Bebek Beslenmesi 2008 annelerinin beslenme programı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
--------------------------------------------------------------------------------

sanberk dun
SABAH uyaninca birkac tane uzum birkac tane nar,demir ilacindan sonra bunlari verdim
KAHVALTI 1 yumurta,1 danino icine 1 cay kasigi tereyagi,1 cay kasigi yahin,1 corba kasigi tahill mama,100 mml aptamil.3 tane zeytin,2 kucuk dilim salam,salamlari babasinin tabagindan caldi.
OGLEN 1 buyuk kase mercimek corbasi,1 dilim armut.
IKINDI 1 armut,1/2 muz,1 babymix,4 tane susamli cubuk.
AKSAM tavuk sisi vardi 1 tanesi yedi,2 kasik patates yemegi,2 dilim domates,1 danino,bir iki kez biraz ekmek isirdi.

bu sabah
demir ilacindan sonra 50 ml uzum suyu
KAHVALTI 1 yumurta,1 dilim kasar peynir,1/4 dilim ekmek,3 tane zeytin,3 cay kasigi bal,2 dilim domates,100 ml aptamil.1 tane susamli cubuk.
OGLEN bir kase corba(pirinc,bulgur,havuc,patates,maydanoz,yogurt) 1/2 armut
IKINDI 100 ml meyveli yogurt,1 muz,4 tane susamli cubuk,1 tane süt dilimi
AKSAM ONCE ben yemgimizi hazirlanirken eten istedi yarim kase yedi.
AKSAM 1 kase oglen corbasının ıcıne haslamıs kabak ce brokolı,i kattım 1 kase yedi.2 hurma.1 kuru kayısı.

sabah
yaklaşık 150 ml süt içine (tahıllı mama.2 tane bebe büsküvi, bal) 1 dilim salatalık iki lokmacık peynir
1 tane cubuk kraker

öğle
sebze corbası (mercimek patates havuçlu) yanında yarım kase yoğurt

akşam
sebzeli tavuk püresi (tavuk havuç pirinç domates) yanında yine yoğurt
cok az kek, 1 tane çikolatalı büsküvi

kızlar oğluma meyveyi nasıl yedireceğim
yemiyor bi fikriniz var mı

eline veriyorum
püre yapıyorum hatta içine balda koyuyorum

ama sadece bir iki lokma yiyor yada ısırıyor
atıyor :KK43:(

burcycu yogurtla beraber vermeye calıstın mı,ya da muhalebı veya tahıl mamasının ıcıne katarsan belkı yer.hemen yemeyebılır ama bı sure sonra tadına alısır.Yenı bır sey verecegim zamn nasıl yaptıgımı anlatıyım.En son dut kurusu nasıl alıştırdım.bir tabak ıöıne koydum ve oturma odasında selpgın yuzerine koydum yeni bişey görünce hemen koştu baksın diye.tadını begnmedi ama her gün koyardım cok dagıttı ama bugun yarın tadına bakardı sadece.Dun ilk defa atmadı yedi sabah da kahvaltıdan sonra verdim tam 15 tane yedi.Diyer meyveler de bu şekilde alıştırmıştım.

bugun YANINCA 70 ml orman meyve kompostosu içine 1 cay kasıgı pekmez.
KAHVALTI 1 yumurta,3 zeytin,1 dilim domates,90 ml süt,2 dilim kaşar peynir,2 halka muz,çeyrek dilim ekmek,2 çay k. bal
OGLEN 1 kase sebzeli corba,1 çorba kasıgı pilav,yarım muz,15 tane dut kurusu
ıKıNDı 1 kavanoz meyve püresi içine 1 c.k kızılcık ezmesi ve 1 çay k. pekmez,100 ml yogur2 tane ceviz içi
aksam daha vermedım ama balık hazırladım bize mantı var biraz ondan da vermeyi düşünüyorum ama ona kalm ıs artık.

Bugün oğlumilk defa yarım kase çorba içti bir öğünde...yeni bir tarif denedim sütlü kerevizli balkabaklı bir çorba tarifi...ilk defa yüzünü çevirmeden koyduğum tüm çorbayı yedi...maşallah diyeyimde hepböyle gitsin...

yağmurcum buraya uzun zamandır bakmıyordum.bende enese sebze çorbasına alıştırırken bal kabağı koyardım.böyle olunca yer balkabağı olmazsa yemezdi.sonra kabak miktarını zamanla azalttım ve her türlü çorbayı yemeye başladı.bu yazdığını görünce aklıma geldi.bal kabağı çok besleyici bizde artık alsak fena olmaz ne zamandır pazara markete zaman ayıramıyordum.

sağol fikriye yogurdu cok seviyor
daha önce denemiştim ama tekrar bi daha deneyim bakalım
umarım yerrr :Saruboceq:

--------------------------------------------------------------------------------

BUGUN AKSAM MISAFIRLIGE GIDECEGIMIZ ICIN OGLEN YEMEGI IKINDIDE YIDIRDIM TOK TUTSUN DIYE,CUNKU SANBERK YABANCI YERDE OTURUP YEMEZ.
Sabah uyaninca demir ilacindan sonra 30 ml meyve suyu ve 1 hurma
KAHVALTI 1 yumurta,1 dilim kasar,1 zeytin,1 diim domates,1 danino icine 2 corba kasigi tahilli mama,1 cay kasigi tahin,2 cay kasigi bal.80 ml sut
OGLEN ceyrek muz,1 kavanoz tahilli meyve puresi,100 ml meyveli yogurt.
IKINDI 1/2 kase corba,1/2 tavuk pirzola
AKSAM 1 sut dilimi,2 ceciz kadar balli kokos toplari,1 ceviz,yarim domates,2 susamli cubuk,100 ml sut.

