2008 Aralık anneleri ek-gıdaya geçiş önerileri- mama tarifleri

kızlar yoğurdum 2 gündür maşallah çok güzel tutuyor.yoğurdu herzamanki gibi yapıyoum ama küçük kavonozun (kaşık mama kavanozları) içine mayalıyorum ağzını güzelce kapatıp naylon poşete sonrada havluya sarıp balkonda güneş alan bir yere koyuyorum. 3-4 saat güneşin altında sıcacık çok güzel tutuyor sonrada dolaba kaldırıyorum ve mümkünse 2-3 saaat dolapta bekletiyorum . Deneyin çok güzel oluyor
 
arkadaşlar birşey sorcam nacizane fikrimdir belki cahilce bir düşüncedir bilemem ama sizinde fikrinizi almak istedim uzmanlar yemek sularının vitamin ve mineral değerlrinin çok düşük olduğunu verilmemesi gerektiğini söylüyolar vitamin ve mineral değerleri düşükse bizde yemeyelim ozaman niye uğraşıyoruzki saatlerce kaşık mamaları kavanoz mamaları diye satılan mamalar daha mı temiz daha mı sağlıklı bizim yaptıklarımızdan yanlış düşünüyosam uyarın lütfen
 

kızlar bende çorbamıza;
pirinç,kabak,lahana,pazı ve bezelye katıyorum.
bulamaç şeklinde oluyor ve erenim severek yiyor a.s.
 

bence yemeğin suyu daha vitaminlidir
bana öyle geliyor açıkçası
 

Bu kavanoz mamaları konusunda çok zordayım.Doktorum illa ki kaşık mamalarını, kavanoz mamalarını öneriyor.Oysa ki ben hazır istemiyorum.Bir kez marketten alırken ben de çok zorlanmıştım.Aynı markanın,4.aydan sonrası için yaptığı aynı mama kavanozundan2 ayrı şekilde hazırlanmışı (7 tahıllı-tahıllı meyveli-karışık meyveli)vardı.Sadece kapaklarındaki baskı farklıydı.İkisi sanki farklı markaymış gibi gözüküyordu.Bİrisi sulu,rengi daha koyuydu.Diğeri tam tersi,katı ve rengi biraz daha açıktı.Her ikisi de hoş değildi,görünce iğrendim.Market görevlisi de ''birisi yeni geldi,o yüzden şişe kapağı farklı'' dedi.Bıraktım ve başka markadan aldım.Bu da yeni çıkmış,bildik bir firmaya aitti.
Her ne olursa olsun,hiç bir markadan memnun değilim.Güvenemiyorum,tamam organik yazıyor,pişirme saatlerine uygun pişiriliyor deniyor.Neticede hazır ve önceden hazırlanmış, taze değil.
Evde yaptıklarımız elbette ki kesin olarak organik olduğundan emin olamadığım-ız sebzeler,meyvalar ile yapılıyor.Belki pişirme süresini de aşıyoruz.İçine kattığımız malzemelerden başka birşey de katmıyoruz.
Elimizin ve yüreğimizin,anneliğimizin kattıkları hangi hazır gıdada var. :)))

Yemek sularına,sebzeler bıraktıkları faydalarını pişerken geri aldıkları için boşuna yedirilmemeli denmişti.Ben de sularından sadece malzemelerini ezdiğimde katı olmaması için birkaç kaşık alıyorum.
Zaten tuzsuz,salçasız ve yağsız oluyor.Piştikten sonra zeytinyağını ilave ediyorum.
 

bence yemeğin suyu daha vitaminlidir
bana öyle geliyor açıkçası

benim de cok bilgim olmamasına rağmen,
bana da faydalıymış gibi geliyor açıkçası..

hatta annem bana şöyle bi tavsiyede bulunmuştu.

mesela betül cok huysuzluk yaptı,
sana corbasını hazırlaman için bile hiç fırsat vermedi.
kendiniz için pişirdiğiniz sebze yemeği falan varsa o gün,
mesela taze fasülye bezelye vs gibi,
pişerken içine bi kaç küçük patates at.
yemeğin tadından vitamiminden alır o demişti.
sonra o patatesi alıp,
yemeğin suyundan da biraz katıp kıvamlıca bir püre elde ediyoruz.
tabi içine cok yağ ve tuz koymadığınız bir yemek olmalı.

benim bi kaç kez imdadıma yetişti bu formül.
taze fasülye tadında güzel bir patates püresi yedi kızım.
hem de yine hmm hmhm diye diye ::asigim:
 
ben kavanoz maması aldım memleketten gelirken yolda kolaylık olur diye ben bile tadından iğrendim açıkçası ben hazır şeyleri pek tasvip etmiyorum pirinç ununu bile normalden kullanıyorum bence yemek suyu kavanoz mamalarından daha besleyici vitaminli tabi bu bana göre
 

Yemek sularının besleyici olduğuna inanıyordum.Ama tv.de izlediğimde; sebzeler önce suyuna bırakıp sonra kendileri çekiyor denmişti.Bundan dolayı ikisini deniyorum.Tuzsuz,yağsız ve salçasız hatta soğansız olarak.

