2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Selam kızlar...Bir hafta öncesine kafar çok rahat geçiyordu hamileliğim ama bir haftadır sıkıntılarım var.Doğuruyorum zannediyorum bazen.Altıma doğru bir vuruyor bebek çıktı zannediyorum.Bazende karnım taş kesiliveriyor kilitleniyorum o an.Bu sabahta bacağıma ilk kez kramp gitti bağırarak uyandım hâlâda acıyor.Bakalım bizi daha neler bekliyor.fisfisfis

arkadslar merhaba benim moralim altüst oldu
dün yazmıştım bebeğimi görmeye gidecem demiştim muayene oldum bebeğin herşeyi normal dedi tam muayene bitti kalkacam bebegin bası normalde olması gerekenden asagıdaymış erken doğum olabilir önlem almamız lazım dedi 2 ilaç verdi uterus kaslarını gevşetecekmiş dünden beri ağla ağla offf ya ne olur allahım bu zamana kadar sorunsuzdu herşey yardım et bize nolur
kızlar dikkat edin kendinize dr aneden böyle oldu bişeymi yaptım yanlış diye hayır alakası yok dedi ama kasılmalar 25. haftada başlayabiliyomuş sanırım

Canım neden ağladın o kadar.Önleminizi alırsınız.Kaç arkadaşıma doktor erken doğum tehtidi dedi ve hepsi normal zamanında doğurdular.İlaçta vermiş doktorun bak.Allah dermanı olmayan dertler vermesin.Her zaman için şükret, dua et.Ağlamak doğru olmaz inanki.

dün yazmıştım bebeğimi görmeye gidecem demiştim muayene oldum bebeğin herşeyi normal dedi tam muayene bitti kalkacam bebegin bası normalde olması gerekenden asagıdaymış erken doğum olabilir önlem almamız lazım dedi 2 ilaç verdi uterus kaslarını gevşetecekmiş dünden beri ağla ağla offf ya ne olur allahım bu zamana kadar sorunsuzdu herşey yardım et bize nolur
kızlar dikkat edin kendinize dr aneden böyle oldu bişeymi yaptım yanlış diye hayır alakası yok dedi ama kasılmalar 25. haftada başlayabiliyomuş sanırım

herkese mutlu pazarlar arkadaslar..sel-in gecmis olsun canim ama aglamayi birak erken dogum olucak dememis olabilir demis olumlu dusun ,anne agladigi uzuldugu zaman bebege cok az oksijen gittigini biliyor musun ?ben internette okumustum ,annenin uzulmesinden cok etkilenirmis ,kismet diye birsey var insallah ilaclarini guzel kullan belki de zamaninda olacaktir ..Şeniz merak etme canim hersey yolunda gidecek :emir_bebek:

Selam kızlar...Bir hafta öncesine kafar çok rahat geçiyordu hamileliğim ama bir haftadır sıkıntılarım var.Doğuruyorum zannediyorum bazen.Altıma doğru bir vuruyor bebek çıktı zannediyorum.Bazende karnım taş kesiliveriyor kilitleniyorum o an.Bu sabahta bacağıma ilk kez kramp gitti bağırarak uyandım hâlâda acıyor.Bakalım bizi daha neler bekliyor.fisfisfis

Mavili bir haftadir bende bu belirtileri yasiyorum ,bebek asagiya dogru tekme atiyor saniyorsam o an cikti cikacak diyor insan :bbo: kramplarimada magnezyum verdi dr simdi kalmadi gibi ,artik son aylara yaklasiyoruz daha degisik seylerle karsilasacagiz,en kotusude tam en koca göbislerimiz oldugu zamanlar sicaklara rastliyor ,Allah yardimcimiz olsun :emir_bebek:

bizde bugun oglumun adina karar verdik bir degisiklik olmazsa TANER olucak ..ilk oglumun adi TARIK ..o kadar isim bakiyoruz insana hic sicak gelen olmuyor kismette ne ise o heralde TANER en sicak gelen isim oldu ..yerimseniben

Hamilelik döneminde yaşanan stres bebeği nasıl etkiler?

