2008 Aralık Anneleri

günaydın arkadaşlar
maydonuzcum bencede biran önce sorunların düzelmeli canım.üzüldüm haklısın çok yorulmuş olmalısın.ishal bir an önce çözülmeli.

Bizim bir derdimiz daha var.

Benim kızım da ağzına ne bulduysa atıyor.Eğer ki yetişemezsem yutuyor ve başlıyor kusmaya.Öyle bir alem kızım var ki halının tüylerini yoluyor hemen ağza ve fark edip de ağzından,boğazından çıkartamazsam yutuyor.
Sırf bu yüzden halılarıma polar örtü aldım.Bu kez onların tüylerini yoluyor ya da ağzına alıp dişleriyle didiyor ve aynen ağza,mideye.Olmadı gisilerindeki ipleri ya da halıflekslerin kenarlarından parmaklarıyla yolup yolup ipleri yine aynını yapıyor.
Yetmedi yatağının kenarındaki korkuluğu dişleriyle tıpkı kunduz gibi kemiriyor.Ne boyası ne ahşabı kalıyor.
Vallahi sıyırdım nerdeyse. delikafadulden Elim kolum bağlanıyor bazen. Uykusuzluk,yorgunluk,stress,iş, oğlum derken arada bazen mecbur kızı bırakmak zorunda kalabiliyorum.Çoğunlukla işlerimi bırakıp uyutana kadar kızla oluyorum.Yoksa da olmuyor.Bu kez işlerim aksıyor.

Ayyyy çok yoruldum yawff :bbo: kafamçokkarıştı

Yarına da doktorla konuşup ne yapılacaksa yapsın ve kurtulalım bu durumdan.İlerlemeden bitirmek lazım.

canım, senin meleğinin demir gibi bazı değerleri düşmüş olabilir, yoksa o kadar çok ipi korkuluğu falan yemeye çalışması çok normal gelmedi bana. sen demir damlası falan veriyormuydun, vitamin ilacı falan veriyormusun? bak benim oğlum da hiç ama hiç bişe yemiyo, habire süt içiyor ama ben çok düzenli olmasa da demir ve multitabs vermeye devam ediyorum, anne sütü artık ihtiyaçlarını karşılamıyor yavrucakların.

maydonozcum çok çok geçmiş olsun hem ishal için hem de bebeğinin diğer durumu için. ıcş en kısa zamanda atlatırsınız da se de dinlenirsin maydonozcum.

selam millet;

sabah da mesaj attım ama binim ağır aksak pc im ve bol problemli internet hattım nedeniyle mesajım gelmemiş. okuldaki pc ve bağlantı çok çok kötü.
bugün müfettişler geldi, okulca teftiş geçiriyoruz, benimki bitti çok şükür ama teftiş falan derken bugünkü işlerim geri kaldı :eek:klava:

sizlerden ne haber, ne ettiniz dökülün bakalım

slm elifcino...
müfettişler bizim okulada geldiler ama zorluğunu biz öğrenci ve veliler çektik desem abarrtmamış olurum..çünkü
birer gün ara ile hem performans ödevleri hem sınavlar inan cıkımız çıktı canım yaaakafamçokkarıştı

İyi akşamlar.

Herkesler nasıllar?

Doğdu doğalı ishalli ve normal gün içinde karışık oluyor.Devlet hastahanesinde 6 aylıkken test istemiştim.Çocuk doktorumuz kesin konuşmuştu ve haklıda çıktı.Bana''ishah değil ama yine de rahat etmen için yaptıralım''demişti.İçim rahat etti çünkü mikrobik değildi.

Zaman içinde bu kez bir kliniğe (zaten burada 2 klinik var,gerisi muayenehaneler.Ver 100 lira kuru kuruya)başka çocuk doktoruna götürdüm.Kanguruda asılıydı ve altını kirletmekle kalmamış benim pardesüme kadar çıkmıştı.Doktorumuz çok rahat bir şekilde temizlemeye yardımcı olmuştu.Normal dedi.Çünkü ben o hafta erik ve kompostosunu tükemiştim.Sütüm olsun diye içtiğim için kızıma da sütle geçmiş ve ishal etmişti.Bu durumu öğrenince meyva sularından buna sebep olmayanları(kızılcık türevleri)denedim.Ne yersem yiyeyim ve yedirirsem yedireyim illa ki bu şekilde oluyor.Muz veriyorum ve o biraz düzeltiyor olsa da yine başka öğününde değişiyor.

