• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2 yaşındaki oğlum hala anne, baba demedi....???

deep7979

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
MERHABA

Oğlum tam iki yaşında. Anne benzeri bir şeyler söylüyor ama net bir şekilde hiç duymadım anne dediğini. Yada başkasının anlayacağı şekilde hiç söylemedi. Onun dışında bir ara gol diyordu.!!! ama onuda demiyor artık!!!

İletişim kurmamızda hiç bir problem yok!!! Söylediklerimi anlıyor, uyguluyor...

Erkek çocuk geç konuşur diyorlar, sen her söylemek istediğini hemen anlıyor, ve istediklerini yapıyorsun diye tembellik yapıyor diyorlar...

Sonra birden bir başlayacak susturamayacaksın diyorlar da en azından anne baba demesi gerekmez miydi en azından ya artık 2 yaşında ufakta değil...

Oğlu benim oğlum gibi olan ama şimdi bülbül gibi konuşanlar varsa buraya yazarsanız çok rahatlayacağım!!!

canım gec konusabılır ama yınede mutlaka konusma terapıstıne gıtmelı bence bı dr gordun ıcın rahat etsın enazından anne demelı baba demelı artık....benım arkadasımın oğlu da aynı hala konusma terapısı alıyo dort yas doldu yenı yenı basladı ama yınede net degıl...erken basla daha ıyı olur

hiç takma normal erkek çocuklar da 3 yaşına kadar hiç bir şey demese bile 4 yaşına kadar konuşmaması normal benim bir yeğenim var 4 yaşına kadar hiç konuşmadı sizin anlattığınız gibi abisi 1,5 yaşında konuşmuştu ama abisinden kat kat daha zeki ve çok güzelde konuşuyor şimdi

merhaba kusura bakmayın sizi üzmek istemem ama takma kafana konuşur diyemeyeceğim. 2 Yaşında bir çocuğun konuşmasa bile anne baba al ver su mama gibi şeyleri söylemesi gerekiyor en azında bir tanesini anne yada babayı net ifade etmesi gerekiyor. 2 Yaş artık bir pedegoğun ve ardından konuşma terapistinin görebileceği bir yaş. Vakit kaybetmeden pedegoğa götürün derim. Direk konuşma terapistine gitmenizi önermem. Zaten önce pedegog görüyor o yönlendiriyor konuşma terapisi alması için henüz erken ama pedogog size bir takım öneriler verip işi hızlandırabilir. Konuşmamasının altında yatan başka şeylerde olabilir nekadar erken o kadar iyi. Evet erkek çocukları geç konuşur benim eşimde 4 yaşında başlamış konuşmaya zaten her derdini anladıkları için konuşmaya ihtiyaç duymamış derler hep onun için. Ama ileriki yaşlarda dikkat eksikliği problemi olduğunu kendide söyler hep.
Konuşmamak dışında sezdiğiniz başka olumsuz bir nokta var mı?

öncelikle doktora sormanı tavsiye ederim oğlunu muayene edip o en doğrusunu söyler. benim küçük yeğenimde aynı işine geldiği lafları arada bir söyler ama diğer türlü ağzını büzüyor birde resmen meydan okuyor bize. erkek çocukla alakası yok büyük olan erken konuşmuştu çünkü. oyuncak isteyecek ıhh ıhh diyo su veya ekmek istiyor gdiyor mutfağa bekliyor baktık gitmedik ardından geliyor elimizden tutup götürüyor felan. doktoruna sormuşlar gayet normal geç konuşacak sabırlı olun demiş. canını çokda sıkma ama doktora göster sen ihmal etme.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Konuşmama dışında bir problemimiz yok. Zaten her istediğini çok güzel anlatıyor. Ih ıh diyerek parmağıyla göstererek!!Mesela susayınca beni elimden tutup mutfağa damacanın yanına götürüyor. Bugün suluğunu almış bana gelerek ilk defa du du dedi. Kalk diyor. Ama hiçbiri net değil!!!Ama dediğim gibi anlaşmada bir problem yaşamıyoruz....

