• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan 2 yıl nişanlı kalmak için uzun bi süre mi ?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
eger ole gerekıosa bi sorun yok bence..bende ewlendigmde 2 yıla yakın nişanlı kalmiş olcam..we biizm ailede bi ilkim :) bizde hep 3-5 ay nişanlı kaldılar cunku benm bu durumumuda biraz yadırgadılar hatta ama kabul ettiler yinede.aslında ben we nişanlım 5 yıl istıoduk ama ailem istemedi..aileler de sorun olmuo deil walla oluo ama biizm iki tarafın adetler farklı oldugu içn oluo yoksa sanmıorum olmazdı

katılıyorum valla yanii benim etrafımdada var yadırgayanlar yok 2 sene nişanlı durulurmuymuş da çok fazlaymış falan fıstık ama zevkten durmuyoruz herhalde ve zevkinden duran olduğunuda sanmıyorum ben mesela sevgilim üni okuduğu için 2 sene beklemek zorundayım mecbur düğünü mezun olunca yapacaz diğer arkadaşlarında eminim ki bi mazeretleri vardır yani.. kolay değil valla bu işler ev düzmek evlenmek kolay mı ayoll

kızlar bizim ilişkimizde 1sene 8 ay oldu ailelerde 2009 haziranı tanıştı...bu yaz ben düğünümüz olsun çok istiyordum 1 hafta öncesine kadarda bu yaz evleniyoz inşallah diyoduk biraz önce konuştuk maddi durumları düşündük ve sanırım bu yaz sadce nişanlancaz evlenemiycez :gitme: mecbur napalım birikim yapcaz.eşyalara bakıyodukk ev tutcaktıkk :gitme: oda haklı çok borçla evlenmeyelim diyor rahatca oturalım evimizde diyor....hayırlısı olsun geç olsunda güç olmasın....seviyorum kuzumuu bekliycez napalımmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

bence bi sorun yok. bizde öyle düşünüoduk bakalım 9 ay oldu nişanlandığım bi 7 ay daha beklicem durumun netleşmesi için sonra yine ya beklicem ya evlenicem. yani güven ve sevgi varsa dğl 2 yıl daha da beklenilebilir.ztn hemen evlenilmesi taraftaıda değilim her ne kadar fazla beklemeyin evlenin cümlesini çok duyuyo olsamda umursamıyrm.beklememektense beklemek daha iyi

bence 2 sene çok uzun bir süre nişanlılık için ama herkesin şartları bir olmuyor herkes için hayırlısı olsun herşeyin

bence 1 yılı geçmemeli bana tam 1 yıl oldu daha 5 6 ayım var cok sabırsızlanıyo insan aileler girince değişiyo sevgililik donemi gibi olmuyo hersey 2 taraf ne kadar uyumlu olursa olsun bence çok uzatılamamlı şimdi eminim bizimki ole olmaz dersiniz ama yasayınca hak verceksiniz ben şimdiki aklım olsa bu yıl nişanlanırdım diyorum ki nişanlanmaya ne kadar hevesliyom çok sukur sık tartısan bi çift değiliz ama ne bileyım tadında bırakmak gerekıyo bu donemi mutluluklar size

bence uzun..
Ben 6 ay nişanlı kaldım,hiç sevgili olmaya benzemiyor.
olabildiğince kısa tutulmalı,eğer ki görücü usulü ile değilse evlilik..

tamamen katıLıyorum.
5aydır nisanLıyım 4 ay daha bu sekiLde devam edicek.
eger sınavım oLmasaydı bu kadar uzatmazdım.
nisandan önce biz cok daha rahattık.
aiLeLer isin icine girince biraz daha zorLasıyor.
birazda aiLe yapısıyLa iLgiLi bir meseLe.

hzursuzluk durumu genelde dugun nişan alışverısındel olur sız bunu alın bız bnu aldık gb konulardan ama ole bır sey cıkıcaksa bıle cıkar sen engel olamzsınkı yanı dugunle nısan arasında 1 ayda olsa karsı taraflarda anlayıslı olmazsa yıne cıkar tartsma..zaten her seyın zamnı kısmetı ne zamnsa o zamn olur sen bence canını hıc sıkma baskalrının laflarında kulak asma..nişanlılık donemınde daha ıı kaynalır bence bu sure uzunda ols samımı olnur alısır herkesbırbrıne...ama dıyorum ya karsı tarafta kayınvalıden olucak ınsan anlayıssızsa bır sey dıyemem yanı kişiye baglı olur bu.

