Çocuk Hastalıkları 2 yaşındaki yavruma bademcik ameliyatı dediler 😔

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Ne kadar cirkin ve empati yoksunu bir yorum. Anne degilsiniz anlasilan...

Konu sahibi cok gecmis olsun. Gerekli arastirmalari yaptiysaniz. Kar zarar hesabinizi yaptiysaniz buna ancak siz karar verebilirsiniz. Burada yaptir ya da yaptirma diyenlere cok kulak asmayin ama eger yaptiracaksaniz lutfen gece nobetci doktoru bulunan tam tesekkullu bir hastaneye ve her zaman ulasabileceginiz cocuk dostu bir dr a yaptirin.

Kızım 9 aylık olduğundan beri bu ameliyatı olması gerektiği konuşuluyor ama hep biraz daha büyüsün biraz daha kilo alsın diye bekledik ama kilo almak yerine zayıflıyor çocuğum çünkü yemek yemek ona işkence oluyor sadece bir doktor dese kafam karışır belki ama 6,7 doktor aynı şeyi söylüyor. Beni korkutan çok zayıf olması ve sonraki süreç 😔

Biz de aynı durumdayız . Kızım 8 yaşında kronik tonsilit oldu. 30 günde bir deposilin önerdi doktor. 30 gün çok geldi 25 olarak deneyeceğiz . Olmazsa 20 günde bir olacak. Allahtan bir zai gelmezse yaza kadar idare etsek diye düşünüyorum. Benim bademcikler yok ama kızımınki bari dursun istiyorum. Rabbim bir yol gösterir inşallah. Size deposilin önerilmedi mi?
20 gündee bir deposilin mi??? Nr kadar süre kullanacak peki?

Merhaba arkadaşlar şuan 27 aylık bir kız evladım var.gecen günde konu açmıştım. Sürekli boğaz enfeksiyonu oluyordu ama antibiyotik içip atlatıyorduk ama son 3 aydır geçmek bilmeyen boğaz enfeksiyonu var sürekli antibiyotik kullanıyoruz tam geçti diyoruz antibiyotik bitip şişeyi çöpe atınca en başa dönüyoruz bir çok doktordan ve kulak burun boğaz uzmanına gittik hepsi ameliyat olması gerekiyor diyor. Bademcikleri okadar büyük ve iltihap dolu ki vücuduna zarar veriyor dediler. Bu yaşta çocuğu bademcik ameliyatı olan varmı acaba yardımlarınızı bekliyorum 😔
Bu şekilde hasta olup sürekli antibiyotik almasında daha iyidir ameliyat
Çok şükür ki çaresi var korkmayın böylesi daha iyi olur benim arkadaşımda kızına 3 yaşındayken yaptırmıştı sürekli hasta iyilesmiyordu bi türlü kurtuldular ameliyat ile

Yazık çocuk sürekli antibiyotik kullanmak zorunda kalıyormuş bence doktorunuzu dinleyin aldırın bademciklerini.

Ben de aldırdım ve gerçekten rahatladım. Keşke daha küçükken aldırsaymışım. Ameliyattan korkmayın hemen bitiyor. Sonraki süreçte yediklerine dikkat edip atlatacak. Yaşı küçük olduğu için ilk günler ağlamasın diye her istediğini yapmanız gerekecek sadece.

Ben küçükken bademcik aldırma modası vardı mesela. Bademciksiz bir nesiliz :KK70: O yüzden bu nesil çocuğu olunca bademciğini aldırmak istemiyor. Gereksiz yere alıyor olabilirler korkusu var hepimizde :KK53:

kız kardeşim 2,5 yaşında geniz eti bile birlikte oldu. ilk gün belki çekersiniz sonrası rahat.
Ben de 10 yaşında falan olmuştum o günden beri sadece bir kere boğaz ağrısı çekip antibiyotik kullandım. Çocuğunuz rahat edecekse, doktorlar öneriyorsa bence telaşlanmayın hatta büyük avantaj sağlarsınız. Küçücük bebekler kalp ameliyatına giriyor.

Kızım 9 aylık olduğundan beri bu ameliyatı olması gerektiği konuşuluyor ama hep biraz daha büyüsün biraz daha kilo alsın diye bekledik ama kilo almak yerine zayıflıyor çocuğum çünkü yemek yemek ona işkence oluyor sadece bir doktor dese kafam karışır belki ama 6,7 doktor aynı şeyi söylüyor. Beni korkutan çok zayıf olması ve sonraki süreç 😔
Dr lari dinle ozaman. İyi bir dr bul yorumlari oku arastir. Hastane de cok onemli. Bana buradan yazmak kolay. İcinde ne fırtınalar ne korkular vardir kimbilir. Kolay bir ameliyat oldugu soyleniyor. Belki de sonrasi daha iyi olacak. Benim kucuk de cok fazla bogaz enfeksiyonu geciriyordu. 5 tane kbbciye gittim bir tanesi ameliyat dedi o da yine de izleyelim diye acik kapi birakti. Eger gelisiminde sikinti varsa cok da bekleme. Vardir bunda da bir hayir.