Bakalım biraz bekleyeceğim. Eylül gibi oyun gruplarına götürmeyi düşünüyorum. Belki biraz faydası olur. Benim kafamda şöyle bir düşünce var.... 2 buçuk yaşa kadar hala aynı giderse bu konuda özel bir uzmana danışmayı düşünüyorum... Şimdilik kısacası ona biraz daha zaman tanıyacağım.

Son düzenleme:
Merhaba, şuan durumunuz nedir neler yaptınız? Benim oğlumda 29 aylık tıpkı bende sizin gibi beklemeyi tercih ettim ama hala bir ilerleme yok. Kulak burun boğaza götürdüm temiz çıktı odyoloğa götürdüm ondada sorun yok .çocuk piskiyatrisine götürdüm ve onlarda konuşma terapisine yönlendirdi kreşi şuan tavsiye etmiyorlar konuşamadığı için başka psikolojik sorunlara yol açar dediler. Siz neyaptınız?

Son düzenleme:
benim de kızım 20 aylık 3 kelime ile sınırlıyız.. iki dil konuşuluyor evde.. ikisini de çok iyi anlıyor ama konuşmak yerine adeta sessiz sinema oynar gibi güzelce anlatıyor.. doktorlar çift dil sebebiyle 36 aya kadar konuşmayabilir diyorlar.. umarım sebep budur başka birşeyi gözden kaçırmıyoruzdur:(

Merhaba, şuan durumunuz nedir neler yaptınız? Benim oğlumda 29 aylık tıpkı bende sizin gibi beklemeyi tercih ettim ama hala bir ilerleme yok. Kulak burun boğaza götürdüm temiz çıktı odyoloğa götürdüm ondada sorun yok .çocuk piskiyatrisine götürdüm ve onlarda konuşma terapisine yönlendirdi kreşi şuan tavsiye etmiyorlar konuşamadığı için başka psikolojik sorunlara yol açar dediler. Siz neyaptınız?

kresi tavsiye etmemelerinin nedeni neymis. boyle sacmalik olabilir mi. coocugunuz konusmuyor ve size kresin yararli olamayacagini soyluyorlar. beklemek cozum getirmez. sorunun kaynagini bir konusma terapistine giderek cozmelisiniz. ve bence kres cok yararli oalcaktir.simdi egitme baslamazsaniz cocugunuz ilerde daha buyuk sorunlar yasayacaktr. eger bu skeilde konusmama durumu soz konusu olursa cocgunuzda ruhsal ve bilissel olarakta gerileme olacaktir, 2 ve 3 yas arasindaki cocuklar ortalama 50 kelime bilmeleri lazim. iki kelimelik cumleler kurmalari lazim. nesne -resim iliskisinin anlamini anlamalari dile getirmeleri lazim. iki yonergeli emir cumlelerini yerine getirmeleri lazim. unutmayin sorunu ne kadar cok ertelerseniz , o sorun giderek daha buyur.

Benimde oğlum 3 yaşını 3 ay geçti ama yaşıtlari kadar iyi ve net konuşamiyor bende çok üzülüyorum bu duruma dil bağı vardi bir ay önce kesildi sizce bundan olabilirmi.herşeyi anliyor ve uyguluyor orda problem yok sadece konuşması yaşıtları kadar iyi değil...

merhaba benim kızımda 2,5 yaşında anne, baba gbi temel şeyleri söylüyor fakat çok hırçın.

drumuzun tavsiyesiyle pedogaga gittik.
3 yaşına kadar konşmamanın normal olduğunu önemli olanın komut alıyor olması olduğunu (masanın üstünden kalemi getir - al bunu babaya götür gibi) söyledi. fakat 2 yaş sendromunu çok şiddetli geçirdiğini ve konuşamıyor olmanında onu daha fazla hırçın yaptığını söyledi. 15 seans konuşma terapisi alacağız.

umarım işe yarayacak..