Yine başka bir doktora götürdüm.Bu kez İstanbul'da sağlık ocağına gittik.Kızımdan birkaç ay büyük oğlu da var.''Zaman içinde yeme düzeni oluştukça düzelir'' dedi.Ama benim çitlembiğim yeme konusunda sorunlu devam ediyor.Hele ki antibiyotik verildi mi iyice çaresizleşiyorum.Her gün çamaşır her gün çamaşır ve mümkün oldukça yıkamak zorundayım.Aksi halde mantar sorunumuz var.Üzerimizi giyip oturuyoruz ki tekrar sil baştan ve o kadar yoruluyorum ki.Uykusuzluk da ayrı yoruyor.
Yarına nasipse sağlık ocağına gidip şu 1 yaş aşısı ve kan testi yapılacak.Ayrıca da mantar oluşmasından dolayı da ne yapılabilecekse test olarak yaptırmak istiyorum.
Hayırlısı ALLAH(CC)tan inşallah herkesler için olsun(amin).

çok çok geçmiş olsun maydanozcum rabbim tez vakit rahatlık nasip etsin hepimize ve sana...
zor bi durum bilirim benim cimcoş kızımda melek hacer kadar olmasa da abisine göre çok ama çok hareketli ve elleme...elleme derken herbişeyi dağıtmaktan büyük keyif alıyor yaniii
elifin dediği gibi kan değerlerine baktırmanı tavsiye ederim ...demir eksikliğide çocukları hiperaktif yapabilirmiş

herkese selamlar kizlar
umarim herkesler iyidir
inanin hic nete girecek vaktim olmuyor arada sadece sizlerle ilgili gelismeleri okuyorum ve cikiyorum yagiz pasam izin vermiyor
bu arada bütün bebislerin dogumgunlerini kutluyorum
bizde yagizimin odasini ayirdik kizlar ve cok memnunum
ilginctirki eskiden ayni odada uyudugumuz zamanlarda en az 10 kez uyaniyordu geceleri
odasini ayirdigimiz gunden beridir masallah deyim hic uyanmiyor bütün gece uyuyor minik kusum
bilseydik cok onceden ayirirdik hata yapmisim bunu anladik
sizlerden naber herkesler iyidir umarim
hepinizi öpüyorum

Günaydın

Herkesler nasıl?ınşallah iyisinizdir.Çok teşekkür ederim kızlar opuyorumnanaktan Dün aile hekimimize gittik.Artık birbirimizi daha iyi anlıyoruz ve ne istediğimi çok iyi biliyor.En başından beri çok memnunum. Bu kez hamd olsun ateşimiz olmadığı için her iki kolumuza da ertelenen aşılarımızı olduk.Kan da verdik.
Doktorumuz kendi çocuğu için kullandığı ve tamamen organik olduğunu söylediği,ne marketlerde ne eczanelerde bulunmayan bir mama ismi verdi.Sadece sipariş üzerine ilaç depolarına getiriliyormuş ve eczacılar bu şekilde satış yapıyormuş.Bize de kesinlikle rahatlıkla kullanabileceğimizi söyledi. Öncesinde ben şu imminofortis-prebiyotik gibi konularda neler yapabileceğimi ve ne süt ne de mama beğendiremediğimi söylemiştim.Kendisi de mamayı önerdi.Zaten derdimi söyledikten sonra bana kendisinin çocuklarıyla alakalı ne yaptığını ve neyi önerebileceğini soruyorum.

ıshal için aktivyanın sadesini alıp evde yoğurt mayalamamı söyledi.ılaç olarak da REFLOR önerdi.''Zaten ikisinde de faydalı bakteriler var,reflor da bunu kurutup ilaç yapıyorlar dedi.''
Ben de zaten köyden köy yoğurdunu (doğal mayalamak için yoğurt mayası) istediğimi ve artık onla evde mayaladığımı söyledim.Olabildiğince doğal kullanmamı söyledi.

Ayaklarındaki mantar için de kına yakmamı söyledi.Piyasadaki ilacın da zaten kına içerikli olduğunu söyledi.
Genital bölgedeki mantar için de 3 bitkisel yağı aktarlardan alıp karıştırarak fısfıslamamı söyledi.

Bugün öğleden sonra da nasipse kan testi sonucunu ve gerekli olanları konuşacağız.