Pirinç ununu bile robotta pirinçleri yıkayıp iyice kuruttuktan sonra çekerek yapmayı düşündüm.Herşey öylesine doğaldan uzak ki.

Senin bahsettiğin pirinç unu nasıl?

Ben de nasipse uzun yola gidecek birisi olacağım için,daha önce aldığım kavanoz mamalarının kavanozlarını atmadım.İçine yoğurt mayası ve kızıma yedireceğim yoğurtları sakladım.Kendi yapacağım ev yemeğini ve çorbasını kısa süre içinde yedirebileceğim şekilde kapatıp yanıma alacağım.Çünkü yolum 24 saati aşan bir sürelik yol ve çok yorucu.Otobüste Bursa - İstanbul arasında bile ağzımdan emdiğim burnumdan geldi.Emziremedim,denedikçe huysuzlandı,bağırıp durdu,ağladı ve bıraktım,devam mamasını bile zor içti.

Yolculuklarda kavanoz maması hariç bir önerisi olan annemiz var mıdır?a.s.
 
bebekler için katkılı olanlarından değilde bu normalde sütlaç muhallebi vs yapımında kullanılanlar var ya onlardan yine marketten alıyorum senn dediğinde mantıklı valla robottan mı çeksek acaba
 
evde pudra şekerim olmadığı zaman normal şekeri çekiyorum pirinçte olabilir yanii
 
alininannesi61 çok teşekkür ederim.

Kızıma bir süredir suyu bardak ile veriyorum.Kalın kenarlı olduğu için de dişini de kaşıyor,korkum olmuyor.
Uzunca bir süre önce tv.de bir ekonomi programında su ile ilgili konu vardı.ıncelenen firmaların sattığı sular kaynağından gösterildi.ıyi bir araştırma ile tanıtımı yapılıyordu.Ve içilmesi gereken suyun; ''Doğal mineralli su, özü değiştirilmemiş, mineral yapısı mevsimsel değişikliğe uğramamış ve kaynağında temiz olan su'' olmalıdır dendi.Bunu yapan da anca 5-6 firma olduğu söylendi.Belgeleri de gösterildi.Ben de nette baktım,araştırdım.Daha önceden iki firmanın ismini duymuştum,suyunu da içip içmediğimi hatırlamıyorum.Bulunduğum yerde bulabilirsem --saka--kardelen--buzdağı--sularından hangisi olursa artık alıp kızıma içirmeyi düşünüyorum.Sizin bu konudaki düşünceleriniz nedir?
 
ben trabzonun o yemyeşil dağlarından ormanlarından gelen kaynak su kullanıyorum hazır almıyorum yani suyumuz çok temiz ama yinede tedbiri elden bırakmıyorum ve kaynatıyorum su çok önemli gerçekten
 
ben trabzonun o yemyeşil dağlarından ormanlarından gelen kaynak su kullanıyorum hazır almıyorum yani suyumuz çok temiz ama yinede tedbiri elden bırakmıyorum ve kaynatıyorum su çok önemli gerçekten

Bu konuda çok şanslısın.Ben de Artvin'deyken buz gibi sulardan içiyorum.Bostanımızdan, tarlamızdan sebzee toplamak,dutu,eriği,elmayı v.s meyvayı koparıp yemek çok güzel ve organik olduklarından dolayı da ayrıcalıklı diye düşünüyorum.

Bhk,nurgün ve tüm süt sorunu çeken annelerimize yeni öğrendiğim uygulanmış ve memnun kalınmış bir önerim var.Komşumun kızı 3 aylık anne ve 3.anneliği,süt için önermişler.Deneyenler memnun kalmışlar.Ayrıca da boza da süt yapımında iyiymiş.Gün içinde de çokça en az 3 bardak süt içmek lazımmış.Bunlar denenmiş olanlar.Şifa olsun yarasın inşallah(amin).

