2008 ekim anneleri bebişlere neler yediriyoruz?tarifler verelim birbirimize...

ben artık meyve pürelerini ve kahvaltılarını ayrı ayrı vercem, bu sabah kahvaltısını ayı ayrı verdim, yumurtasını elimle az az koydum ağzına, sonra kaşıkla az az peynir verdim, bir de milupanın kahvaltısını sadece tereyağla hazırladım onu verdim, meyveyi de ayrı ayrı hazırlayıp ayrı kaselerde vermyi düşünüyorum, bi keresinde pamukkale üniversitesinden bi hemşire ayrı ayrı vermem gerektiğini onların da tadını bilmesi gerektiğini söylemişti, bence de mantıklı, artık ayrı ayrı vercem

ya bende denedim ama doymuyormuş gibime gelio öle yapıncaaa..

ya bende denedim ama doymuyormuş gibime gelio öle yapıncaaa..

yok canım yine aynı miktar veriyosun sadece ayrı ayrı veriosun tadlarını anlaması açısından, hemşire bana ileride bu şekilde kahvaltıya alışacağı için hep bölye ister ayrı ayrıkabul etmeyebilir demişti

Yumurtanın sarısını akından ayırın.

Minik bir tavaya zeytinyağını koyun.

Yumurta sarısı ve kaşar peyniri rendesini bir kasede karıştırıp tavaya dökün.

Omleti önlü arkalı kızartın.

Bebeğinizin kahvaltı seçeneklerinden biri olsun. Bebeğinize afiyet olsun.
Alıntı...

Ben yarın sabah bunu yapcam bakalım yicekmi cadı? Şimdi okudum paylaşayım dedim!

peki yemeyenlere ne teceniz benimki hiç bir şey yhemek istemiyoır yani aklınıza ne geliyosa en fazla 3 öğünü verebiliyorum oda ne şekilde bi görseniz zorla ne yapıcam bilmiyorum ben ya

peki yemeyenlere ne teceniz benimki hiç bir şey yhemek istemiyoır yani aklınıza ne geliyosa en fazla 3 öğünü verebiliyorum oda ne şekilde bi görseniz zorla ne yapıcam bilmiyorum ben ya

Slm canım... senin durumda çok zor oğlumdan biliyorum zorla yedirirdim... Oyunla yedirmeyi dene eline oyuncak ver yada oyunlar yap nebilim gerçekten zor. Biz bazen eşimle bazende kayınvaldemle yedirirdik oğlumu şuan kızımıda bazen öle yediriyoruz çaresi yok... Çok zor Allah yardımcın olsun...
Allaha emanet...

sabah 7 milupa portakallı mısırlı kahvaltı ve yediği kadar peynir ve tereyağlı yumurta (10-15 yudum kadar yer)
9.00- 120 lik milupa aptamil(2 bebe bisküvisi ile)
11.00 -meyve püresi
13.00-120 lik milupa aptamil(2 bebe bisküvisi ile)
14.30-çorba (yoğurt,tarhana,mercimek,düğün,şehriye ne olursa)
16.30-babymix yoğurt
19.00-120 lik milupa aptamil(2 bebe bisküvisi ile)
21.00-muhallebi
22.30-120 lik milupa aptamil(2 bebe bisküvisi ile) ve uyku sabaha kadar bir şey yemez sadece su içer

sabah 7 milupa portakallı mısırlı kahvaltı ve yediği kadar peynir ve tereyağlı yumurta (10-15 yudum kadar yer)
9.00- 120 lik milupa aptamil(2 bebe bisküvisi ile)
11.00 -meyve püresi
13.00-120 lik milupa aptamil(2 bebe bisküvisi ile)
14.30-çorba (yoğurt,tarhana,mercimek,düğün,şehriye ne olursa)
16.30-babymix yoğurt
19.00-120 lik milupa aptamil(2 bebe bisküvisi ile)
21.00-muhallebi
22.30-120 lik milupa aptamil(2 bebe bisküvisi ile) ve uyku sabaha kadar bir şey yemez sadece su içer

canım bişey sorcam bu aptamilin içine bebe bisküvisi koyuyomuşun yaa onu biberonla veriosun dimi..ya hangi numarasından kullanıon biberonun başının..ya emziklerin hepsini ay ay değiştirmek lazımmış.ben 2 numarasını aldım oda çekince çok gelio diye içmio..hala 1 numara kullanıorum o yüzden..bbebisküviside kullanamıyorum çünkü tıkıyo ucunu biberonun.ne yapcam beennnn...

