2008 Kasım Anneleri

apple günaydın cnm hsg

yaa hissediomusunnn ay ne güsel yaa bende 17 haftaya girdim ama nie hareketlerini hissetmiorum ki ya (( Acaba bendemi problem war

apple günaydın cnm hsg

yaa hissediomusunnn ay ne güsel yaa bende 17 haftaya girdim ama nie hareketlerini hissetmiorum ki ya (( Acaba bendemi problem war

bende sorun mu var diye bi şey aklına getirme hepimiz farklı yapılara sahibiz ve bünyelerimiz farklı az kaldı valla birazdaha sıkın dişinizi gecen hafta bende öyle diyordum ama bak şimdi hissediyorum bu ay sonuna kadar mutlaka ben burdayım anne diyecektir sana:teytey:

ya seyirmeleri cok önceden beri hissediyordum ben.ama şimdi içimde hareket ediyo resmen ama acıktıgım zaman ve birde ayaklarımı uzatıp rahat oturma pozizyonu aldıgımda oluyo kuş gibi cırpınıyo sanki ya cok güzel ya bu arada kıslar bebeklerinizle konuşuyormusunuz :uhm:ben cok fazla konuşuyorum ve beni duyduguna inanıyorum bi yerde okumuştum 16. haftadan sonra sesleri algılamaya başlıyormuş diye bende fırsat buldukca oglumla muhabbet ediyom:teytey:

benımde gobusum boyle atıyor gıbı oluyor bıde 16. haftada hafıf bır oynama hıssettım doktor hıssettınmı dedı bende soyledım 20 haftadan sonra daha net hıssedersın ama dedı bu hıssettıklerınde bebek hareketlerıdır dedı

bende ara ara hisediyorum kızlar cok nadir ama
bugün sabah otobüs beklerken tansiyonum düştü Birden heryer kararıverdi cok korktum bebeğime bişey olursa diye ama yüksek tansiyon kadar tehlikeli değilmiş akşama gidicez doktora inşallah herşey yolunda olur

günaydın kızlar, herkese güzel bir gün diliyorum...

Ben de Kasım annelerini de takip etmeye karar verdim... Alah hepimize hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli bebekler, hayırlı evlatlar nasip etsin inşaallah...
yeşimcim hoşgeldin canım..a.s.

hilalcim çok sevindim canım..gözünüzaydın... artık kızlar çok değerli oldu ya bu erkek bolluğunda kızlarınızın peşinden koşan çok olacak ona göre...yerimseniben
pamukum geçmiş olsun canım.. kahvaltını yapmışmıydın.. az yediysen yada yapmadıysan işe gidince bişeyler atıştır.. doktorda da bir sorun çıkmaz inşallah...

kızlar bende artık çok çabuk acıkıyorum..karnım öyle bir gurulduyorki biraz geciktirince, benim ufaklıklar daha fazla beslenmek istiyorlar heralde...:))
ilk hissettiğimden bu yana bir daha hissedemedim net olarak, zaten onların şu andaki kıpırtıları kelebek çırpınışı gibi oluyormuş bazı sitelerde öyle yazıyor...

Nazlı cnm aynı bende senin gibi ya saat 7 de acıkıorum kahvaltı hazırlıorum esimi sarsarak uyandırıorum açım çabuk kalkk die dio görende seni ac bırakıoruz sancak :)))

yağmurcum aynen bende bugün acıkmış ve karnım gurul gurul uyandım uykudan...bugün ilk defa oldu ama gerisi gelecek bu gidişle..:))
ben sabhları çok güzel yapıyorum kahvaltımı ama öğeln pek bişey yemiyorum nedense yoğurtla çorbayla yada tostla geçiştiriyorum.. arada abur cuburda kaçıyor bu ara..akşamlarıda eşimle yerken tıkanıyorum canım istemiyor tam doymadan.. sonrada yatmadan bir iki saat önce ufak bir ekmek arası yapıyorum..sanırım ben ve bebişler bütün gün kahvaltıyla ayakta duruyoruz...

Ya aslında gecistirmememiz lazım ögünleri bide doktorum 6 ögün seklinde beslenmemi önerdi sık sık ve az tabiki ve yararlı seler ama 6 ögünde insanın isine gelmio her dedigini bende uygulayamıorum aynı sen gibiyim ögleni gecistiriorum aksam esimle yiyorum dikkat etmemiz gerekio ya cok kilo alırsak wahim sonumuz :))

6 değilse de en az 5 öğün yemeye çalışıyorum da pek başaramıyorum. hala bir oturuşta fazla yersem midem bulanıyor. az ve sık yemek lazım. aralarda ceviz, fındık, meyve vb yiyorum. öğlen akşam mutlaka yoğurt ve et veya baklagil yemeğe çalışıyoruz. garip bir şekilde makarnayı çok seviyorum bu aralar :)

bende bu ara cevizimi ve semizotunu çok yedim omega 3 açısından çok faydalıymış süt içmiyorum eskisi gibi ama sütü sütlaç yaptım öyle yedim...:))
meyveyi bende bol tüketiyorum.. aslında çok sağlıklı değilmiş ama eşim benim için hazır meyve suyu alıyor hep posalı , multi vitaminli felan ama tazesi gibi faydası olmaz sanırım...

