2000 sonrası SGK'lıların emekliliği ...

Öyle birşey olmaz ozaman herkes tarafından mekli olsun onlarda degisikli yapıldı bu nedenle Kapsadi nerden ödenecek bu paralar çalışan herkesin derdi emeklilik

Olsun en azından garanti bi maaşımız olurdu.
Ama işte üç kuruş o maaş.
İşe yaramıyor,bir derde dermanı yok. Yine çalışacağız.
Bir de bu emekli maaşlarıyla ilgili haksızlıklar da çok. Yüksek prim ödeyenin maaşıyla az prim ödeyenin maaşını aynı gördüm ben hep. Kabul edilebilir bir şey değil. Önce adaleti sağlasınlar da sonra emekli etsinler milleti.

Birde ev hanımlarının isteğe bağlı prim ödemesiyle emekliliğinden bahsediyorlar aklım almıyor biz bu kadar çalışma ve prim gününe rağmen emeklilik elde edemıyoruz o iş nasıl olacak aklım almıyor

İsteğe bağlı emeklilik yıllardır var, rahmetli annem öyle emekli oldu teyzem de öyle ama şimdiki yaş sınırı ile zor tabi, bir de primler çok yüksek. Aylık prim ödemesi yapılıyor 30 ar günlük normal çalışanlar gibi emekli olunuyor

Aylık bağlama oranlarının düşürülmesi ve maaşta uygulanan alt sınır buna sebep oldu. Çok yüksek ödenmiş primlerim ve 8.300 günüm var ama bir anlam ifade etmiyor maalesef, çok büyük adaletsizlik ilaveten çalışmaya devam ettikçe maaşın düşmesi ayrı bir mesele

Çok haklısınız.

Birde son düzenlemeyle 10 yıl 3600 prim günüyle emekli olanda 7500 alıyor daha yüksek prim gününe sahip olanda arada fark kalmadiki ne anladık bu işten

Çok haklısınız.

Birde son düzenlemeyle 10 yıl 3600 prim günüyle emekli olanda 7500 alıyor daha yüksek prim gününe sahip olanda arada fark kalmadiki ne anladık bu işten

Sigortasız çalışmanın yolunu açıyor bu tür işler. Nasılsa yeni bir kanun çıkar diye sigortasız çalışıp sigorta parasını alan çok insan biliyorum. Düzgün çalışan, ödeyen insanlara yapmayın diyorlar resmen, vergi afları için de aynı şeyi düşünüyorum. Sigortada büyük haksızlıklar var aslında düşünsenize 6-7 kişilik ailede bir emekli var ve herkes onun sağlık haklarından faydalanıyor, anadan babadan maaş sistemi yüzünden bir türlü bir türlü hafiflemiyor yük, çok şey var da işte ancak üzülmekle kalabiliyoruz

60 lar cok zor ama 50'lerde öğretmenlik için önyargılı olmayın bence. En sevdiğim öğretmenlerin çoğu ellili yaşlardaydı. Öğretmenlik biraz da tecrübeyle pişen bir meslek olduğu için avantajlı oluyorlar bence. Tabi bu söylediklerim okul öncesi öğretmenleri için geçerli değil. Onlarda dinamik ve genç olmak daha önemli bir kriter.

Sadece sgk mı? Emekli sandığı için yok mu bu söylenti?

Biz aylardır Twitter’dan bunun mücadelesini veriyoruz. Bizim gayretlerimizle bu haksızlık ses getirdi. Buradan olur mu olmaz mı diye sorma gel bizimle beraber hak arayışına gir. İnan bana erken emekliliğe daha çok faydası olur. Derneğimiz de var. Emeklilikte Adalet Derneği (EMADDER)

Öncelikle emekliliğiniz hayırlı olsun. Ancak akran bir jenerasyonun farklı iki uygulamaya tabii olması(17-20 yıl kadar) toplumsal eşitlik ilkesine aykırı. Üstelik 2000 lilerin çoğu primlerini fullemiş durumda. Mesela benim 7800 primim var. Bu sebeple bu haksızlığın giderilmesi için muhakkak kademeli bir emeklilik sistemi getirilecektir.

Avrupa da 50 yaşından sonra çalışma şartlarının hafiflediğini biliyor muydunuz? Türkiye’de ise özel sektörde 45 yaşından sonra iş bulamazsın.
Beden gücü ile çalışanları bir düşünün. Belirli bir yaştan sonra onları özel sektör işe alır mı? Alsa bile bir insan 60 ına kadar tam performans beden gücüyle çalışabilir mi?

Yok 2 yıl düşülmüyor. Her çocuk için çalışmadığınız 2 yılı pirim ödeyerek tamamlayabiliyorsunuz yani 58 yaş olayını etkilemiyor.

Yok 2 yıl düşülmüyor. Her çocuk için çalışmadığınız 2 yılı pirim ödeyerek tamamlayabiliyorsunuz yani 58 yaş olayını etkilemiyor.
Onlar hep algı çalışması. Tüm veriler yuvarlak veriliyor. Net bir bilgi yok. 58 yaş geri çekilecek, bunlar ileriki planlarda olduğunu biliyoruz ama şimdilik biraz zamanı var.

Emekliligin erken yasta verilmesine bende karsiyim evet gecinmek zor ama devlet bu yukun altindan kalkamazki eyt bile sacmalik keske iptal edilse ama imkansiz. Zaten dunyanin heryerinde emeklilik yasi ortalama 60 civari. Zor ama geçecekci olmak gerek herkes 50 yasinda emekli olursa kim calisacak ve devlet bu yukun altindan nasil kalkacak ben bidaha boyle bi erken emeklilik sacmaligi yapacaklarini sanmiyorum insallahta yapmazlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…