Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
benim bebeğimin doktoru hangi marka olursa olsun 10 dk kaynamış ılınmış su olacak dedi.bizde zaten erikli alıyorduk ama yinede kaynatılmış su içiriyorum ve her türlü mamasına onu kullanıyorum
Yemek sularının besleyici olduğuna inanıyordum.Ama tv.de izlediğimde; sebzeler önce suyuna bırakıp sonra kendileri çekiyor denmişti.Bundan dolayı ikisini deniyorum.Tuzsuz,yağsız ve salçasız hatta soğansız olarak.
Pirinç ununu bile robotta pirinçleri yıkayıp iyice kuruttuktan sonra çekerek yapmayı düşündüm.Herşey öylesine doğaldan uzak ki.
Senin bahsettiğin pirinç unu nasıl?
Ben de nasipse uzun yola gidecek birisi olacağım için,daha önce aldığım kavanoz mamalarının kavanozlarını atmadım.İçine yoğurt mayası ve kızıma yedireceğim yoğurtları sakladım.Kendi yapacağım ev yemeğini ve çorbasını kısa süre içinde yedirebileceğim şekilde kapatıp yanıma alacağım.Çünkü yolum 24 saati aşan bir sürelik yol ve çok yorucu.Otobüste Bursa - İstanbul arasında bile ağzımdan emdiğim burnumdan geldi.Emziremedim,denedikçe huysuzlandı,bağırıp durdu,ağladı ve bıraktım,devam mamasını bile zor içti.
Yolculuklarda kavanoz maması hariç bir önerisi olan annemiz var mıdır?a.s.
bebekler için katkılı olanlarından değilde bu normalde sütlaç muhallebi vs yapımında kullanılanlar var ya onlardan yine marketten alıyorum senn dediğinde mantıklı valla robottan mı çeksek acaba
Kahve öğütücüüs bu amaçla kesin işe yarar..
misscim onu çorba kıvamını bebeğinin seveceği şekilde sen ayarla bence.
yani kimi bebek sulu seviyor,
kimi de betül gibi muhallebi kıvamında..
ben içine biraz da pirinç katıyorum kıvamlı oluyor..
yerken de yoğurt ilave ediyorum ben mesela.
biraz deneme yanılma yoluyla,kayranın damak zevkini öğrenirsin sen de inş zamanla..
ben doktorumuzun da tavsiyesiyle çorbamıza;
patates,
çarliston biber,
havuç,
kabak,
domates (alerjisinin de olmadığını anlamış olduk.)
dere otu
katıyorum şimdilik.
misscim bende çorbayı senin gibi yaptım yalnız içine biraz irmikte koydum iyice blendırdan geçirdim verdim benim kız yedi . herbebeğin damak zevki bir olmuyor canım Uzmanlar yemezse ısrar edilmemesini sonra denenmesini söylüyor ama biz anne olarak herşeyden yesin istiyoruz biraz sabretcez sanada kolay gelsin canım inşallah en kısa zamanda yer
Merhaba Zepp imm
Nasılsın,oğluşların nasıllar?Ohhh,maşallah yarasın,büyütsün oğluşunu yediği kaşar.
Valla ben muzu 5.ayın içinde bağırsak sorunu olduğu için elimle tutarak şapur şupur yedirttim kızıma.Şakası bir yana pek bir sevdi kızım ve elleriyle elimi tutarak yedi.Sanırım tadını şekerli olduğu için sevdi.Bisküviyi de severek yiyor.Ama bu bisküvi bebe bisküvisi değil.Komşum çok sevdi diye yediriyor,bebe bisküvisi olmadığı için acep bir zararı var mıdır? Komşum zararı olmaz diyor.
Bebe bisküvisi de hangi cici bebe olmalıdır? Yıllar öncesinde (son 5-6 yıl içinde)hani cicibebelerde zararlı birşeyler bulunmuştu da,yurt dışında bile zararlı birşeyler bulundu denmişti ya.Yıllar önce canım memleketimin,yeşil cennet Karadeniz'imin insanlarını kanser eden,doğasını yok eden ÇERNOBıL sonrası o hastalıklı çayları içenler aklıma geliyor da !!!... Bu bisküvileri aynen bize yediriyor olabilirler !! Ne dersiniz bilmem ama !!?? :uhm:
hanımlar merhaab arzumun yoğurt yapma makinesini kullanan varmı aranızda onunla hergün bir tüpmü yoğurt yapıyorsunuz yoksa bir kaç tüp yapıp iki üç gün yediriyormusunuz bebişlere birde mamadan yoğurt yaptım ben tadı ekşimsi gibi geldi oğlumda pek sevmedi içine elma püresi koyup azcık yedi mamadan yoğurt mayalayanlar szi nasıl mayalıyosunuz kusura bakmayın birkaç sey sordum ama cevaplarsanız sevinirim
arkadasım bende aldım ama defalarca denememe rağmen tatlı yğurt yapamadım dünyanın sütü boşa gitti yoğurdun kıvamı tutuyor fakat tadı kötü oluyor.ben genelde 3lü kavanoz deneyerek yapıyorum ama halaa tutmadı bi yol bulursan banada da haber et :1closedeyes:
canım mayalayacağın sütün içine biraz şeker katarsan yoğurt ekşi olmaz ben öyle yapıyorum güzel oluyor.
kizlar konu acip söylemek istedim belki daha cok kisi bilgilenir diye
az önce haberlerde geldi o bebekler icin hazir püre yapilmis bebek mamalarindan almayin
hazir mamalarin icinde bi kimyasal madde varmis kanser yapan yeni kullanilmaya baslanmis
bu madde kanser yapiyormus .....
benimde bildiklerim bukadar yarim yamalak duydum paylasmak istedim sizlerle a.s.
arkadasım bende aldım ama defalarca denememe rağmen tatlı yğurt yapamadım dünyanın sütü boşa gitti yoğurdun kıvamı tutuyor fakat tadı kötü oluyor.ben genelde 3lü kavanoz deneyerek yapıyorum ama halaa tutmadı bi yol bulursan banada da haber et :1closedeyes:
ben tek kavanoz mayaliyorum hergun taze yapmakta yarar var bencehanımlar merhaab arzumun yoğurt yapma makinesini kullanan varmı aranızda onunla hergün bir tüpmü yoğurt yapıyorsunuz yoksa bir kaç tüp yapıp iki üç gün yediriyormusunuz bebişlere birde mamadan yoğurt yaptım ben tadı ekşimsi gibi geldi oğlumda pek sevmedi içine elma püresi koyup azcık yedi mamadan yoğurt mayalayanlar szi nasıl mayalıyosunuz kusura bakmayın birkaç sey sordum ama cevaplarsanız sevinirim
canım bende dün mayaldım ama yine yemedi oğlum tadı ekşi geliyor galiba çünkü içine bebe bisküvisi koyuyorum yiyor burda bir arkadaş demiş içine şeker koyun mayalarken diye acaba ne kadar şeker koycaz
canım bende dün mayaldım ama yine yemedi oğlum tadı ekşi geliyor galiba çünkü içine bebe bisküvisi koyuyorum yiyor burda bir arkadaş demiş içine şeker koyun mayalarken diye acaba ne kadar şeker koycaz