- 9 Nisan 2008
- 2.747
- 78
canım benım doktorum bebegın ne kadar cok kalırsa o kadar ıyıdır dıyor onun ıcın erken alma taraftarı degıl bebek onde gıtse bıle o benım ıcın farketmez cıgerlerı ıcın cok kalmasını ıstıyor.sezeryanın ıkı hafta once alındıgını bılıyorum ama bu sart degılmıs yanı 10 gun oncede olabılır 5 gun oncede rısk olmadıgı surece dıyor...
onun ıcın 16 gun once almak ısteyecegını pek sanmıyorum zaten esımde ıstemez herhalde:1no2:
aklınızı bulandırmak olucak ama malesef nekadar epidralli doğumduyduysam entersan bir başağrısı ve bel ağrısı anneye hediye etmiş görünüyor..spinal daha iyi sanıyorum...ben kendi adıma dr a spinali danışıcam olmazsa genel..
ultrasonda gelişimi nasıl?benim doğum tarihi hep önde çıkıyor ..mesela 5 eylül ya benim 30 ağustos falan çıkıyor....sezeryanda da doğumdan 2 hafta önce alıyorlar normal doğum süreci başlamadan alalım diye...
inşallah canım bi sorun olmaz.merak ettim kaç mm olmuş seninki?
aslında ben de durduğu kadar dursun taraftarıyım..hatta kendi tarihimle ilgili mesajı okuduysan ben doktorun verdiği tarişhleri kabul etmedim..sancı gelince gitmek işstedim ama o da riske atmak olurmuş..yani doktorum şehir dışında falan olursam ya nöbetçi doktor girer sezeryanına ya da normal doğurmak zorunda kalırsın dedi...o riski hele ki normla doğurma ihtimalini düşünmek bişle istemedim..o yüzden nst takibi karraı verdi..sonuçta nst de doğum sancısı anlaşılıyor ve zaten bebek normal doğumla da olsa olması gereken zamanda olacak..zaten biz de 10 gün öncesine kadar dursun istiyoruz..
yaa benim sana söylediğim mm yanlışmışşş o başka bişeyin ölçüsüymüş ben sorum doktora ban dediki olması gerekende 0,05 büyük dedi.:sm_confused:
günaydın arkadaslar
aygete cok sevindim cnm gecmiş olsun için nasıl rahatlamıştr şimdikaydirigubbakcemile2
deryacım ben de senin gibiyim 15 eylül normal doğum tarihimdi 2 ay önce 5 eylülde alırız dedi dr um .temmuz sonu gittiğimdede geliş,imi 2 hafta önde dedi 5 eylüğle normal bile gelebilir dedi bakalım nolcak
evet canım ıste benım doktorda oyle en 10 gun onceye kadar dursun ıstıyor yanı ben ıstemesemde o ıstıyor:))))
bana en bastan bebek onde gıdıyor dıye kendını yanıltma onde bıle gıtse zamanında dogum yapacaksın herhangı bır terslık olmazsa dedı...onun ıcın onde gıdıyor demıyor hıc bır zaman ben sorarsam soyluyor...
benımkı bıraz idealıst bır doktor oldugu ıcın burda olmama gıbı bır ıhtımalı yok sanırım cunku adam nerdeyse hastanede yatacak:roflol:
hepımız ıcın hayırlısı umarım saglıkla sıhatle alırız kucagımıza bebıslerımızı..
ya kızlar evdekı temızlık ıslerını napıyorsunuz ya??ben cok zorlanıyorum..bugun mısafırım gelıcek bırseyler yapmaya calısıyorum ama cok zorlanıyorum yaa
canım sıcaklarda hamile olduğumuz için erken doğum riskimiz var hepimizin..37.haftadan sonra bebeişlerimiz gelmek isteyebilirlermiş kaydirigubbakcemile3
benimkide her zaman söylemiyoır ama ultrasonda çıktısında yazıyor tarih :)) doktorumun eşi de hamile 33 haftalık..sorunlu bir hamillelik geçiriyor..2 yılda 2 hamileliği olumsuz sonuçlandı..o yüzden bu sfeer 3 doktorra birden gidiyorlar...istanbula da gitmek zorundalar... oyüzden ben riske atmak istemiyorum şehir dışında olursa diye...
