Çocuk Hastalıkları 2 yaşındaki yavruma bademcik ameliyatı dediler 😔

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Alternatif tedavi olarak ne önerdi size acaba

geçen sene 3 kez üst üste antibiyotik kullandı gene iyileşmedi. aile hekimi araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi. benim vademcigim yok. ailemde pek çok kişinin yok alindi. ben genetik yatkınlık tan onun da sonunun öyle olacağını düşündüm. bizimki alerjiden burundaki etler şişiyor burnu tıkanıyor. boğazdan nefes aldığı için de boğazlar tahriş oluyor boğaz enfeksiyonu oluyordu. çürük gibi oluyordu nerdeyse. başka bir doktorda demişti burnunu açın esas burundan oluyor diye. hatta kulağına da vurmuştu.burnunu açmanıza rağmen duzelmiyordu. 1 ay çiğneme tableti kullandık her gece yatarken. bir de bir burun fisfisi. şimdi tekrar başladık çiğneme tableti ne.

sizinki alerjik olmayabilir. belki yine de ameliyat gerekiyordur ama içim rahat etsin bir doktor daha görsün derseniz araştırın iyi bir doktor kendisi.

Sürekli antibiyotik kullanıp böbreklerine karaciğerine zarar vermesi önemli değil 15 dakikalık ameliyat mı önemli sizce? Emin olun antibiyotik daha çok zarar verir çocuğa ameliyattan. Allah korusun sanki organını alıyorlar çocuğun bu kadar drama yaratmanız hem kendinizi hem çocuğu korkutur.

Allahtan birçok doktor ve kulak burun boğaz uzmanının aklına gelmeyen bir şey hanımefendinin aklına gelmiş de kurtarmış durumu 😂😂😂😂
Drama yaratmak demiyelimde şimdiye kadar yaşadığımız sıkıntılar yoğun bakım süreçleri v.s insanı etkiliyor ve kızım 2,5 yaşında 11 kilo daha çok küçük benim gözümde

geçen sene 3 kez üst üste antibiyotik kullandı gene iyileşmedi. aile hekimi araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi. benim vademcigim yok. ailemde pek çok kişinin yok alindi. ben genetik yatkınlık tan onun da sonunun öyle olacağını düşündüm. bizimki alerjiden burundaki etler şişiyor burnu tıkanıyor. boğazdan nefes aldığı için de boğazlar tahriş oluyor boğaz enfeksiyonu oluyordu. çürük gibi oluyordu nerdeyse. başka bir doktorda demişti burnunu açın esas burundan oluyor diye. hatta kulağına da vurmuştu.burnunu açmanıza rağmen duzelmiyordu. 1 ay çiğneme tableti kullandık her gece yatarken. bir de bir burun fisfisi. şimdi tekrar başladık çiğneme tableti ne.

sizinki alerjik olmayabilir. belki yine de ameliyat gerekiyordur ama içim rahat etsin bir doktor daha görsün derseniz araştırın iyi bir doktor kendisi.
Hangi çiğneme tableti acaba

15 dklık basit bir operasyon. ablam kendini yerden yere vurmuştu yeğenim ameliyata girdiğinde. ki bana, benim sözlerime bile inanmadı. çıktı ağladı, uyudu, uyandı kalktık evimize geldik. 1 hafta sonra okula başladı.
bu kadar perişan olmaya gerek yok minik bebeklerin göğsünü yarıyorlar yeri geliyor daha kötü işlemler oluyor.
sakin... doktorlar için çerez bi ameliyat üzülmeye gerek yok

Evet canım her ay 2, 3 kere boğaz enfeksiyonu oluyor
Biz de aynı durumdayız . Kızım 8 yaşında kronik tonsilit oldu. 30 günde bir deposilin önerdi doktor. 30 gün çok geldi 25 olarak deneyeceğiz . Olmazsa 20 günde bir olacak. Allahtan bir zai gelmezse yaza kadar idare etsek diye düşünüyorum. Benim bademcikler yok ama kızımınki bari dursun istiyorum. Rabbim bir yol gösterir inşallah. Size deposilin önerilmedi mi?

