2 yasindaki kizimla ilgili yardim istiyorum

Gercekten ibretlik olmus yazdiklariniz.bende annemden sevgi goremedim ama eksikligini hep yasadim.yaptigim hatalarin sebebinin de bu eksiklik oldugunu cok sonralari farkettim.simdi kizima sinirsiz sevgi vermeye calisiyorum ki ileride bizler gibi olmasin diye...

Reactions: nio
ÜZÜLDÜM AMA ÇOCUĞUNUZ İÇİN SANIRIM ONU ANLAMIYORSUNUZ 2 yaş sendromu yaşıyor ve siz onu körüklüyor bebeğinizi strese sokuyorsunuz ne anlar 2 yaşındaski çocuk sizin durunuzdan allahaşkına çocuğu ağlayarak uyutma da ne ne zaman isterse ozaman uyusun yada onla gidin yatın kucaklaşarak uyuyun benim kızımda iki yaşında neler yapıyor bende yoruluyorum yetişemiyorum haliyle kızıma ama genede ona zaman ayırmaya çalışıyorum eğer ben negatifsen beakıyorumoda negatif kızgınsam oda üzgün çocuklar aşırı etkileniyor onu anlamaya çalışın yeiyorsa yemesin uyumuyorsa uyumasın bırakın inatlaşmayı çocucğunuzla yazık

cocugu yataga atip aglamasini izleyeceksek
bakiciya birakip gec alacaksak
en azindan uyumasini bile beklemeden, masal okumadan,anne baba sicakligini ve saglayacagi guveni oyuncak bi ayiya yuklerek ebeveyn olunmuyor. ilk sayfada (kendince) problemlerin cozumunu bulan arkadas icin soyluyorum bunlari.

2 yas sendromu diye bi gecis donemi vardir ve bebeklikten cikis doneminde yasanan inatlasma,ofke nobetleri, bagirma , soz dinlememe gibi problemler %90 cocuklarda gorulmektedir yani genel bi durumdur.

içim acıdı sonra bu çocuk ne yapsın nasıl kendini yetiştirsin ve düzgün bir birey olsun srumluluk sahibi özgüven sahibi yedin bitirdinya çocuğu özgüven mi kaldıki şimdi o duvar nasıl aşılsın bacım ilmek ilmek örmediler mi sevgi bu kadar mı zor hayır bir anne olarak evladına kızmazsın demiyorum belki tokat vs olur çok nadir olsada sevildiğini hissettirmek onu aşağılamamak onada birey gibi davranmak çok mu zor :8 şiddet ne zaman çözüm !!! istismarlar sağlam bir birey görmüyorsam karşımda önce çocukluğunda naısl bir yaşantısı vardı onu merak ediyorum inş annen gibi bir anne olmazsın

Reactions: nio
araştırın,öğrenin.
insan yetiştirmek zor iş.
yaşına göre neler olur,neler yapılır bilerek yaklaşmanız sorununuzu çözer.
2 yaş da hepsi inatlaşır ama bilinçsizce.
ilgisini başka şeylere çekin.
beraber oynama yaşında değil henüz ama siz onu eğlendirebilirsiniz bir şekilde.

işin içinden çıkamıyorsanız bir çocuk pskoloğuna götürmeniz iyi olur.

kızım mayıs 2013 doğpumlu hemen hemen aynı zamanda çocuğunuza karşı sabırlı olun onu sevin çok sevin kim ne derse desin yok şımarık olacak yok bilmem ne benim çocuğumda hiç emmedi mamayla büyüdü bana çok bağlı anane bakıyor evde başkalarıda var kalabalık ailede büyüyyor ...bakıcının tutumuda önemli bırakın dağıtsın istediği gibi lkeşfetsin yeme sorununa gelirsek sevdiği şeyleri yedirin parka götürün siz gerginseniz çocukta gergin olur bu bir süreç 2 yaş psikolojide çok öenmli kişiğinin otuır maya başladığı yaşlar depresif yapmayın çocuğunuzu gündüz uykusu çok olabilir...gece uyumuyo olablir her çocuk farklıdır unutmayın

