• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yıl önce kendi isteğimle tesettüre girdim ama sıkıldım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

benimtatlikuzum

Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2022
11
-23
16
31
Merhaba yaklaşık 2 ay önce tesettüre girdim ve sıkıldım. Eski hallerimi özlüyorum. Ama çevremde herkes kapandigim için çok sevindi ve bana çok yakıştığını söyledi. Tepkilerden çekiniyorum. İnsanları uzmekten çekiniyorum. Bu arada evli çocuklu ve çalışan bir kadınım. Memurum. Açıkken de çok açık giyinmezdim ama kapalı olmak bana zor geliyor . Siz böyle bı durumda olsaydınız ne yapardınız?

Merhaba yaklaşık 2 ay önce tesettüre girdim ve sıkıldım. Eski hallerimi özlüyorum. Ama çevremde herkes kapandigim için çok sevindi ve bana çok yakıştığını söyledi. Tepkilerden çekiniyorum. İnsanları uzmekten çekiniyorum. Bu arada evli çocuklu ve çalışan bir kadınım. Memurum. Açıkken de çok açık giyinmezdim ama kapalı olmak bana zor geliyor . Siz böyle bı durumda olsaydınız ne yapardınız?
Kararlarınızı kendiniz verdiğinize emin olup öyle aksiyon alın derim ben.
Millet üzülecek diye, millet beğendi diye, millet tepki verecek diye verilecek bi karar değil açılmak da kapanmak da.
Verdiğiniz karardan caymak için de bunları düşünmemelisiniz.
Tabii ki sizin için uygun değilse açılacaksınız. Yalnızca iyi düşünün bu kararı neden aldığınızı.

Istemiyorsan istemiyorsubdur zorla değil ya, eski haline dön olsun bitsin. Herkes neye sevindi anlayamadım orası nere tarikat falan mı🙄🙄🙄
Yok herkes kapalı ya çevremde bende kapanınca sevindiler işte . Kayınpeder kayınvalide falan çok sevindi . Onlar üzülecek diye de üzülüyorum

Bu insanları üzmekle üzmemekle olacak bir şey değil ki. Allah rızası için kapanılır. Millet için yapmayın ama açılında diyemem.

Yaptığınız bir ibadet aslında bunu Allah için yapmalıydıniz güzel olurum diye değil veya insanlar mutlu olsun da değil.
Birde tesettür derken sadece başı örtüp dar giysiler giymek veya pantolon giymek tesettür değil kendinizi ölçün tartın karar sizin umarım kendiniz için iyi bir karar verirsiniz

Bence siz isteyerek kapanmamissiniz zaten.mesela küçüklükten zorla kapanmış olsanız neyse de iki ayda ne çabuk vazgeçtiniz.konu sizin açılmaniz kapanmaniz değil bı karar verirken keşke iyice dusunseydiniz.mutlu değilsiniz açılın zamanla alisirlar.

Yok herkes kapalı ya çevremde bende kapanınca sevindiler işte . Kayınpeder kayınvalide falan çok sevindi . Onlar üzülecek diye de üzülüyorum

İnsanların onayı mı yaşam tarzınızı belirliyor? Kayınpeder kayınvalidenin mutluluğu için yapmak istemediğiniz bir şeyi sürdürmeye devam etmek normal mi sizce?

Merhaba ben işin dini boyutuna girmiyorum zaten konuşmakta yasak ama eğer gerçekten istemiyorsanız açılın ama bu hayatınızın kararı gibi düşünün çünkü hem tesettür oyuncak değil açıl kapan olmuyor hem de insanlar size açılıp tekrardan kapanırsanız ne istediğini bilmiyor bu kadın derler hoş gözle bakmazlar.

İşin özü güzelce düşünün kararınızı verin sonra yapın.

İnançlı bir insansınız kapandiginiza göre, o yüzden önce tesettürü sevmeye bakin. Hemen iki ayda vazgeçmeyin derim ben. Alıştıkça zaten ayrılmaz bir parçanız oluyor, kendinizi onsuz hayal edemiyorsunuz dışarıda.
Her kapanan inançlı değil bu bir. Baskıyla hevesle özenme ile yapan çok .
İki niye sevmeye bakıyormuş ? ona uygun olmadığına karar vermiş işte.
Alıştıkça zaten ayrılmaz bir parçanız oluyor demeniz de doğru değil o sizin tecrübeniz .ben alıştıkça ayrılmaz bir parçam oldu diyebilirsiniz. Kadın alışamamış işte zorla mı:KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X