Meyvemi cok saglıklı deiil aaaa :1shok: Bana doktor aksine meyve ye bol bol dedi walla kıslar sizden yeni seler duyuyorum sasıorum :roflol:
hayır canım meyve çok faydalı tabikide..benim dediğim hazır meyve suları....
meyve suları alıyor eşim vitaminlisi karışık olanları posalısı felan diyor ama teze meyve gibi sağlıklı olmaz sanırım meyve suları...

kızlar bişey soracam
soya fasulyesinin bebeklerin zeka gelişimi açısından çok faydalı olduğunu duydum.Sizlerin bu konuda bilginiz varmı..Nereden alabiliriz?...Mevsimi varmı? Şimdi bulabilirmiyiz?Ay baya çok soru sordum ama bir an önce öğrenmek istiyorum...

Hamile Kadınlar Soya Yemesin

ABD'de bir grup araştırmacı, hamile kadınlarca soya tüketiminin, doğacak erkek çocukların ilerideki cinsel yaşamında ciddi olumsuzluklara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Gerçi çalışma soya fasulyesinin bu etkiye yol açtığının kesin kanıtı değil. Üstelik, soya Asya'da pek çok kişinin temel gıdalarından biri. Yine de, Johns Hopkins Üniversitesi Bloomberg Halk Sağlığı Okulu'ndan Sabra Klein, çalışmaya katılan ürologların, hamile kadınların soyadan uzak durmalarını önerdiklerini söylüyor.

Kuşkunun nedeni, soyada bulunan östrojen hormonu benzeri kimyasallar.

Kadınlık hormonu olarak da bilinen östrojene benzer etkilere sahip olan ve kozmetik ürünlerinde, plastiklerde ve doğum kontrol haplarında bulunan kimyasalların, kirlenmiş derelerde bulunan balıkların cinsiyetlerini değiştirdiği, hatta ,insanlarda bile sperm sayılarını düşürdüğü biliniyor. Bunların yanı sıra fitoöstrojenler olarak adlandırılan doğal östrojen benzerlerinin etkileri konusunda da endişeler mevcut.

Soya fasulyesinde, genistein adlı bir fitoöstrojen madde var. Genistein, bebekler için satılan bazı katkılı süt ve mamalar ile, bazı kadınların hormon yenileme tedavilerine alternatşf olarak kullandıkları katkılı yiyeceklerde büyük miktarlarda bulunuyor. Bu maddelerin kanser yapabildiğini gösteren bazı çalışmalardan sonra bir İngiliz tıbbi danışma kurulu soya katkılı süt ve mamaların tehlikeleri konusunda ciddi kanıtlar bulunduğu uyarısında bulunmuş.

Şimdi de Klein'ın ekibi soya ürünlerinin endişe verici bir başka etkisini gözlemişler. Araştırmacılar gebe fareleri Batı'da ve Doğu'da insanların yediğine eşdeğer genistein katkılı yiyeceklerle beslemişler. Doğan erkek yavruların daha büyük prostat bezleri ve daha küçük testisleri olduğu gözlenmiş. Bu farelerin sperm sayılarının normal çıkmasına ve dişi farelerle çiftleşmeye istekli olmalarına karşın, cinsel birleşme sırasında spermlerini bir türlü boşaltamadıkları gözlenmiş.

Araştırmacılar ayrıca, sütten kesildikten sonra genistein katkılı gıdayla beslenen ve bu gıdaların verilmediği erkek fareler arasında, sonuç bakımından bir fark olmadığını gözlemişler. Bu da genistein'ın en büyük etkiyi ana rahminde ve emzirme döneminde gösterdiğini ortaya koyuyor.

Asyalı ya da vejetaryen diyetle, hypospadias denen bir durumun ortaya çıkma riski arasında doğrudan bir ilişki gözlenmiş. Hypospadias, idrar yolunun penisin ucunda değil, başka bir bölgesinde sonlanması. Bazı araştırmacılar, bu duruma soya fasulyesindeki genistein'in yol açtığı düşüncesindeler.

Kaynak: New Scientist, 15 Şubat 2003 / Bilim ve Teknik, Mayıs 2003

Canım böle bisi buldum simdi sen diyince bakim dedim faydalı mıymıs hakkaten ama diil yazıo yaw :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…