Çocuk Hastalıkları 2 yaşındaki yavruma bademcik ameliyatı dediler 😔

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Eyiryah1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
208
130
37
Merhaba arkadaşlar şuan 27 aylık bir kız evladım var.gecen günde konu açmıştım. Sürekli boğaz enfeksiyonu oluyordu ama antibiyotik içip atlatıyorduk ama son 3 aydır geçmek bilmeyen boğaz enfeksiyonu var sürekli antibiyotik kullanıyoruz tam geçti diyoruz antibiyotik bitip şişeyi çöpe atınca en başa dönüyoruz bir çok doktordan ve kulak burun boğaz uzmanına gittik hepsi ameliyat olması gerekiyor diyor. Bademcikleri okadar büyük ve iltihap dolu ki vücuduna zarar veriyor dediler. Bu yaşta çocuğu bademcik ameliyatı olan varmı acaba yardımlarınızı bekliyorum 😔

Bademcik amelliyati o kadar korkutucu değil 2 buçuk yaşında ki öğrencim olmuştu sadece ilk zamanlar sadece sıvı şeyler ile besleniyorlar ama 1 hafta sonra yavaş yavaş katı gıdaya geçebiliyor ve her şey normale dönüyor.
Bu bahsettiğim 2011 yılında oldu şuan sistem nasıl bilemem.

Merhaba arkadaşlar şuan 27 aylık bir kız evladım var.gecen günde konu açmıştım. Sürekli boğaz enfeksiyonu oluyordu ama antibiyotik içip atlatıyorduk ama son 3 aydır geçmek bilmeyen boğaz enfeksiyonu var sürekli antibiyotik kullanıyoruz tam geçti diyoruz antibiyotik bitip şişeyi çöpe atınca en başa dönüyoruz bir çok doktordan ve kulak burun boğaz uzmanına gittik hepsi ameliyat olması gerekiyor diyor. Bademcikleri okadar büyük ve iltihap dolu ki vücuduna zarar veriyor dediler. Bu yaşta çocuğu bademcik ameliyatı olan varmı acaba yardımlarınızı bekliyorum 😔
bazı ınsanların ostakı borusu kısa olurmus oda cok kulak ve bademcık ıltıhabı yaparmıs bademcık ıltıhaplanınca kulaga da vuruyor mu ? eger vuruyorsa ostakı de var sorun

bademcık amelıyatı denılen sey et benı aldırmak kadar kolay doktorlara adı amelıyat sadece 2yasındayken yegenım olmustu senede 4 kere mutlaka ıltıhaplandıgı ıcın kuzenımın cocuguda oldu 4 gun sonra normale dondu ıyılestı

gecmıs olsun

Kıyamam daha çok küçük :) Ben 5 yaşımda olmuştum ameliyat. O yaşıma kadar hem hatırladığım kadarıyla hem de annemin söylediğine göre bebeğiniz gibi sürekli hastalanıp antibiyotik kullanıyormuşum bebekliğimden beri. 5 yaşıma gelince ve düzelmeyince ameliyat olmuşum mecburen. Tabi çok çok seneler önceydi ameliyatım ama eski teknolojiye rağmen 1 haftada iyileştim. Şimdi seneler sonra iyileşme süresi daha kısadır tahminimce.
Ameliyattan 20 küsür sene geçmiş üzerinden ve bu sürede grip dahi olmadım çok şükür.
Bence tereddüt etmeyin sürekli antibiyotik kullanması da çok sıkıntılı bence. Siz biraz yaşı küçük olduğu için tereddüt etmişsiniz ama korkmayın eskisinden çok sağlıklı olur inşallah :)

Canim geçmiş olsun . Benim kızım da geçen yıl oldu. Hiç korkma cok kolay ve rahat bir ameliyat . Boğazları tertemizoluyor. Geçen yıldan beri maasallah hic hastalanmadı. Benim kızımınki de genetik gibi inanılmaz yapısal olarak büyüktü, iltihap, horlama artik gelişim geriliğine başlamıştı. Geçen yıl . yaptirdik. 10 gun sonra toparladı daha erken de toparlayabilir genizeti de alındı kızımın. Hiç korkma yaptir rahatlasın cocuk. Bak benim kız ameliyattan sonra 5 kg aldı. Yemesi düzeldi, deliksiz uyuyor , en önemlisi ilac kullanmıyoruz. Biz de antobiyorik , iğne,serum gözümüzü açamadık 1 yil kadar rezillik çekti çocuğum.

Benim tanıdığımın kızı oldu ama o 5 6 yaşlarındaydı korkulucak birşey değil o öyle anlattı bayıltıyorlarmış ve sonra hortum gibi bişey sokuyorlarmış sadece ilk bir haftaydı sanırım sırf sıvı tüketti Hastaneden geldiğinde maşaAllah çok iyiydi hiçbişey olmamış gibiydi

iatanbuldaysaniz levent metin sabanci Hastanesi'nde Arif kaba var kulak burun bogazci. bir de ona gösterin derim. benim oğlumda sik hastalanır. öncekiler hiç demedi bu doktor alerjik olduğunu farketti. artık antibiyotik kullanmadan atlatıyoruz. önceki doktorlar da muhakkak işinde iyidir ama bir farklı görüş daha almak isterseniz diye yazdım ben.