Gebelik dönemindeki stres, gebelik sonuçları ve doğan çocuklar üzerine olumsuz etkilere sahip olabilmektedir. Yapılan bazı çalışmalar yüksek orandaki stresin erken doğum ve düşük doğum ağrılıklı bebek dünyaya getirme riskini arttırdığını göstermektedir.

Erken doğan bebeklerin kilolarının düşük olması normaldir. Ancak stres, zamanında doğan bebeklerin kilolarının da olması gerekenden daha düşük olmasına yol açmaktadır.
Bazı stres hormonları plasentaya giden damarlarda daralmaya neden olarak bebeğe daha az oksijen ve besin maddesi gitmesine neden olmaktadırlar. Bu durum bebeklerdeki gelişme geriliğinin sebebi olabilir.

Öte yandan yaşanan stres anne adayının davranış ve alışkanlıklarının değişmesine neden olarak erken doğum ve düşük doğum kilosuna yol açabilir. Örneğin yüksek oranda stres yaşayan bir kadın sağlıklı yaşam koşullarına dikkat etmeyebilir, yeterli ve düzgün beslenmeyebilir ve hatta alkol ve sigara gibi hamilelik üzerinde olumsuz etkileri olduğu kanıtlanmış alışkanlıklar edinebilir. Bu alışkanlıklar sadece erken doğum ve düşük doğum ağırlığına değil bebekte bazı yapısal anomalilere de yol açabilir.

Yapılan çalışmalar stresin bazı gebelik komplikasyonlarıyla da ilgisinin olabileceğini göstermektedir. Mesela gebeliğe bağlı yüksek tansiyon ve preeklampsinin yoğun stres yaşayan kadınlarda 2-3 kat daha fazla görüldüğü saptanmıştır.

Stres altında doğan çocuklarda uzun vadede Tip II diabet, obezite, hipertansiyon ve allerjik bünyeye sahip olma olasılığı artabilmektadir. Ayrıca stres altında olan annelerden doğan çocukların uzun vadede sinirlilik, konsantrasyon bozukluğu gibi davranış bozukluklarının genel topluma göre daha yüksek olabileceğini gösteren çalışmalar mevcuttur.

Hadi kizlar siz hamilesiniz unutmayin Şeniz hic bir seye uzulmek stres yapmak yok Şeniz :emir_bebek: :emir_bebek:

selincim öncelikle çok geçmıs olsun,umarım bundan sonra hersey yolunda gıder ve bebısını sagsalım kucagına alırsın canım,kendını uzersen bebege daha cok zarar verıcegını
söylemeye gerek yok zaten..allah şifanı versin inşallah canım...a.s.

Mavili bir haftadir bende bu belirtileri yasiyorum ,bebek asagiya dogru tekme atiyor saniyorsam o an cikti cikacak diyor insan :bbo: kramplarimada magnezyum verdi dr simdi kalmadi gibi ,artik son aylara yaklasiyoruz daha degisik seylerle karsilasacagiz,en kotusude tam en koca göbislerimiz oldugu zamanlar sicaklara rastliyor ,Allah yardimcimiz olsun :emir_bebek:

bizde bugun oglumun adina karar verdik bir degisiklik olmazsa TANER olucak ..ilk oglumun adi TARIK ..o kadar isim bakiyoruz insana hic sicak gelen olmuyor kismette ne ise o heralde TANER en sicak gelen isim oldu ..yerimseniben

mehtapcım hayırlısı olsun oglusunun adı canım..bende bugun sabah aynı seylerı yazdım canım belkı okumusundur demekki hepimizin aynı sorunları var...
dun bende cok yürüdüğüm için inanılmaz ağrılarım vardı ve doğuruyorum zannettım..artık kendimize cok dıkkat etmemız gerekıyor cok sıcaklarda cıkmamak gerekıyor ve bol bol dinelenerek geçirmemız gerekıyor...
a.s.