MERHABA

Oğlum tam iki yaşında. Anne benzeri bir şeyler söylüyor ama net bir şekilde hiç duymadım anne dediğini. Yada başkasının anlayacağı şekilde hiç söylemedi. Onun dışında bir ara gol diyordu.!!! ama onuda demiyor artık!!!

Erkek çocuk geç konuşur diyorlar, sen her söylemek istediğini hemen anlıyor, ve istediklerini yapıyorsun diye tembellik yapıyor diyorlar...

Sonra birden bir başlayacak susturamayacaksın diyorlar da en azından anne baba demesi gerekmez miydi en azından ya artık 2 yaşında ufakta değil...

Oğlu benim oğlum gibi olan ama şimdi bülbül gibi konuşanlar varsa buraya yazarsanız çok rahatlayacağım!!!

merhaba benim kızımda 2,5 yaşında anne, baba gbi temel şeyleri söylüyor fakat çok hırçın.

drumuzun tavsiyesiyle pedogaga gittik.
3 yaşına kadar konşmamanın normal olduğunu önemli olanın komut alıyor olması olduğunu (masanın üstünden kalemi getir - al bunu babaya götür gibi) söyledi. fakat 2 yaş sendromunu çok şiddetli geçirdiğini ve konuşamıyor olmanında onu daha fazla hırçın yaptığını söyledi. 15 seans konuşma terapisi alacağız.

umarım işe yarayacak..

Oğlum şuan 3,5 yaşında!!! şuan konuşuyor her türlü cümleyi kuruyor

fakat konuştuklarını halen herkes herzaman anlayamıyor.

Anlama ve uygulamada bir problem yok. bende uzmana götürdüm. Anaokuluna başlaması gerek !!! Anaokulla çözülecek dedi. konuşma terapisini gerek görmedi şimdilikç
bakıyorum üstteki, mesajı 1,5 sene önce yazmışım ve bu süreçte endişlendiğim gibi de oldu konuşmada hala problemimiz devam ediyor. Anne herzaman içgüdüsüne güvenmeli. Yaşı ufak deyip geçmemek gerek.
Mutlaka uzmana götürün.zaten böyle şeyler ufak müdaheleler le çözülen şeyler miş.

Oğlunuzla nasil bir süreç işlediniz ne zaman konuşmaya başladı lütfen bana da yardımcı olun

MERHABA

Merhabalar. Benm cocugum da suan 2 yasında
. Aynı bızım durumumuz da birebir. Gol kelimesini dıyordu Bır ara. Onu da unuttu
Baya zaman gecmıs yazınız uzerınden. Cocuhunuz ne zman konustu

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Konuşmama dışında bir problemimiz yok. Zaten her istediğini çok güzel anlatıyor. Ih ıh diyerek parmağıyla göstererek!!Mesela susayınca beni elimden tutup mutfağa damacanın yanına götürüyor. Bugün suluğunu almış bana gelerek ilk defa du du dedi. Kalk diyor. Ama hiçbiri net değil!!!Ama dediğim gibi anlaşmada bir problem yaşamıyoruz....

Bakalım biraz bekleyeceğim. Eylül gibi oyun gruplarına götürmeyi düşünüyorum. Belki biraz faydası olur. Benim kafamda şöyle bir düşünce var.... 2 buçuk yaşa kadar hala aynı giderse bu konuda özel bir uzmana danışmayı düşünüyorum... Şimdilik kısacası ona biraz daha zaman tanıyacağım.
Benim kızım da geç konuştu oğlum da 2,5 yaşında az konuşuyor.Ben de fazla önemsemedim.Ama yeğenim de aynıydı konuşma düzelmeyince doktora götürdüklerinde damak yapısından dolayı olduğu anlaşıldı.2 yaşında iki üç kelimeyi en azından düzgün söylemesi gerekiyor.Sizi korkutmak istemem ama bir doktora görünmeniz iyi olur.

Back