• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2006 anneleri burda buluşalım

Merhaba,benim de 2006- Nisan doğumlu bir kızım var.Adı Nadire.Çok girişken,hareketli,pratik,neşeli bir çocuk.Ama sürekli beni ve babasını yönetmeye çalışıyor.Napıyor ediyor bir yolunu bulup istediği herşeyi özellikle babasına aldırıyor.Sonra da yüzüne bakmıyor.Üstelik çok bencil,kıskanç.Kimseyle oyuncaklarını,eşyalarını paylaşmıyor.Özellikle yaşıtlarıyla hiç anlaşamıyor.Çünkü hep kendi istediği olsun istiyor.Ne yapıcamı bilmiyorum.Çok zor bir çocuk oldu.Bu hale gelmesine biz mi neden olduk acaba diyorum bazen?

arkadaşlar benim oğlumda 2006 eylül doğumlu 2 aydır falan davranış ve hareketlerinde çok dğişiklik var hiç oyun oynamıyor arkadaş edinemiyor çocuklarla oynamsını bilmiyor sürekli vurmalı kırmali oyunlar anne baba olarak biz bile oğlum gelirken sakınıyoruz çünkü sürekli canımızı acıtıyor sürekli ayağında dönmemi istiyor kimseyle konuşturmaz bu yüzden bende kimseyle konuşamıyorum biyere gidemiyorum sürekli ilginin üzerinde olmasını istiyor babasının almadığı oyuncak kalmadı ama hiç eline oyuncak alıp oynamıyor tam bir bilgisayar hastası herşeyi biliyor benim yapamadığım şeyleri yapıyor bazen kapatıyorum elektirik gitmiş diyorum oazaman çocuk resmen krize giriyor neyapacağımı bilmiyorum bunalıyorum bazen çok bağırıyorum çok üzülüyorum üstelik 8 aylık hamileyim nasıl yapacağım biilmiyorum hamile kaldığımda böyle değildi acaba bir çocuk piskoloğuna götürsemmiki faydası olurmuki

Olmaz mı mutlaka faydası olur. Hamilelik öncesinde böyle değilse gelen bebeği kıskanıyor olması muhtemel. Eğer problem buysa bebeğiniz doğduğunda onun da canını acıtabilir. Doğumdan önce mutlaka görüşün bir dr. ile bence. Bir de enerjisini atması ve paylaşımı vb. öğrenmesi açısından oyun grubu veya kreş faydalı olabilir. Ama bunu doğumunuz ile aynı döneme denk getirmeyin kendini dışlanmış hissetmesin , bence bunu da dr. ile konuşun.

Merhaba,benim de 2006- Nisan doğumlu bir kızım var.Adı Nadire.Çok girişken,hareketli,pratik,neşeli bir çocuk.Ama sürekli beni ve babasını yönetmeye çalışıyor.Napıyor ediyor bir yolunu bulup istediği herşeyi özellikle babasına aldırıyor.Sonra da yüzüne bakmıyor.Üstelik çok bencil,kıskanç.Kimseyle oyuncaklarını,eşyalarını paylaşmıyor.Özellikle yaşıtlarıyla hiç anlaşamıyor.Çünkü hep kendi istediği olsun istiyor.Ne yapıcamı bilmiyorum.Çok zor bir çocuk oldu.Bu hale gelmesine biz mi neden olduk acaba diyorum bazen?

Zaten paylaşım , ortak oyunlar kurmayı vb. bu yaşlardan öğrenmeye başlıyorlar. 3 yaşından önce paylaşmayı hiç bilmiyor çocuklar . Yani çok çok garip bir durum değil. Oyun grubu işe yarayabilir.

Slm anneler neden daha önce görmemişim acaba?
Oğlum mayıs 2006 doğumlu..

Benim oğlumda 2006 mayıs doğumlu.
Şuan izlediği kanal sadece yumurcak tv.Niceledion ve karton netvork kanallarını sinyali gitti diye açmıyoruz.
Gündüz öğleden sonra bakıcıyla kalıyor, akaşmda 7 den sonra baba kanalları başlıyor diyoruz, çoğunlukla ikna oluyor.
Çok uzun sürmeyecek galiba ,kumandadan kendisi açabiliyor kanalını.
Bilgisayardada araba yarışlarını seviyor ama kısıtlı .Kesinlikle her istediğinde açmıyoruz.
En büyük eksiğimiz arakadaş ihtiyacı.Çok tasvip etmesemde ınşallah gelecek yıl kreş düşünüyorum

Selamlar..

Benim de ikizlerim 2006 aralık doğumlu.

bizimkiler anaokuluna gidiyor.
Paylaşmayla ilgili sorunumuz hiç olmadı ikiz olduklarından dolayı.

Biri çok içine kapanıktı evdeyken,diğeri de hep ezen rolündeydi.
Okula başladıktan sonra içine kapanık olan açıldı ,daha çok arkadaş edindi.
Kardeşini yönetmeye alışan kardeşimiz ise bocaladı.
Arkadaş edinmede çok büyük problemlerimiz var.Hatta kaka problemi bile yaşadık.
Önce çiş kaçırmalar başladı.Bir terslik olduğunu farkettim.
Sonra kaka kaçırma oldu 2 defa.
Evet büyük bir sorun vardı.
Ki nitekim ,de öyleydi.
Herkesi yönetmeye çalışıp yönetemeyince arkadaşsız kalmış.

Sanırım destek alacağız.

tw. konusu genel sorun anladığım kadarıyla.
Biz okulda olduğumuzdan dolayı akşam 2 saat izlemelerine izin veriyoruz
cumartesi-pazar ise 3 -4 saat oluyor toplamda.