Merhaba kızlar bu sertleşmeler bende de oluyor, sanırım çok sık olursa sakıncalı, düzenli olmaması gerekiyor bir de doktorum bana bebeğin aşağı doğru baskı yapıyor mu, sanki alt tarafa basınç varmış gibi hissediyormusun diyordu.Bu erken doğum belirtisiymiş.Ama tekme şeklinde vajinadan çıkacakmış gibi hissediyorsanız, bu mühim değilmiş.Bebeğin ayakları aşağıda oluyor o zamanlarda...Valla bugün bende yoruldum ve araba yolculuğu yaptım şimdi ara ara karnıma ağrılar giriyor.İnşallah birşey olmaz yaa, kızlar yürüyüş olayını abartmayın derim ben.Yarım saat yeter yani..

Merhaba kızlar bu sertleşmeler bende de oluyor, sanırım çok sık olursa sakıncalı, düzenli olmaması gerekiyor bir de doktorum bana bebeğin aşağı doğru baskı yapıyor mu, sanki alt tarafa basınç varmış gibi hissediyormusun diyordu.Bu erken doğum belirtisiymiş.Ama tekme şeklinde vajinadan çıkacakmış gibi hissediyorsanız, bu mühim değilmiş.Bebeğin ayakları aşağıda oluyor o zamanlarda...Valla bugün bende yoruldum ve araba yolculuğu yaptım şimdi ara ara karnıma ağrılar giriyor.İnşallah birşey olmaz yaa, kızlar yürüyüş olayını abartmayın derim ben.Yarım saat yeter yani..

Zaten alt tarafa basınç varmış gibi hissetmekle,tekme şeklinde vajinadan çıkacakmış gibi hissetmek aynı şeyler değilmi?Basınç oluyor ikisindedeCADIARZU.Dışarı bile çıkamaz oldum iki gündür sokakta bağırırım korkusuna.bir saniye sürüyor ama beni cırlatıyor valla.Acı eşiğimde yüksektir aslında.

Hamilelik döneminde yaşanan stres bebeği nasıl etkiler?

Gebelik dönemindeki stres, gebelik sonuçları ve doğan çocuklar üzerine olumsuz etkilere sahip olabilmektedir. Yapılan bazı çalışmalar yüksek orandaki stresin erken doğum ve düşük doğum ağrılıklı bebek dünyaya getirme riskini arttırdığını göstermektedir.

Erken doğan bebeklerin kilolarının düşük olması normaldir. Ancak stres, zamanında doğan bebeklerin kilolarının da olması gerekenden daha düşük olmasına yol açmaktadır.
Bazı stres hormonları plasentaya giden damarlarda daralmaya neden olarak bebeğe daha az oksijen ve besin maddesi gitmesine neden olmaktadırlar. Bu durum bebeklerdeki gelişme geriliğinin sebebi olabilir.

Öte yandan yaşanan stres anne adayının davranış ve alışkanlıklarının değişmesine neden olarak erken doğum ve düşük doğum kilosuna yol açabilir. Örneğin yüksek oranda stres yaşayan bir kadın sağlıklı yaşam koşullarına dikkat etmeyebilir, yeterli ve düzgün beslenmeyebilir ve hatta alkol ve sigara gibi hamilelik üzerinde olumsuz etkileri olduğu kanıtlanmış alışkanlıklar edinebilir. Bu alışkanlıklar sadece erken doğum ve düşük doğum ağırlığına değil bebekte bazı yapısal anomalilere de yol açabilir.

Yapılan çalışmalar stresin bazı gebelik komplikasyonlarıyla da ilgisinin olabileceğini göstermektedir. Mesela gebeliğe bağlı yüksek tansiyon ve preeklampsinin yoğun stres yaşayan kadınlarda 2-3 kat daha fazla görüldüğü saptanmıştır.

Stres altında doğan çocuklarda uzun vadede Tip II diabet, obezite, hipertansiyon ve allerjik bünyeye sahip olma olasılığı artabilmektadir. Ayrıca stres altında olan annelerden doğan çocukların uzun vadede sinirlilik, konsantrasyon bozukluğu gibi davranış bozukluklarının genel topluma göre daha yüksek olabileceğini gösteren çalışmalar mevcuttur.

