- 1 Aralık 2014
- 591
- 437
Gercekten ibretlik olmus yazdiklariniz.bende annemden sevgi goremedim ama eksikligini hep yasadim.yaptigim hatalarin sebebinin de bu eksiklik oldugunu cok sonralari farkettim.simdi kizima sinirsiz sevgi vermeye calisiyorum ki ileride bizler gibi olmasin diye...annemi 2 senedir gormedim...gitmiyorum gidesim gelmiyor gitsem bile pek oyle icli hasret giderme gibi olmuyor...
annem bana hic sarilmazdi mesela sacimi hic oksadigini animsamiyorum anneme yanasmak istesem ittirirdi iyi hatirlarim o zamanlar kendime kizip suclardim annem yorgun oldugunu bide benimle mi ugrasacagini soylerdi.
ilk cocukluk yillarimi animsamasamda tahmin ediyorum aglamalarima aldirmayan bir annem olmali..
7-8-9-10 lu yaslarimda annem ve benim diyalogumuz cok sinirli ve ofkeye siddete dayaliyli.
ben cocuktum yaramazlik yapardim annem beni utandirip kucuk dusurup kimi zaman dover kimi zaman suclandirirdi kendimle barismam zaman aldi.
11-18 li yaslarima kadar hep annemin kolesi oldum iyi ve fogru olunca annem beni onayladi ama sevmedi de annemin sag koludum ev isleri kisisel sorunlarla beraber bas etsekte annemden bi opucuk alamadim
18 den sonra cildirdim cesitli takintilar gelistirip anneme karsi canavarlastim onu en derin yaralarindan tutup sarstim tipki onun bana yaptigi gibi...
artik cocuklugumda ki her anne evladini sever ben sevgini gosteremiyorum bahanesine inanmiyordum buyumustum annemin hakaretlerine hakaretle siddetine zaman zaman siddetle cevap veriyordum artik savas baslamisti...
annem sok gecirdi babma beni dovdurdu bende balkondan atlayacakken babam tuttu babami tirmalafim vurdum taayi kafasina attik bicak cektim manyadim
onlara zarar verecegimden degil gucumu gostermek icin ..
evin icinde ser odagiydim Allahin hikmetine bakin ki kardeslerimde benimle ayni tepkileri veriyorlardi.
25 li yaslarimdan sonra artik savas soguk savasa dondu ilk cocukluk cahimdaki gibi bu kez roller degisik ben annemi her firsatta azarliyor kiziyor canim istemezse cevap dahi vermiyor sik sik ondan utandigimi soyluyordum.
30 uma dogru. evlendim...
rvlendigimde vedalasirken annemi opmemisim Allah biliyor ki bu ceza icin degil aklima gelmedi cunki biz hic opusmezdik...
ilk ziyaretimi 1 sene sonra yaptim po zamanda sarilmadik sarilamadik tam bir yil boyunca gormemistim ama hic eksikligini hissetmemistim...
O artik pisman ama benim icimde cok derinlerde ona karsi sogukluk var...
tum ailemi affettim..
ama duvarlarim cok saglam ne asabiliyorlar ne gecebiliyorlar.
içim acıdı sonra bu çocuk ne yapsın nasıl kendini yetiştirsin ve düzgün bir birey olsun srumluluk sahibi özgüven sahibi yedin bitirdinya çocuğu özgüven mi kaldıki şimdi o duvar nasıl aşılsın bacım ilmek ilmek örmediler mi sevgi bu kadar mı zor hayır bir anne olarak evladına kızmazsın demiyorum belki tokat vs olur çok nadir olsada sevildiğini hissettirmek onu aşağılamamak onada birey gibi davranmak çok mu zor :8annemi 2 senedir gormedim...gitmiyorum gidesim gelmiyor gitsem bile pek oyle icli hasret giderme gibi olmuyor...
annem bana hic sarilmazdi mesela sacimi hic oksadigini animsamiyorum anneme yanasmak istesem ittirirdi iyi hatirlarim o zamanlar kendime kizip suclardim annem yorgun oldugunu bide benimle mi ugrasacagini soylerdi.
ilk cocukluk yillarimi animsamasamda tahmin ediyorum aglamalarima aldirmayan bir annem olmali..
