öncelikle hepinize kolay gelsin...çalıştığım okulda 1. sınıf öğretmenleri hep ilgimi çekmiştir.diğer arkadaşlar teneffüslerde çay içerken onlar sınıftan çıkmıyorlar....ayrıca yukarı çıktıklarında bir bakıyorum ki yorgunlar, saçları dağılmış, terlemişler....onlarla bir şey konuşmam gerekince sınıflarında bulabiliyorum ancak....bu sene okul açılınca 1. sınıfı okutan bir arkadaşım, bu sene etkinlik metkinlik yok demişti....benim verdiğim sınıf rehberlik programından bahsediyordu..sadece gülümsedim....ayrıca eğitsel kulüpleri seçerken yardımcı olsun diye bir liste vermiştim, onu da kaybetmiş....Allah yardımcınız olsun....anasınıfından gelen öğrencileri okutmanın hem avantajı hem de dezavantajı var ayrıca.....o kadar da olacak artık...son bir şey daha ekleyelim, konuştukları konular ben e yi verdim, şurdaki okul t'yi bile vermiş...o kadar hızlı gidilmez ki canım....ben daha şunu kavratamadım gibi :)))))))
pazartesı e ıle merhaba dıyecegız bakalım.. ama nasıl heyecanlıyım anlatamam.. 41 ögrencım var.. 5 tanesı benı yoracak gibi.. onun dısında hersey iyi gıdıyor..
ana sınıfına devam eden bır ıkı ögrencı bıraz benı uzuyor.. sayıları ve harf ısımlerını bılıyorlar. ama sayıları dık yazıyorlar.. ıkı gun 1sayısını vererek gecırdım.. ama accayıp huzurlu ılerlıyorum..
Harika bir konu olmuş husel'ciğim..Benim oğlumda bu yıl birinci sınıfa başladı..Hem heyecanlıyız hem de tedirgin..Acaba zorlanacak mı,isteği olacak mı gibi sorular soruyoruz kendimize..
Açıkçası biz çok sorun yaşıyoruz oğlumuzda..Eve verilen ödev sanki ona işkence gibi..O kadar yavaş hareket ediyor ki,o kadar ağırdan alıyor ki anlatamam..Onun bu tavrı beni çok düşündürüyor..Öğretmeni toplantı yaptı biz velillerin ne yapması gerektiği hakkında ona danıştığımızda bunun normal olduğunu söyledi..
Şimdiye kadar çizgi çalışması yaptı..Dalga,dik çizgi arada boyama verdi öğretmeni sanırım ödev sıkıcı olmasın diye..e harfini son hafta çalıştılar..İsteyince çok güzel yapıyor ama yok istemeyince mümkün değil..Bir de yeni bebeğimiz oldu sanırım onun benim evde kalmam onu rahatsız ediyor..Belli etmesede bunu hissedebiliyoruz..Şimdilik böyle işte:))
Sizin bu güzel topiğinizi bende merakla takip edeceğim..Tekrar teşekkürler,hepinize kolay gelsin...
iyi akşamlar herkese. yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. benim kızımda 1. sınıfa başladı. sormak istediğim bir şey var. 3 haftayı geride bıraktık. biz hala çizgi çalışmalarındayız bu normal mi? yani haftasonu ödevimiz dalga çizgi çalışmasıydı. çalışma kitabı A1 yayıncılığın alındı.
yardımcı kaynak kıtap almadım.. aldırmayıda pek dusunmuyorum...
dun veli toplantısı yaptım.. projeksıyon alabılırızz belki..itiraz eden çıkmadı.. ama sınıfı baska bır okulun 5lerıyle paylasıyorum..ona nasıl bır çozum bulacagımı bılmıyorum..
bayrama kadar e ve l'yı verırsem bayram tatılınde yine çızgı calısmalarına yonelık ödevler verırsem,bayramdan sonra daha bır ıı oturacak...
çamasır suyu harıka bır gözlem yapmış valla...
ıkı 1.sınıf ögretmenıyız.. okul çıkıslarında harpten cıkmış gıbı görunuyoruz..teneffüs aten imkansız gıbı bu aralar.. bende hala aglayan çok...
aglayanlarla beraber bahcede bıldıgımız oyunları oynatıyorum... okula ısınsınlar dıye..
ama ramazan ve sınıftakı performansa bırde teneffustekı etkınlıkler baglanınca eve resmen dagılmış gelıyorum....
ha bırde bende bır tane tekerleklı sandalyede olan ve altı sureklı baglanan bır ögrencım var..
bır tane otıstık raporlu ögrencım var...
veliler olmadan olmaz tabi canıma.s.teşekkür ederim husel. sizde bilirsiniz teneffüslerde yada okul çıkışında öğretmenlerin başı velilerle kalabalık oluyor. . bende öğretmeni en azından bu aralar rahat bırakmak istiyorum. heşey bi rayına otursun..ama buradan sizleri takip edeceğim ki bi fikrim olsun.Velileride kabul edermisiniz? çok iyi bir topik olmuş bu. hepinize kolay gelsin....
bu arada berşulecim sizinde hayırlı olsun . uzun yıllar sürecek (inşallah) eğitim hayatımıza başladık bakalım, hayırlısı olsun hepimiz için:)):Saruboceq:
herhangi bir set aldırmadım aldırmayıda düşünmüyorum yanlız okuma serisi aldırıcam o da fazla bir para tutmuyor
köy öğretmeni olunca kendi imkanlarımızı konuşturuyoruz fazlaca
ben yarın e sesine geçeceğim..sadece 1 öğrencimin çizgi çalışmaları tam değil.Diğer 14 ü oturmuş durumda..Artık geçeyim dedim ama araya giren bayram tatili gözümü korkuttu açıkçası..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?