yani bunalr normal şeyler gibi geldi bana benim 17 aylık oğlum bile bizi parmağında oynatıyor canı isterse oyun oynar yoksa hiç oturmadan tepinir duru gözüme bakarak kanepeden atlar annem beni tutacak diye yeri geliyor anne diye bağırıp koşuyor kucagıma ama aşırı inat zamanla aşacak bunu da sonuçta bide baba sürekli işte diye akşam babayı görünce benle tüm bağı kopuyor ee ne yapayım bende bir yere bırakıp ne hali varsa görsün akşam beni özlesin mi diyim çok saçma bu yorum saatlerce beşiğini salladığımız oluyor eşimle ne demek yatır dön git allahım korusun karanlıkta korkarsa sizin sıcaklığınızı isterse yapmayın böyle şeyler siz ona koşun beraber oynayın bakın size nasıl koşacak herkes anne olabilir ama emek farklı bir şey bu yorum adınız bilemdiğim ilk sayfada yazan şahıs için ve konu sahibi için....

Durumunuzu ve psikolojinizi çok iyi anlıyorum. benimde kızım çok problemliydi. gece gündüz sürekli nedensiz ağlardı doktor kolik teşhisi koydu. nedenli nedensiz hep ağladı hatta şöyle söyleyebilirimki kızımı hiç bir zaman bebek arabasına koyup gezdiremedim bile sabah ezanıyla uyurdu ve ben 7 de hazırlanıp işe giderdim. büyük depresyonlar yaşadım niye benim çocuğum böyle diye eşim bizle dışarı bile çıkmak istemezdi bazen ne zaman dışarı çıksak ağlama krizleri tutar kavgayla dönerdik evde bile huzur kalmamıştı. bu durum taki kızım 3 yaşına girene kadar sürdü. şimdi allahıma çok şükür okadar usluki anlatamam cennet boşuna anaların ayakları altında değil biraz sabır.

Bir ikizler burcu kizi :) olabildigine inatci ve ozgurlukcu.
Artik inatlasmiycam ins. Bir sure bakayim ne kadar ileri gidebiliyor. Ins gecici bir sure evt ama dayanilmaz olabiiyor bazen

Tek basina birakip aglatmayi mi, ben kizima uyku egitimi verdim ama bununda bir adabi var.Korkar ya cocuk yazik gunah.Bence biraz bazi tepkilerini normal karsilayin mesela mahallenin en mutlu cocugu kitabini okumakla baslayin hem cocugunuza hem de kendinize faydasi olur.Cocugunuzun tepkilerini normal karsilamaya basliyacaksini siz sakinlestikce o da sakinlesicek zorla hicbirseyi ogretemezsiniz arti psikolojisinde derin yaralar acarsiniz.Ve rutin konusuna katiliyorum, her zaman bir rutin olmali uyku, yemek vs.
benim kizimda 26 aylik sorunsuz yemek yiyen kizim bile su aralar yemek yemiyor artik sicaktan mi yoksa 2 yas mi sebep bilmiyorum.Yemese bile asla abur cubur vermiyorum mesela arkadasim yemeyince kek, kutu sut veriyor bu cok sagliksiz.Birakin biraz ac kalsin sonra tekrar teklif edersiniz oyunla vs. Neyse artik biraz bile yerse faydadir.Ama eger abur cubur vs. Verirseniz ipin ucunu kacirirsiniz

Tüm yorumları okumadım ilk yazınıza istinaden yazıyorum: Eğer bağlanmanın oluşmadığını düşünüyorsanız ki öyle hissediyorsanız öyledir anne hissi :)

Yanınızda YATIRIN, bir kaç ay sonra yatağını ayırın ama sizinle aynı odada olsun 4 yaşında tamamen odayı ayırın. koyununuz da yatsın zaten bütün çalışıyoruz çocuk anneye anne çocuğa hasret. Çok işi yarayacak.