7-8-9-10 lu yaslarimda annem ve benim diyalogumuz cok sinirli ve ofkeye siddete dayaliyli.
ben cocuktum yaramazlik yapardim annem beni utandirip kucuk dusurup kimi zaman dover kimi zaman suclandirirdi kendimle barismam zaman aldi.
11-18 li yaslarima kadar hep annemin kolesi oldum iyi ve fogru olunca annem beni onayladi ama sevmedi de annemin sag koludum ev isleri kisisel sorunlarla beraber bas etsekte annemden bi opucuk alamadim
18 den sonra cildirdim cesitli takintilar gelistirip anneme karsi canavarlastim onu en derin yaralarindan tutup sarstim tipki onun bana yaptigi gibi...
artik cocuklugumda ki her anne evladini sever ben sevgini gosteremiyorum bahanesine inanmiyordum buyumustum annemin hakaretlerine hakaretle siddetine zaman zaman siddetle cevap veriyordum artik savas baslamisti...
annem sok gecirdi babma beni dovdurdu bende balkondan atlayacakken babam tuttu babami tirmalafim vurdum taayi kafasina attik bicak cektim manyadim
onlara zarar verecegimden degil gucumu gostermek icin ..
evin icinde ser odagiydim Allahin hikmetine bakin ki kardeslerimde benimle ayni tepkileri veriyorlardi.
25 li yaslarimdan sonra artik savas soguk savasa dondu ilk cocukluk cahimdaki gibi bu kez roller degisik ben annemi her firsatta azarliyor kiziyor canim istemezse cevap dahi vermiyor sik sik ondan utandigimi soyluyordum.
30 uma dogru. evlendim...
rvlendigimde vedalasirken annemi opmemisim Allah biliyor ki bu ceza icin degil aklima gelmedi cunki biz hic opusmezdik...
ilk ziyaretimi 1 sene sonra yaptim po zamanda sarilmadik sarilamadik tam bir yil boyunca gormemistim ama hic eksikligini hissetmemistim...
O artik pisman ama benim icimde cok derinlerde ona karsi sogukluk var...
tum ailemi affettim..
ama duvarlarim cok saglam ne asabiliyorlar ne gecebiliyorlar.
Bir ikizler burcu kizi :) olabildigine inatci ve ozgurlukcu.canım ağlayarak uyuyor dedin ya aklıma direk oğlum geldi. benim oğlum 3 yaşına kadar nerdeyse doğduğundan beri ağlamadan uyumadı. sebep olmasına gerek yok önce ağlar sonra uyurdu. eğer çocuğunuzun burcu akrep ise bu durum çok normal. inatlaşması yani. emzrmemek çalışıyor olmak bunlar çocuğunuzla olan bağınızı koparmaz. saba böyle diyenlerde oluyorsa sakın aldırış etme. inatlaşması iki yaş sendromu dedikleri şey. benim oğlum 5 yaşına giricek yeni 3 haftadır kendi kendine oyun kurup oynuyor. o yaştaki bir çocuktan oyun beklemen yanlış olur. dağıtmasına karışmamalısın lakin beraber toplarsanız eskisi gibi dağıtmaz. ama bunu hadi oyuncaklarını topla değil. hadi basket atalım. biz tavşanız zıplayarak evimize yem götürelim gibisenin tek çıkar yolun dolandırarak anlatmak. mesela ne dersin kızım yemek yiyelim mi bence sen bunu bititrebilirsin gibi. ilk başta sökmez belki ama sonra söker. yemek yeme konusunda bir kere böyle alıştıysa zor. bir süre huy değiştirene kadar devam edebilrisn. yada kendi yediklerini seçebilirsin bu ara. bir kere uzun bir süre olayın bağırmayla bitmesine izin verme. bırak onun dediği olsun baktın ki olmıcak. kural koyarken anlat. mesela ben olsam zıplamam zıplasaydım ben orda ağzım kesin acırdı. zıplamayı kestiğinde de ödüllendirme ki bunu sizin dediğinizi yapma gibi görmesin. sor ne istiyorsun yapsak mı bence yapmalıyız ben yapardım vs. malesef bazı çocuklarda 2 yaş sendtroumu zor geçiyor. ben bu kadar zor atlarmadım ama oğlumda da elbet zorlandığım şeyler oldu. bence yazdıklarınız normal her çocukta olan şeyler. sadece daha suyuna gidilmeyi isteyen bir bebek okadar. umarım fayalı olur canım...
