Bebek Beslenmesi 20 günlük bebeğimin doyup doymadığını anlamıyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

melikest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2015
71
79
88
Merhabalar 20 günlük anneyim. 20 günlük bebeğim var. Doyup doymadığını anlamıyorum. Sarılığı var sık sık emzirmeye çalışıyorum ama sürekli memede uyuyakalıyor. Gece gündüz bir öğün de meme veriyorum. Ama sütüm az. Bir göğsümü emdikten sonra sağdım ikisini de hiç emmediğinden 30, emdiğinden 10 cc çıktı. Ne yapacağımı şaşırdım akıl verin. Bir de enfeksiyon çıktı idrar da kilo da almadı hiç.

Gece gündüz bir öğün mama veriyorum demek istediniz galiba aslında emmesiyle birlikte süt gelir bir de bir memenizi komple bitene kadar verin en yağlısı doyurucu olanı en sondaki süt ilk gelen sulu olunca doymuyor olabilir bi ondan bi ondan veriyorsanız diye diyorum yada önce böyle emzirin sonrasında mama verin uyandırın uyandırmak zor ama hemen uyuyorsa çenesiyle oynayın ayağıyla falan burnunu sıkın sarılığı olması önemli eğer baktınız olmuyo kaşıkla mı neyle veriyorsanız biraz daha mama verin en azından sarılığı düzelene kadar bir de bol uyku uyuyun ve aklınızdan sütünüzün olmadığını çıkarın size öyle söyleyenleri de susturun moral ve uyku bir de ceviz ve fındık sütü çok güzel yağlandırıyor tavsiye ederim siz bile farkediyorsunuz renginden mutlaka deneyin

bebek sagdiginin 2 kati kadar emer makinelerle sutun tamami cikmiyor o kadarla da doyar 20 gunluk bebek

Yanlış biliyor olmayasınız, bir göğsü iki defa üst üste verdiğinizde diğer göğüste mastit riskini arttırırsınız. Önerdiğiniz şey çok tehlikeli

Yanlış biliyor olmayasınız, bir göğsü iki defa üst üste verdiğinizde diğer göğüste mastit riskini arttırırsınız. Önerdiğiniz şey çok tehlikeli
O kadar sütüm gelmiyor diyor heralde diğeri akar yada önden gelen sütü sağar ebeler bunları söylüyor zaten

Doymayan bebek huzursuz olur, derin uyumaz, sık uyanır, sürekli mızmızlanır. Söylediğiniz süt miktarı yeni doğan bebek için yeterli. Sütünüz besleyici olmayabilir. Bebek ayda 600gr ile 1.5 kilo arasında alırsa normal sayılır. Ayrıca ilk 10 gün bebekte küçük bir kilo kaybı olabilir vücut ödem attığı için. Bu süte rağmen bir ay sonunda bebeğinizde kilo kaybı varsa sütünüzün besin değeri düşüktür ve mamayla takviye yapmanız gerekir. Üzmeyin kendinizi, yeni doğan bebeğin midesi zaten tatlı kaşığı kadardır. 2 saatte bir 30cc süt yeterli gelir.

O kadar sütüm gelmiyor diyor heralde diğeri akar yada önden gelen sütü sağar ebeler bunları söylüyor zaten
Ebeler herkese söylemiyor hanımefendi. Ayrıca Herkesin sütü akmaz. Sağdığını söylediği süt miktarı bebek için yeterli. Mantık olarak da söylediğinşz çok anlamsız. Memede kalan o 10cc süt bekleyince besin değerini kayıp mı ediyor yani, diğer memede beklettiğiniz süt çöp o zaman. Bu önerdiğiniz şeyle hem taze anneyi mastit riskiyle burun buruna getiriyorsunuz hem de bebeğin iki memeye de uyum sağlamasını zorlaştırma riski alıyorsunuz. Ayeıca memeden gelen ilk sütün yağ oranı daha yüksektir

Bebeğin uyumaması ivin agziyla yüzüyle oynayın bacaklarını hafif sıkın falan hemen uyumasına izin vermeyin. Sütüm yetmiyor deme yeter