Ben bir sene arayla hep geniz etini hem bademciklerini aldırdım cok rahat ettim.Kızımın resmen ıstahı arttı

8 ve 6 yaşında iki kızım var ,iki yaşından beri sürekli bademcikleri iltihaplanır tıpkı sizin kızınız gibi bademcikleri çok büyük çünkü ,antibiyotik biterdi aradan bir hafta geçince tekrar başlardık.Geçmeyen yüksek ateş sürekli aynı şey ve tüm doktorlar alınmalı dedi ,aldırmadım Allah’ın yarattığı bir organın öyle hemen alınmasını doğru bulmadım.Ben söyleyeyim siz araştırın udi hindi bitkisini ,Hz.Muhammed(sav)Peygamberimizin önerdiği bir bitki toz halinde alın bir çay kaşığı bala birazcık katın iki ay sabah akşam verin bakın o işlevini yitirmiş vücuda zarar veriyor denen bademcikler nasıl düzelecek.Yılda on kere iltihaplanan bademcikler üçe dörde indi artık hatta kızımın birinde neredeyse hiç olmuyor
Bir de antibiyotik bağırsak florasını bozar ve çok daha fazla hastalığa neden olur bu etkiden kurtulmak için de muhakkak prebiyotik besinleri araştırıp yedirin kızınıza ,toz olarak da satılır alın kullanın

Ne kadar çok antibiyotik içerse o kadar sık tekrarlıyor bu bademcik iltihabı dikkatinizi çekmiştir ,benim söylediklerimi lütfen araştırın isim vermedim reklam yapmıyorum bir şey satmıyorum sadece çok çektiğim bir şey bu yardımcı olmak istedim biraz büyüsün geçmezse aldırmayı yine düşünürsünüz

Doktorumuz gülerdi size oda verelim diye o kadar sık giderdik ki udi hindiyi keşfedip uzun süre gitmedik gittiğimizde bitkinin ismini not almıştı :)

En doğrusu ameliyat antibiyotikten kurtarın cocugu ..ameliyattan sonra ohhh iyiki olmus diyeceksiniz allahin izniyle kendine gelicek gelişimi bile düzene girer ..asıl kucucuk bedeninin sürekli hasta olması zarar herşeyine..allah şifa versin
Benim kızımda olacak bir ay sonra ameliyat inşallah bizde oh deriz bu arada kızım birinci sınıfa gidiyor

Bademcik ameliyati benim kizimda oldu. Cok basit bi ameliyat ama etkisi buyuk. Onceden nerdeyse ayda 2 kez antibiyotik kullanirken simdi hic kullanmiyoruz elh. Cunku hafif atlatiyo hastaligi. Ne kadar hastanelerde yatmistik onceden hava vermeler falan yavrumun cigerleri bobrekleri antibiyotikten cok etkilenmisti. Ameliyat tek ve etkili cozum ve cok basit bunda buyutucek bisey yok. Ameliyat dediyse sevin bile cocuk hemen kurtulsun bu sıkıntidan gelisimi bile farkediyo
Merhaba bizde o durumdayız her ay acilde hastanelerde serum deposilin hava filan mshfolduk bir ay sonra ameliyat olacak kızım inşallah biz de sizin gibi oluruz

Merhaba bizde o durumdayız her ay acilde hastanelerde serum deposilin hava filan mshfolduk bir ay sonra ameliyat olacak kızım inşallah biz de sizin gibi oluruz
Meraba:) uyku duzeni derslerdeki basarisi psikolojisi kisacasi cocugun hayatida sizin hayatinizda duzene giriyor. Onceden deli gibi hasta olucak korkusuyla yasardik ki olurdu da hastanede yatmadan toparlayamazdi. Ayyy ne cektik yaaa iyiki olmus ameliyat inanin gece uykudan uyanir aglardi nefes alamiyorum diye bademciklerimizden cok cektik. Ameliyattan sonra biraz zayifliyo yiyemedigi icin ama sora oyle bir toparliyorki doktora kontrole gittigimizde doktor bile farketti:) bizim hayatimiz 2 ye ayriliyo ameliyattan once ve sora diye. . Insallah olsun cocuk ameliyatini ve farki gorun ins.

Arkadaşlar ben İstanbul anadolu yakasında yaşıyorum çocuğu amliyat olanlardan hastane ve hekim önerisi olan varmı?

Merhaba arkadaşlar şuan 27 aylık bir kız evladım var.gecen günde konu açmıştım. Sürekli boğaz enfeksiyonu oluyordu ama antibiyotik içip atlatıyorduk ama son 3 aydır geçmek bilmeyen boğaz enfeksiyonu var sürekli antibiyotik kullanıyoruz tam geçti diyoruz antibiyotik bitip şişeyi çöpe atınca en başa dönüyoruz bir çok doktordan ve kulak burun boğaz uzmanına gittik hepsi ameliyat olması gerekiyor diyor. Bademcikleri okadar büyük ve iltihap dolu ki vücuduna zarar veriyor dediler. Bu yaşta çocuğu bademcik ameliyatı olan varmı acaba yardımlarınızı bekliyorum 😔
Küçükken daha kolay oluyor bende bademcik ameliyatı oldum küçükken kolay kolay hasta olmam boyum çok kısaydı ameliyat sonra gelisimime bile faydası oldu bence sürekli antibiyotik içmesindense bademcigini aldırın bir yakınım diyaliz hastası antibiyotik içmekden böbrekleri bitmiş allah şifa versin inşallah

X