Tek basina birakip aglatmayi mi, ben kizima uyku egitimi verdim ama bununda bir adabi var.Korkar ya cocuk yazik gunah.Bence biraz bazi tepkilerini normal karsilayin mesela mahallenin en mutlu cocugu kitabini okumakla baslayin hem cocugunuza hem de kendinize faydasi olur.Cocugunuzun tepkilerini normal karsilamaya basliyacaksini siz sakinlestikce o da sakinlesicek zorla hicbirseyi ogretemezsiniz arti psikolojisinde derin yaralar acarsiniz.Ve rutin konusuna katiliyorum, her zaman bir rutin olmali uyku, yemek vs.tek basina birakip aglatmayi denemistim ama hic hos olmadi birimkinde, yataga tirmanmaya basladi ve hic pes etmedi, vazgectim bende. simdi yaninda durup uyutmaya calisiyorum. yataginin tek yaninida actim zaten, tirmanip dusme tehlikesi varzi zira.
simdi tek birazsam zaten kalkip yanimiza geliyor.
yatagida belki kucuk geliyo olabilir diye dusunuyorum, cok deli yatar cunku. daha buyuk tek kisilik yatak almayi dusunuyorum sere serpe yatsin belki hosuna gider diye.
geceleri kendi yatagindan eli kolu sarkinca uyaniyor ve dogruca bizim yanimiza geliyor, heralde yatakta rahat degil diye dusunmeye basladim.
evt 5 aydir krese gidiyor, oyun bahceside var, guzel oynuyor cocuklarla, yani bahce oyunlarinda.
sanirim bende cok ustune dusunuyorum biraz cekilip kendi halinemi biraksam bilemedim
ikizler çok zor.Bir ikizler burcu kizi :) olabildigine inatci ve ozgurlukcu.
Artik inatlasmiycam ins. Bir sure bakayim ne kadar ileri gidebiliyor. Ins gecici bir sure evt ama dayanilmaz olabiiyor bazen
Ya şu kucağa alma alışır efsanesi de nedir alışsın nolacak ki benim oğlum emekleyene kadar sürekli kucaktaydı şimdi 15 aylık kucağa gelmiyor kaçıyor, 15 dk sonra oyundan sıkılıyorsa başka başka oyunlar oynayın birinden sıkıldığı gibi diğerine geçin yavaş yavaş sürelerini uzatın, ne gibi oyun oynayacağını bırakın kızınız karar versin. Uyumadığı zaman neden bağırıyorsunuz onu anlamadım eğer uykusu var ve uyumuyorsa biraz dışarı çıkarın temiz hava alsın gezdirin iyice yorulmasını sağlayın 2 yaş sendromu çok zor sizi anlıyorum ama sabırlı bir anne olmanız lazım ona kızacağınız zaman elinize çimdik atın mesela sırf onu üzmemeyi hatırlamak için. Ben sabah 7.30 da işe gelip akşam 7 gibi evde oluyorum maalesef ama tüm zamanımı oğluma ayırmaya çalışıyorum benim yanımda daha mızmız daha nazlı ama mutlu bir bebek kızınız gibi inatçı birbirimizi hala tanımaya çalışıyoruz sürekli huy değiştiriyor ama sabırlı bir anne olunca meyvesini alacağımı düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun26 aylik bir kizim var, yaklasik bir bucuk yasindan beri belki dahada eski devamli bir mucadele halindeyiz.
kisiligininde biraz inatci oldugunu kabul ediyorum ama bazi durumlardada yaptigim yanlislardan iyice inatlastigini dusunuyorum.
Ilk basta sunu doyleyeyeyim hic emziremedim kizimi, ilk iki gun yogun bakima almislardi, cok hizli nefes aliyor diye, sutumu sagip biberonla veriyordum sonra yanimiza gelince biraz emmeye calsiti ama cok yavas emiyordu, sutum bitcek diye endiselenip sagdim sagdikca biberonla verdim biberonu goruncede bi daha memeye donmedi ve hic emmedi. ilk bu emmeme sureciyle baslayan aramizda bir kopukluk oldugunu dusundum nedense. sonrasina ailevi bissuru sorun benim hemen okula donmemle sanki bir sekilde ayri kaldik.