Sevgiler. Selametle. opuyorumnanaktan

maydanozcum sorunlarınızı hallettiğinize sevindim yalnız aklında bulunsun aşınız 1 hafta sonra ateş yapabilir haberin olsun benim gibi tamamen bilgilendirilmediğimden dolayı ateşlenen kızımı acillere götürmüştümde helak etmiştim oralarda

sizin doktoru sevdim ben pek bir organık görünüyor sizi aktara yönlendirdiğine göre her doktor böyle yaparsa eczacılar daha çok ayaklanırlar dimi ama

doktor hangi mamayı önerdi sizi canım ishal içinmi verdi o mamayı benim kızımda 1 haftadır ishal de bende reflor kullanıyorum ve hala geçmedi ishali kendimce çarelerde arıyorum işte...

maydonuzcum çok sevindim canim sorunları halletmene..tüm bebekleri allahım korusun.saglıkla büyütelim inşallah..çok geçmiş olsun canim..hem aşı hem kan vermek epey yormuştur senin bebişi..biz bu ay yaptırmadik hem kan hem aşı helak olmasın diye önümüzdeki ay yaptırıcaz..

kelebegim bide bebegin ishalse yani sürekli olmayıpta bu aralar olduysa dişin etkisi vardir onu göz önünde bulundur derim canim..çünkü benimkide ishal degil ama sürekli kaka yapıypr normal kıvamli dr ishalede cevirebilir dişin etkisinden dolayı demişti.

herkese selamlar kizlar
umarim herkesler iyidir
inanin hic nete girecek vaktim olmuyor arada sadece sizlerle ilgili gelismeleri okuyorum ve cikiyorum yagiz pasam izin vermiyor
bu arada bütün bebislerin dogumgunlerini kutluyorum
bizde yagizimin odasini ayirdik kizlar ve cok memnunum
ilginctirki eskiden ayni odada uyudugumuz zamanlarda en az 10 kez uyaniyordu geceleri
odasini ayirdigimiz gunden beridir masallah deyim hic uyanmiyor bütün gece uyuyor minik kusum
bilseydik cok onceden ayirirdik hata yapmisim bunu anladik
sizlerden naber herkesler iyidir umarim
hepinizi öpüyorum

lorişşş nereledesin canim yaa..arada gir gene yagiz uyuyunca..yagizin odasini ayirdiginiza sevindim canim ama hala ben ayoramıyorum yaa..korkuyoru nayırıncane alakaysakaydirigubbakcemile3bizde bakalım anca yaza dogru falan ayırırım heralde..uyku meselesine gelince çok dertiliyim..benim kızımda melek gibi uyurdu geceleri..ama şu diş mevzusu biçıktı zombi oldum yaa-tatlicadiarzu-geceleri her 10 dk bi aglayarak uyanıyor sürekli bi gaz problemi uyanınca mutlaka kaka yapıyor az kalmıs patlamasına oda patlarsa 7 tane dişimiz oluyor...aman napalım onlar saglikli olsunlarda analık öyle kolay degil
bende seni ve yagızı çookk öptümopuyorumnanaktan

Merhaba

Herkese iyi akşamlar kızlar.Çok teşekkür ederim. opuyorumnanaktan

''Eğer ki bir günde 5-6 dan çok cıvık cıvık yapıyorsa ishaldir dedi.Ayrıca da reflor da olan faydalı bakteriler kurutulmuş halde,aktivyanın sade yoğurdunu alıp evde yoğurt mayala ve çocuğa yedir'' demişti.Bize bu ikisini önermişti.
Ben de köyden yoğurt mayası için yoğurt getirtdiğimi ve evde mayaladığımı söylemiştim.

Ben de doktorumuzun mantar için ayaklarına kına yakmamı söylediğinde çok şaşırdığımı,doktorların bunu söylemediğini bir doktordan bitkisel ilaç hele ki aktar sözü duyduğumu ve buna da sevindiğimi söyledim.
Kendisi de''mantar için piyasa da olan ilaç da zaten kına bulunuyor ve benim gibi bir gurup doktor bunu söylüyor,tıbbıye ile ilgili esas alınan bir kitap adı söyledi ve orada da kına adı geçer.ıtirazı olanların oraya bakması ve öğrenmesi gerekiyor''dedi.Ve genital bölgesi için de 3 tane bitkisel yağ alıp kullanmamı söyledi.Ama miktarını söylediğinde ben fark etmedim.Bugün de sevinçten ve şaşkınlıktan sormayı unuttum.Yarına sorup öğreneceğim inşallah.

Bize önerdiği mama kesinlikle ishal için değil.Kıza gece ne süt ne de mama yediremiyorum.Beğenmiyor ve içmiyor.Anca emiyor demiştim.Kendisi ne önerirse deneyeceğimi ve şu prebiyotikler ile imminofortisler nedir ve neyi nasıl kullanmamı önerir diye sormuştum.Ayrıca kafam GDO'lardan dolayı çok karıştı.Kesinlikle de bunlardan dolayı kullanmayıp evde olan mamaları da attığımı söyledim. Bunlardan sonra bana önerisi '' BERKER '' adlı mama oldu.Çok zor bulunuyor da demişti.

