2008 Aralık Anneleri

herkese iyi haftasonları.sanırım konumuz kabızlık:)efede genelde kabızdır!armut geçekten iyi geliyor amam biz bu sorunu kuru kayısı ile çözdük yedirin üstünede bolsu içirin birebir.bu arada elmanında bağırsakları dengelediğini okumuştum.efenin 5 gün kaka yapmadığı olmuştu poposu çatladı kuzumun.uzun süre krem kullandık zor iyileşti o dönemde mecburen şu gliserinli fitillerden kullanmıştık.onlarda alışkanlık yapıyormuş sürekli kullanmamak gerek.sadece acil durumlarda.bilginize:)

kabızlık ciddi bir sorun.Oğlumdan ve kendimden iyi biliyorum.Oğlum doğdu doğalı ve ilk 6 ay içinde 4 gün yapmadığı dönemler oldu.Cerrahpaşa T.F.'de doktorumuz ciddi bir sorun olduğunu ve bağırsaklarda ciddi sorunlar çıkabileceğini demişti.

Elma ve erik ile kompostosu,hoşafı,pirinç katılmadan yapılan prasa da iyi geliyor.Ama,bence kesinlikle bir fakülteye git.ıyice bakılsın.

Geçmiş olsun.

Bunu da kızımda çocuk doktorumuz söyledi.Ben sütüm olsun diye erik ve muhteviyatını tükettiğimden kızım çok fena su gibi ishal olmuştu.Bazen su gibi,sanki enjektörle renkli su fışkırtıyor.::Bundan çok muzdaripim.Doğdu doğalı ve kaç tür bez kullandım ama nafile çok nadir sızdırmıyor.Doktorlarımıza da söyledim.Sinirlerim de bozuluyor.Bu yüzden yediklerinden tam yararlanamıyordur.Çok nadir normal yapıyor.

maydonozcum hala ishal mi kızın? Yani belli bir dönem mi oldu yoksa hala devam ediyor mu?

maydonozcum sana katılıyorum kesinlikle dr göstermek şart..bidesennerdeoturuyosun cnm cerrahpaşa bana çok yakında sorayım dedim:uhm:

günaydın arkadaşlar ve minik melekler
hepimize güzel haftalar olması dileğiyle
oğlumla güzel bir pazar geçirdik fırtına nedeniyle çıkamadık evden.biraz gezelim çarşı pazar yapalım istemiştim.ama evdeydik.güzeldi.oyunlar oynadık.ama umut efendi anneyi bulunca yemek yemek yerine sürekli emmeyi tercih etti.

selam millet;

sabah da mesaj attım ama binim ağır aksak pc im ve bol problemli internet hattım nedeniyle mesajım gelmemiş. okuldaki pc ve bağlantı çok çok kötü.
bugün müfettişler geldi, okulca teftiş geçiriyoruz, benimki bitti çok şükür ama teftiş falan derken bugünkü işlerim geri kaldı klava:

sizlerden ne haber, ne ettiniz dökülün bakalım

herkese merhaba arkadaşlar.iyi haftalar diliyorum.gökdenizcim hayırlısı bakalıminş.iyi haberlerle gelirsin dr dan.efe kustu bu sabah canım çok sıkıldı.napıcam ben bu çocukla bilmiyorum

maydonozcum hala ishal mi kızın? Yani belli bir dönem mi oldu yoksa hala devam ediyor mu?

İyi akşamlar.

Herkesler nasıllar?

Doğdu doğalı ishalli ve normal gün içinde karışık oluyor.Devlet hastahanesinde 6 aylıkken test istemiştim.Çocuk doktorumuz kesin konuşmuştu ve haklıda çıktı.Bana''ishah değil ama yine de rahat etmen için yaptıralım''demişti.İçim rahat etti çünkü mikrobik değildi.

Zaman içinde bu kez bir kliniğe (zaten burada 2 klinik var,gerisi muayenehaneler.Ver 100 lira kuru kuruya)başka çocuk doktoruna götürdüm.Kanguruda asılıydı ve altını kirletmekle kalmamış benim pardesüme kadar çıkmıştı.Doktorumuz çok rahat bir şekilde temizlemeye yardımcı olmuştu.Normal dedi.Çünkü ben o hafta erik ve kompostosunu tükemiştim.Sütüm olsun diye içtiğim için kızıma da sütle geçmiş ve ishal etmişti.Bu durumu öğrenince meyva sularından buna sebep olmayanları(kızılcık türevleri)denedim.Ne yersem yiyeyim ve yedirirsem yedireyim illa ki bu şekilde oluyor.Muz veriyorum ve o biraz düzeltiyor olsa da yine başka öğününde değişiyor.