Bilgisayara hiç izin vermiyoruz.

benımde 2006 ekım de dogan kızım var benım sorunum gece uykusu halen gece 4 kere kalkıyo ve ıcımın cıleklı sutunu ıcıyo 200ml lık tam 4 tane usandım artık hıcbırseyde yemıyo sut vermezsem daha sutu bırakır huyunu bılıyorum cunku ne yapacagımı sasırdım

MERHABA benim oglumda temmuz 2006 dogumlu vallaha pek kolay bi cocuk oldugunu soliyemiyecegim ama zeki ve liderlik ozelligi yuksek bi cocuk adida ali sami

benımde 2006 ekım de dogan kızım var benım sorunum gece uykusu halen gece 4 kere kalkıyo ve ıcımın cıleklı sutunu ıcıyo 200ml lık tam 4 tane usandım artık hıcbırseyde yemıyo sut vermezsem daha sutu bırakır huyunu bılıyorum cunku ne yapacagımı sasırdım
sok oldum dogrusu bu yasta hala gece 4kereuyanmasi sizin icin zor onun icinde hic dogru degil nacizane fikrim
ASLINDA biraz arstirirsa cocklarin gunde 3bardaktan fazla sut saglikli degil benim oglumda sute cok duskun ama ben sinirliyorm vermiyorum ama gece 4 kere kalkilirmi ya sanada yazik yaaa
benim birde 1yasinda oglum var o bile gece 3kere kalkiyo
uyumadan iyice doyursan belki kalkmaz

uzun bir aradan sonra merhabalar ne çok kişi katılmış aramıza,kızım çok şükür iyi ama mevsim geçişinden dolayı bu ara çok fena öksürüyor, havalar bir iyi bit kötü anlayamadık

merhaba bende kasım 2006 doğumlu bir kız annesiyim.))

1,5 ay önce kreşe başladı benım kızımda....cok ama cok faydasını gördük...sadece süt' le kahvaltı yapan yemek seçen bir cocuktu....okulun cok faydası oldu bu konuda....

Ne gÜzel ınŞallah benım kızımda sonbahar dÖnemınde baŞlayacak evde Çok sıkılıyor kuzum, arkadaŞı yok akŞamları yan komŞumun oĞlu var 1.sınıfa gıdıyor, onunla oynuyor valla Çok gÖnlÜm yok onunla oynamasına ama kızım Çok sevıyor.

aynen katılıyorum benim kızım da çok sıkılıyor sürekli bana sataşıyor . arkadaşı yok yani boydaşı ya çok küçük ya çok büyük ne yapacağımı bilemiyorum:sinifsinif:

Bende bu yıl karsta bula bılrsem tabı krese verecegım ne olursa olsun en azından sosyallesır cocugum umarım sorun cıkmazda
gecn yıl verecektım ama ıstedıgım gıbı bır yer bulamadım bu yıl muhakkak verecegım kars aktıvıtesı ve sıcaklıgı sıfırın altında cok gerı bı sehır eee benım bırde 1yasında baska bı oglum odugundan alısım cok sıkılıyo nasıpse bu yıl kurtulacak yavrum benım

kızlar benimde 2006 aralık doğumlu bir oğlum varr )) bende bugün anaokuluna kaydını yaptırdım ölüyo okula gidecem diyee bugün sınıfları gezmek istedi gezdirdik çıkmak istemiyo ağlıyo ben burda oynayacam diyee :)) oğlum çok sakin bir çocuk yaramazlığı yoktur hee bide kardeş istiyo benden akşama kadar oyuncaklarıyla oynar parka ineriz puzzle yapaar televizyon izlemeyi sever ama sadece reklamları çizgi flim asla izlemiyor ben teni sevmez çünki adamları dövüyo o kötü biri diyorr kötü kelime kullanmaz bazen ben onu sıpa diye severim sıpa deme kötü bişey diyo bana :)))) uyku düzenimiz hiç yoktu şimdi gece 1 kere kalkıyo süt ister içer ve uyur tekrar tuvalet konusundada çişe hemen alıştı ama kaka sorunumuz var okulda ne yaparız bilmiyorum ama o zamna kadar öğrenir inşalaah biraz fazla üstüne düştüm bu aralar allahım minik paşamı ve bütün bebekleri korusun

slm anneler benimde 2006 ocak ayı dogumlu bi oğlum var acaba 2006 çocuklarını bu sene anasınıfına yazdırabiliyormuyuz.

evet canım yazdırabilrsinn ben bugün yazdırdımm oğlumu[/QUOT

oyy oyy ne güzel bi haber verdin bana bana 2005 lileri alıyolar dedilerde üzülmüştüm neyse bende 3 tane erkek çocuk olunca enbüyük10-ortancımızda 2006 lı ve öbür oğlumda 3.5 aylık ohh okula giderse biraz kafam dinlenir valla yoksa abi kardeş birbirlerini parçalıyacaklar tşkr ederim canımm

ne demek canım seninki 2006 ocak ayında doğmuş yani ilk ayy benimki 2006 aralık yani son ayy benimki yazılabildiyse seninkide yazılıyo canımm inşalah ayy 3 çocuk zor anamm bende 2 .ci düşünüyorum ama korkuda varr bilmiyorum yaa

benimde haziran 2006 lı kızım var.seneye anaokuluna başlıycak.sizin çocuklar da benim pelinim kdar zor bi çocukmu?bazen beni çileden çıkarıyor:))

Back