Tahinli helva iyice ezilir ve süt ilave edilir.Puding kıvamı oluncaya kadar süt ilave edilir.İyice karışınca yenir.
a.s.
 


maydanozcuum piyasadaki en iyi suyun erikli olduğunu biliyorum, bu ayki kontrolümüzde doktora sordum erikliyi kaynatmaya gerek varmı diye, gerek yok dedi, direk içirebilirmişimhihoyyyt
 
arkadaslar sonunda mamadan taş gibi yogurt tutturmayı basardım 3 gundur yogurt harikaa
alkisalkisalkisalkisalkisalkis
annem haklıymıs
işin sırrı mayayı dökerken karıştırmamak
100cc mamaya tam 2 cay kasıgı yogurt kullanılacak..az miktarda mama ile
yogurdu iyice ezip kabın kenarından yavasca mamaya dokeceksiniz.kabı
sarsmadan hemen uzerini kapatıp makinede 6 saat kadar
mayalayacaksınız.ben gece koyup sabah fişi cekiyorum..kapagı acık
olarak sarsmadan dolaba konacak.en az 4-5 saat bekletilecek sonra
kullanılacak.hemen kasık atarsanız sulanır
mayalamak isteyenler buna harfiyen uysun kaskatı ve şeker gibi tatlı yogurt oluyor mmm mmm diye diye yiyor kuzucukkk
 
Son düzenleme:
Su tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Ben,ınegöl'de oturuyorum.Yıllar önce o markayı aldığımızda 10 damacanadan 6-7 damacanasında kokular oluşmuştu.ılk başta olmuyordu.Ve sonuna doğru da minik birşeyler olurdu.Tortu gibi,telf.açıp bayisine söylediğimde hiç taraftar olmadı.ılk önce olsa değişirdik demişlerdi. Oysa ki kokusu çok feciydi.Yarısını çiçeklerime döküyorduk yani bir bakıma atıyorduk.Başka suları denedik.Burada çeşmeler var ama güvenemiyorum.Uludağ'ın eteklerinden gelen sular olsa da klorlanıyor.Neticede minik kuzucuklarımızın sağlığı önemli. Teşekkürler. a.s.

MeYraaa tarif için sağolasın da,olur ya ben gibi yoğurt makinası olmayanlar da vardır.Bizler ne ve nasık yapacağız peki ? a.s.
 
maydonoz makine kullanmadan yani uzerini orterek denedim bir kere ama hiç tutmadı yani yogurt dahi olmadı..sanırım yeterince iyi sarmadım bilemiyorum...nasıl olsa makinede iyi tutuyor diye tekrar denemedim.
ama ısıyı koruyacak sekilde iyice sarmalanırsa tutar herhalde birsey degişecegini sanmıyorum.makinenin tek fonksiyonu ısıyı sabit tutmak zaten baska da bir işe yaramıyor..fisfisfis
 
Merhaba arkadaslar
bugun oglusun eline verdim cubuk seklinde kesilmis kasari : ) yarisini yedi :lepi:
muz da verebiliyoruz bu aylarda (6 . aydan itibaren )
tabi gozetim altinda kaydirigubbakcemile5
 
Merhaba arkadaslar
bugun oglusun eline verdim cubuk seklinde kesilmis kasari : ) yarisini yedi :lepi:
muz da verebiliyoruz bu aylarda (6 . aydan itibaren )
tabi gozetim altinda kaydirigubbakcemile5

Merhaba Zepp imm

Nasılsın,oğluşların nasıllar?Ohhh,maşallah yarasın,büyütsün oğluşunu yediği kaşar.
Valla ben muzu 5.ayın içinde bağırsak sorunu olduğu için elimle tutarak şapur şupur yedirttim kızıma.Şakası bir yana pek bir sevdi kızım ve elleriyle elimi tutarak yedi.Sanırım tadını şekerli olduğu için sevdi.Bisküviyi de severek yiyor.Ama bu bisküvi bebe bisküvisi değil.Komşum çok sevdi diye yediriyor,bebe bisküvisi olmadığı için acep bir zararı var mıdır? Komşum zararı olmaz diyor.
Bebe bisküvisi de hangi cici bebe olmalıdır? Yıllar öncesinde (son 5-6 yıl içinde)hani cicibebelerde zararlı birşeyler bulunmuştu da,yurt dışında bile zararlı birşeyler bulundu denmişti ya.Yıllar önce canım memleketimin,yeşil cennet Karadeniz'imin insanlarını kanser eden,doğasını yok eden ÇERNOBİL sonrası o hastalıklı çayları içenler aklıma geliyor da !!!... Bu bisküvileri aynen bize yediriyor olabilirler !! Ne dersiniz bilmem ama !!?? :uhm:
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…