2 yaşındaki kızımda geçmeyen egzama

Gluten ve süt ürünlerini komple kesebilirsiniz bu süre içerisinde zaten düzelme göreceğimizi tahmin ediyorum.

Alerjinin en büyük sebebi bozulan. Barsak mikrobiyatası. Antibiyotik kullanımı ya da paketli gıdalar ve dahi alerjen gıdalar bozuyor bu yapıyı. Ben de 2 sene bu illetle uğraştım oğlumda. En başta probiyotik ve prebiyotik beslenmeye dikkat etmeniz lazım. Çörek otu yağı, balık yağı , ve çinko içerikli bi şurubu hergün biri olacak şekilde verdim. Alerji testinde kuruyemiş çıktı. Kuruyemişi kestim bu süreçte 2 ay gluten diyeti de yaptık. Onun da büyük etkisi oldu. Ve vücudunu nemlendirmek için bütün endüstriyel kremlerden uzak durup aromaterapi yağları kullandık. Çok şükür şu an iyi yavrum

Moral bozmak istemiyorum ama egzema tedavi olan bir hastalık değil.ama ergenlikten sonra büyük oranda azalıyor.benim kızımda da küçükken ellerinde yoğun olarak vardı,alerji testi dahil yaptırmadığım birşey kalmadı.simdi kızım 16 yaşında büyük oranda azaldı arada atak yapıyor.bioderma diye bir krem kızıma iyi geldi.ama kesinlikle kozmetik tarzı nemlendirici ve krem kullanmayın.

Yünlü kazak hırka giydirmeyin kızımda egzama vardı kolu o kadar kötüydü ki anlatamam
Bepantol pisik kremi çok iyi geldi ben mustela şampuan kullanıyorum bazen banyo yaptırmak daha çok kaşıntıya sebep olabilir yada vucuduna yağ sürmek özellikle ilk çıktığı dönemde herseyi denemeyin derim
Bu arada doktorların bazıları bebeklerin yüzüne bile sürülmesi sakıncalı kremi sirf egzama geçirebilir diye veriyor Lütfen bu konuda iyi bi doktor seçin Bizdede alerji var neye bilmiyoruz çünkü test yapmak için küçük

inek sütü çocuklara çok tavsıye edilmez.bunun yerıne keçi sütü.ya da
fermante hallerını verın çocuğa.yoğurt,ayran,kefır,peynır şeklınde.
cici bebe yazık değil mi çocuğa.neler var onun içinde.
verdiğiniz ilaçlara vs de dıkkat edin. onlarda tetıklıyor.
dr da buyuk ıhtımalle kortızonlu krem verecek.
sızı zorlayan dıyet lıstesi birde.

Canım eğer egzemaysa hic bi şekilde geçmiyor. Benim ve oģlumun saç diplerinde var.kızımın koltuk altı ve kulak arkasında. Her ay bir yığın krem alıp sürünüyoruz.yinede cildimız berbat.doktor mezara kadar gider senle bunun bi çözümü yok diyor.tek duam kızımın saç diplerinde cıkmaması😦

Merhabalar arkadaşlar, 22 aylıkken kızımı memeden kestim. Öncesinde kollarında hafifi isilik gibi şeyler vardı ama çok önemli derecede değildi birde yanağında kulağının üstünde bir kızarıklık vardı. Birçok doktora götürdük cilt kuruluğundan kaynaklı olduğunu söyleyip krem nemlendirici verdiler. Ama ne olduysa son iki üç haftadır ciddi derecede yanaklarda çeneye yakın yerlerde, kulak arkalarında ve el bileklerinde kızarıklık kaşıntı var. Yaklaşık 2 aydır inek sütü veriyorum cici bebe bisküvisi ile karıştırıp bundan olabilir diye düşündüm sütü kestim 5 gün önce. Geçer gibi oldu ama bugün yine kaşınıyor özellikle bilekleri çok kötü oldu. Götürmediğimiz doktor hastane kalmadı. 10 gün sonrasına alerji bölümüne randevusu var ama bu konu canımızı çok sıkıyor. Süt alerjisi olan bebeklerde sütü kestikten sonra kaç gün içinde geçer bu egzama? Aynı durumu yaşayanlar yardımcılarınıza çok ihtiyacım var. Belki de başka bişey den bilmiyorum alerjisi neye karşı var. Çamaşırlarını el sabununu rendeleyip yıkıyorum yumuşatıcı kesinlikle kullanmıyorum bu arada.
Çok pahali biliyorum ama kizinizi sebamed urunleriyle yikayin ve kremleyin çok iyi geliyor Allah sifa versin insallah gecer komsumun kizindada var kisin bir seyi yok yazin tekrarliyo

benim oğlumda var egzama atopik egzama ne kullandımsa geçmedi alerji testi yaptırdım süt ve yumurtaya alerjisi çıktı zaten sütü sevmiyor yumurtada aşıraya kaçmıyorum alerji testi yapmadan önce her gün abartılı bir yumurta yiyorduk cocuk komple isilik gibi oldu farmasinin aynisefami ne bi sabunu var onu kullaniyorum o biraz iyi geldi

Çok pahali biliyorum ama kizinizi sebamed urunleriyle yikayin ve kremleyin çok iyi geliyor Allah sifa versin insallah gecer komsumun kizindada var kisin bir seyi yok yazin tekrarliyo
Sebamed egzamayi tetikliyor atopik cocuklara uygun değil kurutuyor yani bioderma cok daha uygun

Birçok doktora götürdük cilt kuruluğundan kaynaklı olduğunu söyleyip krem nemlendirici verdiler.
Benim bebeğime de cilt kuruluğundan nemlendirici verdiler. Size hangi markayı önerdiler? Az da olsa iyi gelmedi mi?