çocuklukta çok tonsilit geçiren insanlarin ilerde çok ağız kokusu oluyor. büyüyen bademciklerin arasında tonsil taşı birikiyor ve çok rezil kokan birşey. dramatize etmeye gerek yok, tamam bademcik de bir organ ama olmasa da olur. artışını eksisini iyice düşünüp kararinizı verin

Evet o yaşlarda olan çocuklar var. Bir akrabanın çocuğu oldu en son.
Vücuduna zarar vermeye başladıysa sürekli ilaç içiyorsa olacak tabi ki. İzin verin rahatlasın çocuk.
Öyle çok abartılacak bir operasyon değil. İnsanlar ufacık bebeklerle ne hastalıklarla uğraşıyor..

Merhaba arkadaşlar şuan 27 aylık bir kız evladım var.gecen günde konu açmıştım. Sürekli boğaz enfeksiyonu oluyordu ama antibiyotik içip atlatıyorduk ama son 3 aydır geçmek bilmeyen boğaz enfeksiyonu var sürekli antibiyotik kullanıyoruz tam geçti diyoruz antibiyotik bitip şişeyi çöpe atınca en başa dönüyoruz bir çok doktordan ve kulak burun boğaz uzmanına gittik hepsi ameliyat olması gerekiyor diyor. Bademcikleri okadar büyük ve iltihap dolu ki vücuduna zarar veriyor dediler. Bu yaşta çocuğu bademcik ameliyatı olan varmı acaba yardımlarınızı bekliyorum 😔
En doğrusu ameliyat antibiyotikten kurtarın cocugu ..ameliyattan sonra ohhh iyiki olmus diyeceksiniz allahin izniyle kendine gelicek gelişimi bile düzene girer ..asıl kucucuk bedeninin sürekli hasta olması zarar herşeyine..allah şifa versin

Allah korusun sanki kanser oldu demişler. Antibiyotik deposu yapmışsınız çocuğu tabi ki geçmez enfeksiyonu. Verdiğiniz antibiyotiklerden daha korkutucu değil ameliyat olması.
Ne kadar cirkin ve empati yoksunu bir yorum. Anne degilsiniz anlasilan...

Konu sahibi cok gecmis olsun. Gerekli arastirmalari yaptiysaniz. Kar zarar hesabinizi yaptiysaniz buna ancak siz karar verebilirsiniz. Burada yaptir ya da yaptirma diyenlere cok kulak asmayin ama eger yaptiracaksaniz lutfen gece nobetci doktoru bulunan tam tesekkullu bir hastaneye ve her zaman ulasabileceginiz cocuk dostu bir dr a yaptirin.

Merhaba arkadaşlar şuan 27 aylık bir kız evladım var.gecen günde konu açmıştım. Sürekli boğaz enfeksiyonu oluyordu ama antibiyotik içip atlatıyorduk ama son 3 aydır geçmek bilmeyen boğaz enfeksiyonu var sürekli antibiyotik kullanıyoruz tam geçti diyoruz antibiyotik bitip şişeyi çöpe atınca en başa dönüyoruz bir çok doktordan ve kulak burun boğaz uzmanına gittik hepsi ameliyat olması gerekiyor diyor. Bademcikleri okadar büyük ve iltihap dolu ki vücuduna zarar veriyor dediler. Bu yaşta çocuğu bademcik ameliyatı olan varmı acaba yardımlarınızı bekliyorum 😔
Bence amaliyat olmasını soyluolarsa doktorlar maliyat olsun.Zira küçücük çocugun sureklı antıbıyotık ıcmesınden ıyıdır.

