2008 Aralık Anneleri

offff, baş ağrısından kime ne yazdığımı da bilmiyorum!!!
ikinci hayırlı olsun "zeynep vural"aydıkafamçokkarıştı
arkadaşlar içinizde migrenle başı dertte olan varmı? Ben üç haftadır, her hafta bir tane olmak üzere üç migren atağı yaşadım. Tüm dengem altüst oluyo, doktor "minoset" verdi;ama yutmamak için çok direndim. Ama dün maalesef yuttum. Ağrıdan duramıyorum, ağrılar arttığında yediğim hiçbirşey midemde durmuyor ve neredeyse konuşamayacak kadar kötü oluyorum.Bugün ikinci gün ama hala normal şiddette bi ağrı varsenağlama
çözüm önerileri olanlar varsa sevinirim

arkadaşlar içinizde migrenle başı dertte olan varmı? Ben üç haftadır, her hafta bir tane olmak üzere üç migren atağı yaşadım. Tüm dengem altüst oluyo, doktor "minoset" verdi;ama yutmamak için çok direndim. Ama dün maalesef yuttum. Ağrıdan duramıyorum, ağrılar arttığında yediğim hiçbirşey midemde durmuyor ve neredeyse konuşamayacak kadar kötü oluyorum.Bugün ikinci gün ama hala normal şiddette bi ağrı var:KK43:

arkadaşlar içinizde migrenle başı dertte olan varmı? Ben üç haftadır, her hafta bir tane olmak üzere üç migren atağı yaşadım. Tüm dengem altüst oluyo, doktor "minoset" verdi;ama yutmamak için çok direndim. Ama dün maalesef yuttum. Ağrıdan duramıyorum, ağrılar arttığında yediğim hiçbirşey midemde durmuyor ve neredeyse konuşamayacak kadar kötü oluyorum.Bugün ikinci gün ama hala normal şiddette bi ağrı varsenağlama

canım geçengün sağlık ocağına gittiğimde bir hanım aynısını ebeye sordu.ebede__
karanlık odada otur sessiz dedi.geçmesse minoset önerdi.inş geçer canım .çok öptma.s.

arkadaşlar içinizde migrenle başı dertte olan varmı? Ben üç haftadır, her hafta bir tane olmak üzere üç migren atağı yaşadım. Tüm dengem altüst oluyo, doktor "minoset" verdi;ama yutmamak için çok direndim. Ama dün maalesef yuttum. Ağrıdan duramıyorum, ağrılar arttığında yediğim hiçbirşey midemde durmuyor ve neredeyse konuşamayacak kadar kötü oluyorum.Bugün ikinci gün ama hala normal şiddette bi ağrı var:KK43:

Allah kolaylık versin ya..:1no2:

canım ben çok iyi bilirim migren ağrısını.kızıma hamileyken hafta da 3 gün çekerdim bu ağrıyı.:roflol:ayrıca ben çıkartırdım ve baktığım yerin yarısını göremezdim.dilim ve ellerim de uyuşurdu benim.kafamçokkarıştı.yine de direndim 1 tane bile minoset içmedim.allah yardımcın olsun.sessiz ve karanlık odada öylece geçene kadar yatardım.patatesi halka halka kes alnına koy birazda olsa rahatlatıyor.mucize bekleme ama.

öncelikle bebeğini kaybeden arkadaşlara sabırlar diliyorum,14 haftalık,20 haftalık düşükler,kürtajlar yaşamış biri olarak acınızı anlayabiliyorum.İnşallah toparlanır toparlanmaz yeniden bu mutluluğu tadacağınızdan çok ümitliyim.
Kabızlık çeken arkadaşlarıma gelince,hayatta böyle zor bir durumu hiç yaşamamıştım,kimse de yaşamasın zaten.Gebeliğin başlangıcından beri iştahım olmadığı için fazla birşey yemiyordum,doğal olarak bu hal beni kabız yaptı.Tek ve ilk çare olarak eczaneden magnezyumlu saşeler var,suda çözünüyor,ondan alıp içtim.Activia yedim,buğday kaynatıp kaşık kaşık yedim,%100 elma suyu içtim,bana çok faydası oldu,size de tavsiye ederim,Bazen 7-8 tane ıspanağı çiğ olarak yiyin.Bir de yer fıstığı da bağırsak hareketlerini hızlandırıyor.Midenizi asla boş bırakmayın,zorla da olsa yemeye çalışın.Bol su,posalı yiyecekler sayesinde sizler de bu illeti yeneceksiniz inşallah.
Aşerme konusuna gelince,ben hep tatlı şeyler yiyorum,canım,fıstıklı dürüm,çifte kavrulmuş lokum,baklava,tatlı olan ne varsa onları istiyor.Kilo alımı ise,9 haftalığım,gebeliğin başlangıcından beri yarım kilo almışım.

açık konuşmak gerekirse bir gün bebek isteyebileceğimi hiç düşünmezdi.7 senelik evlilik hayatıımda 2 kürtaş bir de düşük hikayem var.Hiçbirinde de neden diye sorgulamadım hatta üzülmedim bile.Ancak şimdi birden herşey değişti.O zamanlar çocuk için hep bir baheneler bulurdum şimdi ise bu ilk denemem inanılmaz derecede gerginim.Her konuyu araştırıyorum acaba hamile kalmış olabilirmiyim diye.Çocuk yapmak için eşim de ben de sağlıklıyken şimdi doktordan çıkmıyorum.Aklım devamlı acaba hamile kalmış olabilirmiyim sorusunda.Bu ay yumurta takibi yaptırdım.2 yumurta vardı.Progestron seviyem 19,5 çıktı.Doktorum yumurtlama olmuş dedi.Dayanamadım ayın 5 de b-hcg testi yaptırdım tabi 1 çıktı adetim ayın 12 sinde çünkü.Ayın 10 una kadar bekleyeceğim tekrar yaptıracağım.
Bu yazıyı yazmamın sebebi neyi araştırdıysam netten hep bu sayfa açıldı.Bayanların birbirlerini tanımasalarda zor anlarında yanlarında olmalarına inanamadım ve bunun bir parçası olmak istedim.
umarım ben de bu ay sizlerin arasına katılır ve güzel bir haber verebilirim.Hepiniz sevgiyle kalın.

