???biraz da geceleri yataga atip aglatmalisiniz biz saatlerce aglatior oyle yatiriorduk v
???bakicidan erken almayin aksama kadar kalsin bir iki hafta eve geldiginde cok yorgun olmasi lazim
evet kesinlikle eger ki cocuk inadana bindirse siz her yatirdiginizda aglarsa sizda yatagindan alirsaniz kesinlikle sizin onu alacaginizi biliyor bu bir hatadir esinizle beraber verdiginiz kararlarin arkasinda durmalisiniz eger cocuk 9 da yata girecekse girer ve aglarsa uzun uzun aglar ve sonra yanian gider tekrar memesini verirsiniz tekrar ayisini verirsiniz hala agliorsa. kapiyi cekersiniz dvm uyur. boylece uyumak zorunda anlicak ben bunu 14 gun yaptim ve su an kizima el salladimmi yataga yatirdimmi sutu ictikden sonra kapa gozlerini diyince yatior ve uyumaya calisiyor ve uyuyorda
merhaba benim kizim da 14 aylik ayni reaksiyonlari verior cok haraketli yemek yemegi sevmiyor veyahut bir lokmayi saatlerce agzinda tutabilir. bakicidan erken almayin aksama kadar kalsin bir iki hafta eve geldiginde cok yorgun olmasi lazim kirese mi veriyorsunuz yani oyun bahcesi gibi bi yere baska cocuklarla oynama alani oluyorlmu ve oynuyormu ? paylasmayi ancak baska cocuklarla olunca ogrenir ve nasil oynayacaginida. su an kizim yeme duzeni biraz daha duzenlendi baska cocuklarin da yedigini gordugu icin. biraz da geceleri yataga atip aglatmalisiniz biz saatlerce aglatior oyle yatiriorduk ve uyku zmni gelince televizyon kapatiyor el salliyor sutu memeyi ve kucuk ayicigini eline verioruz yatirioruz yaninda dahi dikilmeden donuyoruz. ve kendi kendine uyuyor.
Fazla bebeğinizle ilgilenemediğinizi söylüyor ve onunla geçireceğiniz kaliteli zamanları da kızarak tek başına oyun oynamıyor diye öfkelenerek değerlendiriyorsunuz..
bakici eger yanliz bakiyorsa gidip alsinlar fakat cocuk krese gidiorsa o halde kesinlikle bazi gunler uzun kalmali ki baska bi dunya oldugunu anlasin ve orada ki cocuklarin yiyip ictigini gorur uyuma saatlerini gorur kreslerde egitimi cok ii veriorlar eger dogru bir yer bulursaniz
tek basina birakip aglatmayi denemistim ama hic hos olmadi birimkinde, yataga tirmanmaya basladi ve hic pes etmedi, vazgectim bende. simdi yaninda durup uyutmaya calisiyorum. yataginin tek yaninida actim zaten, tirmanip dusme tehlikesi varzi zira.
simdi tek birazsam zaten kalkip yanimiza geliyor.
yatagida belki kucuk geliyo olabilir diye dusunuyorum, cok deli yatar cunku. daha buyuk tek kisilik yatak almayi dusunuyorum sere serpe yatsin belki hosuna gider diye.
geceleri kendi yatagindan eli kolu sarkinca uyaniyor ve dogruca bizim yanimiza geliyor, heralde yatakta rahat degil diye dusunmeye basladim.
evt 5 aydir krese gidiyor, oyun bahceside var, guzel oynuyor cocuklarla, yani bahce oyunlarinda.
sanirim bende cok ustune dusunuyorum biraz cekilip kendi halinemi biraksam bilemedim
İkindi 5 te mi?erken dedigim 5 te aliyoruz hergun, 5ten sonra beraber gecirecegimiz bir 4 saat daha kaliyor bize. yeterli olmuyormu diyede dusunuyorum bazen.
Merhabalar canım;
Uyku saatleri düzenli mi?Genelde düzensiz uykusunu alamamışsa hırçınlaşıyor olabilir.
Sevdiği bişeyler vardır mutlaka mesela oyun hamuru.Birde 2 yaş gerçekten zor geçiyor.İnatlaşma vs siz kızdıkça daha da tavan yapar.Bu arada bu saydığınız durumların emzirmeyle ne kadar alakası olabilir bilemiyorum.Kızımda ilk doğduğunda 28 gün yoğun bakımda yatmıştı.29.günde kucağıma alabildim.
erken dedigim 5 te aliyoruz hergun, 5ten sonra beraber gecirecegimiz bir 4 saat daha kaliyor bize. yeterli olmuyormu diyede dusunuyorum bazen.
evt okuldan 4 te cikip 5 te onu aliyorum,İkindi 5 te mi?
bende 5 de aliyorum cunki esimle birlikte calisiyoruz. hafta sonlari evdeyiz her hafta sonu oyun parkaina veya bir sallincaga veya kapali alanda yuzmeye veya dondurma yemeye goturuyoruz guzel ciciler giydirip anliyor hemen zaten top oynuyoruz disarida bunlari yapin hafta ici oda duzenli hayati oldugunu anlicak okula hazirlik yapiyor sabah okul kres aksam yemek annemle biraz oyun sonra uyku veh afta sonu onunnn olsun boylece duzene girmeli