2 yaşındaki kızımda geçmeyen egzama

Süte alerjisi var yumurtaya da yüzde 90 vardır
Alerjikk bir şey bu aynısı oğlumda var.
Alerjenler vücuttan 21 günde atılıyor ayrıca..
1 aya anca geçer ama hiç alerjen girmesin vücuda.
Bu arada biz bir krem kullamıyoruz şu an bitkisel adam kendi hazırladı bir de sabun yolladı bugğn 4. Gün ve o kıpkırmızı yerler yok gibi bir şey.
Kortizon bile işe yaramadı biz de.
Vücudu komple egzemaydı

Benim oğlum 6 yaşında bebekliginden beri var egzama.beyaz vazelin çok etkili oluyor.bizde çok doktora götürdük.cildi azıcık kuru kalsın hemen başlar kaşinti

Alerji testi yaptırın böyle tahminle olmaz ki bu işler :olamaz:
Küçük bebeklerde alerji testi sonucu tam doğru olmuyor maalesef, o yüzden diyet uygulayarak anneler kendileri bulmaya çalışıyor. Bebeğimin alerjisinin neye olduğunu bulana kadar ilk başta sadece zeytinle beslendim

Süte alerjisi var yumurtaya da yüzde 90 vardır
Alerjikk bir şey bu aynısı oğlumda var.
Alerjenler vücuttan 21 günde atılıyor ayrıca..
1 aya anca geçer ama hiç alerjen girmesin vücuda.
Bu arada biz bir krem kullamıyoruz şu an bitkisel adam kendi hazırladı bir de sabun yolladı bugğn 4. Gün ve o kıpkırmızı yerler yok gibi bir şey.
Kortizon bile işe yaramadı biz de.
Vücudu komple egzemaydı
Aa aldınız mı kremi çok sevindim ise yaramasina

Besin alerjisi varsa daha emzirirken tespit etmeniz gerekiyordu, anne sütüyle dolaylı yoldan alırken bile etkilenen bebek o besini direkt kendi vücuduna alırsa daha fazla etkilenir. Çocuğunuza alerji yapabilecek hiçbir şeyi yedirmeyin, yumurta, süt ve süt ürünleri, yer fıstığı vs. gibi tamamen bunlardan uzan durun. Ben diyet uygularken bebeğimin yüzü iyileşsin diye doğal ürünlerden krem yapan bir kişiyi bulmuştum bebeğimin yüzüne o kremi süruyordum bir gecede geciriyordu. @maydanasuyu üyesine de tavsiye etmiştim almış ve bakın ise yaramış. Kortizonlu krem kullanmayın onlar çözüm odaklı olmuyor maalesef. Çocuğunuzun cildi tamamen temizlendikten sonra teker teker alerji yapan besinleri denemeye başlayın ben 1 haftaya yakın gözlemliyordum besini çünkü 3 günden fazla sürede etki etme durumu olabiliyor.
İlk zamanlar sadece zeytinle beslendim besinleri denedikce diyeti açtım ve sonunda süt ve süt ürünlerine alerjisi olduğunu tespit etmistim.
Süt ürünleri denilince sütle yapılan her şeyden uzak durun kaşar peyniri, yogurt, pasta çörek her şeyden

Sizdiniz sanırım öneren.
Evet aldık 4 gün oldu.
Allah'a hamd olsun geçiyor.
Tam geçince size mesaj atacaktım sağ olun diye. 😊
Daha 7 gün daha kullanıcaz.
Çok şükür canım inan çok sevindim. İnsan bebeğini öyle yarasız kızarıklıkları geçmiş şekilde görünce havalara uçuyo. Bir daha tekrarlanmasın inşallah 🥰

Çok şükür canım inan çok sevindim. İnsan bebeğini öyle yarasız kızarıklıkları geçmiş şekilde görünce havalara uçuyo. Bir daha tekrarlanmasın inşallah 🥰
Amin...
Ya gerçekten o kadar iyi hissediyorum ki.
Yavrumun yüzü gözü açıldı.
Meğer yumuşacıkmış teni.. Ki
Kaşıntı yok.
Yanma ağrı sızı yok.
Çok mutlu 3 gündür o da.

Verdiğiniz her şeye alerjisi olabilir.
Bir süre rahatlatması için la roche nin ap kremini öneririm, aile boyu kullanılabiliyor.
İlaç değil ama atopik egzamada etkili, güzel bir nemlendirici.
Bir bakın isterseniz.
Kızımda da 2 yaşına kadar ara ara egzama tarzı şeyler hortlardı. Uzun süre La Roche Posay'in hem atopik ciltler için kremini hem de şampuanını kullandık. Ben de tavsiye ederim. Sabun içermediği için cildi kurutmuyor, kaşıntıyı, kuruluğu minimuma indiriyor. Umarım neye alerjisi olduğu ortaya çıkar, bizde çıkmamıştı. 2 yaşından sonra geçti.

