ben sabah bulamaç kvaltı veriorum, içinde bıldırcın yumurtası, peynir, tereyağ bi de milupanın hazır kahvaltısından yada bebe bisküvisinden karıştırıyorum, 2 çeşit kahvaltımız var bi gün birini bi gün birini veryiorum, sadece bebe biskvisiyle çok şekerli geliyo herhalde bazen içine karıştırıyorum, tad değişikliği olsun diye, hergün baby mix ve hemen ardından danino yediriorum, sonra çorba yada bizim yediimiz yemeklerden blendirdan geçirip veriyorum, sonra meyve, gece yatarken de 120lik mamaya 5 tane bebe bisküvisi atıp veriyorum, gece 1 yine bebe bisküvili mama, sabah 5 yine bebe bisküvli mama, ben artık çok dikkat etmemeye başladım, büyüdüler artık, bizimkilerden veriyorm, tatlı tuzlu ne varsa veriyorum, sadece bizim yediğimiz yemekleri blendırdan geçiriyorum yiyebilsin diye, bir de dün tahinli pekmez yalattım çok sevdi :roflol:
slm kızlar ben de bu aralar bu durumdan muzdaribim çorba beğendiremiyorum zilliye ben şimdik şöyle yapıyorum.kahvaltısı bulamaç ama ben kahvaltıyı vermeye başladığım günden itibaren armut koyuyorum.bu zamana kadar da hiç kabız olmadı mervecim.armutu 4 te 1 ini cam rendede randeliyorum kıvamını da armut veriyo zaten.2 cici bebe peynir pekmez katıyorum ıhlamurla sulandırıyorum.bazen de suyla.haftada 2 yada 2 kez de ceviz tereyağı falan koyuyorum.ha bu arada yumurta sarısı da koyuyorum.kahvaltımız böyle.(armut cidden kakasına yardımcı oluyo günde 1 kez mutlaka kaka yapıyo) saat 10 da kahvaltı.12 de uyuyo kalkınca çorbası tarhana,kıymalı şehriye,sebze, mercimek gibi çorbalardan biri işte.sonra 5 te yine uykusu geliyo yatmadan meyve veriyom şeftali üzüm gibi.6 da uyanıyo.akşam yemeklerde olan şeylerden pilav makarna patatesvs..yemezse yoğurt veriyom.gecede tahıllı mama verip yatırıyom.(ha uyanmıyo mu uyanmaz olurmu 2 kez:çok üzgünüm:)arada bi de şey yapıyom patatesi haşlayıp eziyorum tereyağıyla yoğurup püre gibi veriyom çok seviyo.ben baştan beri blendır kullanmadım hep pütürlü verdim tavuğu eti falan yiyebiliyo.tabi yemek isterse..işte bu kadar canlar...
ibolyacım bende kahvaltıda aynı şekilde bulamaç veriyorum.öğlende ya pirinç çorbası yada tarhana çorbası veriyorum.meyve veriyorum gün içinde.geçengün kavun verdim çok sevdi acaba püre yapıp versemmi? akşam bizim yemeklerden püre yapıp vercem ama istemio bazen de.onun yerine kaşık maması veriyorum.acaba yeterlimi ya. sanki bana vitamin alamıomuş gibi geliyo.oofff ne bileyimm:bbo:
alır canım alır, geçenlerde kusmadan dolayı dra götürmüştüm yusuf eymeni, dra çok iştahsız hiçbişey yemiyo bu aralar, zaten minik doğdu zayıfmış gibi geliyo bana dedim, onun yediği ona yeter ihtiyacı kadar yiyodur dedi, peki mamayı ne kadar vercem nette şu kadar diyo dedim, ek gıda alıyo senin çocuğun yarım litre civarı alsa yeter dedi, bu iştahsızlık meselesi için de hiç ek gıda almasa sadece mamayla beslense bile vücudu için gerekli olan şeyleri mamadan karşılar tasalanma demişti, kilo alımı iyiyse boşver gerisini
aynen canım önemli olan sağlıklı olmaları, benimki de bıraksan düz duvara tırmancak, takma boşver, bizimkiler de bööle olcak işte :) yusuf eymen 4. ayda bıraktı emmeyi :çok üzgünüm:ya benim oğlumda öle kilolu bi bebek değil.yediriorum yediriorum ancak %25 lere girio kilo alımda..boyu uzun aslında birazda...çok hareketli yakıo bide.amannn sağlıklı olsunlarda...işte aklıma bi takılan vitamin alabilio mu sorusuydu..onun içinde teşekkür ederim canım...yusuf eymen emiyormu hala??
ay ne güzel ya tane tane yiyebiliyo mu senin kuzun?
serpilcim elif emiyor mu?gece ne veriyorsun?ben devam sütü veriyorum aptamilin yada bebelacın.yatmadanda kaşık maması veriyorum..bizde tarhanayı kendimiz yaparız ama kırmızı biberle falan yaparız.bizimkisi kırmızı oluyor yani..ama daha çok pirinç çorbası yoğurtlu yumurtalı unlu yapılıo ya.yaylada deniliyor gerçi.ondan yediriyorum.yoğurt olarak bazen normal yoğurt içine cici bebe koyuyorum.yada daninoların meyvelilerinden.gün içinde bunları yiyiyo..muzlu sütlü bisküvili karışım yapıorum.ama işte her zaman veremiyorum kabızlık yapıo diye..offf ne biliyim ya düşün düşün bişi bulamıorum valla.ben yaptığım şeleri blender dan geçiriorum.telle çırpmadım.bu tel dediğin kek çırptığımız tel mi mikser falan mı?
ben artık meyve pürelerini ve kahvaltılarını ayrı ayrı vercem, bu sabah kahvaltısını ayı ayrı verdim, yumurtasını elimle az az koydum ağzına, sonra kaşıkla az az peynir verdim, bir de milupanın kahvaltısını sadece tereyağla hazırladım onu verdim, meyveyi de ayrı ayrı hazırlayıp ayrı kaselerde vermyi düşünüyorum, bi keresinde pamukkale üniversitesinden bi hemşire ayrı ayrı vermem gerektiğini onların da tadını bilmesi gerektiğini söylemişti, bence de mantıklı, artık ayrı ayrı vercem
aynen canım önemli olan sağlıklı olmaları, benimki de bıraksan düz duvara tırmancak, takma boşver, bizimkiler de bööle olcak işte :) yusuf eymen 4. ayda bıraktı emmeyi :çok üzgünüm:
evet canım ben baştan beri hep çatalla ezdim pütürlü verdim.şimdi köfteyi falan küçük küçük yiyebiliyo..inşallh senin bızdıkta alışır :ecrin_bebek:
canım slm iki gün gelemedim şimdi okudum kusura bakma... benim tel dediğim mikser deilya bu elde çırpmak için biz çırpma teli diyoruz tam bir adı varmı bunun bilmem cahilimdir biraz o konularda kaydirigubbakcemile3 Canım elif 3 ay kadar emdi emmiyor artık çok istedim ben emsin ama sütüm bir günlük üzüntüden sonra ertesi gün bir damla bile gelmedi :çok üzgünüm: gece benimki hiç uyanmıyor onun için yatmadan ben muhallebi veriyorum ama dün yoğurt çorbası yedirdim yatırmadan içine ekmeğin içini ezdim. Uyudu. Bizde tarhanayı kırmızı yaparız ama bide beyazı oluyor bende daha yeni öğrendim eşimin teyzesinin kızı verdi bana koca bi şişe elife yedireyim diye... hani içinde acısı yok sadece... Benimde aklıma başka bişi gelmiyorki... Başka neler yapabiliriz :uhm: