2008 Aralık anneleri ek-gıdaya geçiş önerileri- mama tarifleri

benim eylül e yaptığım sebze çorbası öyle azıcık tek öğünlük olmuyor
bende küçük kavanoza koyup buzdolabında 2 gün daha muhafaza ediyorum
öylede yediriyorum.

ben günlük yapıyorum kalanı döküyorum
dr um dök dedi bekletme dedi
çok az az koyuyorum malzemeleri
küçücük patatesler aldım haşlamalık çok iyi oldu ama çorbayı pek sevmiyor
bi de yoğurdu sade yemeyi sevmiyoçabalarım halen devam ediyo-tatlicadiarzu-
 
kızlar kavanoz mamalarını çok tüketiyormusunuz? ben bir sürü aldım ama veremiyorum gönlüm elvermiyor, kendim yapıyorum, yalnızca yola çıktığımızda acil durum olursa diye çantaya koyuyorum ama genelde vermiyorum.


bir sitede şöyle bir bilgi var,

"Günümüzde gelişen teknoloji ile çocuk gıdalarında da ilerlemeler kaydedilmiştir. Kutularda satılan toz mamaların yanı sıra hemen yemeye hazır çok sayıda kavanoz maması bulunmaktadır. Kullanımları kolay olmakla beraber erken dönemde bu tür beslenmeye alışan bebeklerin bir süre sonra ev yemeklerine alışmalarında zorluklar yaşanmaktadır. Tatil dönemlerinde ev dışında yemek hazırlamak zor olduğu için bu tür gıdalar kullanılabilir ama günlük çocuk diyetinde sürekli kullanılması önerilememektedir."

alıntıdır.

doğruluk payı var bencede, örneğin benim cemre kavanoz mamasını ıh demeden hepsini yiyor bitiriyor, benim yaptığımı zar zor bitiriyordu, türlü şaklabanlıklar yapıyordum karşısında, uzun süredir kavanozdan vermedim, şimdi benim yaptıklarımıda yiyor
 
zea sana katılıyorum canım
fast food gibi görüyorum ben biraz bunları
haa insan mecbur kalır yolda felan verir tamam ama
evde vermek bence doğru değil
mis gibi kendi hazırladıklarımız varken...
 
ben bikaçdefa aldım.oda bitek sütlaçdı.dünde armut püresi aldım,verirken hep tereddüt ettim versemmi vermesemmi diye.manavda,merkette bulamadım armut.mevsimide bittiğinden kavanoz alim dedim.zaten kızım sevmedi.ama tatilde,yolculukda,hast.giderken çantamda dursun istiyorum.
 
bende kavanoz mamalar aldım meyva püresi falan yola çıkınca rahat olurum diye ama kızım sevmedi yogurduda sevmedi ama peynire bayıldı çorbada koyu olursa seviyor birde anladımki kızım ekşi tatları sevmeyecek aynı anası :)))
 
ya ben meyve püresi veriyorum hazırlardan elma püresi cam rendede rendeledim pütürlü geldi yemiyor ahzırları yiyor acaba robottadamı çeksem iyice siz nasıl püre veriyorsunuz kıslar
adamel benim oğlumda yoğurdu sade yemiyor içine illa ya meyve püresi yada cicibebe bisküvisi koyucam öle yişyor ya nsıl alışırki bu sade yemeye bende zorlamak istemiyorum
ben kavanoz mamalarına çok karşı değilim açıkçası ama onların yemesi kolayyya sonradan pütürlüye alışmassa diye korkuyorum yoksa normalde mama yapıp veriyoz hazır mamaları kullanıyoz aynı firmaların onlar ne kadar sağlıklı acaba tabi yinede herkesin kendi düşüncesi
 

inaysacım benimkiler cam rendede rendelediğimi yiyorlar, sen robottada çekebilirsin, nasılsa kavanoz mamadakide pütürsüz, onu yiyeceğine senin yaptığını yesin daha iyi.

yoğurdu yesinde nasıl yerse yesin ne olacakki, önemli olan yemesi değilmi. benimkilerde yoğurdu yalnız yemiyorlar nedenseCADIARZU azıcık pekmez koyuyorum tadını değiştirmiyor bile, öyle yiyorlar ama anlamadım gitti.

canım benim alıntıladığım yazıda kavanoz mamaları sağlıksız demiyor zaten. bebek ona alışınca evde yapılanı yemede zorluk çeker diyor ki bence haklı. aynısını yaşadımdabenneyaptımki

offf zor işlermiş bunlar :) herkese kolay gelsin bu yoldazemuszemus
 

zeppp bu yazıyı okuduğum günden beri cicibebe vermiyorum, zaten daha 2-3 kere vermiştim.

neyse bişey soracağım,

cicibebenin bebek ekmeği içinde aynı şey geçerlimi acaba?
 
zeacım teşekkür ederim bende zaten hep ondan korkuyorum hazırları sindirmesi kolay alışırda evde yapılanı yemes diye bende sizi dinlimde az az da yese evde yapılanı yesin sıpa
 
MERHABA ARALIK ANNELERİ.
HERZAMAN KATILAMASAMDA SÜREKLİ TAKİP EDİYORUM.MAŞALLAH SİZ HERZAMAN BURDASINIZ.
VALLA ÇOK GÜZEL.BEN EVDEN VE BEBİŞDEN VAKİT BULAMIYORUM.HEPİNİZ EK GIDALARA BAŞAMIŞSINIZ.BEN 6 BOYUNCA HEP EMZİRDİM.TABİ ARADA BİBERON MAMASI VERDİM.
ŞİMDİ ARTIK EK GIDALARA BAŞLAYIM DEDİM.AMA BENİM KIZ YEMİYO.ELMA EZİYORUM SUYUNU VERİYORUM YEMİYO.SEBZE ÇORBASI DENİYORUM YEMİYO.MUHALLEBİ DENİYORUM YEMİYO.
AYY SİZ NASIL BAŞARDINIZ.BENDEMİ Bİ YANLIŞ VAR ANLAMADIM.YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.
HEPİNİZİN BEBİŞLERİNİ ÖPÜYORUM.MAŞALLAH HEPSİNE.


hihoyyyt
 

Zeacım pekmez çok iyi,sağlıklı bir besin.Hele ki şerbeti soğuk algınlığına da birebirdir.Biz de dut pekmezini yapar ve yeriz.

Pekmez demir içerikli ve yoğurtta kalsiyum içeriyor.Kalsiyum ile demir birarada kullanılamamalı.Çünkü demirin emilimini azaltıyor,engelliyor.
Bana da doktorumuzun bir tanesi '' yoğurda kesinlikle tatlı bir besin eklemeyeceksin.Sade olarak yiyecek.Kesinlikle hiç bir hazır yiyecek kullanma,evde taze,günlük hazırla dedi.

İşimiz zor evet.ALLAH(CC)yardımcımız olsun.İlk anneler biz değiliz ya dünya kurulalı beli bu şekilde,ayrıca bizler çok şanslıyız.Pekçok imkan var,aslında bir bakıma bu imkanlar imkansızlıklarımız gibi.Tarlada çapaladığımız,suladığımız sebzeyi zamanı gelince toplayıp yeseydik de yedirseydik de.Bir bakıma rahatlık şansımız gibi gözükse de bu da bizim şanssızlığımız aslında.
zemuszemus Herkese kolay gelsin. a.s.

Pekmezden bahsetmişken yöresel bir tarif vermek istiyorum.Süper bir kahvaltılık ve bebişlere de vakti gelince yedirebilirsiniz.