canım 2 numara biberonun ucunu çatalla biraz açtım.bebe bisküvisi mamanın kıvamını koyulaştırdığı için biberon ucu anca iyi geliyor.sadece mama olduğu zaman 2 numara bizede fazla geliyor.

ben hic karistirmadim kahvaltisini hep ayri verdim nedense bulamac halinde sevmedi ve yemedi doktora sordum ayri verebilirsindedi hergün yedirmek zararlimi pek bilmiyorum ama her kahvaltida mutlaka yumurta yer yagmur elifin dedigi gibi beyaz peynir ve yumurtanin sarisini omlet seklinde pisirip yediriyorum yagmurda yiyor hic sorun olmadi mutlaka bir parca beyaz peynir yer ektra domates salatalik falan veriyorum yunurtanin haslanmisinida yiyor yemek olarakda mutlaka kendimize yapmasamda yagmurun günlük corbasini yaparim aksam bizimle yiyor kendimize ne yaptiysam ögün arasida puding yogurt muhallebi ve birde aksamlari yatarken hippin 10 ayliktan sonrasi icin sütü var yagmur severek iciyor onu icer en sonda beni emer ve uyuryerimseniben

bebeklerin beslenmesine çevreninde olumsuz katkısı olmuyor değil hani!!!(ayyy bu ne kadar zayıff)!!! benim kızda 3 ay emdi ondan sonrası çile dert 8.ayına kadar kustu yediklerini reflüymüş teedavi gördü şimdi yemiyor yediğinide zorla ama en azından kusmuyoralkisalkisalkis mamalardan tiksindi sabah bisküviyi ılık suda ezip tuzunu aldığım beyaz peynirle pekmez koyuyorum (kayınvalidemin yaptığı pekmez ekşi olduğundan bisküviyle yapıyorum)pekmez tatlıysa bisküviye bile gerek yok,öğlende yayla çorbasıni pek sevmiyoda şehriye çorbasıni seviyor mercimek vs evde ne pişerse (artık herşey onun yiyebileceği gibi pişiyor az tuzlu salçasız:)sonrasında yoğurt ve muhallebi.. pirinç pilavını yoğurtla karıştırıncada güzel oluyor yoğurt sade olmalı ama bide suyu çok teklif ediyorum seviyoda hatta üstünü ıslamasına aldırmadan su bardağıyla içmeyi seviyor kabızlık yaşamıyoruz çok şükürhihoyyyt

canım bişey sorcam bu aptamilin içine bebe bisküvisi koyuyomuşun yaa onu biberonla veriosun dimi..ya hangi numarasından kullanıon biberonun başının..ya emziklerin hepsini ay ay değiştirmek lazımmış.ben 2 numarasını aldım oda çekince çok gelio diye içmio..hala 1 numara kullanıorum o yüzden..bbebisküviside kullanamıyorum çünkü tıkıyo ucunu biberonun.ne yapcam beennnn...

2 numaranın normal akış ve hızlı akış olanları var canım hızlı akış almış olabilirsin, bende bebe bisküvisi koyyom, 120lik mamaya 4-5 tane koyuorum, altuğun dediği gibi koyulaştırıyor, yanlız biraz şekerli geliyo herhalde sonlarına doğru mırın kırın ediyo merasimle içioruz sonlarını, ama daha besleyici oluor böyle, bizim emzik ucu yönünden problemimiz yok o yüzden ben bıçakla ağzını açtırmıştım, bugün pınarın 6. aydan sonra verilen ilk adım sütünü aldım, vanilyalı ve muzlu iki çeşit aldım, vanilyalısını verdim bugün çok güzeldi, bende mi içsem acaba kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

2 numaranın normal akış ve hızlı akış olanları var canım hızlı akış almış olabilirsin, bende bebe bisküvisi koyyom, 120lik mamaya 4-5 tane koyuorum, altuğun dediği gibi koyulaştırıyor, yanlız biraz şekerli geliyo herhalde sonlarına doğru mırın kırın ediyo merasimle içioruz sonlarını, ama daha besleyici oluor böyle, bizim emzik ucu yönünden problemimiz yok o yüzden ben bıçakla ağzını açtırmıştım, bugün pınarın 6. aydan sonra verilen ilk adım sütünü aldım, vanilyalı ve muzlu iki çeşit aldım, vanilyalısını verdim bugün çok güzeldi, bende mi içsem acaba kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

canım bana bu 2 numaralı akış hızı yavaş olan emziğin markasını verirmisin?ya benim çok sorunum var o konuda..çok istiyorum bebe bisküvisiyle vermek hem doyurucu olur hemde severek yer..gündüz yaptığımda çok seviyor bebe bisküvisini..ya bide bebişleriniz gece uyanıo mu çok?bizimki gözlerini açmadan ağlıo ama acıktığı için ağlıo..sık mı acıkıo yaa.doymuyomu ki???o yüzdende bi denemek istiyorum şu bebe bisküvisini???

