklı :))) Beklemek teyzesini de çoooooooook öpüyoooo :)))

Dediğin gibi üniversite hastanesinde sanırım 20 haftadan önce söylemek prensipleri değil arkadaşların fakat gözlerine çarparsa, hani bebek çok bacaklarını açıp da beni göööör diye bağırırsa lütfedip söylüyorlar 16-17. haftada. Yine de her şeye rağmen bebeğimin sağlığıyla da o kadar çok uğraşıp ilgilendikleri için onlara da kocaman bir teşekkür borçluyum. İşte bu konuda da biraz daha tolerans gösterseler baştacım olacak kendileri :)

bende sasırdım ne olursa olsun bakması lazım ultrasonla benım doktorum her gıttıgımde bakıyo vede bencede gordugu halde soylememıs olabılır cnm bazı doktorlar yok yasak falan dıyolar ama ısteseler soyleyebılırler benım doktorum gordu ve hemen soyledı o sureyı beklemedı bencede bı ozele gıt evet onlar herzaman goruyolar onların ısı ama bızım canımız herseyımız kendılerınıde bızım yerımıze koymaları lazım allahıma sukur ben doktorumdan cok memnunum bıde ılac konusuna takıldı kafam ama bıldıgım kadarıyla vıtamın verılıyo her hamıleye kan hapıyla beraber ben hem kan hapı hem vıtamın kullanıyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
juliannecim canım, doktro cinsiyeti söylemedi demek.. birde kendi çabanla ultrasona girmişin nasıl ya kontrole gitmişin işde testlere bakıp herşey yolunda denir ama birdebebeğe bakılır ultrasonda...
şimdi bende düşnmeye başladım benimkide üniv. hastanesi acaba banada cinsiyeti daha erken diye söylemezler bunlar aklıma öyle geldi aklıma gelende başıma gelir hani...:KK43:(
gittiğimde test sonuçlarım var benimde ama ultrasonlada bakılır yinede sadece cinsiyeti söylemezler gibi geliyor...

canım özel hastaneye gitmen konusunda sen bilirsin ama sizi zorlamıyacaksa çook merak ediyorsan git özele baktır en azından için rahatlar... ama bebişin sağlıklıymış belki önden gözükse bile cinsiyetini görememiştir doktor.... biliyorsun hep diyorlar bazıları görse bile prosedür gereği söylemiyorlarmış..

Tatlımelek, vitamin konusuna önce takılıyordum sonra doktor olan görümceme sorduğumda bunun normal olduğunu, doktorun değerlere ve senin beslenmene göre vitamini gerek görmeyebileceğini söyleyince içim rahat etti. Ama ultrason işi gerçekten kafa karıştırıcıydı. Ama şu da var 10 gün önçce doktorumun kendi muayenehanesine gitmiştim. Bel ağrısı nedeniyle. Orada kendisi bakmıştı ultrasonda bebeğe. Belki o yüzden de gerek görmemiş olabilir. Bunu şimdi hatırladım.

Nazlımelek, kendini çok hazırlama canım tamam mı cinsiyetini öğreneceğim diye. Çünkü ben gerçekten çok hazırdım bu kez kesin öğrenirim diyordum ama olmadığı için bu kadar çok hayal kırıklığına uğradım. Zaten hastanede ultrason odasında kocaman harflerle duvarda 'CİNSİYET BAKILMAMAKTADIR' diye levha asmışlar. O yüzden kendini hazırlama. Özele gitme konusunu da çok sık ultrasona girmem bebekte travma yaratır mı diye korkuyorum sadece yoksa bana kalsa yarın gideceğim ama bugün bayağı bir hırpalandı zaten. yazık ona da çıktıktan beri bir sancı var bebeğimin olduğu yerde. Biraz dinlenmesi gerekiyor sanırım...

kızlar pek bi heyecan yaptım bende
6 yı 20 gece randevumuz dua edin bebişim sağlıklı olsun
içimden bi ses bende öğrenmicem bu gün cinsiyetini diyor hayırlısı olsun şimdi öncelikle sağlıklı olduğunu duymak istiyorum

cnm devlet hastanesı dogum hastanesınde cınsıyet soylenmıyo evet anca ozel muayanesıne gıdınce soyluyo bence bu olayda para ıcın dusunuyorum bende kendı doktoruma gıtmeden once rahatsızlanmıstım dogum hastanesının acılıne gıttım orda resmen gosterıyodu ben agrıdan anlayamadım sordum bız soylmıyoruz dedı ama yazanesıne gıttınmı soyluyolar evet cnm benım ebe bı tanıdıgım var oda bana cok sık ulutrasona gırme demıstı her ayda bır normal dedı 10 gunde bır gırme dedı bebege zararı olur dedı bu konuda haklısın bencede bıraz dınlen cnm

bende sasırdım ne olursa olsun bakması lazım ultrasonla benım doktorum her gıttıgımde bakıyo vede bencede gordugu halde soylememıs olabılır cnm bazı doktorlar yok yasak falan dıyolar ama ısteseler soyleyebılırler benım doktorum gordu ve hemen soyledı o sureyı beklemedı bencede bı ozele gıt evet onlar herzaman goruyolar onların ısı ama bızım canımız herseyımız kendılerınıde bızım yerımıze koymaları lazım allahıma sukur ben doktorumdan cok memnunum bıde ılac konusuna takıldı kafam ama bıldıgım kadarıyla vıtamın verılıyo her hamıleye kan hapıyla beraber ben hem kan hapı hem vıtamın kullanıyorum

canım her dr demir hapı ve vitamini bi arada vermiyo. ben folik asitten sonraelevite başlamıştım. dr elevitte de demir var ayrıca demir hapı almana gerek yok dedi. fazla demirin zaten manası yok. balık yağı kapsülü verdi. gerçi daha başlamadım ona. drlar beslenmene göre hap öneriyolar. hatta benim drum dengeli beslenen birinin folik asit almasına da gerek yok demişti.
juliannecim. bence hiç bekleme 1 hafta bile geçmeden git özele, bebişini de doya doya izle. cinsiyetini de kısmetse öğrenirsin.

kızlar pek bi heyecan yaptım bende
6 yı 20 gece randevumuz dua edin bebişim sağlıklı olsun
içimden bi ses bende öğrenmicem bu gün cinsiyetini diyor hayırlısı olsun şimdi öncelikle sağlıklı olduğunu duymak istiyorum

cnm ıns cınsıyetını ogrenırsın hayırlı haberlerını beklıyoruz bakalım prensmı gelıyo prensesmı

Ya canım benimmmm. Evet insanın utanası geliyor gerçekten de senin yaşadıklarını düşününce. O yüzden seni kıramam hiç. Çooooooooooook Mutluyummmmmmmmmmm. Çünkü ufaklık çok sağlıklı :))) Beklemek teyzesini de çoooooooook öpüyoooo :)))

Dediğin gibi üniversite hastanesinde sanırım 20 haftadan önce söylemek prensipleri değil arkadaşların fakat gözlerine çarparsa, hani bebek çok bacaklarını açıp da beni göööör diye bağırırsa lütfedip söylüyorlar 16-17. haftada. Yine de her şeye rağmen bebeğimin sağlığıyla da o kadar çok uğraşıp ilgilendikleri için onlara da kocaman bir teşekkür borçluyum. İşte bu konuda da biraz daha tolerans gösterseler baştacım olacak kendileri :)

hıııııııııııııııııııııııım bak işte böyle çok beğendim yeni mesajını o güzel ufaklığın öpücüklerinide zevkle kabul ediyorum bende onun poposunu öpüyorum çok yumuşacık oluyorlar çünküüüüüüüüüü bu arada bak bugün yazdıklarından sonra içimden şöyle bir oğlun sağlıklıymış demek geçmişti sonra birden allah allah erkek mi acaba ki ben böyle dedim diye düşündüm belki içime doğmuştur ha ne dersin ben oğlum olacağını hamile olduğumu öğrenir öğrenmez hissetmiştim asla kızım olacak diye geçmemişti içimden çünkü kızımda da aynısı olmuştu dr. erkek dediğinde üzüntüden iki gün kimselere söylememiştim ağzımı bıçak açmıyordu çünkü öyle inanıyordum ve hissediyordum ki kızım olacağını çok şaşırmıştım bu durum karşısında ama bak kızım oldu yani kendimde hislerim tuttu belki sendede tutar ne dersin:)) Benim oğlumda julianne teyzesini Çok öpüyorŞenizŞenizŞeniz:nazar::nazar:

X