2008 Aralık Anneleri

inşallah cnm hayırlısı olsun umarım adapte olur en kısa zamanda sende gönlüne göre bir iş bulursun

zeynep ben bu dönem kreş fikrine karşıyım çünkü henüz bire bir ilgiye ihtiyaçları var komşuların çevren tanıdık bildik bakacak biri yokmu.yada aradığını söylersen bulunur.gerçi bana sorarsan önce işini bulmalısın.ona göre mesain ne olacak tatilin ne olacak bir plan yapman gerek canım .çok zor ben bu zorluğu 5.ayından bu yana yaşıyorum.Allah hepimizin yardımcısı olsun.bak ben denizlili yim yardımcı olabileceğim bişi olursa yaz.

zeynep,
mutlaka kreşe vermen gerekiyorsa öncesinde mutlaka bir süre kızınla siz beraber gidin derim ben.
ortama seninle alışmaya çalışsın.
ama kazeemin de dediği gibi başlangıçta mutlaka zor bir süreç olacaktır hem kreşte hem de akşamları evde.
ki kızım huysuz diyorsun,
çekinmekte cok haklısın bence.
biz bile anneleri olarak belli bi yerden sonra cok sabırlı olamayabiliyoruz.
kreşteki kırk kat yabancı nasıl sabırlı olsun :KK43:
ay insanın aklına herşey geliyor cidden.
bir de henüz cok küçük.
hani kızsalar azarlasalar şiddet falan olsa (Allah korusun) sana söyleyemez de miniğim.
Allah yardımcın olsun ve gönlüne göre versin inş..

Kızlar merhaba umarım beni unutmamaışsınızdır.Uzun zaman oldu giremedim foruma ne yazık ki.Fakat bu arada işe başlama,bakıcıyla uyum süreci derken su gibi aktı zaman.İnş. herkesler iyidir özledim valla.İşe başladım birkaç hafta adaptasyon sorunu yasadıktan sonra sonunda alıştım artık,Allah şükür bakıcı teyzymizle oğluşum birbirlerine carcabuk alıştılar hatta kıskanır oldum ne yalan söyuleyeyim.Ama cook şükür çook memnunum bakıcımdan Allah ihtiyacı olan benim gibi çalışan annelere böyle insanlarla karsılasmayı nasip etsin.Henüz bir tanecik alt dişimiz cıktı,tersine olsada emeklemeye başladık ayrıca tüm gün bababababa diye nağralar dinliyoruz evde:))))))Neyse cook uzattım herkesi çook öpüyorum.opuyorumnanaktan

hoşgeldin karabucek unutmadık seni bakıcıdan memnun olmana çok sevindim bu konu çok önemli çünkü dişinizde hayırlı olsun bakalım.

hangi dişi çıkıyor canım ön dişler dışında diğerleri çok zor çıkıyor.doktora ağıza sürülen jelleri sordum tavsiye etmedi.ben soğan veriyordum eline biraz olsun acısını alıyor ama çok dikkat etmek gerek koparıyorlar artık.akşam görmelisin bulaşık makinesine kirlileri atıyorum yanımda oyalanıyordu kaşla göz arası kapağın üzerine çıkıvermiş arkanı dönmeye gelmiyor.bu arada buzdolabı hastası olduk kapak açıldımı pıt yanımda.birde ayrılmak istemiyor.yemek yiyoruz mama sandalyesinden kalkıp masaya çıkacakmış.nasıl ağlamak ama çıkıcam diye.akıllandı artık ağlayarak istediklerini yaptırmaya çalışıyor uynak oğlum benim.bende kıyamıyorum ama bişeye hayır dediysem ağlasada yaptırmıyorum ve aldatmaya çalışıyorum.Umut umun sağlığı iyi şükür pztsiden bu yana.yemesi biraz olsun düzeldi.ama yemekde yediremiyorum yemek yemek yerine sofrayı dağıtmaya bayılıyor.

oy maşallah UMUT bebeğe:nazar:

Gunaydin arkadaslar
dun misafirlerim vardi gelemedim

mujdemi vereyim oglusumun 7.disi de patladi:nazar: biraz SIKIntili bu sebepten :bbo:
operim bebislerinizi ve sizi ...
daha kahvalti yapmadim; kahvalti zamani cokacimcoook

hadi maşallah EMRE bebişe...
bizimkide akşama sabaha geliyor inşallahhh

selamlar;
malum ekonomi şartları hepimizi zorluyor bilhassa cocuğu olanları
şimdiye kadar hep çalıştım cocuğum olunca işten ayrılmak zorunda kaldım şimdi 10. ayının içinde bir kızım var ve artık tek maaşla geçinemiyoruz güvenilir bir bakıcı bulamıyorum cünkü burda kimseyi tanımıyorum ve devlet gözetiminde bir kreşle görüşme yaptık kızımı kabul ettiler şimdi sıra iş bulmaya kaldı
fakat benim kızım cok huysuz ve yaramaz bir bebek ne uyku düzeni nede yemek düzeni edinebildik buzamana kadar ben bile bazen zorlanıyorum huysuzluklarına.
acaba kreşte iyi bakılabilirmi bişey yaparlarmı demeden edemiyorum sabahtır kafam takılıyor napıcamı şaşırdım calışmakta zorundayım sizce ne yapmalıyım benim gibi olanlar varsa yardım ederseniz sevinirim

bakıcı ve kreş bölümünede yazdım ama sizlerin fikrinide almak istiyorum sizce neyapmalıyım

şahsen kreş fikri bana hijyen açısından çok mantıklı gelmiyor...
üstüne üstlük mevsiminde kışa dönmesini eklersek ben özellikle şu dönem kreşe bebeği bırakmak fikrine sıcak bakmıyorummm.
ama sebep ekonomik şartların zorluğu dersen burada durmak lazımmm
çünkü bu göreceli bi kavramdırrr
sana yetmeyen bana yeter yada tam tersi...dolayısı ile şu noktada şunu tavsiye edebilirimmm;
eğer maddi imkanlarınız çok çok çok kötü değilse hazır işten çıkmışken EN AZ 2 yaşına kadar kıt kanaat ta olsa idare et derim ben.ama yok oda olmuyor durumumuz asgari şartların altında diyebiliyosan eğer ve bakacak eş dost yok ise kreş mecburi oluyor tabikiii

şahsen kreş fikri bana hijyen açısından çok mantıklı gelmiyor...
üstüne üstlük mevsiminde kışa dönmesini eklersek ben özellikle şu dönem kreşe bebeği bırakmak fikrine sıcak bakmıyorummm.
ama sebep ekonomik şartların zorluğu dersen burada durmak lazımmm
çünkü bu göreceli bi kavramdırrr
sana yetmeyen bana yeter yada tam tersi...dolayısı ile şu noktada şunu tavsiye edebilirimmm;
eğer maddi imkanlarınız çok çok çok kötü değilse hazır işten çıkmışken EN AZ 2 yaşına kadar kıt kanaat ta olsa idare et derim ben.ama yok oda olmuyor durumumuz asgari şartların altında diyebiliyosan eğer ve bakacak eş dost yok ise kreş mecburi oluyor tabikiii

harfi harfine katılıyorum.
malum zaten kreşler de bedava değil:1no2:

zeynep,
mutlaka kreşe vermen gerekiyorsa öncesinde mutlaka bir süre kızınla siz beraber gidin derim ben.
ortama seninle alışmaya çalışsın.
ama kazeemin de dediği gibi başlangıçta mutlaka zor bir süreç olacaktır hem kreşte hem de akşamları evde.
ki kızım huysuz diyorsun,
çekinmekte cok haklısın bence.
biz bile anneleri olarak belli bi yerden sonra cok sabırlı olamayabiliyoruz.
kreşteki kırk kat yabancı nasıl sabırlı olsun :KK43:
ay insanın aklına herşey geliyor cidden.
bir de henüz cok küçük.
hani kızsalar azarlasalar şiddet falan olsa (Allah korusun) sana söyleyemez de miniğim.
Allah yardımcın olsun ve gönlüne göre versin inş..