emineye katılıyorum canım Bende 2 yıl nişanlı kalıcam ve mayısta nişanım var hayırlısıyla,taBiiki aileler araya girince huzursuzluk oluyo ama Benim nişanlımın ailesi değil kendi ailem daha doğrusu annem yaratıyor huzursuzluğu en güzel geçirmem gereken günlerimi üzülerek geçiriyorum allah hepimizin yardımcısı olsun. :(

ohooo ben sözlendim 8 ay olucak daha nişan yok gündem de sempatiksalakcinni valla kader kısmet diyo herkes ama ne bileyim bi adım atmadan riske girmeden de bi ucundan tutmaya başlamadan da olmaz gibime geliyo benim.. sözüm de ani kararla olmuştu sanırım nişanımda ya böyle olacak ya hiç olmayacak bekleme modu şuan.. kafamçokkarıştı

emineye katılıyorum canım Bende 2 yıl nişanlı kalıcam ve mayısta nişanım var hayırlısıyla,taBiiki aileler araya girince huzursuzluk oluyo ama Benim nişanlımın ailesi değil kendi ailem daha doğrusu annem yaratıyor huzursuzluğu en güzel geçirmem gereken günlerimi üzülerek geçiriyorum allah hepimizin yardımcısı olsun. :(

hepimiz için hayırlısı olur umarım senınde sorunun halolur bır an once annenle uyum saglarsın..sorun olucaksa zaten o zamnda olur..sorun olur dıye de yasamak ıstedgın guzel duygular ertelenmemelı bence..sonucta herkesın mazreti var kımse keyfınden beklemez..bu donemi nişalı gecrmek daha da guzel olur dıye dusunuyorum..ustelık ben 4 yıldr bırlıkteyım aılelerde bılıyor..itiraz edende yok artık bı ad konulması gerek..her nekadar aılelerde bılse yınede rahat dolasamıyoruz..nişanlılık donmı daha rahat olur dıye dusunuyorum..

katılıyorum valla yanii benim etrafımdada var yadırgayanlar yok 2 sene nişanlı durulurmuymuş da çok fazlaymış falan fıstık ama zevkten durmuyoruz herhalde ve zevkinden duran olduğunuda sanmıyorum ben mesela sevgilim üni okuduğu için 2 sene beklemek zorundayım mecbur düğünü mezun olunca yapacaz diğer arkadaşlarında eminim ki bi mazeretleri vardır yani.. kolay değil valla bu işler ev düzmek evlenmek kolay mı ayoll

aynen cnm bizda askımla bianda karar werdık ewlenmeye e ha deyıncede bişi olmuo olurdu ama sıkıntyla borcla olurdu..şimdi bu yazın dugunumz olcak allhın izniyle we inş da bi terslik olmazsa borcsuz olcak..herseyin hayırlısı walla kmseyide yadrgamamak lazım 2 yıl 3 yıl nişanlı duruo die..bana sorup duruolar e hani ne zamn dugun die tınn wallaa kaydirigubbakcemile3 kime neekaydirigubbakcemile3

Canım hiç de uzun değil daha iyi tanıyorsun diyebiliri ben 2 yıl nişanlı kaldıktan sonra evlendim 10 aylık evliyim Rabbime çok şükür çok da mutluyum bu süreyine aleyhine geçirmeye çalış etraftan gelen sözlere kulaklarını tıka (çekemeyenler açısından)süre nasılda geçecek göreceksin şimdiden mutluluklar :))

Canım hiç de uzun değil daha iyi tanıyorsun diyebiliri ben 2 yıl nişanlı kaldıktan sonra evlendim 10 aylık evliyim Rabbime çok şükür çok da mutluyum bu süreyine aleyhine geçirmeye çalış etraftan gelen sözlere kulaklarını tıka (çekemeyenler açısından)süre nasılda geçecek göreceksin şimdiden mutluluklar :))

Size mutluluklar dilerim cnm :)

vall ne desem boş yukarı tükğrsem bıyık aşşağı tükürsem sakal misali.
ben tam 10 senedir bakliyorum 4 senesinden haberi var herkesin şimdiki aklım olsaydı hiç bişeyi dinlemezdim hemen yuvamı kurar millete laf söyletmezdim ama nasip kısmet böylemiş 2007 de nışanlandım ondan beri sıkıntıdayım 2007 den önce sevgiliydik herşey çok zorlaşıyor insan yıpranıyor valla bence durumun varsa hemen yapıcaksın düğünü he yok mazeretler varsa beklersin ama mümkün olduğunca uzatma derim bence bu benim fikrim ben çok zorlandım çünkü uzun uzun bekleyişin ardından sonunda mayıs 2010 da evleniyorummmmmmmmm

o kadar uzun nişanlı kalmaya ben karşıyım.
sevgili olarak bekleyin daha iyi.
çünkü çok sorunlar çıkıyor.

hayır uzun bir süre değil... fakat şartlar olgunlaşmışsa (maddi vs.)) uzatma derim.. birde aileler burunlarını fazla sokarlarsa herşeye süre uzadıkça suyu çıkar...

vall ne desem boş yukarı tükğrsem bıyık aşşağı tükürsem sakal misali.
ben tam 10 senedir bakliyorum 4 senesinden haberi var herkesin şimdiki aklım olsaydı hiç bişeyi dinlemezdim hemen yuvamı kurar millete laf söyletmezdim ama nasip kısmet böylemiş 2007 de nışanlandım ondan beri sıkıntıdayım 2007 den önce sevgiliydik herşey çok zorlaşıyor insan yıpranıyor valla bence durumun varsa hemen yapıcaksın düğünü he yok mazeretler varsa beklersin ama mümkün olduğunca uzatma derim bence bu benim fikrim ben çok zorlandım çünkü uzun uzun bekleyişin ardından sonunda mayıs 2010 da evleniyorummmmmmmmm

Ne güzel sevginizle aşmışsınız işte herşeyi. Mutluluklaropuyorumnanaktan

Back