Hadi kizlar siz hamilesiniz unutmayin Şeniz hic bir seye uzulmek stres yapmak yok Şeniz :emir_bebek: :emir_bebek:

Canım yaa,sen ne diyorsun...:1no2:
Şu geçen 1 ay boyunca öyle stresliydim ki...
Bazen çok kafam bozuldu ve kaç kere sigara bile içtim.Ben sıkıntıya girmeyimde kim girsin.Tek tesellim eşimin bu ayın 24ünde geleceğini haberini duymak oldu.Şimdi sıra gün saymakta.Allah hiç kimseye benim yaşadıklarımı yaşatmasın.Eşimin yokluğu,onun görevi,ondan günlerce haber alamamk,yalnızlık,bir de üstüne ya bebeğim etkileniyorsa düşünceleri beni mahvetti,çok hızlı kilo aldığımdan şikayet ediyordum,kilo alışım bile durdu,kuşumun hareketleri seyrekleşti,bunlara çok üzülüyorum çoook..:çok üzgünüm:

Canım yaa,sen ne diyorsun...:1no2:
Şu geçen 1 ay boyunca öyle stresliydim ki...
Bazen çok kafam bozuldu ve kaç kere sigara bile içtim.Ben sıkıntıya girmeyimde kim girsin.Tek tesellim eşimin bu ayın 24ünde geleceğini haberini duymak oldu.Şimdi sıra gün saymakta.Allah hiç kimseye benim yaşadıklarımı yaşatmasın.Eşimin yokluğu,onun görevi,ondan günlerce haber alamamk,yalnızlık,bir de üstüne ya bebeğim etkileniyorsa düşünceleri beni mahvetti,çok hızlı kilo aldığımdan şikayet ediyordum,kilo alışım bile durdu,kuşumun hareketleri seyrekleşti,bunlara çok üzülüyorum çoook..:çok üzgünüm:

canım senın esın ne ıs yapıyordu?neden günlerce haber alamıyorsun?az kaldı canım sık dişini...

Size bir fıkra kızlar a.s.
Keyiflenelim biraz...:sm_cool:

Biri nisanli, biri evli, biri de sevgililisi ile birlikte yasayan 3 kadin konusurken
erkeklerine fantezi yasatmaya karar verir, 3u de ayni seyi giyecek ve ne
oldugunu birbirine anlatacaktir, kiyafet siyah deri bustiyer, jartiyer ve
siyah maske olarak secilmistir,

2 gun sonra bulustuklarinda once nisanli olan kadin anlatir:
Deri bustiyeri giydim, jartiyeri taktim, maskeyi de takip nisanlima kapiyi
oyle actim, beni gorunce 'sen benim hayatimin kadiniisn ' dedi ve butun
gece sevistik

Sevgili olan da 'ben de giyindim, maskeyi de takip, ustume bir pardesu
gecirdim, onun ofisine gittim, iceri girip kapiyi kapatip pardesuyu
actigimda hicbirsey demeden beni masaya yatirdi ve butun gece sevistik'

Evli olana donerler, o da anlatir 'Ben de cocuklari anneme yolladim,
isiklari kistim, jartiyer ve deri bustiyeri giyip maskeyi taktim, kocama
kapiyi oyle actigimda bana 'Selam Batman, bu aksam yemekte ne var?' dedi:roflol:

Melatonin Hormonu

Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormondur.
Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamak, Jetlag denilen hadisenin sebebi de bu hormon. Hormon diğer aktioksidan tesirlerini de güçlendiriyor, kanserli hücrelere karsı koruma sağlıyor, üreme sistemiyle bağlantısından tutun da yorgunluk, isteksizlik gibi durumların nedenlerini de oluşturabiliyor.
Su anda bu hormon yaşlanmayı geciktirici etkisinden dolayı da üzerinde önemle durulan bir hormon. İşin can alıcı noktalarından birisi hormonun çocuklar üzerindeki tesiridir. Avrupa da lösemili ve kanserli çocuk sayılarının artmasından ötürü yapılan araştırmalar sonucunda ailelerden istenen bir husus da çocukların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları.

Çünkü melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Ancak, bu hormon ışığa duyarlı.
Deneylerde uyuyan kişinin hormon salgısı izlenirken ışığın açıldığında hormonun azaldığı, karanlıkta yoğun olarak salgılandığı tespit edilmiş bilimsel bir gerçek.