ben tyemizlik yapmıyorum canım her hafta kadın geliyor..temizlik ve ütü yapıyor..mutfak işleri bil eçok yoruyo valla belim kopuyor sanki..
evet ultrason cıktısında yazıyorda demek ıstedıgım yanı benımkı 16 gun once alır dedın ya benımkı asla almaz:1no2nde gıtse bıle bıraz gıcıkta:))))aıle dostumuz aynı zamanda onun ıcın sözüde gecıyor yanı...
senın doktorununda allah yardımcıları olsun umarım bu sefer sorun olmadan alır bebegını kucagına...
ben tasınalı 1 ay oldu ılk tasındıgım zaman aldım kadın ama sımdı ev dandini oldugu ıcın alamıyorum bebegın butun esyaları salonda duruyor yarın bebek odası gelıcek...yıne les gıbı olucak ortalık
bırde bebek odası aldıgımız ve ıvır zıvıra cok para harcadıgımız ıcın her hafta kadın almam zaten ımkansız:1no2:
ancak doguma yakın...
yaaaaaa çok da erken gelmesinleeer yasakkelime zaten bu aralar ençok korktuğum şey hazırlıksız yakalanarak erken doğum yapmak.her an bir şey olacakmış gibi geliyor bana.
bebek odasaı geldiğinde tek başın ayapma ama..yakınların varsa çağır bence onlar yapsın..yorma sakın kendini...biz bebek odası almadık henüz...park yatak aldık yatak odamda yatacak önce...sonra alacağız...oada ayarlayamadıkev küçük de değilş aslında ama sanki hiç çocuk istemeyecek gibi yerleşmişiz..taşınalı 1 asy oldu eve..düşünememişiz hiç...
bızım aıle bu konularda hıc hassas degıldır deryacım malesef:çok üzgünüm:anne olmayınca cok zor...
allahtan esım evde olcak ben yaparım sen uzulme dıyor..ama erkek ıste ne kadar yaparkı...onun ıcın ben allah guc verıyor herhalde hala butun utumu temızlıgımı herseyımı kendım yapıyorum:çok üzgünüm:esım yapma bırak ya sana gelen boyle gelsın desede
benım ıcım rahat etmıyor...bır tek tasınırken bır gun kayınvalıdem geldı bırde kuzenım cok yardım ettı...baska kımse yardım etmedı..
benımde evım 3+1 ama bız bebıs ıcın bır odayı bosalttık ben cok ozenıyordum cunku bebek odası ıcın ıcımde kalmasın ıstedım...onun ıcın aldık allah kullanmak nasıp etsın.
sen yine de yorma kendini canım...üstten üstten yap...ağır işleri sakın yapma eşin yapsın...kötü de yapsa görme boşver...
benim ev 4+1( ama oda ayarlayamadık ...ne komik dimi...
oyle yapıcam artık deryacım napıyım gelende sagolsun gelmeyende ama bır gercek varkı tarıh tekerrurden ıbarettır...ınsanlar bunu bılmıyor ıste..
gercekten komık deryaaa naptınız kızz 4+1 ne esyası bu kadarrr:)))
sen cok heveslı degıldın herhalde yoksa bosaltırdın bır odayı:uhm:
geçen sene ylülde taşındık canım evimize..kendi evimiz diye yeni eşyalar falan aldık...karar veremiyoruz şimdi...apartmanın 3.katı ev çatı dublex..alt kat normal daire 3+1..üst katta 1 oda daha var..orayı yatakodaı yaptık..altta da yatak odası var misafir için..normalde o odayıo düşünmüştüm...ama karnım kocaman olunca üst kata çıkamamaya başladım..alt katta yatıyorum..ilkbaşlarda bebeğe bakarken de alt kat daha rahat olacak..o yüzden şuan asıl kendi yatak odamıkullanamıyorum...geriye de otuma odası ve çalışma odası var..biz ikimizde eczacı olduğuuz için eşimle akşam evde çok işimiz oluyor..tüm reçeteler eve kontrole geliyor mecburen çalışacak yer olmazsa olmuyor...kızım doğunca duruma göre karar vereceğiz..muhtemelen çalışma odamız iptal olacak yatak odamızda yer açabilisek çalışma odası üst kata taşınacak..o oda bebişin olack... çok uzun yazdım dimi...:asigim: