Merhaba
Herkese hayırlı bir gün dileriz.
İnşallah herkesler iyidir.Sağlık sorunu olan arkadaşlar ve tanıdıkları da iyileşmişlerdir.
Düğününüz de hayırlı olsun.
Ben ve benim minik hamsi balığım,sürekli gelemiyoruz.Gelebildiğim ender zamanlarda bir kısmını okuyorum.Birşeyler yazıyorum daha yollamadan ya fındığım uyanıyor ya da kapıda bir komşum beni bekliyor oluyor.Mecburen erteliyorum ve sonrasında da kalıyor.Birkaç sayfa öncesinde benekli alabalığımla bana hoş geldiniz demiştiniz.Ve biz size teşekkür edememiştik.Yazdıklarımı yollama fırsatım olamadığı için,umarım yanıtsız bıraktığımı ya da umursamadığımı düşünmemişsinizdir.Kusura bakmayın.a.s. a.s.
Uykusuzluk ve üst açma sorunu bizde de var.O minik ayaklarıyla üzerindekileri tekmelemeyi pek seviyoruz.Bazen üzerini örtmekten dolayı yat-kalk yapmaktan yoruluyorum ve yatağımın kenarına oturuyorum.
Uyku tulumu konusunda ben de kararsızım.Elyaf mı alayım yoksa anneciğime yün mü diktireyim karar veremedim.Hatta bu sabah eşimle bu konuyu konuşmuştuk.
İnegöl serin bir yer ve kızım da çabuk üşütüyor.Zaten bir iki gündür hapşırıyor,burnu akıyor ve arada öksürüğü de olmaya başladı.Çok da terliyor ve bu terlemeler bir süre rahatlatıyor.Bu terlemeler birkaç aylıkken başladı ve aynen devam ediyoruz.Gece sık sık üst değişiyoruz.Yorganımız ve döşeğimiz yündenyastık kullanmıyorum.
Ihlamur ve dut pekmezi çalkaması (şerbeti)içireceğim.Daha önceden işe yaramıştı.Her ikisi de kesinlikle organik,bi tanem ARTVİN'imden getirdim.Evde ilaç da olmasına rağmen tekrar doktora gitmediğim için henüz kullanmadım.İlaç vermediğim için beni yanlış anlamayın,ilaca alışkın olmasını pek istemiyorum.Doğal yolla denemek istiyorum.En azından bir iki gün kadar.
Pekmez zaten boğaz ağrısı,öksürük sorunlarında tv.de doktor tarafından haberlerde tavsiye edilmişti. Özellikle de; pekmez ve tereyağını tavada yakmadan iyice karıştırıp, soğuyunca da bir kaşık bu karışım üzerine birkaç damla limon suyu damlatarak bir günde 6 kaşık yenmesi önerilmişti.
Biz ,ARTVİN de bunu pekçok kez yapar ve ekmek banarak yeriz.Buna bizim orada ZÜLBİYET denir.Limon damlatmayız.Hatta içine tereyağı erirken biraz ceviz içi döküp karıştırırız ve sonrasında pekmek katarız.Birbiriyle iyice harmanlanınca da afiyetle yeriz.cokacimcoook
Alt kısımda 3.dişimiz de belirmeye başladı.hihoyyyt Bu diş sıkıntıları kızımın uyku düzenini,yeme düzenini iyice karıştırdı.Kızım zaten halen seslere alışmadı.İlla ki evde ve dışarda ses oluyor.Niye alışamıyorsa bunca zaman oldu.Kapının halıya sürtmesine, terliğimin halıya düşmesine ya da raylı çekmecenin kapanmasına uyanıyor. :bbo:
Halen kucağımda dolaşarak emiyoruz ve uzun uzun kucaktaki yürüyüşler ve sallamalar sonucu uyuyoruz.O uykular bazen ancak yarım saat oluyor. kafamçokkarıştı delikafadulden Uyyyy ne çok yazmışım :kedi:
Ben hemen kaçayım,benekli alabalığımla sizleri a.s.:1hug:
Sevgiler.Selametle...