bende bunlardan dolayı cok korkuyorum bişey yapsalar söyleyemez bile offf ya inan bütün gün hatta geceleri bile bunu düşünür oldum neyapsam diye cok sağol fikrin için

liliputcum maddi durumumuz cok kötü değil allaha şükür ama benim çalışmamam ekonomik olarak zorlucak baya dediğin gibi önümüzde kış bakıcı ve kreş bölümünde de paylaştım arkadaşımızın biri sürekli hasta olur ve izin almak durumunda kalırsın cok dedi hak veriyorum hasta olsa izin almak zorundayım ama sürekli izinde vermezler şaşırdım kaldım valla ya

bana bu kışı geçirirsiniz gibi geliyor zeynep ne dersin çok mu zorlar şartlar.zaten kazandığından size çok az bişi kalacak bebek kreşde yada bakıcıda olursa.

bana bu kışı geçirirsiniz gibi geliyor zeynep ne dersin çok mu zorlar şartlar.zaten kazandığından size çok az bişi kalacak bebek kreşde yada bakıcıda olursa.

bana kalırsa ben çalışma taraftarı değilim ama eşim zorluyo beni çalışman lazım diye birdaha konuşcam bakalım ne dicek
vereceğimiz kreş cok pahallı değil 150 tl sabah benimle bir işe gidicek ordan kreşin arabası gelip alıcak benden akşamda bana teslim edicek ben mesai kalırsam kreşte kalıcak duymuşsundur belki organize sanayi müdürlüğüne bağlı kreş bu

biliyorum canım fiyatıda çok uygun o zaman gidip bir araştır çoçuğunu oraya verenlerle konuş bakalım sen gidip heryerini gez kaç bebek var kaç kişi bakıyorlar içine sinerse verirsin iş ne düşünüyon peki hemen olacakmı benim ordaki arkadaşlar iş yok diyorlar sürekli

liliputcum maddi durumumuz cok kötü değil allaha şükür ama benim çalışmamam ekonomik olarak zorlucak baya dediğin gibi önümüzde kış bakıcı ve kreş bölümünde de paylaştım arkadaşımızın biri sürekli hasta olur ve izin almak durumunda kalırsın cok dedi hak veriyorum hasta olsa izin almak zorundayım ama sürekli izinde vermezler şaşırdım kaldım valla ya

zeynepcim ekonomik durumun minimum düzeyde değilmiş anladığım kadarı ile...
o halde arkadaşım biraz kaba bi tabir olacak ama samimiyetine dayanarak yazıyorummm
kırıp dizini bebeğini şeffatinden mahrum etmemek yakışır sanaa...
eğitim düzeyin lise sanıyorum bugün üniv. mezunları bile(bkz.bhk) sadece bebeğinin bu hassas dönemini ruhsal ve bedensel ihtiyaçlarını karşılamak adına çalışmamayı tercih ediyorrr
kaldıki uzun vadede ortaya çıkabilecek potansiyel ruhsal bozuklukların altında hep çocukluk dönemine ait travmalar yatıyorrr bunu sende bilirsin mutlakaaa
unutma canım bebeğin bu hassas dönemi sende dahil olmak üzere bir kere yaşayacaksınız
onu biraz daha ferah yaşamak adına ANNE ŞEFFAKınden mahrumetme derim ben ki senin bebeğin üstelik bir kız çocuğuuu

çok samimi duygularımı paylaştım umarım yanlış anlamazsın beniii
hakkında hyırlısı olsun inş...

valla iş konusunda sıkıntımız yok eşim büyük firmaların muhasebesine bakıyor sürekli birileri eleman lazım buluver diyor ama
yok ya ben bırakamam kızımı inan 3 gündür eşime belli etmeden ağlıyorum uyuyamıyorum belki küçükken bırakmak daha kolay ama şimdi ikimizde alıştık birbirimize ayrılması bana cok zor gelicek

çok doğru söylüyorsun liliputcum.bende sırf bu yüzden prim günüm dolar dolmaz işi bırakmayı düşünüyorum.sırf oğlumun yanonda olmak için.

X