Cok kucagina alma kucaga alismasin tarzinda soylemlerede biraz kulak verdim sanirim ve benim dusuncem bir sekilde tam baglanamadik.
Simdi nerdeyse her konuda inatci. uykusuzluktan ayakta duramiyor ama butun cabalarima ragmen uyumuyor mesela, salliyorum sarki soyluyorum yaninda yatiyorum ama olmuyor bir sekilde aglaya aglaya uyuyor, en sonunda bende sinirlenip bagiriyorum aglaya aglaya uyuyor en sounda.
Yemek yememizde ayni, biseylerle oyalayip yedirisem yiyor yoksa kendisi yerse iki kasik. kasik catal kullanabiliyor rahatca ama yemiyor. bir sekilde yine gerginlik oluyor.
Asiri hareketli bikac kere dudagini bile patlattti, o yuzden uyariyorum bazen ordan ziplayamazsin diye ama mutlaka yapma dedigim seyler yapiliyor.
Hneuz oturup kendi kendine en fazla 15 dk oynadigini gormedim. ya sikilip kalkiyor yada herseyi etrafa atip sacinca ben mudehale ediyourm ve oyun bitiyor.
sizin uyguladiginiz metodlar varmi cocuklariniz icin. biraz daha sakin ve sorunsuz olmalari icin?
Ayirca 9 ayliktan beri haftada iki yada uc gun bakiciya gidiyor bir gun esim bir gun ben bakiyorum ama erken aliyoruz bakicidan genelde.
Ya şu kucağa alma alışır efsanesi de nedir alışsın nolacak ki benim oğlum emekleyene kadar sürekli kucaktaydı şimdi 15 aylık kucağa gelmiyor kaçıyor, 15 dk sonra oyundan sıkılıyorsa başka başka oyunlar oynayın birinden sıkıldığı gibi diğerine geçin yavaş yavaş sürelerini uzatın, ne gibi oyun oynayacağını bırakın kızınız karar versin. Uyumadığı zaman neden bağırıyorsunuz onu anlamadım eğer uykusu var ve uyumuyorsa biraz dışarı çıkarın temiz hava alsın gezdirin iyice yorulmasını sağlayın 2 yaş sendromu çok zor sizi anlıyorum ama sabırlı bir anne olmanız lazım ona kızacağınız zaman elinize çimdik atın mesela sırf onu üzmemeyi hatırlamak için. Ben sabah 7.30 da işe gelip akşam 7 gibi evde oluyorum maalesef ama tüm zamanımı oğluma ayırmaya çalışıyorum benim yanımda daha mızmız daha nazlı ama mutlu bir bebek kızınız gibi inatçı birbirimizi hala tanımaya çalışıyoruz sürekli huy değiştiriyor ama sabırlı bir anne olunca meyvesini alacağımı düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun
Gercekten hala yanlış yapiyorsunuz,farkinda degilsiniz. Lutfen cocuk kendini uyutup odaya gectiginizi görmesin. Psikolojisi alt üst olur. Adem Güneş'i okudugunuzu söylüyorsunuz fakat uygulamalariniz cok degisik. Ustelik cogu pedagogla da uyusmuyor.Dun aksamimiz sukur az aglamali hic bagrismali gecti :)
Az yedi israr etmedim. Yeni sulugunun hevesine birazda sut icince icim rahat etti yemek mevzusunu kapattim.
Boyama yaptik beraber. Once kagit sonra kendi ayaklari sonra benim ayaklarim boyandi. Artik sira haliya gelince boya isini noktaladik. Bir sure agladi tabi ama cok uzatmadi baska birseye gectik.
Babayla biraza ziplamali kudurmali oyunlar oynayinca rahatladi.