sanberk bugun
kahvaltisinda 1 yumurta,2 dilim salam,3 corba kasigi tahilli mama icine 1 danino,1 tatli kasgi tahin ve 1 tatli kasigi tereyagi.80 ml meyve suyu icine 1 tatli kasigi pekmez,
ARA yarim muz,2 tane siyah uzum kurusu.
OGLEN 170 ml sut,1 kavanoz tahilli meyve puresi,1 danino.yarimsut dilimi.disirda oldugumuz icin bunlari iydirmek zorundaydim
IKINDI 1 buyuk kase mantar corbasi.yanina bisey vermedim fazla tok olmasin diye yoksa aksam yemez.
AKSAM yarim kase manti yaninda 100 ml meyveli yogurt,yarim kayisi,

su agustos bebisler hic mi yemez ya,yazan yok.
Sanberk de u gunlerde gec kalkiyor kahvaltimiz saat 10 da sonra erken de uyukusu geliyor ac uyumasin diye meyve pekmez iyidiriyorum,sonra kalkinca biraz keyfi gelsin oglen yemegimiz derdeyse ikindi oluyor,bugun mesela ikindi vermedim yoksa aksam yemegi yemezdi.
kalkinca kan ilacindan sonra 30 ml nar suyu
KAHVALTIDA kasarli omler,1 dimi ekmek,100 ml aptamil,3 tane zeytin,5 tane dut kurusu,2 tane kuru uzum
ARA 1 kavanoz meyve puresi,1 tatli kasigi pekmez,
OGLEN 150 ml balik corbasi,2 tane kuru uzum,yarim ceviz,2 tane findik
ara 1 kinder sut dilimi
AKSAM 200 ml sehriye corbasi,1 kofte,2 kuru uzum,3 tane beyaz dut,2 corba kasigi yogurt,1 danino

merhaba aranıza yeni katıldım benimde 15aylık olmak üzere olan bir kızım var ilk çocugum dolayısıyla onu büyütürken kendimde büyüyorum hemen hemen arkadaşlarla aynı öğünleri veriyorum ama kızım çok yemek seçiyor her şeyi kolay kolay yediremiyorum

merhaba aranıza yeni katıldım benimde 15aylık olmak üzere olan bir kızım var ilk çocugum dolayısıyla onu büyütürken kendimde büyüyorum hemen hemen arkadaşlarla aynı öğünleri veriyorum ama kızım çok yemek seçiyor her şeyi kolay kolay yediremiyorum
HOSGELDIN
Yemek yeme secimi cok normaldir,biz hersey yermiyiz?Benim oglum a hersey yemez onun icin az miktarda sevmediklerini sevdikleriyle karestirip veriyorum.

sanberkin dun
KAHVALTI 1 haslamis yumurta,100 ml orman meyveler komposto icine 1 tatli kasigi uzum pekmezi,2 zeytin.12 tane makarna,1/2 ceviz.
ARA 60 ml atamil
OGLEN aksamdan kalan kabakli mercimek corbasi,7 tane makarna,1 avuc nar
IKINDI 100 gr yogurt,1 kavanoz tahilli meyve puresi,1 corba kasigi uzum pekmezi,5 tane beyaz dut.
AKSAM bezelye corbasi,1 kofte,1/2 dilim kek,50 ml aptamil.

canim 2008 anneler topiginde seni gordum,sohbetimize katilsan,tanisalim.a.s.

Fikriyecim sende olamasan bu topik kapanacak valla....bende yazmak isterim ama biliyosun bizimki öyle iştahsızki yazacak bişey bulamıyorum...seni takip ediyorum ama fikir oluyor bana...özellikle ara öğünler...kimse yazmasada sen yazmaya devam et arkadaşım sonuna kadar takipçinim...

Sanberk neler yedi
KAHVALTI yumurta,sut,meyve suyu,tahil mamadan sikildi herhalde birkac kasik yedi ancak,az yedigi icin ara ogun verdim
ARA 1 kavanoz meyve puresi icine 1 corba kasigi pekmez
OGLEN sebzeli corbasi,bulgur pilavi,60 ml meyve suyu,1 kayisi,ciyer vardi ama yemedi,3 tane kestane
IKINDI 1 babymix,nar,beyaz dut.2 tane kestane
AKSAM corba,pilav oglenki gibi,balik,meyve suyu, kuru kayisi

Fikriyecim sende olamasan bu topik kapanacak valla....bende yazmak isterim ama biliyosun bizimki öyle iştahsızki yazacak bişey bulamıyorum...seni takip ediyorum ama fikir oluyor bana...özellikle ara öğünler...kimse yazmasada sen yazmaya devam et arkadaşım sonuna kadar takipçinim...

tama canim yazarim,Canim simdilik durumunuzdan dolayi Kaan yemeiyordur ama cok yakinda sen de burda bol bol yazarsin.Hem de sende cok degisik tarifeler vardir.

SABAH yarimm yumurta,yarim kase sehriye icine 1 k.k peynir,1 cay kasigi tereygi.cok az sut
ARA 1 kavanoz meyve puresi,1 tatli kasigi pekmez
OGLEN bulgurlu ispinak,azicik sut,cikolata
IKINDI meyveli yogurt cubuk
AKSAM uyuduruk bir corba=biber,havuc,maydanoz,pirinc,patates,kiyma
meyve puresi,pekmez

Son düzenleme:
X