günaydın... yarın 9 hafta biticek...günler geçmiyor sanki... bide bu hafta hesabı kafamı karıştırıyo. ben şu anda 8 hafta 6 günlük hamileyim yani 9 hafta biticek yarın 10. hafta olucam.. neyse dün baş ağrısı başladı bulantı kusmalar dışında yeni bir sıkıntıylada tanıştım allah yardımcımız olsun...

açık konuşmak gerekirse bir gün bebek isteyebileceğimi hiç düşünmezdi.7 senelik evlilik hayatıımda 2 kürtaş bir de düşük hikayem var.Hiçbirinde de neden diye sorgulamadım hatta üzülmedim bile.Ancak şimdi birden herşey değişti.O zamanlar çocuk için hep bir baheneler bulurdum şimdi ise bu ilk denemem inanılmaz derecede gerginim.Her konuyu araştırıyorum acaba hamile kalmış olabilirmiyim diye.Çocuk yapmak için eşim de ben de sağlıklıyken şimdi doktordan çıkmıyorum.Aklım devamlı acaba hamile kalmış olabilirmiyim sorusunda.Bu ay yumurta takibi yaptırdım.2 yumurta vardı.Progestron seviyem 19,5 çıktı.Doktorum yumurtlama olmuş dedi.Dayanamadım ayın 5 de b-hcg testi yaptırdım tabi 1 çıktı adetim ayın 12 sinde çünkü.Ayın 10 una kadar bekleyeceğim tekrar yaptıracağım.
Bu yazıyı yazmamın sebebi neyi araştırdıysam netten hep bu sayfa açıldı.Bayanların birbirlerini tanımasalarda zor anlarında yanlarında olmalarına inanamadım ve bunun bir parçası olmak istedim.
umarım ben de bu ay sizlerin arasına katılır ve güzel bir haber verebilirim.Hepiniz sevgiyle kalın.

inşallah beklediğin sonucu alırsın.. evliliğinin ilk yıllarında aynı duyguları yaşamış biri olarak seni çok iyi anlıyorum. ilk başlarda ben de istemedim, şimdi hamileyim ama kaybetme korkusu hat safhada...
kesin sonucuna pek bir şey kalmamış, inşallah hamile olduğun haberini de alırız.. aramıza hoş geldin

nasılsın canım migrenin geçtimi????
umarım hafiflemiştir
geçmiş olsuna.s.

naz pıtırcık şunu söylemeyi unuttum.migrenim tutunca başımı (alnımı) tülbentle iyice sıkardım.biraz rahatlatıyor.....umarım işe yarar canım......

meliscim çok teşekkürler!
Allaha şükür bugün ağrımıyo başım.
Bugün benim doktor randevum var sanırım ikili testleri yaptırıcaz. Onun stresi var şimsi de:roflol:
sadece kendi sağlığımız olsa söz konusu olan bu kadar endişelenmeyiz,ne kadar zormuş anne olmaya çalışmak!! (annelerin vay haline)

Bu arada bu haftasonu ilk anneler günümüz:)Şimdiden herkesin anneler günü kutlu olsun, seneye sağlıklı bebişler kucaklarda olsun:sm_cool:
[/SIZE]

çok içten bir yazı olmuş. öncelikle paylaştığın için teşekkürler. burda sıkıntıları da mutlulukları da palaşıyoruz. hiç yüzünü görmediğin birinin senin derdine ortak olması,bildiği çareleri aktarması insana çok iyi geliyor. inş yakında senin de hayırlı haberlerini alırız. bize mutlaka haber ver,pozitif ya da negatif. hem negatif cıksa bile burada bunu paylaşabileceğin onlarca belki yüzlerce insan var. seni çok rahatlatıcaklarına derdine ortak olacaklarına eminim.. sevgiler a.s.

çok şükür hamile kaldığımdan beri ne migren tuttu ne baş ağrısı. ama öncesinde sürekli bu ağrıları çektim..
sessiz ve karanlık oda hakkaten iyi geliyor. mümkünse odanın camı açık olsun, sürekli havalansın. odada herhangi bir koku olmasın, oda parfümü vs. gibi.

ıhlamurun migrene iyi geldiği söyleniyor. bir de benim kişisel önerim c vitamini ihtiva eden meyve ve sebzeleri ağırlıklı olarak tüketmek. maydanoza limon sıkıp tüketmek, çilek ve yeşil biber de c vitamini zengini. aklıma gelenler bunlar. bir de muzun rahatlatıcı etkisi oluyor hakkaten.

migren ağrıları çekenlere acil şifalar diliyorum..

Bu arada bu haftasonu ilk anneler günümüz:)Şimdiden herkesin anneler günü kutlu olsun, seneye sağlıklı bebişler kucaklarda olsun:sm_cool:
[/SIZE]

aa cok heyecan verici.bizim de anneler günümüz olacağını hiç düşünmemiştim. umarım biz de annelerimiz kadar iyi anneler olabiliriz..

X