Normalden yarim saat sonra uykuya gittik. Once 5 6 hikaye okuduk. Sarki ninni soyledik. Yarim saat yaninda yattim uyudugunu disunerek iceri gittim. Uyumamis 5 dk sonra pitipiti geldi. Geri yatirdim yarin piknige gidicez uyuki sabah olsun diye anlattim.yaninda yatmadan ciktim. Tekrar geldi tabi. Ayni seyi bi daha yaptim bu sefer uyudu. 1.5 saat surdu ama az aglamali uyudu sukur. Gece yanima geldi yine geridini beraber uyuduk. Sabahim 6 bucugundada kalkti. Bugun beraberiz piknik yapicaz. Cocuklarlabiraz kudurup stres atar rahat bi aksam geciririz ins.
Herkesten fikir alip yanlis yapma ihtimalim olan noktalari gormek istemistim. Kimsenin yorumuna neden oyle dedin demedim. Ama bu yorum biraz abarti olmus artik.Gercekten hala yanlış yapiyorsunuz,farkinda degilsiniz. Lutfen cocuk kendini uyutup odaya gectiginizi görmesin. Psikolojisi alt üst olur. Adem Güneş'i okudugunuzu söylüyorsunuz fakat uygulamalariniz cok degisik. Ustelik cogu pedagogla da uyusmuyor.
Zaten baglanma hic olmamis ve cocukta yuksek duzeyde guven problemi var. O yaatarken siz de yatin uyuyun belli bir muddet onun yaninda. Uyandiginda sizi yaninda bulsun.
Ayrıca bir ayrintiya takıldım. O daha bir bebek,o kimyasal dolu boyalarla onun ayagi boyanir mi? Deriden emilir boya. Kendinize bile zararliyken, onun ayagi da boyanmış.
Siz cok iyi niyetlisiniz fakat cok okumaya,bilgiye ihtiyaciniz var annelik hususunda bence.
Cocuklar olunca konu, ben dayanamiyorum kimin cocugu olursa olsun üzülüyorum. Ve cekinmeden yaziyorum. Annelik hassaslik gerektiren birsey. Zira insan yetistiriyorsunuz. Lutfen alınmayın ve dikkatli olun.
7 bucuktan aksam 7 baya uzunmus Allah kolaylik versin. Ben halime sukredeyim o zmn.Ya şu kucağa alma alışır efsanesi de nedir alışsın nolacak ki benim oğlum emekleyene kadar sürekli kucaktaydı şimdi 15 aylık kucağa gelmiyor kaçıyor, 15 dk sonra oyundan sıkılıyorsa başka başka oyunlar oynayın birinden sıkıldığı gibi diğerine geçin yavaş yavaş sürelerini uzatın, ne gibi oyun oynayacağını bırakın kızınız karar versin. Uyumadığı zaman neden bağırıyorsunuz onu anlamadım eğer uykusu var ve uyumuyorsa biraz dışarı çıkarın temiz hava alsın gezdirin iyice yorulmasını sağlayın 2 yaş sendromu çok zor sizi anlıyorum ama sabırlı bir anne olmanız lazım ona kızacağınız zaman elinize çimdik atın mesela sırf onu üzmemeyi hatırlamak için. Ben sabah 7.30 da işe gelip akşam 7 gibi evde oluyorum maalesef ama tüm zamanımı oğluma ayırmaya çalışıyorum benim yanımda daha mızmız daha nazlı ama mutlu bir bebek kızınız gibi inatçı birbirimizi hala tanımaya çalışıyoruz sürekli huy değiştiriyor ama sabırlı bir anne olunca meyvesini alacağımı düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun
Kesinlikle kendi anneligimle ilgili dolayli birsey anlatmaya lüzum görmem.Herkesten fikir alip yanlis yapma ihtimalim olan noktalari gormek istemistim. Kimsenin yorumuna neden oyle dedin demedim. Ama bu yorum biraz abarti olmus artik.
Sizin yasadiginiz yerde varmi bilmem ama burda bebek yastaki cocuklar icin olan boyalar dogaldir ve adida parmak boyasidir zaten.
Adem gunes okumam her dedigini yapacagim anlamina gelmez. En ince ayrintisina kadar kizimla olan iliskimi ozelliklede sorunlu kisimlarini anlattim. Bundan yola cikarak baglanma HIC OLMAMIS diyemezsiniz. Kendi anneliginizi yuceltmek veya ne kadar iyi oldugunuzu belirtmek icin boylesi kirici bir yorum yazmamaliydiniz.