Çok geçmiş olsun Allah tez elden şifa versin yavrunuza . Size üniversite hastanesine gitmenizi önerecektim zaten alerji bölümü de üniversite hastanelerinde oluyor. Randevu alması zordur tetkikler için sıra bekleyebilirsiniz ama en kapsamlı bu şekilde bakılabilir. Birçok şeye alerjisi olabilir çocuğunuzun. Hassas bir annesinin anladığım kadarı ile ama alerji yapmasın diye kullandığınız sabun dahi alerji yapıyor olabilir. Oğlum da alerjik bir çocuktu üniversite hastanesine götürdük orda kan ve sürüntü örneği alıyorlar neye alerjisi olduğunu bilirseniz egzamayı da en aza indirirsiniz inşallah . .

Merhabalar arkadaşlar, 22 aylıkken kızımı memeden kestim. Öncesinde kollarında hafifi isilik gibi şeyler vardı ama çok önemli derecede değildi birde yanağında kulağının üstünde bir kızarıklık vardı. Birçok doktora götürdük cilt kuruluğundan kaynaklı olduğunu söyleyip krem nemlendirici verdiler. Ama ne olduysa son iki üç haftadır ciddi derecede yanaklarda çeneye yakın yerlerde, kulak arkalarında ve el bileklerinde kızarıklık kaşıntı var. Yaklaşık 2 aydır inek sütü veriyorum cici bebe bisküvisi ile karıştırıp bundan olabilir diye düşündüm sütü kestim 5 gün önce. Geçer gibi oldu ama bugün yine kaşınıyor özellikle bilekleri çok kötü oldu. Götürmediğimiz doktor hastane kalmadı. 10 gün sonrasına alerji bölümüne randevusu var ama bu konu canımızı çok sıkıyor. Süt alerjisi olan bebeklerde sütü kestikten sonra kaç gün içinde geçer bu egzama? Aynı durumu yaşayanlar yardımcılarınıza çok ihtiyacım var. Belki de başka bişey den bilmiyorum alerjisi neye karşı var. Çamaşırlarını el sabununu rendeleyip yıkıyorum yumuşatıcı kesinlikle kullanmıyorum bu arada.
Öncelikle geçmiş olsun.
Eğer bulabiliyorsanız keçi sütü kullanın. Peynir olarak keçi sütü peyniri alın. Yoğurdu da yine keçi sütünden yapın.
Muhtemelen bünyesi inek sütünü kaldıramadı.
Benim kızımın da aynı sorunu vardı, biz böyle çözdük.

Öncelikle geçmiş olsun.
Eğer bulabiliyorsanız keçi sütü kullanın. Peynir olarak keçi sütü peyniri alın. Yoğurdu da yine keçi sütünden yapın.
Peki inek sütünü kestikten sonra hemen geçtimi kalınması?

Öncelikle geçmiş olsun.
Peki inek sütünü kestikten sonra hemen geçtimi kaşınması?

bebeklere çocuklara inek sütü koyun sütü kesinlikle verilmemeli, her canlı kendi annesinin sütü ile beslenmeli içilen sütlerin içinde hayvansal hormonlardan başka hiç bir şey yok. eğer süt ürünlerinden fayda almak istiyorsanız sütü peynir,yoğurt,ayran olarak tüketin. çünkü sütün faydası fermente olduğunda ortaya çıkıyor. yapılan bilimsel araştırmalarda bir çok hastalığın temelinde süt yatıyor. bu konuda daha derin bir araştırma yapmasını tavsiye ederim herkesin. instagramda @izmircocukdoktoru paylaşımlarını okumanızı tavsiye ederim.

Küçük bebeklerde alerji testi sonucu tam doğru olmuyor maalesef, o yüzden diyet uygulayarak anneler kendileri bulmaya çalışıyor. Bebeğimin alerjisinin neye olduğunu bulana kadar ilk başta sadece zeytinle beslendim
Buldunuz mu neye alerjisi olduğunu?

Süt alerjisi ise sadece sütü kesmen yetmez. Bütün süt ürünlerini kesmen lazım peynir kaymak vb..tabi doktora bir daha götür emin ol alerji mı egzama mi

Alerji bölümüne 10 gün sonra randevumuz var o zaman Yaptırıcaz inşallah ben şuan için çözüm arıyorum

kesinlikle buradaki tavsiyelerden krem alıp kullanmayın. her atopik dermatit veya her egzama aynı tür olacak, birine iyi gelen sizin çocuğunuza da iyi gelecek diye bir kaide yok. daha beter olabilir. doktor alerji testi yapmadan, doktorun verdiği krem hariç ürün kullanmayın.
sıklıkla ılık duş aldırın, duşun akabinde doktorun verdiği kremle çocuğun cildini nemli tutun..
randevuya kadar da gıdaya olan tepkilerini gün gün test edebilirsiniz.

X