Yine başka bir doktora götürdüm.Bu kez İstanbul'da sağlık ocağına gittik.Kızımdan birkaç ay büyük oğlu da var.''Zaman içinde yeme düzeni oluştukça düzelir'' dedi.Ama benim çitlembiğim yeme konusunda sorunlu devam ediyor.Hele ki antibiyotik verildi mi iyice çaresizleşiyorum.Her gün çamaşır her gün çamaşır ve mümkün oldukça yıkamak zorundayım.Aksi halde mantar sorunumuz var.Üzerimizi giyip oturuyoruz ki tekrar sil baştan ve o kadar yoruluyorum ki.Uykusuzluk da ayrı yoruyor.
Yarına nasipse sağlık ocağına gidip şu 1 yaş aşısı ve kan testi yapılacak.Ayrıca da mantar oluşmasından dolayı da ne yapılabilecekse test olarak yaptırmak istiyorum.
Hayırlısı ALLAH(CC)tan inşallah herkesler için olsun(amin).

herkese merhaba arkadaşlar.iyi haftalar diliyorum.gökdenizcim hayırlısı bakalıminş.iyi haberlerle gelirsin dr dan.efe kustu bu sabah canım çok sıkıldı.napıcam ben bu çocukla bilmiyorum

Çok geçmiş olsun.İnşallah tekrar etmez.Naçizane önerim doktorunuza götürüp bir kontrol ettir.En azından rahat olursun.Rabbim hayırlı şifalar versin inşallah(amin).
opuyorumnanaktan

Bizim bir derdimiz daha var.

Benim kızım da ağzına ne bulduysa atıyor.Eğer ki yetişemezsem yutuyor ve başlıyor kusmaya.Öyle bir alem kızım var ki halının tüylerini yoluyor hemen ağza ve fark edip de ağzından,boğazından çıkartamazsam yutuyor.
Sırf bu yüzden halılarıma polar örtü aldım.Bu kez onların tüylerini yoluyor ya da ağzına alıp dişleriyle didiyor ve aynen ağza,mideye.Olmadı gisilerindeki ipleri ya da halıflekslerin kenarlarından parmaklarıyla yolup yolup ipleri yine aynını yapıyor.
Yetmedi yatağının kenarındaki korkuluğu dişleriyle tıpkı kunduz gibi kemiriyor.Ne boyası ne ahşabı kalıyor.
Vallahi sıyırdım nerdeyse. delikafadulden Elim kolum bağlanıyor bazen. Uykusuzluk,yorgunluk,stress,iş, oğlum derken arada bazen mecbur kızı bırakmak zorunda kalabiliyorum.Çoğunlukla işlerimi bırakıp uyutana kadar kızla oluyorum.Yoksa da olmuyor.Bu kez işlerim aksıyor.

Ayyyy çok yoruldum yawff :bbo: kafamçokkarıştı

Yarına da doktorla konuşup ne yapılacaksa yapsın ve kurtulalım bu durumdan.ılerlemeden bitirmek lazım.

maydonozcum sana katılıyorum kesinlikle dr göstermek şart..bidesennerdeoturuyosun cnm cerrahpaşa bana çok yakında sorayım dedim:uhm:

Ben Bursa'da oturuyorum.Annemler İstanbul'dalar.Sık sık ziyaretlerine gidiyorum. Kontrollerimiz de var.2000 senesinden beri de Cerrahpaşa T.F.gidiyorum.Kontrollerimiz var,hamd olsun rabbim şifamızı da nasip etti.
zemuszemus kaydirigubbakcemile5 Koca Mustafa Paşa'da arkadaşım otuyor.Hamile ve bugün yarın hayırlısıyla erkek yeğenimiz gelecek.:ecrin_bebek: kaydirigubbakcemile2

maydonozcum bencede dr. unla konuşman ve kesin bir çözüme ulaştırman gerekiyor.bebeklerin ne yazıkki en zor dönemini yaşıyoruz. sen daha tecrübelisin çünkü bir oğlun daha var,ama ne yazıkki her bebek farklı.umarım en kısa zamanda normale döner.
bildigim kadarını söyleyebilirim ki ishal durumlarında karbonhidrad ağırlıklı beslenmeyi öneriyor dr. alr,sen emzirdiğin için hem kızın hemde sen bu şekilde beslenmelisin. kızın reddetse bile seni emdiği için sen bu şekilde beslenirsen belki daha iyi olur.mesela patates haşlama,kıvamı yoğun yayla çorbası,muz vb. gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…