Artvin'e ait bir tarif : ZÜLBİYET cokacimcoook

1 su bardağı Dut Pekmezi,2 yemek kaşığı tereyağı,bir yemek kaşığı ceviz içi

Tavada tereyağı eritilir,karartılmadan ceviz içi ve pekmez eklenir.Köpürünce ocaktan alınıp ekmek bandırılarak afiyetle,sağlıkla,bereketle yenir.


cokacimcoook :sm_cool: :teytey: :dance:
 
aylara göre besinler

HAZİRAN
Balik: Mercan, levrek, barbunya, tekir, pavurya, istakoz.
Sebze: Taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak,
semizotu, rezene, marul, asma yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.
Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayisi, şeftali, dut.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Kısa ömürlü dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.


bu ay taze besinler bunlarmış millet..
yanlız bebelere vermeyi düşünürseniz, önce araştırın sonra verin. örneğin balıklardan mercan kesinlikle bebeğe verilmemeli, diğer balıkları bilemiyom, yanlız bebeğe en yararlı balık somon onu biliyom.

bakla da verilmemesi gerekiyor, ama valla nedenini unuttum..

kızlar bu ay bol bol dut tüketin, buldunuz mu saldırııın :jeyyar:
dutun süt yapımına çok faydası olduğunu okumuştum. bir de beyaz üzüm, ama onun mevsimi gelmedi daha..
 
et suyu :
1 adet havuç,
1 adet kereviz sapı
1 adet yeşil soğan
250 gr. yağsız dana eti
hepsini haşla, haşladığın suyu buz kalıplarına dök..


et suyu 2 :

250 gram yağsız dana eti
maydanoz
sarmısak
soğan
sivribiber
kimyon

hazırlanışı: mydanoz haricindekileri haşlayıp tencerenin altını kapattıktan sonra, yarım demet maydanozu ekle ve demlendir.. süzüp buzluğa koy.

kimyon gaz yapmasını engellemek için.

bu tariflerde kırmızı et yerine tavuk eti ya da balık eti kullanırsanız, limon da ekleyin, kokusunu alıyormuş.

balık suyu hazırlarken balıkların iyice temizlenmiş ve kılçıklı olması gerek.

makarna sularını da atmaz, buz kalıplarına koyarsanız, bebişlere sebze çorbası hazırladığınızda içine bi dene atarak içeriğini daha da zenginleştirebilirsiniz..


ufak çaplı bi araştırmadan derlediklerim bunlar.
ben bugün ya da müsait olduğum en kısa zamanda bunları denemeyi düşünüyorum.
 
çalışan anneler: hazırladığımız çorbaları, soğuduktan hemen sonra buz kalıplarına döküp, donduktan sonra üstüne tarih etiketi yapıştırıp, 6 haftaya kadar taze kalmasını sağlayabilirmişiz.

kullanacağımız zaman 2 ya da 3 bulyonu cezvede kısık ateşte eritip kullanabiliyormuşuz.

bu şekilde hem çorbaları ziyan olmicak, hem de zamandan tasarruf edicez..

ama acaba besin değerleri ne alemde olur ki CADIARZU
 
elifcim emeğine sağlık ama birşey paylaşmak istiyorum bebekler içinmi bu et suları eğer öyle ise bebeklere dana eti tavsiye edilmiyor kuzu eti canım daha iyi paylaşmak istedim
 
benimki de aksine hic sevmiyor..benim yaptigim corbayi sapur supur goturuyor ama hazir sebze puresini yediremiyorum
gerci kokusu ve tadi berbat ben bile yiyemem onubenneyaptımki
cok zorda kaldigimda iyice sulandirip yogurt katarak veriyorm oyle yiyebilıyor
ama meyveyi de kavanoz mamalarindan yiyor..kendi yaptigim meyve puresini kesinlikle yemiyor hatta senin verdigin tarif gibi ben de elma ve ananasi hasladim icine muzlu pirinc unu gogly koydum robottan gecirdim hazir gibi oldu tadi da cok guseldi ama onu bile yemedi yaa
cok ilginc yaniiCADIARZU
benim korkum ona alismasi deil de
bazi yerlerde mutlaka katki maddesi icerdikleri yaziyor
ben de pek guvenemiyorum acikcasi,dogru olabilir yani
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…