iatanbuldaysaniz levent metin sabanci Hastanesi'nde Arif kaba var kulak burun bogazci. bir de ona gösterin derim. benim oğlumda sik hastalanır. öncekiler hiç demedi bu doktor alerjik olduğunu farketti. artık antibiyotik kullanmadan atlatıyoruz. önceki doktorlar da muhakkak işinde iyidir ama bir farklı görüş daha almak isterseniz diye yazdım ben.
Alternatif tedavi olarak ne önerdi size acaba

Sürekli antibiyotik kullanıp böbreklerine karaciğerine zarar vermesi önemli değil 15 dakikalık ameliyat mı önemli sizce? Emin olun antibiyotik daha çok zarar verir çocuğa ameliyattan. Allah korusun sanki organını alıyorlar çocuğun bu kadar drama yaratmanız hem kendinizi hem çocuğu korkutur.

bir çok doktordan ve kulak burun boğaz uzmanına gittik hepsi ameliyat olması gerekiyor diyor.

Sut ve sut urunu tuketiyor mu ? Sut alerjisininde tekrarlayan bigaz enfeksiyonu yapyigini okumustum. Bir sure tamamen kesseniz?

Allahtan birçok doktor ve kulak burun boğaz uzmanının aklına gelmeyen bir şey hanımefendinin aklına gelmiş de kurtarmış durumu 😂😂😂😂

Ben 12 yaşına kadar istisnasız her 15 günde bir bademcik enfeksiyonu geçiren bir çocuktum.
Her hastalığında 10 penis ilin 1 penadur iğne olurdum.
Biterdş haftasına tekrar.
Hasta olduğumda her eklemi ağrır zonklardı.
Kışlar leş gibi geçerdi.
Velhasıl kelam doktorlar demiş bademciklerim alıcaz.
Gün verildi bilmeme ne babam gece uyuyamamış haber izlemiş bademciklerim alınan iki kardeşe komplikasyon yalanmış bilmeme ne 20 sene önce yani.
Sabah kalktık yok dedi gitmiyoruz doktora.
Uzman bir doktora gittik baktı bademciklere normalde iri bu bademciklere ondna daha fazla enfeksiyon topluyor almayalım 12 yaşında geçer dedi.
Demişler yani ne alaka 12.
İnanoröısınız ben 12 yaşında beri bademcik enfeksiyonu geçirmiyorum.
🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Başka bir uzmana danışsanız.
Bademciklere aslında çok işlevseller.

Kıyamam daha çok küçük :) Ben 5 yaşımda olmuştum ameliyat. O yaşıma kadar hem hatırladığım kadarıyla hem de annemin söylediğine göre bebeğiniz gibi sürekli hastalanıp antibiyotik kullanıyormuşum bebekliğimden beri. 5 yaşıma gelince ve düzelmeyince ameliyat olmuşum mecburen. Tabi çok çok seneler önceydi ameliyatım ama eski teknolojiye rağmen 1 haftada iyileştim. Şimdi seneler sonra iyileşme süresi daha kısadır tahminimce.
Ameliyattan 20 küsür sene geçmiş üzerinden ve bu sürede grip dahi olmadım çok şükür.
Bence tereddüt etmeyin sürekli antibiyotik kullanması da çok sıkıntılı bence. Siz biraz yaşı küçük olduğu için tereddüt etmişsiniz ama korkmayın eskisinden çok sağlıklı olur inşallah :)
Sanada çok geçmiş olsun canım. Doğduğundan beri bir sürü sıkıntıları oldu yoğun bakımlar falan 😔 artık tam atlattık büyüyor derken bunlar çıkınca psikolojik olarak çöktüm 😔

Ben 12 yaşına kadar istisnasız her 15 günde bir bademcik enfeksiyonu geçiren bir çocuktum.
Her hastalığında 10 penis ilin 1 penadur iğne olurdum.
Biterdş haftasına tekrar.
Hasta olduğumda her eklemi ağrır zonklardı.
Kışlar leş gibi geçerdi.
Velhasıl kelam doktorlar demiş bademciklerim alıcaz.
Gün verildi bilmeme ne babam gece uyuyamamış haber izlemiş bademciklerim alınan iki kardeşe komplikasyon yalanmış bilmeme ne 20 sene önce yani.
Sabah kalktık yok dedi gitmiyoruz doktora.
Uzman bir doktora gittik baktı bademciklere normalde iri bu bademciklere ondna daha fazla enfeksiyon topluyor almayalım 12 yaşında geçer dedi.
Demişler yani ne alaka 12.
İnanoröısınız ben 12 yaşında beri bademcik enfeksiyonu geçirmiyorum.
🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Başka bir uzmana danışsanız.
Bademciklere aslında çok işlevseller.
Canım bizim büyüklükten öte üzerleri tamamen iltihap kaplı ve birbirine yapışık durumda yaklaşık olarak 5-6 doktora gittik hepsi birbirinden habersiz ve hepsinin söylediği tek şey çok acil alınması lazım zaten kızım düzgün beslenemediği için çok zayıf

Canım bir çok doktora gittik hepsi aynı kanıda fakat bugün gittiğimiz bir hastanede ki KBB uzmanı benim hocam da görsün mutlaka dedi hocasının ismini araştırdım ve internette herkes adama resmen övgüler yağdırmış birde onunla görüşmeyi düşünüyorum

X