2 yıl önce kendi isteğimle tesettüre girdim ama sıkıldım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba yaklaşık 2 ay önce tesettüre girdim ve sıkıldım. Eski hallerimi özlüyorum. Ama çevremde herkes kapandigim için çok sevindi ve bana çok yakıştığını söyledi. Tepkilerden çekiniyorum. İnsanları uzmekten çekiniyorum. Bu arada evli çocuklu ve çalışan bir kadınım. Memurum. Açıkken de çok açık giyinmezdim ama kapalı olmak bana zor geliyor . Siz böyle bı durumda olsaydınız ne yapardınız?
Ben 7 yıldır kapaliyim ara ara açılmayı düşündüm ama ailem direkt reddeder

Bol kıyafetler giyin eşarbı da sıkı sıkı değil genişçe örtün tabi saçınız görünmesin dikkat edin. Bence bol giyinince çok rahat tesettür ama dar giyinince ve eşarbı sıkı sıkı yapıp her tarafını iğneleyince sıkılırsınız tarzınızı değiştirin öncelikle 🌸Allah yardımcınız olsun sabırlı olun hemen karar vermeyin önce tarzınızı dediğim şekilde değistirin bakalım😊
Bol giyiniyom ben +10 kg görünüyom ama benenah 🤣

Ben 7 yıldır kapaliyim ara ara açılmayı düşündüm ama ailem direkt reddeder
Neden hayatınıza karışmalarına izin veriyorsunuz? Annem zamanında çok baskı yaptı, hala da yapar. İstediğim gibi yaşıyorum. Bana karışmaya hakkı yok.

Merhaba yaklaşık 2 ay önce tesettüre girdim ve sıkıldım. Eski hallerimi özlüyorum. Ama çevremde herkes kapandigim için çok sevindi ve bana çok yakıştığını söyledi. Tepkilerden çekiniyorum. İnsanları uzmekten çekiniyorum. Bu arada evli çocuklu ve çalışan bir kadınım. Memurum. Açıkken de çok açık giyinmezdim ama kapalı olmak bana zor geliyor . Siz böyle bı durumda olsaydınız ne yapardınız?
Hayat senin hayatın ve bir kez geliyoruz hayata.Nasıl mutlu olacaksan onu yap.Çevre için mutsuz mu olacaksın..

Açıkken tesettüre girmemiz nasıl kimseyi ilgilendirmiyorsa,kapalıyken açılmamızda ilgilendirmez. Hesap vereceğimiz tek kişi Allah.
Merak etme insanlarda iki,üç konuşur sonra susar. Malum gündem çok hızlı değişiyor 😅

Neden hayatınıza karışmalarına izin veriyorsunuz? Annem zamanında çok baskı yaptı, hala da yapar. İstediğim gibi yaşıyorum. Bana karışmaya hakkı yok.
Bence bu hanıma kimse baskı yapmıyor ama kendisi vicdanen rahatsız. O yüzden aceleyle açılmasını tavsiye etmem. Bir sene daha beklesin, eğer 3 sene sonra hala istemiyorsa açılsın. 3 sayısı bazı şeylere alışma süresidir.

Kadın güzelliğinin görünmesini ister. Özellikle saçlar belki en hava katan en güzel duran kısım kadında. Bu yüzden tesettür çok zor. Neden zorlanıyorsunuz anlayabiliyorum. Ama tesettürün en zor kısmı tesettüre girmek. Bunu başarmışsınız zaten. Başkalarını memnun etmek için değil Allahı razı etmek için yapın

Benim bir eski komşum vardı. Aksesuar olarak kapandı, çok gaza gelen birisiydi. Allah var içimden geri açılır bu demiştim. Sonra geri açıldı zaten.

Siz öylesiniz demiyorum ama, mesela ne kapanınca laf söyledim ne de açılınca. Sadece içimden inanmamıştım.

Herkesin kendi kararı. Kapanırken iyice düşünmek lazım. Allah'ın emri diye kapanmakla, birilerine kendini kabullendirmek için kapanmak ayrı. Gerçek tesettür ciddi bir karardır ve iyice düşünmeden yapılmamalı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X