Öncelikle çok geçmiş olsun, pfapa sendromunu bir araştırın derim.
Bu değilse ameliyat büyük riskli değil, korkmanız normal ama ben daha bademcik ameliyatinda sorun yaşayan görmedim.
İçinizi ferah tutun 😊

Bademcik ameliyati benim kizimda oldu. Cok basit bi ameliyat ama etkisi buyuk. Onceden nerdeyse ayda 2 kez antibiyotik kullanirken simdi hic kullanmiyoruz elh. Cunku hafif atlatiyo hastaligi. Ne kadar hastanelerde yatmistik onceden hava vermeler falan yavrumun cigerleri bobrekleri antibiyotikten cok etkilenmisti. Ameliyat tek ve etkili cozum ve cok basit bunda buyutucek bisey yok. Ameliyat dediyse sevin bile cocuk hemen kurtulsun bu sıkıntidan gelisimi bile farkediyo

Neden sürekli enfeksiyon oluyor? Yani enfeksiyon dediğiniz şey viral enfeksiyon mu bakteriyel enfeksiyon mu? Bir çocuk evde durup dururken enfeksiyon olmaz kreşe filan mı gidiyor ya da oyun alanı gibi kapalı alanlara, yoksa anne-baba dışarıdan eve mi getiriyor? Eğer bulaşma yönteminin önüne geçmezseniz ve sürekli bu şekilde tekrarlayıp antibiyotik kullanılırsa maalesef bir süre sonra o da etki etmiyor. Bademciklerin alınması daha doğrusu artık bademciklerin traşlanması da şu durumda ne kadar etkili olur? Bu çocuk tekrar bir enfeksiyon olduğunda bu sefer diğer lenfler filan şişmez mi? Evet bademcik operasyonu artık çok çok basit ama ben operasyondan çok sonrasını düşünürdüm. Eğer İstanbul ya da izmirdeyseniz bütüncül yaklaşan bir tıp doktoruna gitmenizi öneririm bu konuda iyi isimler var. Belli ki bağışıklık olarak problemi var ve bulaşanlardan da yeterince korunamıyor önce altta yatan sebep çözülmeli. Bademcik enfeksiyonu bir sonuç sadece

Ben de küçükken bademcik ameliyatı olmuştum. Bin yıl geçti tabi. Annemlerin dediğine göre ameliyat sonrası hiç hasta olmadığım için anormal hızlı büyümüşüm. Hala da kolay kolay hasta olmam.

O kadar küçük değildim ama 5 yaşında iken olmuştum, doktorlar oyun oynayarak uyutmuştu beni, kendime geldiğimde oyuncak almıştı ailem, anlamamıştım bile ne olduğunu. Tam tarif ettiğiniz gibi bir bademciğim vardı ve evimiz duvardan duvara halıydı, ailem full parke döşetti, surakli odamda sıcak su vardı nem olması için, kalorifer kapalı tutulurdu. Hep öksürük şurubu içerdim, antibiyotik verilirdi, fitil bile yapılırdı, en sonunda ameliyat oldum ve kurtuldum. Gerçekten kızınızın bademcik ameliyatı olması gerekiyorsa olmalı, hem kızınız hem siz çok rahatlarsınız.

Bende oğlumu yaptırmıştım ameliyat 3 yaşındaydı büyük rahatlık ilk günler dondurma yediriyor lar sonra lapa şeyler sonrada normal yemeğe devam ediyor

2 yaşından 9 yaşıma kadar bademcik laneti çektim kışlar zindan olurdu yazları dondurma yiyemezdim yuttuğum her şey haramdı bana. Çok şiddetli enfeksiyon iltihaplanmalar yaşadım. 9 yaşında alındı bademcikler rahatladım sıvı şeylerle beslendim boğaz olarak nefesi 9 yasından sonra almaya basladım fakat kulaklarımdan oldum sürekli kulak ağrısı iltihabı işitme kaybısı ayrı dert oldu sinir hücrelerimin bazıları öldü. Birazda bunun kulak bağlantısını araştırmak gerekiyor.
Bazılarına bir şey olmuyor tabi ama korkulacak bir şey değil.

Canım bizim büyüklükten öte üzerleri tamamen iltihap kaplı ve birbirine yapışık durumda yaklaşık olarak 5-6 doktora gittik hepsi birbirinden habersiz ve hepsinin söylediği tek şey çok acil alınması lazım zaten kızım düzgün beslenemediği için çok zayıf
Anladım o zaman aldırın
Demek ki zarra veriyor artık.
Hiç düşünmeyin.
En fazla 30 dakika sürer.

X