canım bana bu 2 numaralı akış hızı yavaş olan emziğin markasını verirmisin?ya benim çok sorunum var o konuda..çok istiyorum bebe bisküvisiyle vermek hem doyurucu olur hemde severek yer..gündüz yaptığımda çok seviyor bebe bisküvisini..ya bide bebişleriniz gece uyanıo mu çok?bizimki gözlerini açmadan ağlıo ama acıktığı için ağlıo..sık mı acıkıo yaa.doymuyomu ki???o yüzdende bi denemek istiyorum şu bebe bisküvisini???

anacım bebedor veya veenin 2 numarasının normal akışını kullanıyorum ben, gerç i artık normal deil ışık hızıyla akıyo, biberon uçlarını yıkarkene parmağım cart die deldi kaydirigubbakcemile3 öyle eski meski idare ediyoz artık, eczanelere sor bak onlar sana hızlı akıştan verirler, olmadı sen azcık ağzını açtırırsın bıçakla, bizim bütün uçlarımız bıçakla açıldı mesela, bi de ben yıkarkene kazayla parmağımla da açtırdım tam oldu kaydirigubbakcemile3yavrum valla ben her biberonuna 4 tane filan bebe bisküvisi atıyorum ama 4 saatte bir yine besleniyo :) ben acıkmasını beklemiyorum, rutin 4 saatte bir veriyorum, akşam yatarken gece bir de sabaha karşı veriyorum, acıkmasını beklersen ağlıyolar, ağlayınca da tekrar uyutması zor oluyo, o gece tahıllarındanda vermiiştim ben ama yine her zamanki saatte o mamayı istiyo, o yüzden tınlamıyorum artık, benim amacım tok tutması değil besleyic olması, zaten gündüzleri bi halt yediği yok, bari gece mamadan beslensin :mymeka:

ibolyacım çok sağol..azcık rahatladım...kafama takmıo değildim..çok şişman bi bebek değil abdullah..bende gece beslensin hem harekette etmio ya yarar diye...çok hareketli gündüz yese bile anında yakıo...neyse canım hemen deniycem yarın alıpta..

ibolyacım çok sağol..azcık rahatladım...kafama takmıo değildim..çok şişman bi bebek değil abdullah..bende gece beslensin hem harekette etmio ya yarar diye...çok hareketli gündüz yese bile anında yakıo...neyse canım hemen deniycem yarın alıpta..

takma canım benim ihtiyaçları kadar alıyorlardır, allah onlara yardım eder, daha sabi sübyan onlar, biz elimizden geleni yapıyoruz, almıyorlarsa yapacak bişey yok zorlamı sokuşturacaz ağızlarına kaydirigubbakcemile3 biz de zaten anca gece beslenmelerinden büyüyoruz, yoksa gündüz kavga dövüş halindeyiz, oyun oynayalım dedinmi benden iyisi yok, yemek yemeye geldikmi kavga ediyoruz :mymeka: olduğu kadar ne yapalım, aç bırakmıyoruz ya sonuçta, ihtiyaçları kadar alıyorlar demekki :teselli:

takma canım benim ihtiyaçları kadar alıyorlardır, allah onlara yardım eder, daha sabi sübyan onlar, biz elimizden geleni yapıyoruz, almıyorlarsa yapacak bişey yok zorlamı sokuşturacaz ağızlarına kaydirigubbakcemile3 biz de zaten anca gece beslenmelerinden büyüyoruz, yoksa gündüz kavga dövüş halindeyiz, oyun oynayalım dedinmi benden iyisi yok, yemek yemeye geldikmi kavga ediyoruz :mymeka: olduğu kadar ne yapalım, aç bırakmıyoruz ya sonuçta, ihtiyaçları kadar alıyorlar demekki :teselli:

doğru diyosun...oyunda yediklerinide yakıolar kiii...

Evde pişen herşeyi yiyor. Ona özel yemek yapmadık hiç.
:1rolleyes:

Benimkine kerevize basladık ,bayıldı ..bu cocukda cok antika kimsenin yemedigi ne kadar tuhaf sebze varsa yiyor.herkesin bayıla bayıla yedigi seyleri yemiyor :)

kereviz mi boğğğkkk agzıma bıle surmem-tatlicadiarzu-bu bebelerın de ne bıcım damak tadı var yavlaelaelaelaelae

X