İnstadan izmirli çocuk doktorunu mutlaka takip edin. Sorularınızın cevabı onda.

Valla bu egzamanin bilmemkac çeşidi varmış. Ben bugun doktora gittim. Benim sadece ellerimin üzeri ve bileklerim. Kuruyor,pul pul oluyor kaşınıyor ve kırmızı. Bende her sene her kış olur,baharin gelmesiyle biterdi. Bu sene felâket durumdayım.
Bide hamileyim her ilacı suremem diyede korktum gittim
Doktor bana bimde parabensiz eyüp sabri tuncer sabunu var onla elini yikayacaksin. Pamuklu eldiven kullancaksin dedi ve ürederm kullanabilir miyim dedim evet dedi cok iyiyim uredermi surdum 3 kez falan bu akşam. Benimki dermatitmis. Isterseniz bi araştırın üredermi ben artik kafami duvarlara gecircektim :) suan cok mutluyum rahat uyucam

Oğlumda da vardı bebekken ,alerji testi yapıldı ama çıkmadı alerji,hoş deri testi değildi yapılan,yanlış çıkma ihtimali de vardı tabi. O dönem mustela stelatopia şampuan ve losyonunu kullandık düzeldi. Öncesinde sebamed kullanıyordum,o yaramadı sanırım oğluma.
Çamaşır deterjanınıda değiştirmiştim. Sıvı kullanmaya başladım ve çift durulama yaptırdım.
Belki kullandığı şampuan,deterjan vb şeylerdendir.
Ama alerji yönünden de değerlendirilmeli.

Süt alerjisi siz emziriyor ve süt ürünleri tüketiyorduysanız daha önce belirti verirdi diye düşünüyorum ama cicibebe konusuna katılıyorum,çok şekerli,yağlı birşey,bence vermeyin,illaki verecekseniz kendiniz pişirin evde zira hangi yağ kullanılıyor,hangi un kullanılıyor bilemezsiniz,içindeki aşırı şekerde cabası.

Oğlumda da vardı bebekken ,alerji testi yapıldı ama çıkmadı alerji,hoş deri testi değildi yapılan,yanlış çıkma ihtimali de vardı tabi. O dönem mustela stelatopia şampuan ve losyonunu kullandık düzeldi. Öncesinde sebamed kullanıyordum,o yaramadı sanırım oğluma.
Çamaşır deterjanınıda değiştirmiştim. Sıvı kullanmaya başladım ve çift durulama yaptırdım.
Belki kullandığı şampuan,deterjan vb şeylerdendir.
Ama alerji yönünden de değerlendirilmeli.

Süt alerjisi siz emziriyor ve süt ürünleri tüketiyorduysanız daha önce belirti verirdi diye düşünüyorum ama cicibebe konusuna katılıyorum,çok şekerli,yağlı birşey,bence vermeyin,illaki verecekseniz kendiniz pişirin evde zira hangi yağ kullanılıyor,hangi un kullanılıyor bilemezsiniz,içindeki aşırı şekerde cabası.
Emzirirken evet dediğiniz gibi o zaman da belirti verebilirdi. Ama memeden kestikten sonra çok kötü oldu. Doktor bize de mustela nın şampuanını ve kremini verdi. Çamaşırlarını zaten doğduğundan beri el sabununu rendeyip yıkıyorum

Benim kızımın göz kapaklarında dopultan egzama vardı . Tam 4.5 ay bir sürü doktor gezdik gecmedi . En son bi cildiye iki üç krem verdi o gecirdi . 6. Ayda yumurta yedirince hem göz kapaklarında hem yanağında egzama çıktı . Yumurta yı da kesin bnce . İsterseniz kremin fotosunu ve kızımın önceki ve sonraki fotosunu atayım . Benimki şuan 21 aylık . Bu arada içinde yumurta olan hiçbirşeyi yedirmeyin . Bebek bisküvisi bile hemen egzamayı azdırıyordu bizde . 10. Ayda alerjisi bitti . Şuan çok şükür herşeyi yiyebiliyor

Benim kızımın göz kapaklarında dopultan egzama vardı . Tam 4.5 ay bir sürü doktor gezdik gecmedi . En son bi cildiye iki üç krem verdi o gecirdi . 6. Ayda yumurta yedirince hem göz kapaklarında hem yanağında egzama çıktı . Yumurta yı da kesin bnce . İsterseniz kremin fotosunu ve kızımın önceki ve sonraki fotosunu atayım . Benimki şuan 21 aylık . Bu arada içinde yumurta olan hiçbirşeyi yedirmeyin . Bebek bisküvisi bile hemen egzamayı azdırıyordu bizde . 10. Ayda alerjisi bitti . Şuan çok şükür herşeyi yiyebiliyor
Geçmiş olsun fotoğraf atarsanız sevinirim

Geçmiş olsun fotoğraf atarsanız sevinirim
Özel mesaj atamadım sana ama kremler bunlar ayrca 4-5 gün günde bir kere kortizonlu krem kullandık . Bunu kullanırken 4-5 saatte bir bu iki kremi dönüşümlü olarak kullandık .bir hafta sonra da sadece core satin yazan kremi 4-5 saatte bir sürdük image.jpg

X