Veee kan testimiz hamd olsun ki temiz çıktı.ınşallah herkeslerin neticeleri iyi çıkar ve rabbim hayırlı şifalar nasip eder(amin).Ama bu ne bulursa yeme konusu da ayrı bir hastalık sebebiymiş.ısim de söyledi.Sırada bunu bir takip etmek var.Genelde bu dönemlerde olurmuş.Çok ciddiye almadı çünkü herşey normal çıktı.
Veee ben belli dönemlerde pekmez özellikle de dut pekmezi kaşık ucuyla yedirdiğimi söyledi.
Kendisi de iştahsız olan oğlu için kan testleri yaptırdığını ve hiç kan şurubu vermediğini,sabahları iki tatlı kaşığı pekmezi iki çay bardağı suda eritip içirdiğini ve çok faydalandığını,daha önceden de balık yağı kullandığını zaten söylemişti.
Bizden şükürler olsun ki güzel haberler var.ıshal konusu da şu prebiyotikli yoğurtlarla,muz v.s. yiyeceklerle ve çok önerdiği sağlıklı kefirle de inşallah düzelecek.
opuyorumnanaktan

Merhaba

Herkese iyi akşamlar kızlar.Çok teşekkür ederim. opuyorumnanaktan

''Eğer ki bir günde 5-6 dan çok cıvık cıvık yapıyorsa ishaldir dedi.Ayrıca da reflor da olan faydalı bakteriler kurutulmuş halde,aktivyanın sade yoğurdunu alıp evde yoğurt mayala ve çocuğa yedir'' demişti.Bize bu ikisini önermişti.
Ben de köyden yoğurt mayası için yoğurt getirtdiğimi ve evde mayaladığımı söylemiştim.

Ben de doktorumuzun mantar için ayaklarına kına yakmamı söylediğinde çok şaşırdığımı,doktorların bunu söylemediğini bir doktordan bitkisel ilaç hele ki aktar sözü duyduğumu ve buna da sevindiğimi söyledim.
Kendisi de''mantar için piyasa da olan ilaç da zaten kına bulunuyor ve benim gibi bir gurup doktor bunu söylüyor,tıbbıye ile ilgili esas alınan bir kitap adı söyledi ve orada da kına adı geçer.İtirazı olanların oraya bakması ve öğrenmesi gerekiyor''dedi.Ve genital bölgesi için de 3 tane bitkisel yağ alıp kullanmamı söyledi.Ama miktarını söylediğinde ben fark etmedim.Bugün de sevinçten ve şaşkınlıktan sormayı unuttum.Yarına sorup öğreneceğim inşallah.

Bize önerdiği mama kesinlikle ishal için değil.Kıza gece ne süt ne de mama yediremiyorum.Beğenmiyor ve içmiyor.Anca emiyor demiştim.Kendisi ne önerirse deneyeceğimi ve şu prebiyotikler ile imminofortisler nedir ve neyi nasıl kullanmamı önerir diye sormuştum.Ayrıca kafam GDO'lardan dolayı çok karıştı.Kesinlikle de bunlardan dolayı kullanmayıp evde olan mamaları da attığımı söyledim. Bunlardan sonra bana önerisi '' BERKER '' adlı mama oldu.Çok zor bulunuyor da demişti.

Veee kan testimiz hamd olsun ki temiz çıktı.İnşallah herkeslerin neticeleri iyi çıkar ve rabbim hayırlı şifalar nasip eder(amin).Ama bu ne bulursa yeme konusu da ayrı bir hastalık sebebiymiş.İsim de söyledi.Sırada bunu bir takip etmek var.Genelde bu dönemlerde olurmuş.Çok ciddiye almadı çünkü herşey normal çıktı.
Veee ben belli dönemlerde pekmez özellikle de dut pekmezi kaşık ucuyla yedirdiğimi söyledi.
Kendisi de iştahsız olan oğlu için kan testleri yaptırdığını ve hiç kan şurubu vermediğini,sabahları iki tatlı kaşığı pekmezi iki çay bardağı suda eritip içirdiğini ve çok faydalandığını,daha önceden de balık yağı kullandığını zaten söylemişti.
Bizden şükürler olsun ki güzel haberler var.İshal konusu da şu prebiyotikli yoğurtlarla,muz v.s. yiyeceklerle ve çok önerdiği sağlıklı kefirle de inşallah düzelecek.
opuyorumnanaktan

neticelerin iyi çıkmasına çok sevindim maydonoz
inşallah ishali ve iştahsızlığıda düzene girer :Saruboceq:

X