• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2008 kasım anneleri bebeklerimizi beraber besliyelim mi?...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulcicek61_67

...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2007
994
4
296
Zonguldak
kızlar bazen ne yedireceğimi şaşırıyorum. arada sebze çorbası veriyorum.günde bir seferde meyvası var. gün gün nasıl beslediğimizi paylaşalım birbirimize yazıp yardımcı olalım.

merhaba . ben 22 kasımda doğum yaptım. şu an bebeğime sabah meyvve suyu öğleden sonra yoğurt akşam cicibebeli süt ya da pirinçunu veriyorum. arada yumurta veriyorum zaten daha 1 hafta oldu başlayalı. sebze püresi daha vermedim

merhaba. ben 29 kasımda doğum yaptım.Bebeğime öğlende sebze çorbası yada tarhana çorbası veriyorum. İkindi öğününde yoğurt (yoğurdu sade de veriyorum, içine muz ve bebek bisküvisi koyarakta veriyorum). Bundan bir iki saat sonra elmayı veya havucu cam rendeyle rendeleyip tülbentten geçirip suyunu veriyorum. Muhallebiye henüz başlamadım.

bende mama veriyorum
günde bi sefer muhallebi bir sefer sebze çorbası yapıyorum.
arkadaşlar 24 saat diliminde kaç öğün besliyorsunuz peki?

bende 25 kasımda dogum yaptım sabah kahvaltısında 3 tane cicibebe azcık peynir kaşık maması ve pekmez olursa arada bi koyuyorum kaynamış ılımış suyla mama yapıp veriyorum seviyoda öğlen 2 3 kaşık yogurdu zorla vermeye ugrasıyorum aglayınca bırakıyorum sevmiyo çünkü aksama dogruda sebze yada un çorbası içine cicibebe ekmeğinden azcık katıp eziyorum yediriyorum gecede bazen yatmadan önce meyve püresi oda bazen çünkü arada meme emiyo bazen istemiyo yada sütüm çok oluyo vermiyorum duruma göre gece tok olunca az emmeye kalkıyo bende rahat uyuyorum.pirinç ununun bi faydası yok dedi dr. yapmıyorum bende

sabah 8 emziriyorum
9.5 -10 kk kadar peynir 1 yumurta sarısı 2 cicibebe ekmek içi ceviz içi pekmez karılştırıp kahvaltı ediyoruz bazende sofraya benimle oturup peynir doamtes zeytin ıhlamur falan veriyorum püresinide ıhlamurla hazırlıyorum
12 emziriyorum
1.5-2 gibi ya tavuklu unlu domatesli çorbasını yada bir parça et haşlayıp havuç patates pirinç bulgur kabak lı sebze çorbasını veriyorum
5 gibi emiziryorum
6-7 gibi bir günmeyve püresi bir gün 2 cicibebeli yoğurdunıu veriyorum
8.5-9 gibi ya arı mamayı suyla karıştırığp muhallebi yada hazır kaşık mamaları

bunları bir gün ondan birgün ondan veriyorum ki sıkılmasın tadından
biz 20 kasımda doğacaktık ama erken gelmeye karar verip 10 ekimde geldik dünyaya prematüreyiz yaani
10.30 gibi emziriyorum ve beslenmemiz sonaeriyosonra uyuyup gece emmeye kalkıyor:ecrin_bebek:

benim oğlan 15-20 gün önce bıraktı emmeyi, ben hala tam manasıyla geçemedim kaşık mamasına. günde bir sefer veriyoz muallebi. aradada bebelac meyve püresi veriyoz. çalışıyorum çok zor oluyo.
peki 24 sattlik dilimde kaç kere besleniyo. benimki nerdeyse saat başı gibi.2 - 1,5 - 1 saat aralarla besleniyo.

Back