Dun aksamimiz sukur az aglamali hic bagrismali gecti :)
Az yedi israr etmedim. Yeni sulugunun hevesine birazda sut icince icim rahat etti yemek mevzusunu kapattim.
Boyama yaptik beraber. Once kagit sonra kendi ayaklari sonra benim ayaklarim boyandi. Artik sira haliya gelince boya isini noktaladik. Bir sure agladi tabi ama cok uzatmadi baska birseye gectik.
Babayla biraza ziplamali kudurmali oyunlar oynayinca rahatladi.
Normalden yarim saat sonra uykuya gittik. Once 5 6 hikaye okuduk. Sarki ninni soyledik. Yarim saat yaninda yattim uyudugunu disunerek iceri gittim. Uyumamis 5 dk sonra pitipiti geldi. Geri yatirdim yarin piknige gidicez uyuki sabah olsun diye anlattim.yaninda yatmadan ciktim. Tekrar geldi tabi. Ayni seyi bi daha yaptim bu sefer uyudu. 1.5 saat surdu ama az aglamali uyudu sukur. Gece yanima geldi yine geridini beraber uyuduk. Sabahim 6 bucugundada kalkti. Bugun beraberiz piknik yapicaz. Cocuklarlabiraz kudurup stres atar rahat bi aksam geciririz ins.

Bir ikizler burcu kizi :) olabildigine inatci ve ozgurlukcu.
Artik inatlasmiycam ins. Bir sure bakayim ne kadar ileri gidebiliyor. Ins gecici bir sure evt ama dayanilmaz olabiiyor bazen
ikizler çok zor.
kardeşimin kızı var 2 yaşında.
hep ağlamaklı,hep mutsuz,tatminsiz.
Allah kolaylık versin.

mrb bende çalışıyorum ve 14 aylık bi kızım var
bakıcıda kalıyor kızım hemde hergün saat 3 30 da alıyorum kızımı ama öğle aralarıda sırf kızımı görmek için 40 dk yol yürüyorum görüp geliyorum bence işin sırrı sevgiyi çok belli etmekte hissettirin ona onu çok sevdiğinizi ben sürekli kızmın sevdiği şarkılarla ona yemek yediriyorum koyuyorum mama sandalyesine çıkarıyorum balkona sanki çok eğlenceli bi aktivite yapcakmışız gibi güle oynaya yemeğini getiriyorum şarkılar eşliğinde bütün güler yüzümle yemek yediriyorum ona ve o ozaman zevk alarak yiyor yemeğini ama dikkat ettim ne zaman moralim bozuksa ve onla ilgilenmeyip yedirmeye çalışıyosam direniyor ve öğürmeye başlıyor akşam yemeklerinde de koyuyorum yemek masasına kendim ne yersem onada uzatıyorum yemedimi zorlamıyorum ekmek veriyorum eline onu yiyor ve ben yemeğimi bitirdikten sonra sadece onla ilgilenip yine yediriyorum yemeğini
oyun konusuna gelince hep eşilk etmeye çalışıyorum etmediğim zamanlardada bi oyun gösteriyorum kendine ve o devam ediyor oynamaya oyalanıyor kendi kendine
çok şükür kızım hiç ağlayan bi bebek olmadı gerçekten canı acımazsa ağladığını görmedim
uyku konusuna gelince o konuda bizde çok problemliyiz ama malum dişten ötürü olduğunu düşünüyorum
size tavsiyem sizin onu çok sevdiğini bilsin ene başta çünkü bunu bilirse sizi üzmekten imtina eder gibime geliyor bakmayın bebek olduklarına onlar herşeyi anlayabiliyor bilerek sizi sinirlendiriyor bence klasik ilgi çekmeye çalışıyor