Lütfen karanlıkta yatın ve Çocuklarınız uyurken ışığı kapatın ...
Unutmayın körlerde kanser olma oranı yoka yakındır.

Bana gelen maillerden biri bana ilginç geldi,paylaşmak istedim.

Cnım bozma moralini üzme kendini strese girince üzülünce daha fazla sancın falan olur maazllah sen doktorunu dinle ve kendini hiiiç yorma gayret et accıkk 1 y daha dayanabilirsen allahın izni ile hiiç korkma sorunsuz doğabilirde bebeğin ama karamsar olma doktor tedbir alalım demiş ya işte doğum olcak dememişya allah kolaylık versin sana canım aman dikkatli ollla.s.

merhaba arkadaşlar..Ben Özdecan kullanıcı adlı Derya :)) Kullanıı adımı değiştirdim...Nasılsınız?

deryacım basardınmı en sonunda tebrıklersırnaşık şey
dedıgım gıbımı oluyormus??ay lutfen burdakı herkes kendı adını yazsın yaaa
en azından belkı sen ornek olursun canıma.s.

Emziğe Evet mi Hayır mı?

Bebeklerin en büyük ihtiyacı emmektir. Emen bir bebek, kendini emme işine odakladığından ve emmek sinir uçlarına hoş bir uyarı verdiğinden bebek kolayca sakinleşir. Uyuması daha kolay olur.

Anne emziremediğinde, ikiz bebeklerde veya anne bebeğinden uzakta olduğu zamanlarda emzik bebeğin emme ihtiyacını karşılayacak ve ona güven verecektir.

Silikon Emzik mi, Kauçuk mu?

Kauçuk: Diş çıkartan bebeklerde. Çünkü; kauçuk elastik ve dayanıklıdır.

Silikon: Diş çıkarmamış bebeklerde. Çünkü; formu kolay bozulmaz

Damaklı mı Damaksız mı?

Damaksız: 1 yaşından önce.

Damaklı: 1 yaşından sonra. Daha elips ve yukarı kıvrık olduğundan, ağızda ve dişlerde deformasyona neden olmaz.

Nasıl Temizlenmeli?

Kauçuk: Soğuk su yardımıyla sterilize edilmelidirler.

Silikon : Sıcak su yardımyla sterilize edilmelidirler.

Biberon Seçimi

Biberon alırken haznesi büyük ve başlığı silikon olanları tercih edin.

Daha sonra emzik başlığı değiştirilerek ya da kenarlara kulp takılarak alıştırma bardağı olan biberonlar işinize yarayabilir.

Kapağı kapandığında sızıntı yapmamalıdır. Bu şekilde çantanızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.

Emzik deliğinin bebeğinizin yaşına uygun olmasına dikkat edin.Bebeğiniz büyüdükçe daha büyük delikli başlık kullanın. Aksi takdirde bebeğiniz yorulur ve içmesi gerektiğinden daha az süt içer. Genelde delik büyüklüğü 3 aylık periyodlarla değişir.

Eğer emzirmiyorsanız en az 4 tane biberon almalısınız. Emziriyorsanız 2 adet yeterlidir. Biberonun Temizlenmesi

İlk satın alındıklarında su ile yıkanıp 5 dakika suda kaynatılmaları gerekir. Bundan sonra tercihen bulaşık makinesinde veya sıcak sabunlu su ile yıkanmalı ve durulanmalıdır. Daha sonra temiz bir havlu veya benzeri bir örtü üzerinde kurumaya bırakılmalıdır. Bebek beslenmesinde kullanıldıktan sonra içerisinde mama bekletilmemelidir. Kalan mama dökülüp, fırça ile biberon önce su ile daha sonra sabunlu su ile yıkanmalıdır. Bundan sonra da 5-10 dakika kaynar suda kaynatılmalıdır. Bir sonraki beslenmeden önce yine durulanmalıdır. Bir sterilizatör alınması hararetle tavsiye edilir.

Kızlar evim hemen biberon,emzik,oyuncaklar,bebek kokusuyla dolsun istiyorum...

Allahım hepimizin bebişlerine sağlık versin,inşallah...
ben çok sabırsızım ama erken doğumdan da allahım esirgesin bizi.

X