Kusura bakmayın ben sizin kadar bilgiye sahip değilmişim ayrıca ilk sütün yağ oranının fazla olduğunu ilk defa duydum ben sağlık ocağında da çalıştım ebelerin söylediği buydu kadının sütü tabiki yeterlidir ama kendisi yetmediğini söyledi doymadığını yani ona nazaran söyledim siz o zaman bir öneri sunun kadına

Sundum zaten önerimi. Konu sahibi doymuyor dememiş, doyduğunu anlamıyorum demiş

oğlumu sürekli kustugu için bir profa götürmüştüm rutin takibinde, kendisi çalışmalarını emzirme, anne sütü üzerine yapıyor çoğunlukla. süre tutarak veya sırayla meme vermemeyi, bir meme tamamen boşalınca diğerine geçmeyi söylemişti. çünkü sütün son kısmı daha yoğun kıvamlı ve yağlı, midede ağırlık yapar tok tutar kilo aldırır ve kabızlığı önler demişti. eğer akacak kadar ön süt birikirse diğer memede, ucunu sağıp vermek gerekiyormuş. elbette her kadın bedenini daha iyi bilir. kimi zaman daha ilk meme hiç azalmadan diğeri şişip ağrır, o zaman agriyani azaltirsiniz ama konu sahibinin öyle bir şikayeti yok sanıyorum :)

sarılığı olduğu için uyku meyilli, doymadan uyuyakaliyordue yavrucuk. topuklari gıdıklamak genelde uyandirmaya yarar, emerken uyursa uyandırın. özellikle gece beslenmesi kilo alması acısından önemli, o uyanmiyorsa siz uyanıp emzirmeye çalışın. sağma makineleri bebek kadar etkin çekemiyor, gördüğünüzden fazla vardır inşaallah :) bolca su için, fırsat bulunca uyuyun, aç kalmamaya gayret edin; kadın doğum doktorum normal şartlarda hamile kalabilen bir kadının yeterince süt üretememesi pek muhtemel değil demişti. memelerinizin yumuşak hissetmesi, ele boş gelmesi size süt olmadığını düşündürmesin. tabi sarılık geçene kadar doktorunuzla da birlikte mama takviyesi iyi olabilir. hayırlı olsun, kolay gelsin

Ne kadar süre de yağlı süt gelir acaba. Ben birini baya emziriyorum en az 20 dk. Baktım huysuzlanıyor akış az diye diğerine geçiyorum

Şişme falan yaşamadım aksine göğüslerim bu ara fazla yumuşak. Bir de meme de süt tamamen boşalmıyor ki bebeğim uzun süre emse de bıraktığında göğsümü sıkıyorum geliyor biraz süt. O yüzden süre tutmaya çalıştım. Bende şaştım ne yapacağımı

Siz emzirdikçe arkadan sürekli yeni süt üretilir o yüzden sıktığınızda geliyor ama bebeğinizi tatmin edecek kadar yoğun gelmez. Diğer memeye geçmekle iyi yapıyorsunuz. Bol protein ve su tüketin, doktorunuzun yorumuna göre mamayı da arttırabilirsiniz.

Ne kadar süre de yağlı süt gelir acaba. Ben birini baya emziriyorum en az 20 dk. Baktım huysuzlanıyor akış az diye diğerine geçiyorum
Yeterli bence yani sütünüz ne kadar bilmiyorum kiminde hemen gelir kiminde hemen gelmez ama 20 dk gayet iyi bir süre o kadar dakika emiyorsa yani ben sürekli aynı memeyi verin demiyorum ama arada çok uzun saatler olmuyorsa üst üstte iki kerede sıkıntı olmaz ben bitiriyordum sonra diğerine geçiyordum yani memeniz çok yumuşuyor zaten ama diğerinin ilk sütünü akıtıyordum ben kendiliğinden akıyordu ona izin veriyordum yani ilk süt çok gaz da yapar ona da dikkat edin ama dediğim gibi eğer güzelce doysun istiyorsanız beslenmeniz çok önemli kendimden biliyorum o kuruyemişler o kadar güzel yağlı yapıyordu ki

Gelir süt ona takılmayın ama baya yumuşadıysa göğsünüz yani diğerine geçebilirsiniz alacağını almıştır o

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…