Ya şu kucağa alma alışır efsanesi de nedir alışsın nolacak ki benim oğlum emekleyene kadar sürekli kucaktaydı şimdi 15 aylık kucağa gelmiyor kaçıyor, 15 dk sonra oyundan sıkılıyorsa başka başka oyunlar oynayın birinden sıkıldığı gibi diğerine geçin yavaş yavaş sürelerini uzatın, ne gibi oyun oynayacağını bırakın kızınız karar versin. Uyumadığı zaman neden bağırıyorsunuz onu anlamadım eğer uykusu var ve uyumuyorsa biraz dışarı çıkarın temiz hava alsın gezdirin iyice yorulmasını sağlayın 2 yaş sendromu çok zor sizi anlıyorum ama sabırlı bir anne olmanız lazım ona kızacağınız zaman elinize çimdik atın mesela sırf onu üzmemeyi hatırlamak için. Ben sabah 7.30 da işe gelip akşam 7 gibi evde oluyorum maalesef ama tüm zamanımı oğluma ayırmaya çalışıyorum benim yanımda daha mızmız daha nazlı ama mutlu bir bebek kızınız gibi inatçı birbirimizi hala tanımaya çalışıyoruz sürekli huy değiştiriyor ama sabırlı bir anne olunca meyvesini alacağımı düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun

Artik 1 saat 1.5 saat uyutmaya calisip uyumadigi zmn sesler yukseliyor bazen ama bu jendini cimdiklemek guzel bulusmus deniycem :)

Gercekten hala yanlış yapiyorsunuz,farkinda degilsiniz. Lutfen cocuk kendini uyutup odaya gectiginizi görmesin. Psikolojisi alt üst olur. Adem Güneş'i okudugunuzu söylüyorsunuz fakat uygulamalariniz cok degisik. Ustelik cogu pedagogla da uyusmuyor.
Zaten baglanma hic olmamis ve cocukta yuksek duzeyde guven problemi var. O yaatarken siz de yatin uyuyun belli bir muddet onun yaninda. Uyandiginda sizi yaninda bulsun.
Ayrıca bir ayrintiya takıldım. O daha bir bebek,o kimyasal dolu boyalarla onun ayagi boyanir mi? Deriden emilir boya. Kendinize bile zararliyken, onun ayagi da boyanmış.
Siz cok iyi niyetlisiniz fakat cok okumaya,bilgiye ihtiyaciniz var annelik hususunda bence.
Cocuklar olunca konu, ben dayanamiyorum kimin cocugu olursa olsun üzülüyorum. Ve cekinmeden yaziyorum. Annelik hassaslik gerektiren birsey. Zira insan yetistiriyorsunuz. Lutfen alınmayın ve dikkatli olun.

Herkesten fikir alip yanlis yapma ihtimalim olan noktalari gormek istemistim. Kimsenin yorumuna neden oyle dedin demedim. Ama bu yorum biraz abarti olmus artik.
Sizin yasadiginiz yerde varmi bilmem ama burda bebek yastaki cocuklar icin olan boyalar dogaldir ve adida parmak boyasidir zaten.
Adem gunes okumam her dedigini yapacagim anlamina gelmez. En ince ayrintisina kadar kizimla olan iliskimi ozelliklede sorunlu kisimlarini anlattim. Bundan yola cikarak baglanma HIC OLMAMIS diyemezsiniz. Kendi anneliginizi yuceltmek veya ne kadar iyi oldugunuzu belirtmek icin boylesi kirici bir yorum yazmamaliydiniz.

7 bucuktan aksam 7 baya uzunmus Allah kolaylik versin. Ben halime sukredeyim o zmn.

Kesinlikle kendi anneligimle ilgili dolayli birsey anlatmaya lüzum görmem.
Parmak boyasina gelince, sizinle ayni fikirde değilim. Zararli diye dusunuyorum ev yapımı degilse. Hatta o bile tamamen dogal olmadığı icin lüzum yok (zannimca).
Adem Güneş'i ise 'dediklerini uygulayamadigim için üzüldüm' gibi birsey demissiniz. O yuzden tekrar değindim.
Daha da yorum yazmam konunuza, size 'olumlu' yorumlar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…